۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد:

پیامدهای خاموشی‌ها برای مردم در جنوب ایران/ پرداخت هزینه آسیب به وسایل برقی از منابع عمومی کشور

۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۳۹
کد خبر: 456372
پیامدهای خاموشی‌ها برای مردم در جنوب ایران/ پرداخت هزینه آسیب به وسایل برقی از منابع عمومی کشور

گرمای هوا مانند هر سال در شهرهای جنوبی می‌تازد و سبب شده مصرف وسایل سرمایشی به اوج خود برسد و در پی آن مصرف برق نیز افزایش یابد. افزایش مصرف برق هم مثل سایر شهرها خاموشی برای مردم را به همراه دارد اما گرمای بیش از حد خاموشی را در جنوب برای مردم بسیار سخت‌تر از سایر نواحی ایران می‌کند.

اقتصادآنلاین-سیده زهرا محمودی؛ با توجه به گرمای بیش از اندازه هوا در استان‌های جنوب کشورمان، استفاده از وسایل سرمایشی جز لاینفکی از زندگی مردم این استان‌ها است و به گفته برخی از آنان حتی در زمستان هم گاهی آنقدر هوا گرم است که مجبور به استفاده از کولر و... می‌شوند. این گرمای بیش از اندازه منجر به افزایش مصرف برق شده‌است که گاه با خود خاموشی‌هایی نیز به همراه دارد.

چیزی که شاید استان‌ها را متمایز از سایر مناطق کشور کند، گرمای بالای 50درجه در اکثر روزهای فصل تابستان است که زندگی بدون وسایل سرمایشی را حتی برای دقایقی سخت می‌کند. نقشه مصرف برق در اواخر تیر ماه نشان می‌دهد سه استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان در وضعیت قرمز مصرف برق قرار دارند و قطعی برق در برخی مناطق این استان‌ها نیز مشاهده شده‌است.

نظر مردم درباره خاموشی‌ها

شنیده‌ها حاکی از آن است که دماسنج خودروها در برخی از این شهرها دمای ۶۹ و ۷۰ درجه را نشان می‌دهد و مردم روزانه تا سه ساعت هم قطعی برق را تحمل کرده‌اند. گرمازدگی یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی است که قطعی برق برای مردم این استان‌ها ایجاد می‌کند و مراجعه آن‌ها به بیمارستان را برای گرمازدگی در شرایط کرونایی خصوصا برای اطفال و افراد مسن و یا افراد بیمار با نگرانی همراه کرده‌است.

یکی از مشترکین اهوازی درباره قطعی برق می‌گوید: تابستان سال گذشته قطعی برق سبب شد به فریزر ما آسیب وارد شود که با مراجعه به اداره برق و ارائه محافظ دستگاه خسارت آن را به ما پرداخت کردند و این اتفاق برای پدربزرگم نیز افتاد که خسارت به او نیز پرداخت شد. سوالی که مطرح می‌شود این است که اداره برق از کجا این خسارت را پرداخت می‌کند و آیا جز این است که از منابع عمومی کشور تامین می‌شود و آیا نباید برای حل این مشکل تدابیر اساسی در دستور کار قرار بگیرد؟

فرد دیگری نیز گفت: هوا آنقدر گرم است که حتی کولر هم نمی‌تواند فضای اتاق را خنک کند و قطع شدن برق واقعا گرما را برای ما غیر قابل تحمل می‌کند و حتی در یک ساعت می‌تواند به فساد مواد غذایی در یخچال و گرم شدن آب منجر شود.

به گفته یکی دیگر از ساکنین مصرف زیاد برق موجب شده که جهت کنترل مصرف برق، ساعت کاری ادارات کاهش یابد و یا برخی از آن‌ها تعطیل شوند که این خود برای مردم دردسر ساز شده و باعث به تعویق افتادن کارهای ضروری‌شان شده‌است و با وجود تعطیلی ادارات نیز همچنان این قطعی‌ها حتی بیش از پیش ادامه دارد.

ظاهرا گرمای هوا در این شهرها آنقدر زیاد است که اکثر مردم با شنیدن قطعی برق از گرمای شدید و عدم امکان استفاده از وسایل سرمایشی، نبود آب خنک به علت خاموش شدن یخچال و گرما زدگی گله دارند.

همانطور که گفته شد خاموشی حتی برای چند دقیقه گرمای هوا را غیرقابل تحمل و زندگی را برای مردم سخت می‌کند. اما شاید بتوان با مدیریت مصرف و اقدامات موثر مسئولین این حوزه از خاموشی و پیامدهای حاصل از آن برای مردم جلوگیری کرد و یا آن را به حداقل رساند.