۰ نفر

اقتصاد آنلاین گزارش می‌دهد؛

میادین نفتی ارم و نام آوران در جایگاه اول و سوم جهان/ کاهش ٢۵درصدی سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف

۳۰ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۵۳
کد خبر: 468255
میادین نفتی ارم و نام آوران در جایگاه اول و سوم جهان/ کاهش ٢۵درصدی سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف

درحالی ایران یک چهارم از مجموع اکتشافات نفت و گاز جهان در سال گذشته میلادی را به خود اختصاص داده که شرایط تحریم امکان هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی در این حوزه را غیرممکن کرده است.

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ روز گذشته سید صالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت در نشست خبری با اشاره به جایگاه نخست ایران در اکتشاف نفت و گاز در سال ٢٠١٩ گفت: ایران در یک رقابت نابرابر است و در این شرایط تحریم موفق شدیم بزرگترین کشف۲۰۱۹ را از آن جمهوری اسلامی کنیم تا انجا که ۲۴ درصد از اکتشافات ۲۰۱۹  با کشف ۴.۹۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال مربوط به ایران است.

گفتنی است در سال گذشته میدان نفتی ارمبا ۲.۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال و ۱۳ درصد از کل نفت کشف شده رتبه اول ومیدان نام آوران با ۲.۲ نفت رتبه سوم این رتبه را به دست آورد.

وی افزود: میدان ارم در برنامه توسعه قرار گرفته و گاز ان میدان نیز شیرین است و نیاز به پالایش ندارد.  لایه نفتی نام آوران نیز در ذیل میادینی مانند آب تیمور، سپهر و جفیر به توسعه می رسد.  

به گفته مدیر اکتشاف، ۹ اکتشاف بزرگ در سال ۲۰۱۹ در کشورهای ایران، روسیه، موریتانی، قبرس، سورینام، آفریقای جنوبی و مالزی اتفاق افتاده و ۲۰ کشف بزرگ اول معادل ۷۵ درصد از حجم هیدروکربن کشف شده در دنیا را به خود اختصاص می دهند.

گفتنی است در این رتبه بندی بعد از ایران، رتبه دوم مربوط به گاز پروم روسیه با ۳.۱۸ میلیارد بشکه، رتبه سوم مربوط به بریتیش پترولیوم با ۱.۴ میلیارد بشکه،  رتبه چهارم مربوط به اکسون موبیل با ۰.۹ میلیارد کشف و  رتبه پنجم نفت فلات قاره چین معادل ۰.۷ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال است و ایران بین ۵ کشور اول رتبه اول را کسب کرده است.  

در ادامه هندی با اشاره به میادین نفتی کشف شده در سال گذشته گفت: میادین ارم و نام‌آوران به ترتیب با حجم  ۲٫۷ و ۲٫۲ میلیارد بشکه نفت در جایگاه اول و سوم اکتشافات انجام شده در سال ۲۰۱۹ بوده و این در حالی است ایران در یک رقابت کاملا نابرابر ودر شرایط تحریم به سر می‌برده است.

به گفته هندی در سال گذشته ۱۸ هزار متر حفاری داشتیم که ۴ چاه تکمیل شده که ۲ چاه مربوط به همین اکتشافات است. اما در سال۹۹ فعالیت ها گسترده تر خواهد بود چراکه در سال آخر برنامه هستیم. امسال ۶  چاه نهایی خواهد شد،  حفاری ۸ چاه نیز آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: اکتشاف به مناطق جدید ورود کرده و دو چاه در این مناطق حفاری خواهد شد که یک چاه در گرگان  برای کشف گاز و یکی در مغان به دنبال نفت حفر می شود.  

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هزینه هر چاه اکتشافی را بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: حدود ۲۵ درصد سرمایه گذاری در اکتشاف نفت و گاز جهان کاهش پیدا کرده است.  

هندی با بیان اینکه ایران همواره می خواهد در رتبه های بالای نفت و گاز جهان باشد، افزود: باید به نوعی رفتار کند تا ذخایر نفت و گازخود را حفظ کند.

وی ادامه داد: اگرچه می توان افزایش ظرفیت تولید ضربتی داشت اما نمی توان در اکتشاف ضربتی عمل کرد. با توجه به اقدامات انجام شده در سال ۹۹ حتما کشف های جدیدی خواهیم داشت.