۰ نفر

حذف قاچاق نیازمند هماهنگی همه دستگاه‎ها است

۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۴۳
کد خبر: 196635
حذف قاچاق نیازمند هماهنگی همه دستگاه‎ها است

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: راه‎اندازی سامانه شناسه کالا می‎تواند به شرط اجرای همه بخش های مرتبط با آن و همکاری تمام دستگاه‎ها و فعالان صنعتی و بازرگانی، در زمینه جلوگیری از قاچاق موثر باشد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، سامانه شناسه کالا امروز (سه شنبه) در مراسمی با حضور معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت رونمایی شد. این سامانه همسو با پیاده سازی آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه اندازی شده است که بر ایجاد شناسنامه، شناسه و کد رهگیری برای کالاهای گروه هدف تاکید دارد.این سامانه به شفاف سازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا کمک می کند.همه تولیدکنندگان باید در زمان‎های تعیین شده به این سامانه مراجعه و شناسه کالا و سپس شماره رهگیری دریافت کنند.

در همین پیوند، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران  گفت: راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط تشکل‎ها و انجمن‎های بخش خصوصی و دولت و سایر نهادها بررسی شده است و راه‎اندازی این سامانه به عنوان یکی از این راهکارها می‎تواند در زمینه جلوگیری از قاچاق موثر باشد، به شرطی که همه این بسته به طور کامل اجرا شود.

محمدمهدی رییس زاده افزود: برای اجرای همه دستورالعمل‎هایی که برای تسهیل واردات و صادرات و ساماندهی این مسائل در نظر گرفته شده است، باید همه دستگاه‎ها و فعالان صنعتی و بازرگانی همکاری کنند.

این عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پیش بینی کرد با توجه به اجماع ایجاد شده بر سر اجرای این راهکارها، به میزان زیادی تسهیل واردات و صادرات، کاهش قاچاق و ساماندهی تجارت و بازرگانی رخ دهد.

وی بیان داشت: حرکت به سوی دولت الکترونیک می‏تواند به تسهیل امور و افزایش شفافیت کمک کند.

هدف از راه اندازی سامانه شناسه کالا، مدیریت زنجیره تجاری کشور است؛ زیرا زبان مشترک در همه فعالیت های تجاری فراهم می‌شود.

در این سامانه دریافت شناسه و تشکیل شناسنامه کالا صورت می گیرد که فرآیندهای درخواست و صدور شناسه کالا را در برگرفته و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانه‌ها و افراد مرتبط فراهم می کند.

بر اساس آیین نامه های کنونی، کالاهای هدف در سه گروه کالایی الف، ب و پ دسته بندی می شود.

گروه الف شامل انواع داروهای انسانی و حیوانی، مکمل های غذایی، ملزومات و تجهیزات پزشکی، اقلام آرایشی و بهداشتی، خوراکی ها و آشامیدنی ها، فرآورده های زیست محیطی، تلفن همراه و سایر تجهیزات ارتباطی با قابلیت نصب سیم کارت و دخانیات است که پایان اردیبهشت ماه به عنوان تاریخ لزوم شناسه دار شدن آنها اعلام شده بود.

در گروه ب تجهیزات خانگی برقی (شامل تلویزیون، یخچال، کولر، اسپیلت، ماشین لباس شویی، مایکرو ویو و ...)، لوازم یدکی وسایل نقلیه، فرآورده ها و مشتقات نفتی، طلا (شامل شمش، مسکوکات و مصنوعات زینتی)، پارچه و پوشاک، اسباب بازی و دام زنده (گوشت سفید و قرمز) قرار دارد که تا سی و یکم خردادماه باید برای وارد کردن کالا شناسه و دریافت کردن کد رهگیری اقدام کنند.

در گروه پ نیز محصولات اساسی کشاورزی محدود به گندم، برنج، جو، ذرت، دانه های روغنی، چای، کنجاله روغن، شکر، کود شیمیایی، سم ها و بذرها قرار دارد که سی و یکم خردادماه به عنوان زمان آغاز الزام دریافت شناسه برای آنها در نظر گرفته شده است.

سایر گروه های کالایی بتدریج مطابق دستورالعمل به این فهرست اضافه می شوند.

در این مرحله یک هزار و 497 قلم کالا برای دریافت شناسه کالایی در نظر گرفته شده است.

400 هزار قلم کالا و تجهیزات دارویی و پزشکی نیز باید این شناسه ها را دریافت کنند.