۰ نفر

نگرانی آمریکا از بمب افکن ساخت چین

۳۰ آبان ۱۴۰۰، ۲:۲۲
کد خبر: 582688
نگرانی آمریکا از بمب افکن ساخت چین

گزارش‌ها حاکی است چین در حال ساخت بمب افکنی است که آمریکا را نیز در خطر قرار می‌دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، پایگاه خبری شبکه اسکای نیوز گزارش داد در راستای رقابت نظامی میان چین و آمریکا، پکن در حال ساخت بمب افکنی با قابلیت‌های فوق العاده است که منافع آمریکا را در خطر قرار می‌دهد.

بر پایه این گزارش، صحبت از بمب افکن چینی H-۲۰ است که شبیه بمب افکن رادار گریز «بی-۲ اسپیریت» و نیز بمب افکن سنگین B-۲۱ است.

اسکای نیوز در ادامه گزارش خود با اشاره به گزارش «نشنال اینترنست» درباره این گزارش، اعلام کرد این پایگاه آمریکایی که در خصوص امور نظامی و راهبردی فعالیت می‌کند، در خصوص این بمب افکن چین پرسیده است: آیا آمریکا باید از این بمب افکن نگران باشد؟

اسکای نیوز سپس به نقل از پایگاه «نشنال اینترست» نوشت: توانایی بمب افکن H-۲۰ چین برای پنهان شدن از رادار‌ها هنوز مشخص نیست و همین مسأله هم نگرانی‌ها را برانگیخته است.

همچنین برد پروازی اچ-۲- برابر با جنگنده پیشرفته «بی-۲» آمریکاست که به معنای گسترش توانایی چین در حمله است که سبب می‌شود تا جزیره گوام، مجمع الجزایر هاوایی و حتی خود سرزمین آمریکا نیز در معرض خطر قرار گیرند.

نشنال اینترست همچنین به جزییاتی از پژوهش موسسه «رویال یونایتد برای مطالعات دفاعی و امنیتی» که مقر آن در انگلیس است، در خصوص این بمب افکن چینی پرداخت. پژوهش این مؤسسه نشان می‌دهد انتظار می‌رود این بمب افکن مجهز به موشک‌های هسته‌ای و دیگر موشک‌های متعارف شود که پیشرفت بزرگی در توانایی نیروی هوایی چین محسوب می‌شود. این مؤسسه همچنین این بمب افکن آمریکایی را قاره پیما توصیف کرده است.

بر اساس گزارشها، احتمال می‌ورد این بمب افکن رادارگریز قادر باشد تا اهدافی را در ۱۲ هزار کیلومتری هدف قرار دهد.

این بمب افکن می‌تواند سلاح‌های هسته‌ای حمل کند و فناوری‌های رادارگریز، هدف‌گیری و محاسباتی نسل پنجم را وارد سیستم‌های خود کند. با این حال طبق این گزارش، اگرچه H-۲۰ از نظر ظاهری شبیه به جنگنده B-۲ آمریکایی است، اما ممکن است نتواند رقیبی برای B-۲ به حساب آید.

طبق اعلام نشنال اینترست، اگرچه چین به پیشرفت سریع خود در زمینه هوش مصنوعی، محاسبات پیشرفته و سیستم‌های جدید تسلیحاتی مافوق صوت شناخته شده است، اما سابقه ساخت سامانه‌های رادار راداری مشابه آنچه که از سوی آمریکا ساخته شده است را ندارد.