۰ نفر

عسکری عنوان کرد؛

بازی برد – برد دولت و مردم در بازار سهام

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۰۹
کد خبر: 436802
بازی برد – برد  دولت و مردم در بازار سهام

در حال حاضر، بازار سرمایه به دلیل برخوردار بودن از پتانسیل‌های مناسب در هدایت نقدینگی به سوی اقتصاد مولد و کمک به دولت و بخش خصوصی در تکمیل طرح های زیرساختی و توسعه ای مورد توجه همگان قرار گرفته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازسنا؛ احسان عسکری گفت: شرایط بازار سرمایه در سال های اخیر به گونه ای خیره کننده ای متحول شده و دانش سرمایه گذاری در میان عموم مردم جامعه تا حد زیادی جا افتاده است؛ به گونه ای که در بسیاری از مجالس و محافل در خصوص آن بحث می شود.

احسان عسکری افزود: امروز اکثر فعالان با سابقه بازار شاهد هستند که روزانه چندین نفر از دوستان، آشنایان و اقوام برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه پرس و جو می کنند و به شدت پیگیر تحولات و اخبار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و تاثیرات آن بر بازار سرمایه هستند.

وی ادامه داد: دولت به آسانی هزاران میلیارد تومان سهام و اوراق بدهی به سرمایه گذاران عرضه می کند و هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری برای تامین منابع مالی طرح های توسعه ای بدون مشکل نقدشوندگی اقدام به فروش سهام می کنند.

وی اظهار داشت: به نظر می رسد دولت از شرایط فعلی بازار سرمایه و اقبال عموم مردم به آن رضایت دارد و برنامه هایی برای عرضه سهام خود در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی ارایه داده است.

 عسکری خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن تمامی جوانب به نظر می رسد بازار سرمایه در مسیر درستی قرار گرفته است، گرچه لازم بود سال های بسیار دورتر این اتفاق میمون رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه پیش بینی کرد که در آینده بازار سرمایه نقش بسیار پررنگ و تاثیرگذارتری را در اقتصاد بدون نفت بازی کند و ظرفیت های خود را در مقابل سایر بازارهای موازی به نمایش بگذارد.

وی با بیان اینکه دولت می تواند به کمک نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه بازی برد- برد را با مردم در پیش بگیرد، افزود: در این راستا یکی از برنامه های دولت در سال جاری واگذاری سهام شرکت ها در قالب ETF است که به نظر می رسد به افزایش عمق بازارسرمایه و همچنین توسعه آن کمک شایانی کند.

عسکری گفت: در حالی  که امروز تمامی نگاه ها به بازار سرمایه دوخته شده است، بازارهای موازی در حالت سکون قرار گرفته اند. بازار سرمایه در سیستم اقتصادی بر سایر بازارهای موازی تاثیر داشته و از آن تاثیر می پذیرد.

به گفته عسکری، رشد قیمت دلار نیمایی به بیش از ۱۴ هزار تومان و کاهش فاصله آن با قیمت دلار آزاد موجب شده است انتظارات نسبت به رشد سودآوری شرکت های صادرات محور و شاخص ساز افزایش یابد. همچنین رکود در سایر بخش ها و برنامه های دولت برای کاهش نرخ سود بانکی موجب شده است منابع مالی به سوی بازار سهام رهنمون شود.

وی توضیح داد: یکی از اتفاقات فعلی بازار سرمایه، حضور صندوق های سهامی هستند که قابلیت جذب سرمایه های عموم جامعه را که غالبا از اطلاعات سرمایه گذاری  و مالی اندکی برخوردارند، دارند.

وی افزود: این صندوق ها با توجه به مزیت های متعددی که دارند اکیدا به عموم سرمایه گذاران توصیه می شوند. حضور مدیران سرمایه گذاری با تجربه و تحصیلات مرتبط هم موجب شده است در سال گذشته عملکرد خیره کننده ای از خود نشان دهند و لذا به سرمایه گذاران تازه وارد توصیه می شود به این صندوق ها اعتماد کرده و در واحدهای آن سرمایه گذاری کنند .