۰ نفر

ایالات متحده در خاورمیانه باقی خواهد ماند

۱ آذر ۱۴۰۰، ۷:۰۴
کد خبر: 583045
ایالات متحده در خاورمیانه باقی خواهد ماند

دولت بایدن در تلاش است تا متحدان عرب خود را متقاعد کند که ایالات متحده، به‌ رغم برخی سیگنال‌ های مخالف، از منطقه خسته نشده و در ها را باز گذاشته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیای‌اقتصاد، به نوشته نیویورک‌تایمز، نشست روز شنبه در بحرین در شرایطی برگزار شد که قرار است مذاکرات هسته‌ای بین ایران و کشورهای جهان از سر گرفته شود. در این میان لوید جی.آستین، وزیر دفاع ایالات متحده با سوالات سختی روبه‌رو است از جمله اینکه کشورهای عربی چگونه قرار است با سیاست امنیت ملی آمریکا کنار بیایند؛ درحالی‌که هر چهار یا هشت سال رییس‌جمهوری این کشور و سیاست‌ها عوض می‌شود.

با توجه به اینکه جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده اکنون تلاش می‌کند تا اقدام دونالد جی.ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا را لغو کند، برخی از متحدان عرب از اینکه در میانه راه گیر افتاده‌اند و باید راه خود را بروند، ابراز ناامیدی کرده‌اند. به‌عنوان مثال، امارات متحده عربی، پس از سال‌ها لحن تند، در حال برداشتن گام‌هایی برای کاهش تنش‌های خود با تهران است.

خروج پر سر و صدای آمریکا از افغانستان در ماه آگوست پس از ۲۰ سال، خروج از پیش اعلام‌شده نیروهای رزمی آمریکایی از عراق تا پایان سال جاری و هیاهوی اخیر دولت بایدن از چین به‌عنوان بزرگ‌ترین و جدی‌ترین اولویت امنیت ملی خود باعث شده است تا مقامات در خاورمیانه، پس از ۲۰ سال احساس نگرانی و کنار گذاشته شدن پیدا کنند. فرهاد علاءالدین، رییس اتاق مشورتی عراق که یک نهاد تحقیقاتی در بغداد است، به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «اکنون زمان خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق است و همچون خروجش از افغانستان، نگرانی‌های زیادی در اینجا وجود دارد.» به آستین در جلسه پرسش و پاسخ گفته شد که شرکای شما در صحنه نگران هستند و برخی از آنها از هم‌اینک از شما ناامید شده‌اند.

با این حال وزیر دفاع آمریکا تلاش کرد تا به همتایان خود در بحرین اطمینان دهد که ایالات متحده در خاورمیانه باقی خواهد ماند. آستین در میان گله و شکایات فراوانی که می‌شنید گفت که ما منطقه را به حال خود رها نخواهیم کرد و بر اساس منافع خود پیش خواهیم رفت.

در این میان برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده خاورمیانه کاخ سفید و رابرت مالی، نماینده بایدن در امور ایران به وزیر دفاع در منامه پیوستند. برایان کاتولیس، معاون سیاستگذاری در موسسه خاورمیانه، سیاست دولت بایدن در منطقه را مانند خوابیدن روی آب‌های عمیق خواند. او هشدار داد که ممکن است برنامه‌های وی با مشکلات ذاتی همراه باشد. کاتولیس گفت: «در یک منطقه متلاطم، دریاها ممکن است مواج شوند و امواج در یک لحظه اوج بگیرند و در این حالت شناور ماندن غیرممکن است.»