۰ نفر

افزایش دو برابری اعتبارات آموزش و پرورش

۳۰ دی ۱۳۹۵، ۰:۳۴
کد خبر: 171563
افزایش دو برابری اعتبارات آموزش و پرورش

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: اعتبارات آموزش و پرورش در دولت یازدهم به دو برابر افزایش یافته است به طوری که این رشد در بودجه سال 95 نسبت به سال 92 دیده می شود.

اسفندیار چهاربند چهارشنبه شب در همایش سالانه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی در مشهد افزود : این رشد اعتباری در دوره ای بوده که در عمده آن کشور در تحریم به سر می برده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی اظهار کرد: این شرایط نشان می دهد که دولت درانجام تکلیف قانونی خود بر اساس اصل 30 قانون اساسی که باید تعلیم و تربیت رایگان را برای همه افرادجامعه فراهم کند، مصم است و هر آن چه در توان داشته در این سال هابه میدان آورده است.

وی با بیان اینکه سرانه هزینه آموزش و تعلیم و تربیت یک دانش آموز بین 170 تا 200 میلیون ریال است گفت : سرانه بیش از 90 هزار نفر از 13 میلیون دانش آموز کشور که در مناطق محروم تحصیل می کنند وهزینه ای معادل مدارس غیر دولتی درجه یک در تهران دارند، نیز در این رقم دیده شده است.

وی با بیان اینکه دولت عدالت را در سکوت و بدون سر و صدا در کشور پیاده می کند ، افزود : این در حالی است که سرانه هزینه بهداشتی برای هر شهروند در شرایط کنونی که دولت سرمایه گذاری خوبی نیز در این بخش کرده، 30 درصد سرانه دانش آموزی است.

وی عنوان کرد : علاوه بر این برای 410 هزار دانش آموز نیز بین 140 تا 170 میلیون ریال و 680 هزار دانش آموز نیز سرانه ای بین 110تا 130 میلیون ریال هزینه می شود که عمده آنان در مناطق روستایی و عشایری هستند که تعداد دانش آموزان، اندک ومحدود است.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش افزود : امروز آموزش و پرورش تبدیل به ابزاری برای تحقق عدالت اجتماعی شده است چنانکه بیش از 20هزار کلاس با کمتر از پنج دانش آموز در کشور وجود دارد.

وی تصریح کرد :دولت تلاش می کند عدالت آموزشی را از طریق توزیع متناسب و متوازن بین شهرها و استان های برخوردار و مناطق محروم بویژه روستایی، عشایری و مرزی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: کشور نیازمند تعلیم و تربیتی است که تمدن نوین اسلامی را که از آزمان های نظام اسلامی است محقق کند چرا که عنصر اصلی تمدن، تعلیم و تربیت است.

وی با تاکید بر صیانت از اصل 30 قانون اساسی گفت : فراهم کردن زمینه دسترسی به تعلیم و تربیت رایگان برای همه آحاد جامعه وظیفه همه بخش ها ، نهادها و دستگاه ها و تک تک آحاد جامعه است.

وی قانون شوراهای آموزش و پرورش را هم یک قانون مترقی در زمان خود دانست وعنوان کرد : هنوز هم اگر سازوکارهای این قانون فراهم شود ،مترقی است و باید با کمک آن از مشارکت همه بخش ها بهره برد.

وی افزود: حاکمیت فقط با اتکاء به منابع خود نمی تواند جامعه و تعلیم و تربیت را ارتقا دهد و این مهم مشارکت همگان را می طلبد.

معاون و زیر آموزش و پرورش افزود: نهاد تعلیم و تربیت بسیار فراتر از دستگاه آموزش و پرورش است زیرا اساس نظام های فرهنگی و تربیتی از جنس مردمی، تمدنی و توسعه پایدار است که بدون مردم و مشارکت آنان محقق نمی شود .

وی با بیان اینکه امروز چهار هزار سمن در آموزش و پرورش فعال است و در نقاط مختلف کار می کند ، گفت :شوراهای آموزش و پرورش هم فرصتی برای بسیج امکانات برای زیربنای توسعه و تمدن اسلامی است.

خراسان رضوی دارای 41 شورای آموزش و پرورش است که به گفته مدیر کل آموزش وپرورش استان 540 عضو اصلی و 600 عضو مدعو دارند و تا کنون 420 جلسه شورای آموزش و پرورش و 497 جلسه تخصصی برگزارشده است.