۰ نفر

یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:

حمایت دولت، عاملی کلیدی در تقویت بازار سرمایه

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۵
کد خبر: 436277
حمایت دولت، عاملی کلیدی در تقویت بازار سرمایه

حمید میرمعینی معتقد است، سال جاری در صورت وقوع اتفاقات خوب چه در حوزه سیاسی و اقتصاد جهانی و چه در حوزه نرخ ارز و سیاست‌های اقتصادی و اوضاع بازار سرمایه، شاهد بازار معقول‌تری به لحاظ بازدهی نسبت به سال ۹۸ خواهیم بود. اما اگر ریسک سیاسی و محدودیت‌ های ناشی از تحریم کاهش پیدا کند، بازار سرمایه با اقبال بیشتری هم مواجه خواهد شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سنا؛ حمید میرمعینی ضمن بررسی بازار اظهار کرد: کسی نمی‌توانست پیش‌بینی کند که سال ۹۸ باوجود تمام تغییرات محیطی و ریسک‌های حاکم بر بازار سرمایه، یکی از سال های رویایی بازار سهام باشد؛ به طوریکه با بازده های فوق‌العاده‌ای در اغلب سهم‌ها رو به رو بودیم.  

میرمعینی اضافه کرد: در سال ۹۸ به دنبال تغییرات نرخ ارز، نرخ تورم و نیز به دلیل افزایش سودآوری شرکت‌ها، افزایش ارزش دارایی‌ها و منابع شرکت‌ها بازار واکنش نشان داد و بسیاری از سهم‌ها با توجه به این عوامل با اقبال و بازدهی‌های مثبت مواجه شدند.

سهم‌های کوچکِ پربازده

وی به ظرفیت رشد سهام بنیادی اشاره کرد و گفت: معتقدم برخی بازدهی‌ها واقعی نبودند. تعدادی از شرکت‌های کوچک که در بورس هستند در حال حاضر ارزشی بالاتر از ارزش ذاتی خود دارند. برخی از سهم‌های بنیادی‌ نیز و باوجود اینکه بابت افزایش نرخ ارز و ارزش دارایی‌هایشان تحت تاثیر مثبت قرار گرفته، اما هنوز با ارزش ذاتی شان فاصله دارند. ممکن است در آینده این سهم‌ها به دلیل عوامل بنیادی قوی پیشرو هم باشند.

این کارشناس بازار سرمایه، سهم‌های کوچک را از پربازده‌ترین سهم‌های بازار در سال ۹۸ عنوان کرد و افزود: البته بسیاری از صنایع مانند صنعت غذایی هم با رشد زیادی همراه بودند به طوریکه بیش از ۴۰۰ درصد بازده داشتند، همچنین صنعت دارویی نیز بیش از ۳۰۰ درصد رشد کردند.

عوامل موثر بر بازارسرمایه

میرمعینی پیش‌بینی کرد: معتقدم بازارسرمایه در سال ۹۹ تحت تاثیر چند عامل کلان قرار می‌گیرد. معادلات بین المللی می تواند بازار را دستخوش نوسان کند. در حال حاضر ویروس کرونا نیز از عواملی است که اقتصاد بین المللی را متلاطم کرده به طوریکه به نظر من حداقل تا ۳ ماه آینده نمی‌توانیم بر اقتصاد جامعه خوش‌بینی زیادی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در پیش بینی آینده بازار، سیاست‌های اقتصادی دولت اهمیت زیادی دارد، البته هدایت جریان  نقدینگی به سمت بازار سرمایه و حمایت دولت از بازار مانند عرضه های جدید اولیه ، آزادسازی سهام عدالت و پذیره‌نویسی اولین صندوق ETF دولت، اقدامات مناسبی در راستای قوت بازار سرمایه بوده است. بنابراین اگر رشد بازار به افزایش سرمایه شرکت‌ها و راه‌اندازی طرح ها و پروژه ها منجر شود می‌توانیم امیدوار باشیم تا پول به بازارهای موازی وارد نشده و در جهت رونق اقتصادی حرکت کند.  

وی  تصریح کرد: عامل موثر دیگر در آینده بازارسرمایه، نقش خود سازمان بورس و طرح و برنامه هایی است که به عنوان متولی بازار سرمایه در نظر دارد. به طور مثال چه اقداماتی در نحوه برخورد با افزایش سرمایه‌های شرکت‌ها یا نحوه ایجاد صندوق‌های جدید خواهد داشت.

میرمعینی گفت: هنوز سهم‌ها و شرکت‌هایی وجود دارند که می‌توانند، بازده‌ بیش از ۵۰ درصد داشته باشند. شاید بتوان گفت صنعت پتروشیمی، صنعت معدنی و فلزات اساسی اصلی‌ترین گزینه های اثرگذار در رشد آینده بازار سرمایه باشند.