۰ نفر

سهم آب اصفهان و یزد کاهش می‌یابد

۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۹:۴۴
کد خبر: 260825
سهم آب اصفهان و یزد کاهش می‌یابد

استاندار اصفهان اعلام کرد: باتوجه به کاهش شدید بارش ها در سال 96 سهم آب شُرب استان های اصفهان و یزد از حوضه آبریز زاینده 10 درصد کاهش می یابد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، محسن مهرعلیزاده روز پنجشنبه در جریان سفر به شرق اصفهان در جمع مردم شهر ورزنه ( در فاصله 110 کیلومتری اصفهان ) افزود: مقرر است که امسال، سهم صنعت از آب حوضه آبریز زاینده رود نیز به میزان 25 درصد کاهش یابد.

وی با بیان اینکه میزان بارش ها در سال گذشته افزون بر 65 درصد در حوضه آبریز زاینده رود کاهش داشته است، افزود: بنابراین تخصیص آب برای کشت کشاورزان شرق اصفهان میسر نشد و همین امر می طلبد که تمهیدات ویژه ای برای مردم و کشاورزان این خطه اندیشیده شود.

استاندار اصفهان ادامه داد: فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان به دلیل استفاده از منابع آبی مکلف شدند که شبکه فاضلاب شهرهای اطراف این صنایع را با هزینه خود احداث کنند تا آب مورد نیاز این صنایع از طریق پساب فاضلاب این شهرها تامین شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه برای احداث یک تصفیه خانه مجهز در شرق اصفهان برنامه ریزی شده است، گفت: با استفاده از پساب این تصفیه خانه می توان بخشی از آب مورد نیاز کشاورزی این منطقه را تامین کرد.

مهرعلیزاده اضافه کرد: جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز مکلف شده است تا امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای استفاده از شیوه های نوین آبیاری در شرق اصفهان را تامین کند.

وی افزود: با استفاده از این امکانات و تجهیزات، بهره وری در کشاورزی این منطقه افزایش و مصرف آب نیز کاهش خواهد یافت.

استاندار اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه صنعت نقش مهمی در این استان و کشور ایفا می کند و اشتغال هزاران نفر را تامین می کند ، افزود: بنابراین نمی توان از صنعت چشم پوشی کرد اما این بخش می تواند با پرداخت بخشی از درآمد خود، خسارت ناشی از کم آبی و کم کردن مصرف آب در بخش کشاورزی را جبران کند.

مهرعلیزاده گفت: در زمان کم آبی و پیدایش این معضل باید آسیب پذیرترین قشر جامعه شناسایی و برای معیشت آنها برنامه ریزی می شد.

وی افزود: هم اکنون نیز اولویت در برنامه ریزی برای حل مساله آب برای این قشر صورت می گیرد.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: وظیفه یک حاکمیت و دولت خوب این نیست که به مردم مبلغی را بپردازند تا امرار معاش کنند.

او افزود: مردم ما مستحق نیستند که پولی به آنها پرداخت شود زیرا آنها مناعت طبع دارند و حتی مردم اصفهان با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند.

مهرعلیزاده با اشاره به اینکه در استان اصفهان سالانه 300 هزار متر مکعب آب بصورت غرقابی صرف تولید گندم می شود، گفت: حتی اگر گندم با بهترین کیفیت تولید شود، نباید در شرایط کم آبی، آن را با شیوه غرقابی تولید کنیم.

وی افزود: این درحالیست که می توانیم از این میزان آب برای تولیدات کشاورزی دیگر که حداقل میزان مصرف آب را دارد مانند تولید گیاهان دارویی و گلخانه ای، استفاده کنیم.

استاندار اصفهان در ادامه خواستار توجه ویژه مدیران مربوطه به این مساله شد و افزود: ایجاد گلخانه ها، لوله کشی های جدید، ساماندهی مسیر زاینده رود، آبیاری با روش های نوین و غیره از جمله اقدام هایی است که باید انجام شود.

وی افزود:20 سال است که مساله کمبود آب، محیط زیست و اشتغال در استان اصفهان مطرح اما حل این مشکل به مرحله عمل نرسیده است.

مهرعلیزاده اضافه کرد: اکنون زمان آن رسیده که یک نفر محور تبدیل این گفتارها به عمل شده و با تمام وجود پای این کار بایستد.

وی اعلام کرد: همه تلاش مدیریت استان اصفهان این است که قول ها را جامه عمل بپوشاند و برای برطرف شدن معضلات کم آبی و زیست محیطی، اشتغال و خانه دار شدن جوانان این استان گام بردارد.

استاندار اصفهان افزود: برش بندی و توزیع آب، ایجاد و احداث گلخانه ها، نصب دستگاه های تصفیه خانه های آب و غیره در دستور کار مدیریت این استان قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: اولویت اول ما این است که بتوانیم حداقل 100 میلیون مترمکعب آب را برای جریان دائمی آب در زاینده رود داشته باشیم که با اینکار علاوه بر حفظ نشاط شهری، از خسارات زیست محیطی تالاب بین المللی گاوخونی و خشک شدن آن نیز جلوگیری می کنیم.

مهرعلیزاده گفت: این موضوع البته یک ایده است که حاصل سه ماه تلاش و تحقیق شبانه روزی است.

وی به پروژه سد سوم کوهرنگ نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه نیمه تمام مانده و از 10 ماه گذشته هیچ اقدامی برای از سرگیری اجرای عملیات تکمیلی آن انجام نشده است اما مدیریت جدید استان بطور جدی پیگیر از سرگیری اجرای این پروژه و تکمیل آن است.

محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان صبح پنجشنبه به منظور بررسی خسارت های ناشی از خشکسالی به بخش ها و شهرهای منطقه شرق اصفهان از جمله بن رود، جلگه، ورزنه، هرند، اژیه و زیار سفر کرد و با مردم و کشاورزان این خطه گفت وگو کرد.

زاینده رود بزرگترین رودخانه دائمی منطقه میانی ایران محسوب می شود که در سال های اخیر بدلیل کاهش نزولات جوی و برداشت های بی رویه در منطقه پائین دست خشک شده است.

خشکی زاینده رود در سال های اخیر سبب شده تا کشاورزان منطقه شرق اصفهان که متکی به منابع آبی این رودخانه هستند با مشکلات معیشتی و اقتصادی روبرو شوند.

کشاورزان شرق اصفهان در روزهای پایانی سال گذشته با حضور و اجتماع در نقاط مختلف اصفهان خواهان بازگرداندن حقابه خود از زاینده رود شده و مسئولان را به حل مشکلات خود فراخوانده بودند.

در همین حال استاندار اصفهان در 29 اسفند سال گذشته در کمیته پیگیری امور کشاورزان این استان از پرداخت 37.6 میلیارد ریال به 26 هزار و 700 خانوار کشاورز آسیب دیده از خشکسالی در این منطقه خبر داد.

محسن مهرعلیزاده افزود : با پرداخت مبالغی به کشاورزان در روزهای پایانی سال توانستیم در جهت کاهش آسیب ها و مشکلات معیشتی کشاورزان قدم کوچکی برداریم و امیدواریم که در سال جدید با کمک طرح هایی که از بروز این آسیب ها جلوگیری می کند اجازه ندهیم کم آبی آثار مخربی را بر زندگی کشاورزان بگذارد.

وی تاکید کرد : در ماه های اخیر فعالیت های فوق العاده ای برای احیای بخش کشاورزی استان انجام شده است که امیدواریم نشانه های آن را در سال آینده شاهد باشیم.