۰ نفر

بحرانی که بی‌توجهی به مشکلات صندوق‌ها ایجاد می‌کند

۲۳ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۲۴
کد خبر: 176078
بحرانی که بی‌توجهی به مشکلات صندوق‌ها ایجاد می‌کند

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی در صورتی درآمدزا و اقتصادی می‌شود که مدیریت آن‌ها وابسته به دولت نباشد و از روش‌ها و سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی الگوگیری کنند.

سعید لیلاز اظهار داشت: با نگاهی به تجارب دنیا متوجه می‌شویم بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی در کشورهایی همانند آمریکا و ژاپن در اختیار صندوق‌های بازنشستگی است که با مدیریت مطلوب، بخش قابل توجهی از اقتصاد این کشورها را می‌چرخاند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، وی ادامه داد: فعالیت اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی در ایران با همتایان خارجی خود تفاوت‌هایی زیادی به ویژه در بخش مدیریت دارد که با بازنگری در این شاخص، بنگاه‌داری آن‌ها اقتصادی و توسعه‌ای می‌شود.

لیلاز با بیان اینکه مدیریت بنگاه‌های اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی در ایران باید از وابستگی دولتی خارج شود و صاحبان سهام در آن دیده شوند، گفت: با کنار گذاشتن مدیران سیاسی و ناکارآمد، اولین چالش فعالیت اقتصادی صندوق‌ها تعدیل می‌شود.

وی در آستانه گردهمایی بزرگ «صندوق‌های بازنشستگی؛ پیشران توسعه ملی» که از 24 تا 26 بهمن ماه امسال در مصلی تهران برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیشترین مشکل صندوق‌ها در زمینه مدیریت است که باعث شده با مدیران سیاسی ناکارآمد، صندوق‌های بیمه و بازنشستگی با سیاست‌های پوپولیستی همسو شده و سن کار و اشتغال را هر روز پایین تر بیاورند.

لیلاز با اشاره به فروپاشی بلوک شرق به علت موضوع بازنشستگی، تاکید کرد: صندوق‌های بازنشستگی و مشترکین آن‌ها با توجه به چالش‌های مدیریت نامطلوب و کاهش سن بازنشستگی متضرر شده اند، به طوری که پیش‌بینی می‌شود نظام بازنشستگی در سال‌های آینده به همین دلیل دچار بحران‌های زیادی شده و اقتصادی ایران را در خود فرو ببرد.

وی با بیان اینکه با صندوق‌ها در چهار دهه گذشته سیاسی برخورد شده است، اظهار داشت: مدیران بنگاه‌های اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی باید از مجمع عمومی صاحبان سهام انتخاب شوند تا با حضور مدیران ناکارآمد شاهد عملکرد نامطلوب، روزمرگی و عقب ماندن در تامین دستمزد در این صندوق‌ها نباشیم.