۰ نفر

نماینده نکا در گفت‌و‌گو با اقتصادآنلاین مطرح کرد؛

دستگاه قضا به مساله مازوت سوزی نیروگاه نکا وارد شود/ قصور شرکت ملی گاز در اجرای تعهدات

۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۱۴
کد خبر: 348308
دستگاه قضا به مساله مازوت سوزی نیروگاه نکا وارد شود/ قصور شرکت ملی گاز در اجرای تعهدات

مصرف مازوت به رغم خروج از فصل سرما همچنان در نیروگاه شهید سلیمی نکا ادامه دارد و این سوخت آلوده مهمان دائمی شهروندان شهرهای شمالی شده است.

اقتصادآنلاین-لیلا میبان؛ نیروگاه شهید سلیمی نکا به عنوان بزرگترین واحد نیروگاهی شمال کشور ، 4 درصد تامین برق کشور را برعهده دارد. مصرف مازوت در این نیروگاه ابتدا به بهانه نرسیدن گاز طبیعی به شمال توجیه می شد، اما پس از رسیدن خط لوله گاز دامغان به ساری، مازوت سوزی در آن همچنان ادامه پیدا کرد. پس از آن زمستان های سرد و بهانه تامین گاز در مرکز توجیهات مسئولین قرار گرفت، اما مازندران هم زمستان نسبتا معتدلی را پشت سر گذاشت و هم حالا وارد فصلی  شده است که مصرف گاز در کشور کاهش می یابد. اکنون در بزرگترین واحد تامین کننده برق مازندران که طی زمان های مشخصی از سال و به بهانه فصل سرما به طور موقت از مازوت استفاده می کرد، این سوخت آلوده طی ماه های گذشته به یک منبع دائمی تامین سوخت آن تبدیل شده است. این مساله طی ماه های گذشته بارها از سوی نمایندگان حوزه انتخابیه نکا و فعالین محیط زیست پیگیری شده است و علی محمد شاعری، نماینده نکا اکنون معتقد است پیگیری مسالمت آمیز تا این لحظه جواب نداده است و دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم باید وارد عمل شود.

نماینده مردم نکا، بهشهر  و گلوگاه در گفت و گو با اقتصادآنلاین با اشاره به ادامه روند مازوت سوزی نیروگاه شهیدسلیمی اظهارداشت: از 4 واحد بخار، دو واحد از مازوت به عنوان سوخت استفاده می کنند که 50 درصد سوخت این نیروگاه را شامل می شود.  

این درحالی است که به گفته شاعری، برطبق قرارداد، 90 درصد سوخت این نیروگاه باید از طریق گازطبیعی و 10درصد از مازوت آنهم در شرایط اضطرار و فصل سرد سال، درصورت نیاز استفاده شود.

او با اشاره به اینکه وزیر نفت این قول مساعد را داده است که مصرف گاز طبیعی در نیروگاه شهید سلیمی نکا افزایش یابد گفت: به وزیر نفت تذکر جدی داده شده است که مصرف سوخت مازوت در این نیروگاه باید به حداقل میزان ممکن برسد و ایشان قول مساعد داده است.

اما وعده ها تاکنون به نتیجه نرسیده است، شاعری درباره علت به سرانجام نرسیدن پیگیری ها با وجود وعده های داده شده تا این لحظه گفت: به بهانه وجود مازوت اضافه، این سوخت همچنان مصرف می شود. بارها در غالب تذکر و سوال این مساله پیگیری شده است و وعده هایی از طرف شخص وزیر داده شده، اما به این وعده ها امیدوار نیستم زیرا مدیران فعلی تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده اند. بیشترین تذکر در مجلس را درباره ناکارآمدی برخی وزرا  و عدم انطباق قول و عمل داده ایم، اما تاکنون به نتیجه ای نرسیده است.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بر طبق توافق تنها ده درصد سوخت این نیروگاه باید از مازوت باشد گفت: وزارت نفت(شرکت ملی گاز) به تعهد خود در این زمینه عمل نکرده است و این کار وضعیت اقتصادی و سلامت شهروندان منطقه را به مخاطره انداخته است.

شاعری با ابراز امیدواری از به حداقل رسیدن مصرف این سوخت در نیروگاه شهید سلیمی گفت: مصرف گاز طبیعی هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ فنی و زیست محیطی به نفع نیروگاه است، اما اکنون یک میلیون لیتر سوخت این نیروگاه از مازوت است که صدمات اقتصادی به زمین های کشاورزی و باغات و تهدید سلامت مردم منطقه را به همراه داشته است. گفته می شود به بهانه تحریم  مجبور به استفاده از مازوت هستیم که این مساله توجیهی غیرفنی است.

عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به اینکه پیگیری مسالمت آمیز تاکنون به نتیجه ای نرسیده است گفت: پیگیری مسالمت آمیز تا این لحظه جواب نداده است و مرم منطقه باید بر علیه وزارت نفت(شرکت ملی گاز) شکایت کنند و دستگاه قضایی به عنوان مدعی العلوم به این شکایت رسیدگی کند.