۰ نفر

مدیرعامل توانیر مطرح کرد؛

شناسایی ۴عامل اصلی بهم خوردن تراز تولید و مصرف برق در کشور

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۳۵
کد خبر: 529634
شناسایی ۴عامل اصلی بهم خوردن تراز تولید و مصرف برق در کشور

مدیرعامل توانیر از شناسایی چهار عامل اصلی بهم خوردن تراز تولید و مصرف برق در سال جاری خبر داد و گفت: در شرایط کنونی شاهد عدم تعادل حدود ۵هزار مگاواتی در سطح کشور هستیم.

به گزارش اقتصادآنلاین، محمدحسن متولی زاده در خصوص دلیل بهم خوردن تراز تولید و مصرف برق اظهار داشت: خشکسالی و غیرممکن شدن استفاده از برخی نیروگاه‌های برق‌آبی، افزایش دما و بالا رفتن مصرف برق، ورود زودهنگام چاه‌های کشاورزی و در نهایت پدیده جدیدی به نام رمز ارزها، چهار دلیل اصلی افزایش شدید مصرف برق و بهم خوردن تراز تولید و مصرف به‌شمار می‌روند.

متولی زاده در خصوص ششمین اقدام فراگیر توزیع برق با محور عبور از پیک ۱۴۰۰ نیز گفت: این اقدام فراگیر که با هدف آمادگی عملیاتی و اجرایی برای گذر از پیک طراحی و اجرا می‌شود، شامل چهار محور اصلی مقابله با دستگاه‌های رمز ارز غیرمجاز، تعدیل روشنایی معابر شهری و بین شهری، بررسی آماده به‌کاری سامانه‌های برق من و ۱۲۱ و ارزیابی آماده به‌کاری مولدهای اضطراری است.

وی با بیان اینکه در این اقدام فراگیر بیش از ۵ هزار نفر از پرسنل عملیاتی توزیع برق در سراسر کشو در قالب ۱۲۰۰ گروه عملیاتی حضور دارند، خاطرنشان کرد: از آنجا که مراکز استخراج رمز ارز به عنوان پدیده‌ای جدید در زمینه مصرف برق به‌شمار می‌روند، با هماهنگی‌های صورت گرفته، مراکز مجاز استخراج در ایام پیک از مدار خارج خواهند شد و برخورد با مراکز غیرمجاز نیز از طریق تعامل با نهادهای ذی‌ربط انجام می‌شود.

وی از علاقه‌مندان به حضور در حوزه استخراج رمز ارز خواست که با اخذ مجوزهای لازم، به صورت قانونی در این زمینه فعالیت کنند.

مدیرعامل توانیر در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته برای برقراری تعادل تولید و مصرف برق نیز خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۲۹۰ هزار قرارداد همکاری با مشترکان بزرگ و کشاورزان امضا شد که در سال جاری این رقم به ۳۵۰ هزار قرارداد همکاری افزایش یافته است.

متولی زاده ادامه داد: امسال ساختمان‌های اداری نیز موظف هستند مصرف برق خود را نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش دهند.

وی افزود: بر اساس برآوردها حدود ۵ هزار مگاوات عدم تعادل داریم که امیدواریم با این اقدامات رفع و تراز تولید و مصرف برقرار شود.