۰ نفر

سخنگوی وزارت خارجه:

درباره توان دفاعی ایران مذاکره نخواهد شد

۱۵ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۴۴
کد خبر: 495334
درباره توان دفاعی ایران مذاکره نخواهد شد

سعید خطیب زاده گفت که درباره توان دفاعی ایران نه مذاکره شده، نه می‌شود و نه خواهد شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستی خبری با اصحاب رسانه به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

خطیب زاده در ابتدا درباره بحث پرداخت دیه به خانواده‌های جانباختگان حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: مصوبه‌ با تصمیم هیات دولت ناظر بر پرداخت یکسان دیه به همه قربانیان هواپیما است. این موضوع دیه به هیچ وجه جایگزین موضوع و پرونده کیفری که در جریان است،  نیست. پرونده کیفری با جدیت در حال پیگیری است.

بار دیگر آمریکا در اقدامات خود علیه ایران در سازمان ملل شکست خورد

وی افزود: آمریکا برای سومین بار در اقدامات خودت علیه ملت ایران در سازمان ملل شکست خورد و این انزوای فزاینده آمریکا را نشان می‌دهد.

سخنگو درباره رای ممتنع عراق در سازمان ملل گفت: ما ناخرسندی خودمان را از همسایگانمان اعلام کردیم. نخست وزیر عراق اعلام کرد که درحال بررسی این موضوع هستند.

اقدامات و اتحرکات و شیطنت‌های آمریکا از چشم ما پنهان نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره بازگشت ناو آمریکایی به خلیج فارس گفت: اقدامات و تحرکات و شیطنت‌های آمریکا از چشم ما پنهان نیست و بیشتر از ما نهادهای نظامی به این موضوع اشراف دارند. ما با دقت تحولات را زیر نظر داریم. رژیم اشغالگر آمریکایی هیچ ابایی ندارد که با خون آمریکایی‌ به اهداف خود برسد.

اینکه بروند یا بیایند، تصمیم خودشان است. ما برای همه سناریوها آمادگی داریم و همه چیز را زیر نظر داریم. ما درباره سناریوهای آنها چیزی نمی‌گوییم، اما درباره پاسخ خودمان مطمئن هستیم.

مردم عراق نشان دادند که قدردان شهید سلیمانی هستند

خطیب زاده درباره بحث‌ها درباره شهادت حاج قاسم سلیمانی افزود: باید جزییات اظهارات نقل شده از مشاور نخست وزیر عراق ببینم. نخست وزیر وقت عراق چند بار صراحتا گفتند که سردار سلیمانی با دعوت دولت عراق عازم عراق بودند و در خاک عراق  و در فرودگاه بغداد، و نه در مناطق مرزی، ترور شدند. مردم عراق روز گذشته نشان دادند که قدردان شهید سلیمانی هستند. من اظهار نظری درباره اظهارنظرهای غیررسمی ندارم و دولت‌ها طرف ما هستند.

درباره توان دفاعی ایران نه مذاکره شده، نه می‌شود و نه خواهد شد

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سخنان مقامات دولت بایدن مبنی بر ضرورت مذاکرات موشکی با ایران گفت: درباره توان دفاعی ایران نه مذاکره شده، نه می‌شود و نه خواهد شد. درباره موشک هم یکبار در قطعنامه 2231 آمده و قضیه فیصله پیدا کرده است. اساسا موضوع موشک یک بحث ثانویه است. ما اساسا چیزی که در برجام مذاکره کرده‌ایم دیگر هیچ قسمتی از آن را مذاکره نمی‌کنیم. برجام باید کامل و بدون شرط و پیش شرط اجرا شود.

آمریکا یک جنگ تمام عیاری را بر ضد مردم ایران داشته و همچنان به آن ادامه می‌دهد. امیدواریم که آمریکا قدر فرصت نهایی برای حفظ برجام را بداند.

قائم مقام وزارت خارجه کره به ایران سفر می‌کند

موضوع واکسن کرونا موضوعی است که خبرنگاران محترم از وزارت بهداشت به عنوان متولی بپرسند. درباره پول‌های ما در کره، موضوع به کندی پیش می‌رود  و ما رضایتمندی نداریم. قائم مقام وزارت خارجه کره قرار است به ایران سفر کند و امیدواریم که این موضوع و سفر پایانی بر این ماجرا باشد.

آمریکا باید از منطقه خارج شود

سیاست ایران در منطقه حسن همسایگی است. ایالت متحده از پایگاه‌های خود در کشورهای منطقه استفاده می‌کند. ایالات متحده در عراق و برخی کشورهای منطقه پایگاه دارد. ما به مصوبه پارلمان و دولت عراق احترام می‌گذاریم. آمریکا باید از منطقه خارج شود. روابط ایران و عراق تاریخی، مردمی و دارای عمق و عرض قابل توجهی است.

برخی از حکام در منطقه فکر می‌کردند که پنجره‌ای برای آنها با آمدن ترامپ باز شده است. آنچه در یمن اتفاق افتاد و می‌افتد، واقعا تلخ است. عربستان باید بداند که نباید با همسایه چنین کند. اتفاقی که با قطر افتاد خوب نیست. پیام ما ثابت است، عربستان به آغوش منطقه بازگردد و دست از خرید امنیت از دیگران بردارد.

ما همچنان فکر می‌کنیم که منطقه به شخصیت‌هایی نیاز دارد که نگاه متفاوت تر و نگاه به درون داشته باشند. امیدواریم محوری که یمن را بمباران و به آن تجاوز می‌کند، در سوریه دخالت می‌کند و قطر را محاصره می‌کند و ... مسیر خود را اصلاح کند.

مکلف به اجرای قانون مجلس هستیم

درباره قانون مجلس، ما مکلف به اجرای قانون هستیم. آیین نامه اجرایی قانون مجلس ابلاغ شده و آیین نامه هم باید اجرا شود که غنی سازی 20 درصد هم جزئی از آن است.

مصوبه مجلس روشن است و تفسیربردار هم نیست. ما گفته‌ایم که مجلس تصمیمی را  گرفته و ما هم مکلف به اجرای آن هستیم. ما برخی از تعهدات را انجام نداده‌ایم، اما آنها (طرف‌های غربی برجام) تمامی تعهدات شان را انجام نداده‌اند. هر وقت آنها به تعهدات خود برگردند، اقدامات ما هم برگشت پذیر خواهد بود.

روابط ایران با روسیه و چین در دوران بایدن

خطیب زاده  درباره نشست وزرای خارجه عضو برجام گفت: نشست وزاری خارجه برجامی یک نشست غیررسمی بود  و موضوعی برای پیگیری نداشت. اما نشست کمیسیون مشترک موضوعاتی برای پیگیری دارد. در آن جلسه وزرا مواضع اعلام شد.

وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا روابط و همکاری ایران با کشورهایی مانند روسیه و چین در سایه احتمال احیای برجام در دوران رئیس جمهور جدید در آمریکا، تحت الشعاع قرار خواهد گرفت یا نه، گفت: برجام چارچوبی برای همکاری ما در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها بود. مهمترین همکاران ما هم چین و روسیه بودند. روابط ما با چین به سطح راهبردی رسیده است و سند 25 ساله موید این موضوع است. سیاست خارجی ایران بر اساس تحولات روز تغییر نمی‌کند. درباره برجام این اروپا و آمریکا بودند که خود را تحریم کردند. روابط شرکت‌های چینی با ما حفظ شد، البته مضایقی بود که امیدواریم برطرف شوند.

روابط ما با روسیه نیز در بهترین شرایط خود در ابعاد مختلف قرار دارد.