۰ نفر

در نشست سخنگوی وزارت امور خارجه؛

حضور چند ده هیات خارجی در مراسم تحلیف رییسی / اولویت ما بازگشت ایرانیان از زندان های آمریکا است

۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۵۲
کد خبر: 549821
حضور چند ده هیات خارجی در مراسم تحلیف رییسی / اولویت ما بازگشت ایرانیان از زندان های آمریکا است

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: درخواست سناتورهای آمریکایی به بایدن مبنی بر ایجاد ممانعت از ورود حجت الاسلام رییسی به سازمان ملل بچگانه، ساده لوحانه و در چارچوب لابی های ضد ایرانی است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به شکل مجازی برگزار شد، به تحولات سیاست خارجی در هفته‌های گذشته اشاره کرد و در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست سناتورهای آمریکایی به بایدن مبنی بر ایجاد ممانعت از ورود رییسی به سازمان ملل متحد گفت: این درخواست‌ها بچگانه، ساده‌لوحانه و در چارچوب لابی‌های ضد ایرانی است. آمریکا وظایف قطعی درباره مقر سازمان ملل متحد دارد و باید فراغ از اختلافات با کشورها در چارچوب وظایف خود عمل کند. لابی‌های ضد ایرانی از هر اتهامی استفاده کرده و قبلا نیز از این دست اقدامات انجام داده است.

وی درباره سفر رییس‌جمهور عراق به ایران اظهار داشت: سفر رییس‌جمهور عراق به ایران در برنامه است و به احتمال زیاد، برای مراسم تحلیف به ایران می‌آیند. این سفر در چارچوب روابط دوجانبه است. علاوه بر ایشان، چند ده هیات دیگر، برای حضور در مراسم تحلیف عازم ایران هستند.

این دیپلمات ارشد با بیان اینکه از همان زمان که مراسم تحلیف آغاز شد، وزارت خارجه و سفارتخانه‌ها با هماهنگی مجلس و دفتر رییس‌جمهور منتخب درگیر مراسم تحلیف بودند، تصریح کرد: چند ده هیات به ایران می‌آیند که نشان از مقبولیت و مشروعیت ایران در عرصه بین‌المللی است. در سطح روسای جمهور، دولت‌ها، مجلس‌ها و وزرای خارجه عازم تهران هستند و مراسم تحلیف در روز پنحشنبه با قوت برگزار می‌شود.

خطیب‌زاده درباره زمان برگزاری اجلاس چهارجانبه چابهار تصریح کرد: کریدور شمال و جنوب از مهمترین کریدورهای ایران است که از سال ۲۰۰۱ به دنبال توسعه آن بوده است. هند به عنوان توسعه دهنده بخشی از آن نقش مهمی دارد. گفت‌وگوهایی برای برگزاری این اجلاس شده اما زمان آن مشخص نشده است. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا از عربستان سعودی در مراسم تحلیف رییسی شرکت می‌کند، خاطرنشان کرد: تا آنجایی که من جزییات را دارم، اسمی از نماینده عربستان در این مراسم را ندیدم اما باید مجددا چک شود. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره متهم شدن یک ایرانی در آمریکا به دلیل صادرات اقلام تحریمی به ایران ابراز داشت: اقدامات آمریکا هر روز بروز بیشتری از گروگان‌گیری است که وقیحانه و به اتهامات واهی انجام می‌دهد. اینکه یک ایرانی متهم به صادرات مواد اولیه یا وسایل‌ آزمایشگاهی و... شود، برای آمریکا و دولت بایدن که شعار دیگری داده بود. 

به گفته خطیب‌زاده، اولویت ایران بر بازگشت ایرانیان از زندان‌های آمریکا است. هرچه آنها دست به گروگان‌گیری بیشتری بزنند، لیست ایرانیانی که باید آزاد شوند، بیشتر می‌شود. 
وی درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد و پیگیری وزارت امور خارجه نسبت به ضرب و شتم ایرانیان در زمان برگزاری انتخابات در خارج از کشور بیان کرد: آنچه در برخی از حوزه‌های صندوق‌های رای رخ داد، به صورت جدی پیگیری شد، هم دلجویی و هم پیگیری حقوقی و قضایی. اما درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد، از همان لحظه اول، یادداشت اعتراضی داده شد و سفیر ایران نیز تماس‌هایی انجام داد. در فضای دیپلماتیک این مسئله در دست پیگیری است. 

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امورخارجه درباره نگاه ایران به پروژه شام جدید میان عراق، اردن و مصر یادآور شد: ایران همواره از همه امکاناتی که به توسعه نقش عراق در منطقه کمک کند، استقبال می‌کند. همچنین از هر ابتکاری که به صلح و ثبات منطقه کمک کند. هر  اقدامی از این رویکرد، مورد حمایت ماست. این پروژه چند دهه‌ای است ولی از هر ابتکاری استقبال می‌کنیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره تحولات تونس عنوان کرد: از نزدیک تحولات تونس را بررسی می‌کنیم. در کنار دولت و ملت تونس برای عبور از این مرحله هستیم. تنها راه گفت‌وگوهای فراگیر است. فکر می‌کنیم هر چه زودتر طرف‌ها وارد فرایند گفت‌وگو شوند. 

وی درباره اقدامات ایران برای ایجاد صلح در افغانستان گفت: برای ایران امنیت مردم افغانستان اولویت یک است و به همه طرف‌ها و طالبان گفته شده امنیت مردم را تامی کنند. ایران برای این موضوع آماده هر کمکی است. دور اول گفت‌وگوها را در تهران تسهیل کردیم و دور دوم را آماده‌ایم تسهیل کنیم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه فکر نمی‌کنیم راه‌های غیرسیاسی پایدار باشند، اظهار داشت: طالبان جزیی از امروز و آینده افغانستان است. گفت‌وگوهای بین‌الافغانی راه صلح پایدار است. ایران امنیت افغانستان را امنیت خود می‌داند و امنیت اماکن دیپلماتیک برایش اهمیت دارد و با همه طرف‌ها برای استقرار امنیت و صلح در ارتباط هستیم.