۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

امضای ۲تفاهم‌نامه با محوریت توسعه ریلی/ رشد ۷۸درصدی شبکه ریلی

۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۴۱
کد خبر: 449669
امضای ۲تفاهم‌نامه با محوریت توسعه ریلی/ رشد ۷۸درصدی شبکه ریلی

65دستگاه ناوگان ریلی با سرمایه‌گذاری ۱۵۶میلیارد تومانی از امروز سیر خود را در شبکه ریلی کشور آغاز می‌کند.

اقتصاد آنلاین - محبوبه قرمزچشمه؛ مراسم بهره‌برداری از سومین مرحله تحویل ناوگان جدید ریلی و توسعه همکاری‌های اقتصادی و اجتماعی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز سه‌شنبه ۱۰خرداد با حضور با حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس هیات عامل ایمیدرو، شهردار تهران، مدیرعامل راه آهن در سالن غدیر ساختمان شهدای راه آهن برگزار شد.

از جمله مهمترین برنامه‌های این مراسم اجرایی شدن سومین مرحله بهره برداری از ناوگان جدید ریلی در سال جهش تولید، ورود ۶۵ دستگاه ناوگان تولید داخل به شبکه ریلی و امضای دو تفاهم نامه با محوریت راه آهن بود.

سعید رسولی، مدیر عامل راه آهن در این مراسم به عنوان اولین سخنران با اشاره به اهمیت توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی کشور گفت: سومین مرحله بهره برداری از ناوگان جدید ریلی در سال جهش تولید در حال اجراست.۶۵ دستگاه ناوگان ریلی با سرمایه گذاری ۱۵۶ میلیارد تومانی، هشت شرکت حمل ونقل ریلی، این ناوگان از امروز سیر خود را در شبکه ریلی کشور آغاز می کند  که در مجموع در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی افزود: با تزریق منابع مالی جدید این روند سرعت بیشتری خواهد گرفت. با حمایت های بیشتر، فعالیت صاحبان حرفه ها که امروز یا غیرت فعالیت می کنند، رونق بیشتر خواهد گرفت.

رسولی در ادامه  گفت: دومین اتفاق مهم امروز امضای تفاهم نامه مشارکت و سرمایه‌گذاری در احداث خطوط دوم ریلی مسیر سنگان تربت جندق   است.

با اجرای این تفاهم نامه اتصال معادن کشور به بندر شهید رجایی تسهیل می شود. اجرای این برنامه  با سرمایه گذاری داخلی و همکاری  ایمیدرو اجرایی می شود.

وی در ادامه به امضای یک تفاهم نامه با شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: برای کلان شهر تهران از سال ۸۷ عملیات اجرایی تونل ریلی تهران به تبریز شروع شده و ۷ سال است اراضی بالای این تونل بلا استفاده بوده و امروز یا همکاری شهرداری های منطقه ۱۷ و ۱۸ به یک سند همکاری و تفاهم عملیاتی رسیدیم و شروع پروژه به زودی اجرایی می شود.

مدیرعامل شرکت راه آهن ایران  افزود: این همکاری یک الگوی مناسب برای همکاری راه آهن ایران با سایر شهرداری های ایران است.امیدواریم با حمایت  روز های طلایی توسعه ریلی کشور را شاهد باشیم.

امضای دو تفاهم نامه جداگانه بین راه آهن با شهرداری تهران و ایمیدرو

در تفاهم نامه ای  که بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با شهرداری تهران به امضا رسید طرفین موافقت کردند، به منظور بهره برداری مناسب از عرصه فوقانی تونل راه آهن تهران - تبریز و استفاده عموم شهروندان به ویژه ساکنان محلات کم برخوردار در مناطق ۱۷ و ۱۸، طرح بازآفرینی محور شارباغ  و تکمیل تاسیسات زیربنایی تونل یاد شده  توسط شهرداری تهران آغاز شود.

همچنین طرفین در این تفاهم نامه موافقت کردند احداث 3 زیرگذر خط تهران - اهواز برای  بهبود شبکه دسترسی شهروندان در مناطق یاد شده با رعایت تمام شرایط فنی و ایمنی و استانداردهای مورد نیاز توسط شهرداری تهران انجام شود.

این تفاهم نامه توسط سعید رسولی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و  پیروز حناچی شهردار تهران روز دهم تیرماه سال جاری به امضا رسید.

در تفاهم نامه ای دیگری که بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و ایمیدرو(سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) به امضا رسید دو طرف برای مشارکت و سرمایه گذاری در احداث خط دوم ریلی مسیر سنگان - تربت - جندق به توافق رسیدند.

در این تفاهم نامه شرکت راه آهن وایمیدرو موافقت کردند که در احداث خط دوم مسیر سنگان - تربیت حیدریه - جندق- بافق به طول 778 کیلومتر و با بیش از 81 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و مشارکت کنند و راه آهن جمهوری اسلامی ایران متعهد شده مواد اولیه و محصولات صنایع معدنی سنگان را در شبکه ریلی کشور جابجا کند.

با بهره برداری از این پروژه ریلی در محور سنگان - بافق تقاضای حمل بار با ناوگان ریلی در این مسیر بیش از ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش می یابد.

این تفاهم نامه را سعید رسولی معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و خداد غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو امضا کردند.

توسعه در بخش ریلی بهترین و درست ترین تصمیم است

وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: با یک حرکت جهشی می‌توانیم در بخش‌های مختلف توسعه پیدا کنیم. با ارزش افزوده‌ای که در تولید ایجاد می‌شود می‌توان زندگی مطلوب را برای تمام شهروندان ایجاد کرد.

وی ضمن اشاره از بازدید از مرکز جهادی تحول راه آهن گفت: این مرکز با همکاری و تلاش جوانان به صورت بایسته و شایسته به سمت هوشمند سازی حرکت می‌کند. بازشناسی راه آهن احصاء ثروت‌های راه آهن و ایجاد فرصت برای توسعه بهره‌وری و  شکوفایی در رشته‌ها و سرفصل های گوناگون راه آهن در دستور کار این مرکز قرارد داده شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: راه آهن به صورت شایسته و بایسته به سمت یک شرکت هوشمند و روزآمد حرکت می‌کند که این نیاز مبرم و ضروری ما درکل کشور است. باید در سازمان‌های بزرگ به خصوص در سازمان‌هایی که با مردم سرو کار دارند، روزآمدی از مهمترین برنامه‌ها باشد.

اسلامی در ادامه افزود: بهره بری و ارتقای خدمات در همین مرکز جهادی رخ داد که در نهایت تحول و پیشرفت راه آهن را موجب شد.

وزیر راه و شهرسازی ضمن تشکر از حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان و خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو برای همکاری و امضای تفاهم نامه در ارتباط با توسعه صنعت ریلی کشور گفت: توسعه در بخش ریلی بهترین و درست ترین تصمیم است که با استفاده از منابع داخلی و شرکت های بهره مند ایرانی توسعه ریلی محور قرار داده شد.

اسلامی ضمن اشاره به حضور فولاد مبارکه اصفهان در این پروژه گفت: بخط جدید چابهار به زاهدان در دست اقدام داریم و اقدام تکمیلی آن زاهدان را به بیرجند و تربت حیدریه متصل می کند. حجم بار راه آهن با اجرای این طرح افزایش خواهد یافت.

امکان اتصال ریلی منطقه 17 و 18 به شبکه ریلی فراهم می‌شود

پیروز حناچی، شهردار تهران د رادامه به عنوان سخنران بعدی ضمن اشاره به تفاهم نامه ای که بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با شهرداری تهران به امضا رسید، گفت: یکی از بزرگترین محورهای طراحی شهری داخل محدوده شهری را با راه آهن کلید خواهیم زد. بر اساس این تفاهم نامه یک فضای مشخص در مناطق 17 و 18 تبدیل به یک فضای شهری خواهد شد و فضای امنی برای خانواده‌هایی که در این محدوده زندگی می‌کنند (نسل اول آنها کارگران و کارمندان راه آهن جمهوری اسلامی بودند) فراهم خواهد شد.

وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات راه آهن و شهرداری ها دارند تلاقی محدوده قانونی شهر ها با خطوط ریلی و رعایت حریم است که با همکاری وزارت راه و شهرسازی باید حل کنیم.

اسلامی با بیان اینکه در این توافق نامه امکان اتصال ریلی منطقه 17 و 18 به شبکه ریلی هم فراهم خواهد شد، گفت: این محدوده بیش از 8 کیلومتر طول و با برنامه ای که در شهرداری در نظر گرفته شده است این محدوده تبدیل به یک موتور محرک در مهم اقتصادی و هم اجتماعی در سطح مناطق جنوبی تهران خواهد بود.

در وزارت صمت قدردان هستیم

حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت در ادامه مراسم بهره‌برداری از سومین مرحله تحویل ناوگان جدید ریلی و توسعه همکاری های اقتصادی و اجتماعی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک دهه کرامت گفت: سال پیش 57 میلیون تن در مجموع زنجیره فولاد صادرات داشتیم. این نیاز به توسعه زیرساخت دارد.

وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت از جمله مهمترین برنامه‌های ایران است، اظهار کرد: مهمترین موضوع ما در معادن بحث لجستیکی و حمل و نقل است و پیشرفت در این زمینه یک تحول عظیم در معدن و حمل و نقل کشور را ایجاد خواهد کرد. اجرای 800 کیلومتر خط دوم راه آهن بافق به سنگان یک تحول عظیم  در حمل مواد اولیه معدنی به کارخانجات مصرفی همچون ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان اتفاق خواهد افتاد.

سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه ۲۵ درصد از گذشته سهم حمل و نقل ریلی ایران اضافه شده است، گفت: این میزان پیشرفت قابل تقدیر است اما با توجه به نیاز کشور کافی نیست. ما در مجموعه وزارت صمت، ممنون و قدردان توسعه ریلی هستیم.  با اتکا به جوانان و شرکت‌های دانش بنیان باید برای افزایش تولید به توسعه زیرساخت‌ها پرداخت.