۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

ادامه افت قیمت نفت در آخرین روز معاملات هفته / شیوع دلتا چشم‌انداز بهبود تقاضا را تاریک کرد

۲۲ مرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۳۰
کد خبر: 553222
ادامه افت قیمت نفت در آخرین روز معاملات هفته / شیوع دلتا چشم‌انداز بهبود تقاضا را تاریک کرد

به دنبال افزایش شیوع نوع دلتای ویروس کرونا که باعث نگرانی از وضعیت تقاضای جهانی نفت خام شده، قیمت نفت در آخرین روز معاملاتی هفته نیز روند نزولی را ادامه داد.

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ به گزارش رویترز، از آنجا که افزایش موارد ابتلا به کووید-19 در سراسر جهان دولت‌ها را مجبور به اعمال مجدد محدودیت‌های مسافرتی کرد، پس از هشدار آژانس بین‌المللی انرژی در خصوص کاهش تقاضا برای نفت خام و فرآورده‌های آن، قیمت طلای سیاه روز جمعه برای دومین روز متوالی کاهش یافت.

معاملات آتی نفت خام برنت به دنبال تجربه 13سنت افت در جلسه معاملاتی گذشته، 58سنت معادل 0.8درصد کاهش یافت و به 70دلار و 73سنت در هر بشکه رسید.

همچنین معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا پس از 0.2درصد کاهش در روز گذشته، امروز با 65سنت معادل 0.9درصد افت، به قیمت 68دلار و 44سنت در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. هر دو شاخص در هفته جاری تغییر اندکی تجربه کردند.

جفری هالی، تحلیلگر ارشد OANDA اذعان داشت: "واکنش ناگهانی آژانس بین‌المللی انرژی بازار را تحت تاثیر قرار داد، مانع رشد قیمت نفت شد و واقعیت تاثیر نوع دلتا را نشان داد."

آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه اعلام کرد که به دلیل افزایش موارد ابتلا به نوع دلتای ویروس کرونا، رشد تقاضا برای نفت خام در ماه جولای متوقف شد و قرار است با سرعت کمتری برای مدت باقی مانده سال 2021 افزایش یابد.

از طرفی، بانک‌ها نیز پیش‌بینی تقاضای خود را برای کوتاه مدت کاهش داده‌اند.

جی پی مورگان اظهار کرد: "در حال حاضر مشاهده می‌کنیم که تقاضای جهانی در ماه جاری متوقف شده است. تقاضای نفت در ماه آگوست به 98.3میلیون بشکه در روز رسیده و به طور میانگین انتظار می‌رود میزان آن در ماه سپتامبر 97.9میلیون بشکه در روز باشد. در مقایسه، تقاضا در ماه جولای به طور میانگین 98میلیون بشکه در روز بود."

به همین ترتیب، از آنجا که قرار است تقاضا در ماه‌های آگوست و سپتامبر کاهش یابد، گلدمن ساکس برآورد خود را در خصوص کسری نفت جهان از روزانه 2.3میلیون بشکه در کوتاه مدت، به 1میلیون بشکه در روز کاهش داده است. با نگاهی به فراتر از ریسک کوتاه مدت ناشی از دلتا، این بانک همچنان انتظار دارد که بهبود تقاضا در کنار افزایش نرخ واکسیناسیون ادامه یابد.

در مقابل، به رغم نگرانی‌های فزاینده در خصوص افزایش موارد ابتلا به کووید-19، اوپک روز پنجشنبه بر پیش‌بینی‌های خود مبنی بر افزایش مجدد تقاضای جهانی نفت در سال جاری و رشد بیشتر در سال 2022 پایبند ماند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آن (اوپک پلاس) در گزارش ماهانه خود همچنین انتظارات خود را برای عرضه در سال آینده، از سوی تولیدکنندگان دیگر از جمله شیل آمریکا افزایش داد.

کارولین بین، اقتصاددان ارشد کالاها در  Capital Economics در یادداشتی نوشت: "اگرچه اوپک پلاس پیش‌بینی تقاضای خود را بدون تغییر باقی گذاشت، ما فکر می‌کنیم که چشم‌انداز تقاضای کوتاه مدت بدتر شده که می‌تواند به معنای امکان تعدیل برنامه‌های عرضه این گروه در نشست بعدی باشد."