۰ نفر

فروش آب‌ آشامیدنی ۷۰ هزار تومانی!

۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۲۲
کد خبر: 136784
فروش آب‌ آشامیدنی ۷۰ هزار تومانی!

آب‌های بسته‌بندی وارداتی در بازار داخلی که بدون مجوز عرضه می‌شوند به خودی خود بحث‌برانگیز هستند، اما این موضوع وقتی عجیب‌تر می‌شود که این آب‌های بسته‌بندی آشامیدنی تا ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 در حالی که به اذعان رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی از حدود ۱۴۰ تولیدکننده آب بسته‌بندی داخلی ۱۱۰ تولیدکننده کمتر از ظرفیت خود تولید می‌کنند، در گوشه و کنار فروشگاه‌های نسبتا لوکس و برخی رستوران‌ها و کافه‌ها، آب‌های معدنی و آشامیدنی با برندهای خارجی نیز مشاهده می‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، علیرغم تاکید فرهاد بشارت، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی مبنی بر مجوز نداشتن واردات آب معدنی، طبق مشاهدات بازار و فضای مجازی، آب بسته‌بندی برخی برندهای خارجی در ایران به صورت فروشگاهی یا اینترنتی به عنوان یک برند لوکس به فروش می‌رسد.

طبق تحقیقات انجام شده، قیمت فروش آب آشامیدنی بسته‌بندی یکی از این برندها در ایران حداقل دو برابر قیمت واقعی‌اش است؛  به طوریکه هر بطری ۳۷۵ میلی لیتری آب آشامیدنی در حالی ۳۰ هزار تومان در فروشگاه‌ها و رستوران‌های نه چندان لوکس و سایت‌های اینترنتی به فروش می‌رسد که قیمت آن بیش از پنج دلار (حدود ۱۷ هزار تومان) است و بر اساس توضیحاتی که درباره این محصول گفته شده، علت قیمت بالای آن، طراحی خاص بسته‌بندی است و ۳۰ درصد از قیمت آن هم به عنوان سود شرکت لحاظ می‌شود. البته برخی از محصولات دیگر این برند که آب آشامیدنی محسوب می‌شود با مخلوط قطعات میوه تا ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد!

بر اساس تخمین‌هایی که از طریق انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی اعلام شده، میزان تولید داخلی آب بسته بندی آشامیدنی در سال گذشته حدود یک میلیارد لیتر بوده و در حال حاضر نیز این صنعت جزو معدود صنایعی است که توانسته تقریبا تمام شرکت های بزرگ جهانی فعال را برای سرمایه‌گذاری در ایران جذب کند.

شرکت‌هایی همچون دنون، پپسی، کوکا و نستله با سرمایه‌گذاری و تولید در ایران اقدام به تولید برندهایی همچون دماوند، آکوافینا، دسنی و نسله پیوری لایف می‌کنند که به صورت قانونی در ایران به فروش می‌رسد و بر اساس برآوردها کل صنعت آب بسته بندی در سال گذشته حدود ۱۰ میلیون دلار صادرات داشته است.

در مجموع با احتساب تولید داخلی و سرمایه‌گذاری‌های شرکت های بزرگ در این صنعت، نمی‌توان توجیه مناسبی برای واردات آب‌های بسته بندی آن هم بدون مجوز که سلامت و بهداشت آن را زیر سوال می‌برد، پیدا کرد.