۰ نفر

گزارش لحظه‌به‌لحظه اقتصاد آنلاین از جلسه رای‌اعتماد وزرای پیشنهادی دولت

مجلس به سه وزیر دولت اعتماد کرد/ پایان جلسه علنی مجلس

۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۹:۳۲
کد خبر: 155458
مجلس به سه وزیر دولت اعتماد کرد/ پایان جلسه علنی مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس پس از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان، به هر سه وزیر دولت اعتماد کرد.

 قاضی‌زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس رسیدگی به صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان را به عنوان اولین دستور کار جلسه علنی امروز قرائت کرد.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، نعمت‌زاده وزیر صنعت نیز در این جلسه حضور دارند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، گزارش لحظه به لحظه از رای اعتماد به ٣ وزیر پیشنهادی را در ادامه بخوانید:

زنگ پایان مجلس به صدا درآمد

17:10- زنگ پایان نوبت دوم جلسه علنی امروز مجلس که برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت در سه حوزه آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ برگزار شده بود دقایقی پیش به صدا درآمد.

در جلسه امروز سه وزیر پیشنهادی از برنامه‌های خود دفاع کردند و نمایندگان مجلس نیز در موافقت و مخالفت آنها صحبت کردند و رئیس جمهور نیز در فرصتی یک ساعته با نمایندگان مجلس دهم صحبت کرد.

پیش از پایان جلسه امروز مجلس، لاریجانی از نمایندگان که در جلسه صبح و بعدازظهر امروز شرکت کرده بودند تشکر کرد.

او همچنین اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس فردا(چهارشنبه) برگزار می‌شود.

رای اعتماد مجلس به ٣ وزیر پیشنهادی دولت

16:55- نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه) به بررسی صلاحیت و برنامه های دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و در ادامه در جلسه نوبت بعدازظهر صلاحیت و برنامه‌های صالحی امیری و سلطانی‌فر وزرای پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان را بررسی کردند و در نهایت به هر سه وزیر اعتماد کردند.

پس از اظهارات نمایندگان مخالف و موافق و دفاع رییس‌جمهور و وزرا رای‌گیری برای سه وزیر پیشنهادی انجام شد که بر این اساس نمایندگان با ۱۵۷رای موافق ، ۱۱۱رای مخالف و  ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۷۴ رای اخذ شده به دانش آشتیانی اعتماد کردند.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حشمت الله فلاحت پیشه نماینده کرمانشاه، اسدالله عباسی نماینده رودسر و سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین به عنوان مخالفان و داوود محمدی، ابوالفضل سروش و مهدی شیخ نمایندگان تهران و غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت به عنوان موافقان به اظهار نظر پرداختند.

همچنین براساس رای گیری انجام شده، صالحی امیری با ۱۸۰ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی حسن نوروزی نماینده رباط کریم ، سید احسان قاضی زاده نماینده فریمان و مجتبی ذوالنوری نماینده قم به عنوان مخالفان و محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد ، قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، محمدرضا تابش نماینده اردکان و محمد آشوری نماینده بندرعباس به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.

همچنین سلطانی‌فر با ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۹ رای ممتنع وزیر ورزش و جوانان شد.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، محمود شکری نماینده تالش، محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر و شهاب نادری نماینده پاوه به عنوان مخالفان و ابوالفضل موسوی نماینده یزد، مهدی مقدسی نماینده اراک، محمد نعیم امینی‌فرد نماینده ایرانشهر و پروانه سلحشوری نماینده تهران به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند

سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان شد

16:53- نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (سه شنبه) با ۱۹۳رای به مسعود سلطانی فر اعتماد کردند.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) به بررسی برنامه های مسعود سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان پرداختند.

بر این اساس سلطانی‌فر با ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع 274 رای اخذ شده، وزیر ورزش و جوانان شد.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، محمود شکری نماینده تالش، محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر و شهاب نادری نماینده پاوه به عنوان مخالفان و ابوالفضل موسوی نماینده یزد ، مهدی مقدسی نماینده اراک ، محمد نعیم امینی‌فرد نماینده ایرانشهر و پروانه سلحشوری نماینده تهران به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.

دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش شد

16:50- فخرالدین دانش آشتیانی با 157رای موافق نمایندگان وزیر آموزش و پرورش شد.

نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه) به بررسی صلاحیت و برنامه های دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش پرداختند که رای گیری در جلسه نوبت عصر انجام شد.

بر این اساس نمایندگان با 157رای موافق ، 111رای مخالف و  6 رای ممتنع از مجموع 274 رای اخذ شده به دانش آشتیانی اعتماد کردند.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حشمت الله فلاحت پیشه نماینده کرمانشاه، اسدالله عباسی نماینده رودسر و سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین به عنوان مخالفان و داوود محمدی، ابوالفضل سروش و مهدی شیخ نمایندگان تهران و غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت به عنوان موافقان به اظهار نظر پرداختند.

صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد

سیدرضا صالحی امیری از مجلس برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رای اعتماد گرفت.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) به بررسی برنامه سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند.

براساس رای گیری انجام شده صالحی امیری با ۱۸۰ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.

در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی حسن نوروزی نماینده رباط کریم ، سید احسان قاضی زاده نماینده فریمان و مجتبی ذوالنوری نماینده قم به عنوان مخالفان و محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد ، قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، محمدرضا تابش نماینده اردکان و محمد آشوری نماینده بندرعباس به عنوان موافقان به ایراد سخن پرداختند.

امینی فرد: کارنامه مدیریتی سلطانی‌فر موفق بوده است

16:15- نماینده مردم ایران شهر در مجلس با اشاره به سوابق مدیریتی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت : وی شخصیت وفادار داشته و کارنامه مدیریتی اش موفق بوده است.

محمد نعیم امینی فرد که در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان صحبت می کرد گفت:‌ سلطانی‌فر که معاون رئیس‌جمهور هم بوده است کارنامه خوبی دارد و فردی وفادار نیز می باشد که بر اساس سیاست های تدبیر و امید خطر کرده و خود را عرضه کرده است.

وی افزود:‌با توجه به برنامه هایی که سلطانی‌فر ارائه کرده توجه ویژه ای به ورزش همگانی و تاثیراتی که این ورزش دارد داشته است که امیدواریم با حمایت ها بتواند برنامه خود را محقق کند.

این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه توجه به ورزش مناطق محروم از شاخص ترین برنامه هایی است که وی ارائه کرده است گفت:‌توجه به ورزش روستایی و همچنین ورزش بانوان که دارای پتانسیل های قوی هستند از دیگر برنامه های مهمی است که وی به آن‌ها اشاره کرده که بتواند در دوران تصدی مسئولیت به آن‌ها جامه عمل بپوشاند.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس به مسئله جوانان اشاره کرد و گفت:‌یکی از نقاط قوت برنامه های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان این است که به دغدغه های جوانان توجه ویژه ای شده است چرا که جامعه ما نشاط لازم را ندارد. در واقع با توجه به نگرشی که وی در برنامه های خود داشته است حتما به این بخش توجه خواهد داشت.

امینی فرد کارنامه کاری سلطانی‌فر را موفق ارزیابی کرد و گفت:‌اتفاقا یکی از نقاط قوت ایشان تجربه در حوزه گردشگری است که بتواند به مسئله توریسم ورزشی هم توجه کرده و موثر باشد.

وی در پایان اظهار کرد: تحقق برنامه های ارائه شده قطعا نیاز به حمایت مجلس و دولت دارد و امیدواریم که نمایندگان با رایی که به او می دهند کمک کنند تعاملات ادامه داشته و با روش علمی ورزش کشور هدایت شود.

نادری:‌ تغییر سه وزیر غیر اقتصادی با چه ادبیاتی قابل توجیه است؟

15:57-نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی با وزیر پیشنهادی ورزش مخالفت کرد و گفت که بهتر بود سلطانی‌فر در سازمان میراث فرهنگی باقی می ماند.

شهاب نادری در ابتدای سخنان خود انتقاداتی را نیز به ذوالنور مطرح کرد  و گفت که مقایسه مسائل تاریخی صدر اسلام با مسائل روز و بیان آن‌ها باید باعث تشتت شود.

او بر لزوم توجه به اقتصاد تاکید کرد و افزود: تغییر سه وزیر غیر اقتصادی با چه ادبیاتی قابل توجیه است، آقای روحانی باید در مسائل اقتصادی ورود پیدا می کردید نه آموزش و پرورش.

او افزود: کلیدتان به جای گشایش اقتصاد و صنعت صرفا در صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره فرهنگیان را برای رانت خواران گشود.مشکل کشور ما اقتصاد نابسامان است و شما با فشار آوردن به وزیر آموزش و پرورش باعث شدید در صحن حاضر نشود و در مورد صندوق ذخیره فرهنگیان پاسخگو نباشد.

نادری خاطر نشان کرد: با این تغییر در کابینه مشکل اقتصاد حل نمی شود، شما در سفر به کرمانشاه اعلام کردید کرمانشاه قطب اقتصادی است ولی هیچ  اقدامی در این زمینه نشد.

این نماینده مجلس در ادامه تاکید کرد:‌ ورزش از نظر رهبری پدیده ارزشی و اخلاقی است که در صورت برخورداری از شرایط لازم می‌تواند موجبات پیشرفت کشور را از طریق پرورش نیروی انسانی فراهم آورد.

او  افزود:‌ آقای سلطانی‌فر کارنامه موفقی در میراث فرهنگی داشته؛ چه دلیلی برای انتقال ایشان به این پست وجود دارد. اگر شاهد رشد 80 درصدی گردشگری هستیم حق این است که چنین مدیری فرصت کافی را برای دیدن ثمره تلاش اش داشته باشد نه اینکه در نیمه راه مسئولیت جدیدی به او بدهیم.

او افزود:‌سیاست اقتصاد مقاومتی در برنامه وزیر پیشنهادی مشخص نیست. آیا روح برنامه های بالادستی در برنامه ایشان جاری خواهد بود؟ تمرکز ایشان بر باشگاه های بزرگ کشور است در حالیکه وزرش کشور در این مسئله خلاصه نمی شود. در برنامه های ‌آقای سلطانی ابهام قابل توجهی در زمینه ورزش دانش آموزی و دانشجویی وجود دارد.

مقدسی: سلطانی‌فر توجه ویژه‌ای به استفاده از بانوان در پست‌های مدیریتی دارد

15:48- نماینده اراک با تاکید بر لزوم توجه به ورزش بانوان گفت: آقای سلطانی فر توجه ویژه ای به موضوع استفاده از مدیران خانم در فدراسیون ها، کمیته ها و سایر پست ها به عنوان یک حق برای آنها دارد چون بانوان باید جایگاه واقعی خود را در حوزه ورزش داشته باشند.

مهدی مقدسی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) و در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به عنوان موافق گفت: آقای سلطانی فر 2 سال قائم مقام سازمان تربیت بدنی بوده و سابقه ریاست در شورای هماهنگی استان ها را دارد. ایشان همچنین سوابق مدیریتی بسیاری داشته که با برخورداری از اصالت خانوادگی و با اعتقاد به داشتن تعامل با نمایندگان گزینه ای مناسبی برای وزارت ورزش و جوانان است.

وی با اشاره به حمایت ورزشکاران و بزرگان ورزش از سلطانی فر گفت: آقای سلطانی فر هیچگاه از ورزش دور نبوده و اشراف کاملی به این حوزه دارند کما اینکه اگر مجلس نهم به ایشان رای می داد مشکلاتی که امروز گریبان گیر جوانان و ورزش است را کمتر شاهد بودیم.

مقدسی با بیان اینکه در سال های گذشته به جوانان توجه نشده است گفت: سلطانی فر در 23 سال گذشته خانه جوانان را تاسیس کرد و همواره از نظر مشاوران جوان استفاده می کند. ایشان در حوزه جوانان حرف برای گفتن دارد.

وی با اشاره به برنامه های سلطانی فر در حوزه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای گفت: ایشان به حوزه کاری اش اشراف کامل دارد و می تواند تحول آفرین باشد. اهل تعامل است و می تواند ورزش کشور را به ساحل نجات برساند.

ذوالنوری: سند اظهاراتم را تقدیم هیأت رئیسه کردم

15:27- نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت که سند اظهاراتش را تقدیم هیأت رئیسه کرده است.

مجتبی ذوالنوری در تذکری مستند به ماده ۷۹ آیین‌نامه داخلی مجلس در جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه)،‌ اظهار کرد: دو عزیز بزرگوار گفتند عرایض من سندی ندارد. من سند را محضر شما تقدیم کردم و ظاهراً هیأت رئیسه تصمیم گرفت آن را تکثیر و توزیع کند.

علی لاریجانی رئیس مجلس در این‌باره، گفت: چون آقای تابش گفتند توزیع شود ما گفتیم از نظر ما مانعی ندارد.

ذوالنوری ادامه داد: این سند ۹ صفحه است که برادر عزیزم جناب آقای صالحی با اسم مستعار سیدرضا فلاح نفر هشتمی هستند که امضا کردند و اسمی دیگر بعد از ایشان است. هشت صفحه آن تکثیر شد به دلیل اینکه صفحه نهم فقط یک شعر به عنوان اختتامیه نامه است و دلیلی ندارد اسم هشت نفر دیگر مطرح شود لذا صفحه آخری محفوظ ماند که جسارت به کسی نشود و اینجا اسمشان بین دیگران توزیع نشد.

کواکبیان: می‌خواهند بگویند که خود رئیس جمهور جزو فتنه است

14:21- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی اظهارات نمایندگان مخالف وزرای پیشنهادی گفت: بعضی دوستان که برخی وزرای پیشنهادی را یاران فتنه می‌دانند غیرمستقیم می‌خواهند بگویند که خود رئیس جمهور جزو فتنه است.

مصطفی کواکبیان در تذکری مستند به مواد 24 و 113 آیین‌نامه داخلی مجلس و اخطاری مستند به اصل 37 قانون اساسی، اظهار کرد: حفظ شأن، منزلت و اقتدار مجلس از وظایف هیأت رئیسه است. طبق آیین‌نامه ناطق نباید از موضوع بحث خارج شود و طبق اصل 37 قانون اساسی هم اصل برائت است و کسی از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت شود.

وی افزود: اگر من احساس تکلیف نمی‌کردم این نکات را نمی‌گفتم. اما دوستان اسامی را آوردند از مرحوم آیت‌الله منتظری گرفته تا دیگران بحث‌هایی را مطرح کردند که خلاف اخلاق بود. شما قبل از جلسه علنی هم تذکر داده بودید اما متأسفانه برای برخی وزرا شب‌نامه پخش شد.

کواکبیان اضافه کرد: دوستانی که به شما اسناد می‌دهند اگر می‌توانند آنها را منتشر کنند، کسی نباید از فضای شفاف ناراحت باشد. اگر خط قرمز فتنه است رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور، رئیس جمهور است. بعضی دوستان که برخی وزرای پیشنهادی را یاران فتنه می‌دانند غیرمستقیم می‌خواهند بگویند که خود رئیس جمهور جزو فتنه است. آقایان فتنه‌شناس شده‌اند.

نماینه مردم همچنین در ابتدای تذکر خود دعای ماه اول صفر را قرائت کرد و به مزاح به علی لاریجانی گفت که این دعا برای شما هم لازم است.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر،‌ اظهار کرد: چیزی توزیع نشده فقط مطلبی را آقای تابش گفتند که اگر باید بدانیم توزیع شود و این با دستور هیأت رئیسه توزیع شد اما غیر از این که تقاضای آقای تابش بود چیزی توزیع نشده است.

صالحی امیری: تا پایان عمر در خدمت فرهنگ خواهم بود

14:45- وزیر پیشنهادی فرهنگ، با بیان اینکه برای اولین بار نظام فرهنگی را آسیب شناسی کردند گفت:‌ اگر به من اعتماد کنید در خدمت فرهنگ، هنر و اصحاب فرهنگ خواهم بود و اگر مسئولیت ندهید باز هم در خدمت فرهنگ هستم.

سید رضا صالحی امیری در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه) در جریان بررسی صلاحیتش در مجلس ضمن قدردانی از رئیس‌جمهور برای معرفی به مجلس و تشکر از موافقان و مخالفان گفت:‌ فرهنگ به مثابه اکسیژن در فضای جامعه است و فرهنگ می‌تواند تمام انسان‌های تشنه را سیراب کند. فرهنگ رود جاری دائمی برای تعالی فضیلت انسان ها است.

وی با بیان ایکه فرهنگ چهار جلوه اساسی انسجام، شخصیت سازی، هویت بخشی و  سازگاری را به دنبال دارد، گفت:‌جامعه فرهنگی جامعه ای است که در آن انسجام حکمفرما است و انسان‌ها شخصیت والایی دارند. انسان‌ها با یکدیگر سازگارند و از این منظر مقام معظم رهبری تعبیر زیبا را فرمودند که فرهنگ هویت ملت است و همه چیز مترتب به فرهنگ است. فرهنگ اقتصاد، حاشیه و ذیل سیاست نیست در واقع اقتصاد سیاست، حاشیه و ذیل فرهنگ هستند که باید به این مسئله توجه کرد. نمی‌توان فرهنگ را از عرصه‌های دیگر منفک کرد که با این نگرش و گفتمان رهبری باید فرهنگ را معرفی کرد.

صالحی امیری با اشاره به سابقه کاری و فعالیت هایش گفت: نزدیک به 20 سال از عمرم را صرف مطالبات فرهنگی، اجتماعی کردم. دورانی پر افتخار در دستگاه امنیتی بودم که مطالبات فرهنگی رسانه ای از وظایف دائمی ما بود. برای اولین بار نگاه نرم افزاری از دید امنیتی را انجام دادیم و با تاسیس 10 مرکز مطالعاتی تلاش شد نگاه نخبگان،  اندیشمندان و هنرمندان در تصمیمات امنیتی دخیل شوند.

وی با اشاره به فعالیتش در کتابخانه ملی گفت:‌ در دوره سه ساله حضورم در کتابخانه ملی گفت‌وگوی فرهنگی را در کشور نهادینه کرده و با نخبگان این پیام را دارم که با گفت‌وگو می توان مشکلات را حل کرد. ریشه گفتگو مباحثه است و که مباحثه ثمره حوزه علمیه است.

ذوالنور: تحصیلات صالحی امیری ربطی به وزارت فرهنگ ندارد

14:38- نماینده مردم قم در مجلس در مورد صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:‌تحصیلات صالحی امیری ربطی به وزارت فرهنگ ندارد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنور که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت می کرد گفت:‌افرادی صحبت کردند و گفتند آنهایی که معرفی شدند فیلتر های تائیدی و قانونی را طی کرده اند لذا میزان قانون است و آنچه که گفته می‌شود هم اگر کسی مشکلی داشته باشد مجاری قانونی باید نسبت به آن‌ها برخورد می کرد.

وی افزود: امروز شاهد بودیم که  در بیانات برخی ناطقین بسیار افرادی را محکوم کردند که در هیچ مرجع قانونی حتی یک برگ حکم علیه آن‌ها صادر نشده است لذا طبق منطقی که حاکم می‌شود باید یک منطق جاری باشد در جلسه. با یک بام و دو هوا نمی شود در مورد مسائل قضاوت کرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: کسی می گفت اگر وزیر رای اعتماد نگیرد چه می‌شود ؟ سه ماه وزارت خانه فشل شده و سرپرست معرفی می‌شود کجای قانون گفته شده که رئیس‌جمهور باید لج کند و کسی را معرفی کند . بله می‌تواند از فرصت سه ماه هم استفاده کند ، راه باز است. دولت همین فردا می‌تواند گزینه های خود را معرفی کند . این منطق نمی تواند درست باشد.

ذوالنور افزود: کسانی که گفتند تغییر در این سه وزارت خانه نشانه ولایت مداری است ، ما منکر نیستیم اما رهبری بارها به مسائل اقتصاد و معیشت جامعه تاکید داشته اند که این در اولویت قرار دارد و ما باید در راستای بهبود اقتصادی تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه امام (ره) فرمودند میزان حال فعلی افراد است اظهار کرد: امروز افراد ر ا بر اساس نیازهای روز باید بسنجیم . اگر چیزی گفته می‌شود نفی گذشته و نابسامانی نیست.  این منطق که خود را نادیده بگیریم به خاطر دیروز از نظر شرعی و تاریخی صحیح نیست. قاتلین امام حسین (ع) از شام و بلاد کفر نیامدند کسانی بودند که پشت سر علی (ع) نماز خوانده بودند.

وی با اشاره به جلسه فراکسیون روحانیون مجلس با سه وزیر پیشنهادی اظهار کرد: بنده ابتدا قصد مخالفت نداشتم حتی به خود وزیر پیشنهادی هم گفتم و یادآور شدم که در دوران فتنه صالحی امیری با هشت نفر دیگر به وزیر اطلاعات وقت( محسنی اژه‌ای ) نامه نوشته ام و این نامه بعد از خطبه های رهبری در تاریخ 29/ 3 /88 بوده است. ابتدا آقای صالحی امیری منکر نامه شدند بعد که ما اصرار کردیم گفتند تعرضی به نظام و ولایت و تائیدی بر فتنه در این نامه نبوده است.

نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: اما پس از جلسه بنده به نامه دسترسی پیدا کردم و آن را بررسی کردم و کاملا برخلاف آن چیزی بود که به من گفتند لذا احساس کردم که امروز باید وظیفه خود بدانم که در مخالفت صحبت کنم.

ذوالنور ادامه داد: سکوت خواص در فتنه پاشیدن بذر تردید به سرزمین دل های مردم است. امروز فرمودند فتنه کی تمام می‌شود؟‌بنده عرض می‌کنم تا زمانی که فتنه گرها در مسیر فتنه وجود دارد و تا زمانی که موضع شان مشخص نباشد این مسئله وجود دارد.

وی تاکیدکرد: چرا اصرار داریم از حافظه تاریخی این مسئله را تنزل دهیم و حد یک اعتراض انتخاباتی برسانیم؟ چرا از حقایق فرار می کنیم بر روی چه چیزی سرپوش می گذاریم؟ مگر می‌شود در چنین وضعیتی بی تفاوت باشیم؟ در دوران فتنه کدام رسانه دشمن سراغ دارید که با تمام امکانات در کوبیدن خط امام (ره) ورود نکرده باشد؟

وی افزود: اگر می گوییم فصل الخطاب رهبری است چرا باید از خطبه رهبری چنین نامه ای نوشته شود؟

ذوالنور ادامه داد: صالحی امیری به همراه هشت نفر دیگر در آن زمان به وزیر اطلاعات وقت نامه نوشتند که بر اساس این سه مورد وظیفه شناسی و دشمن شناسی و رویکرد خودی و غیرخودی را زیرسوال بردند . در صفحه ای از این نامه آمده است که به هیچ دلیل و منطقی مردم اگر حس کنند به هویتشان بی حرمتی شده به آن‌ها حمله می‌کنند. چرا باید از کسانی که بانک ها را آتش زدند؟ چادر از سر زن مردم برداشتند، دفاع شود؟ ا گر زیر سوال بردن خودی مطرح است ، اسم این را چه باید گذاشت؟

وی در ادامه اظهار کرد: در بخش دیگری از این نامه گفته شده که با امام خرداد ۴۲ ،‌ بهمن ۴۷ و امام سالهای جنگ بیعت می کنیم. این حضرات در نامه ۹ صفحه ای حتی یک جا از حمایت رهبری یاد نکردند .

نماینده قم در مجلس در پایان اظهار کرد: وزارت ارشاد ، ارشاد و اسلامیت است اما تحصیلات صالحی امیری ربطی به وزارت فرهنگ ندارد.

قاضی‌زاده: رییس‌جمهور یک سرهنگ را برای فرهنگ معرفی کرده است

14:18- عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: مرور برنامه‌های شما نشان می‌دهد دست‌های شما خالی‌تر از آن است که بتوانید دردی از این حوزه دعوا کنید. نمی‌توانم میان عضویت در دادگاه، ارتش و فرهنگ ارتباطی پیدا کنم. رییس‌جمهور یک سرهنگ را برای فرهنگ معرفی کرده است.

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: امروز در حالی در این جایگاه مقدس ایستاده‌ام که خدا را شهادت می‌گیرم نیتی جز کمک به فرهنگ این سرزمین ندارم.

نماینده مردم فریمان در مجلس خطاب به هنرمندان، اندیشمندان و هموطنان گفت: آنچه می‌گویم تنها دغدغه فردی‌ام نیست بلکه انعکاس وظیفه نمایندگی در مجلس است. از رویش بی‌فرهنگی در عرصه فرهنگی کشور سخن می‌گویم.

ناظر مجلس در شورای نظارت صدا و سیما، مدعی شد:  اینجانب برخلاف بسیاری  عزیزان از نزدیک دارای سوابق فرهنگی هستم. حال فرهنگ بدتر از آن است که شما از پس آن بر بیایید. مدتهاست عرصه فرهنگ، عرصه سیاست‌بازی و جناح‌بازی آدم‌های غیرفرهنگی شده است و نفس فرهنگ را به شماره انداخته است. مرور برنامه‌های شما نشان می‌دهد دست‌های شما خالی‌تر از آن است که بتوانید دردی از این حوزه دعوا کنید. نمی‌توانم میان عضویت در دادگاه، ارتش و فرهنگ ارتباطی پیدا کنم. رییس‌جمهور یک سرهنگ را برای فرهنگ معرفی کرده است.

وی خطاب به صالحی امیری، پرسید: آیا می‌دانید چرا نوبت برای شما باز شده است؟ آقای جنتی نه شهید کنسرت شد و نه به دلیل توجه دولت به دغدغه مراجع کنار گذاشته شد.  اگر خبر ندارید دلیل برکناری جنتی را بعدا به اطلاع شما می‌رسانم. شما خود را چقدر متخصص‌تر از جنتی می‌دانید؟ شما کتاب‌هایی را برای خود منتشر کرده‌اید که بیشتر شبیه کتاب‌سازی است. شما با کدام جرات کتاب «نظریه‌های فرهنگی» را نوشته‌اید؟ کتاب «دانستی‌های یک رایزن فرهنگی» را از کجا آورده‌اید؟ درسش را خوانده‌اید  یا  تجربه‌ای رایزن فرهنگی را داشته‌اید؟

قاضی زاده هاشمی مدعی عضویت صالحی امیری در وزارت اطلاعات و مخفی کردن این مسئله توسط ایشان شد و خاطرنشان کرد: آیا سربازی گمنامی شما خدای نکرده باعث سرشکستگی شما بود که از نمایندگان مجلس مخفی کردید؟ «برادر سیدرضا فلاح» این اسم مستعار شماست. ما دست سربازان گمنامی که برای خدمت به مردم وارد می‌شوند را می‌بوسیم. آیا واقعا سربازی گنام را از قلم انداختید یا فکر کردید که نمایندگان حواس‌شان نیست؟ وقتی یک نویسنده یا فیلم‌ساز برای دریافت مجوز سراغ شما به وزارت فرهنگ و ارشاد بیاید آیا به جای موافقت و صدور مجوز، دنبال پرونده‌اش در وزارت اطلاعات می‌گردید؟ آیا دستورها و توصیه‌های بی‌قاعده را برای ممیزی‌ها انجام می‌دهید؟ اگر بر فرض رییس‌جمهور نامه نوشت که فلان بخش فیلم را سانسور کنید چه می‌کنید؟

نماینده مردم فریمان در مجلس خطاب به وزیر پیشنهاد فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرسید: با کدام جنبه یا چهره شما روبرو هستیم؟ گفتید دفتر حوزه علمیه را می‌خواهید در دفتر وزارتی راه بیندازید، قسم حضرت عباس را باور کنیم یا آن یکی دیگر را؟ در جایی کنسرت را مساوی مشروب الکلی دانسته‌اید، شما باید از افرادی که برای اعتلای موسیقی پاک ایران، تلاش می کنند عذرخواهی کنید.

تیم عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از استعلامی که از نادران و توکلی انجام داده سخن گفت و افزود: بنده از نادران استعلام کردم مبنی بر اینکه صالحی امیری معذرخواهی کرده یا توبه‌نامه نوشته اما ایشان این مسئله راتکذیب کرد. درباره پرونده دکتر توکلی نیز با وضعیت مشابهی روبرو هستیم.

بیرانوندی: دوران بگم‌ بگم‌ها به سر آمده است

14:14- نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ گفت که صالحی امیری دغدغه فرهنگ دارد؛ او همچنین تأکید کرد که دوران بگم‌ بگم‌ها به سر آمده است.

محمد بیرانوندی در ابتدای سخنان خود از جنتی که بار سنگین وزارت فرهنگ را به مدت سه سال بر عهده داشته تشکر کرد و افزود: مردم جهان ایران را نه با شاخص صنعت و معدن می‌شناسند بلکه ایران را با فرهنگ و میراث پرگستره، باورهای اسلامی و انسانی، ادبیات و میراث تاریخی می‌شناسند. او افزود: فرهنگ مقوله‌ای پیچیده است آن هم در کشوری مثل ایران و دوره کنونی. همه دلسوزان نظام به ویژه رهبری نگران گسترش روزافزون آسیب‌های اجتماعی‌اند و ما موظفیم در این برهه انتخابی خطیر داشته باشیم. فرهنگی با این تنوع و اهمیت نیاز به سکانداری دارد که آنرا به عنوان سرمایه امنیتی ببیند نه فرهنگ امنیتی.

نماینده خرم‌آباد متذکر شد: صالحی امیری هم متخصص است هم متعهد. چه چیزی بالاتر از 30 سال خدمت صادقانه به نظام باشد. آیا ده‌ها مقاله و کتاب و سمت‌های ایشان نمی‌تواند نشانگر توانایی ایشان برای مدیریت حوزه فرهنگ باشد. او تأکید کرد: دورن بگم بگم‌ها به سر آمده؛ اگر قرار به گفتن است بگویید؛ این چه فرهنگی است که همیشه باید بگویید؛ بگم بگم‌ها مردند. او افزود: صالحی امیری ننوشته تا وزیر شود بلکه دغدغه‌های خودش را نوشته؛  آن کسی که می‌گوید دیگری نوشته پس چرا غالبشان در حوزه فرهنگ اتفاق افتاده؛ صالحی امیری دغدغه فرهنگ دارد.او در ادامه با نقل قولی از داریوش ارجمند برای صلاحیت صالحی امیری در تصدی وزارت فرهنگ، گفت: گفته‌های فراوانی از این دست وجود دارد.

سوالات نماینده اصولگرا از صالحی امیری

13:59- یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: آقایی که می‌گویی فتنه چیست، آقا گفته‌اند فتنه خط قرمز نظام است. دوستان اگر در فتنه نبودند، اعلام کنند، خلاص. افرادی که متهم به فتنه هستند معذرت‌خواهی کنند، آقا گذشت می‌کند اما این آقایان هنوز عذرخواهی نکرده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن نوروزی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: جای فرزندان شهدا یعنی ایثارگان و جانبازان در میان سه وزیر پیشنهادی خالی است. انتظار این بود یکی از این عزیزان از میان فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران معرفی می‌شدند.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس اظهار کرد: مرده باد و زنده باد در پیشگاه خداوند زمانی ارزش دارد که تکلیف شرعی‌مان را انجام دهیم. بینی و بین‌الله به وزرای پیشنهادی به نحوی رای دهیم که در پیشگاه خداوند شرمنده نباشیم.

وی در ادامه نطقش را به طرح سوالاتی از صالحی امیری اختصاص داد و از وی خواست تا به سوالاتش پاسخ دهد.

نماینده مردم رباط کریم در مجلس از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرسید: آقای صالحی امیری برای مبارزه با نفوذ فرهنگی چه برنامه‌ای دارید؟ در برنامه‌های شما چیزی ندیدم. در کتاب «احیای آسمانی» موضوع اشغال مسجدالاقصی حذف شده با این نفوذ چگونه می‌خواهید مبارزه کنید؟ جای ترویج سطح زندگی اسلامی، تقویت بنیان خانواده و اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور در برنامه‌های شما خالی است، برای این ها چه برنامه‌ای دارید؟ در زمینه تحول فرهنگی در کشور و در وزارت فرهنگ چه برنامه و طرحی دارید؟

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: اهداف کلان‌تان را اعلام کرده‌اید اما درباره برنامه‌های که این اهداف را تحقق خواهد بخشید هیچ برنامه‌ای اعلام نکرده‌اید. از کانونی ترین معضلات فرهنگی کشور مثل کتاب، سینما، مساجد، دیجیتال و کانون فرهنگی است، برنامه‌های عملیاتی شما در این حوزه‌ها چیست؟ در فرآیند صدور مجوز و به‌روزرسانی نظارت بر فعالیت‌های مضر چه برنامه‌ای دارید؟ برای جلوگیری از سیاسی شدن وزارتخانه و جلوگیری از دخالت سیاست در فرهنگ چه برنامه‌ای دارید؟ همین الان فرهنگ‌سراها به ستاد انتخاباتی تبدیل شده است که نتیجه عکس می‌دهد.

نوروزی با طرح این پرسش که خصوص‌سازی و دولت سازی در حوزه فرهنگ مطرح است، نوع تعاملات فرهنگی در برنامه‌های شما چیست، ادامه داد: وزارت فرهنگ چه برنامه‌هایی برای تهاجم و نفوذ فرهنگی دارد؟ به نگرانی مراجع عظام تقلید چه پاسخی خواهید داد؟ ایران اسلامی عزیزمان دارای ظرفیت‌های دینی و فرهنگی غنی است. در زمینه اوقاف چه برنامه‌ای دارید؟

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی در مجلس افزود: در زمینه اقتصاد فرهنگی و پیگیری صنعت فرهنگ به جای صنعت نفت برنامه عملیاتی دارید؟ البته در این زمینه موضع‌گیری کرده‌اید اما راه‌کار عملیاتی ارائه نداده‌اید. آیا در جهت آموزش‌های عمومی برای افزایش سطح آگاهی‌های مستمر با آموزش و پروش، دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات برنامه‌ای دارید؟ در حوزه شناساندن افکار ایرانی اسلامی به جامعه چه برنامه‌ای دارید؟ برای فضای مجازی و تحقق اهداف رهبری در این حوزه و ساماندهی آن چه برنامه‌ای دارید؟ در حوزه شبکه‌های اجتماعی چه تدابیری دارید؟ چه برنامه‌ای در زمینه اقتصاد مقاومتی دارید؟

جلسه بعداز ظهر مجلس به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت آغاز شد.نمایندگان قرار است به ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ورزش و آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد بپردازند.

رئیس مجلس شورای اسلامی برگزاری جلسه نوبت بعدازظهر صحن علنی مجلس را به رأی‌ نمایندگان گذاشت.

دکتر علی لاریجانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در میان صحبت‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: با توجه به اینکه به اذان ظهر نزدیک می‌شویم و حدود 7 دقیقه نیز فرصت برای دیگر اظهارات شما زمان باقی است، لذا به نظر می‌رسد ادامه صحبت‌هایتان را به نوبت بعدازظهر موکول کنید.

وی ادامه داد: باید برای برگزاری نوبت بعدازظهر در صحن علنی مجلس، رأی گیری شود زیرا براساس آئین‌نامه باید جلسه علنی در زمان اذان قطع گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از نظر آئین‌نامه جلسات صحن علنی برای رأی اعتماد به وزرا، صبح و بعدازظهر خواهد بود، در عین حال نیز باید از نمایندگان رأی گیری شود.

دکتر لاریجانی افزود: لازم است نمایندگان زودتر از ساعت 14 در صحن علنی حضور یابند چرا که هر وزیری باید برای دفاع از خود 30 دقیقه صحبت کند که بر این اساس حدود 30 دقیقه نیز رئیس جمهور زمان برای صحبت دارد حال اگر با تذکر و اخطار نیز روبه رو شویم زمان زیادی را نیازمندیم.

وی گفت: براساس این برآورد حداقل 3 ساعت و 30 دقیقه زمان برای برگزاری جلسه علنی بعدازظهر نیاز است که برای آنکه به غروب نزدیک نشویم بهتر است ساعت 13 در صحن علنی حضور داشته باشید.

گفتنی است بعد از اظهارات رئیس مجلس نمایندگان با 183 رأی موافق، 36 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 261 نماینده حاضر در مجلس خواستار برگزاری جلسه علنی در نوبت بعدازظهر شدند.

11:40- به دلیل هم زمانی سخنان وزیر پیشنهادی با اذان جلسه صبح مجلس تعطیل شد و ادامه جلسه رای اعتماد ساعت 1 ظهر انجام خواهد شد.

دانش آشتیانی: فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیتش برای تصدی وزارت آموزش و پرورش در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود با بیان اینکه امیدوارم بتوانم بعد از رأی اعتماد نمایندگان دین خود را نسبت به فرهنگیان و معلمان ادا کنم، گفت: در آستانه روز 13 آبان، روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی هستیم، روزی که خون پاک دانش آموزان در برابر دانشگاه تهران به زمین ریخته شد و پیوند میان مدرسه و دانشگاه و دانش آموختن و تعهد داشتن را نمادین کرد.

برنامه پیشنهادی بر اساس چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش و طبق خواست مقام معظم رهبری است

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه هایم در 4 بخش تدوین شده، اظهار داشت: مهم ترین دغدغه چندین ساله من این است است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایه ای کشور دانست و نه بخش مصرفی و مدرسه را باید مهم ترین واحد تأثیرگذار در توسعه به شمار آورد لذا محور کلی برنامه اینجانب در چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش بوده و بر اساس خواست مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه برنامه ای واقع گرایانه و تحول خواه است، افزود: اگر نمایندگان مخالف عنوان کردند این برنامه قابلیت اجرا ندارد، بله مسلم است در مدت کوتاه امکان تحقق برنامه کامل بنده وجود ندارد چرا که برنامه ای درازمدت است اما برنامه کوتاه مدتی هم دارم که مرتبط به برنامه بلندمدت است.

نظام آموزش و پرورش بیماری ساختاری دارد/ مدرسه باید محور توسعه قرار گیرد

دانش آشتیانی ادامه داد: در رابطه با توسعه آموزش و پرورش باید توجه داشته باشیم نظام آموزش و پرورش ما گرفتار بیماری ساختاری است و مسأله آن، مسأله ای ملی بوده که حل آن نیاز به اجماع ملی دارد و یک فرد به تنهایی نمی تواند آموزش و پرورش را به جایگاه خود برساند لذا همه دولت و نمایندگان باید کمک کنند تا جایگاه آموزش و پرورش در جایگاه اصلی خود قرار گیرد و به عنوان مسأله ملی تلقی شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت یازدهم ادامه داد: نگرانی امروز نسبت به آینده سرمایه های انسانی کم اهمیت تر از نگرانی نسبت به سرمایه های طبیعی و فیزیکی نیست و باید تلاش کنیم تا مدرسه را محور توسعه قرار دهیم تا از طریق کیفیت بخشی به فرایندهای مدرسه، انسان هایی کارآمد تربیت شود که نظام توسعه ای کشور به این انسان های کارآمد نیاز دارد.

وی با بیان اینکه توسعه کشور نیازمند رشد متوازن است، اضافه کرد: آموزش و پرورش 13.5 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم و مربی دارد که در بیش از 107 هزار مدرسه و آموزشگاه مشغول فعالیت هستند و در همین حال نظام آموزش عالی ما با بیش از 2 هزار و 500 واحد دانشگاهی و 5 میلیون دانشجو در سطح کشور فعالیت دارد اما ببینید در شهرستان هایی هستیم که دانشگاه دارد اما با صندلی های خالی روبروست ولی در همان شهرستان مدرسه کم داریم و به صورت شیفتی است و حتی در برخی مناطق هنوز مدارس کپری وجود دارد که این عدم توازن یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش است.

عدم تعادل ساختاری مانع مهم توسعه آموزش و پرورش است/ وضعیت نابسامان معیشتی و اقتصادی معلمان

دانش آشتیانی در ادامه با بیان اینکه نتیجه تحقیقات ملی نشان می دهد در جامعه معلمان به عنوان سرمایه های اجتماعی بالاترین گروه از نظر منزلت اجتماعی را دارا هستند، گفت: از نظر شهروندان معلمان دارای بیشترین حرمت هستند و به رغم این احترام از نظر معیشتی و اقتصادی در وضع نابسامان قرار دارند که این عدم تعادل ساختاری یک مانع مهم توسعه ای و چالش اساسی است که باید به آن پرداخته شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به برخی چالش های آموزش و پرورش اذعان کرد: برخی مسائلی که همه به آن اذعان داریم به عنوان آموزش مخزنی و محوریت محفوظات و نمره، حاد بودن تنگناهای معیشتی معلمان، اقتصاد آموزش و پرورش، کمبود امکانات و فضاهای آموزشی و پرورشی، ضعف مشارکت مؤثر خانواده ها، وجود شکاف میان دستگاه های ستادی با معلمان، گسست میان خانه و مدرسه، در کنار اینها سیاست زدگی آموزش را تحت سیطره خود قرار داده است.

پرورش و خلاقیت قربانی آموزش شده است

وی با تأکید بر اینکه پرورش و خلاقیت قربانی آموزش شده است، ادامه داد: اکنون آموزش به مسابقه ای برای کسب صندلی های دانشگاه تبدیل شده و اصالت دادن به کمیت آموزش و کم توجهی به مسائل جدید ملی و جهانی نظیر مهارت های زندگی، محیط زیست، تفاوت های اقلیمی و جغرافیایی در مناطق کشور مسائلی را به دنبال داشته که برنامه آموزشی را با مشکلات و تنگناهای مختلف روبرو کرده است.

دانش آشتیانی ادامه داد: برون داد این وضعیت ساختاری، تصویری از آموزش و پرورش به وجود آورده که بد نیست بدانیم رتبه کنونی آموزش و پرورش ما در نظام بین المللی بر پایه 101 شاخص جهانی متأسفانه 141 از 187 است؛ نظام آموزش و پرورش ما گرفتار نوعی سکون و فرسودگی است لذا کاری که می خواهم انجام دهم در جهت تحقق دیدگاه های مقام معظم رهبری است که قصد دارم آموزش و پرورش را از سکون و جمود دربیاورم.

فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در ادامه با بیان اینکه نظام آموزش و پرورش کشور فرسوده است، گفت: متأسفانه این نگاه را مانند یک موزه مقدس نگاه داشته ایم که که دست به آن نخورده و هر کس آمده است گوشه و کنارش را کمی کم و زیاد کرده است لذا باید نوسازی شود. در نظام آموزش و پرورش ناکارآمد و غیرمولد، برنامه‌ریزی و مدیریت از پویایی و تحرک دور شده است. دور شدن زنان از جایگاه مطلوب در مدیریت نمونه مشهود آن در نظام آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد:  در آموزش و پرورش اکثریت را دانش آموزان دختران ما تشکیل می‌دهند اما نقش خانم‌ها در مدیریت آموزش و پرورش کمرنگ است، این نه به دلیل مسائل جنسیتی بلکه از نظر نگاه تربیتی نیاز است که از این قشر فرهیخته در آموزش و پرورش استفاده شود.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چالش دیگر این وزارتخانه را کهنگی مدارس دانست و گفت: علاوه بر کهنگی مدارس، اقتصاد آموزش و پرورش نیز از دیگر مشکلات است که بر اساس مطالعات صورت گرفته در این خصوص با همین منابع مالی و مدیریت بهینه هزینه‌ها می‌توان قسمتی از مشکلات را برطرف کرد؛ اگرچه این مسئله در کوتاه مدت اتفاق نمی‌افتد علاوه بر اینکه باید در کلان برنامه‌های کشور ارقام بیشتری به آموزش و پرورش اختصاص داده شود و در رتبه‌های جهانی بر اساس درصدی که ازGTP  اختصاص پیدا می‌کند و آموزش و پرورش باید بیش از این تعلق گیرد.

دانش‌آشتیانی با بیان اینکه با همین منابع می‌توان بهتر برای آموزش و پرورش هزینه کرد و مدیریت هزینه بهتری داشت، گفت: وضعیت کنونی اقتصاد آموزش و پرورش بدین شکل است که در سال 84 تا 85، 91 درصد از بودجه آموزش و پرورش به پرسنل اختصاص یافته و تنها حدود 9 درصد برای مسائل کیفی آموزش و پرورش هزینه شده است. در وضعیت کنونی نیز که 30 هزار میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش است 98.5 درصد برای پرسنل و 1.5 درصد برای مسائل کیفی مدارس به آموزش و پرورش اختصاص می‌یابد.

وی با بیان اینکه برای 13 میلیون دانش‌آموز و 107 هزار مدارس فقط 400 میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده، گفت: این میزان برای مسائل کیفی، تجهیزات مدارس و سایر موارد باید هزینه شود، البته بر اساس آخرین اطلاعات گفته شده 400 میلیارد نیز اختصاص نیافته و تنها حدود 200 میلیارد اختصاص یافته است که با این رویه مشکل آموزش و پرورش حل نخواهد شد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تأکید بر آنکه برای گذر از وضع موجود باید نگاه و رویکرد جدیدی به آموزش و پرورش داشت، تصریح کرد: از این رو نیازمند برنامه ریزی و اقدامات تدریجی هستیم تا از وضعیت فعلی خارج شویم.

احمدی دانش آشتیانی نگاه جدید به آموزش و پرورش را اینگونه ترسیم کرد : روح حاکم بر سند تحول باید به مسئله پرورش به معنای مهارت‌های زندگی که دانش‌آموزان و محیط مدرسه باید کسب کنند باشد تا کارآمدی لازم به دست آید. این مهارت‌ها باید با مواد درسی تلفیق شود تا سیطره آموزش بر پرورش کمرنگ و در واقع پرورش بر آموزش غلبه پیدا کند.

وی افزود: در این راستا باید از حافظه‌محوری به خلاقیت‌محوری از کمیت‌های آموزشی به کیفیت‌های پرورشی، فضای رقابتی غیراخلاقی در مدارس به فضای اخلاقی و انسانی دانش آموزان حرکت کرد.

11:21- وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای دفاع از برنامه خود پشت تریبون قرار گرفت.

جعفرزاده: خواهش کردم از دانش آشتیانی دفاع کنم. امروز اول صفر است و از دفاع از مظلوم دفاع کردیم. داستان فتنه کی می‌خواهد در این کشور تمام شود. کاسب فتنه اگر بود اینجا به عنوان وزیر معرفی نشده بود. دانش آشتیانی اصلا نماینده نبود و هیچوقت بازداشت نشده است. از فتنه می گوییم از سران اصلی فتنه بگوییم که  8 سال در راس کشور بود و الان در خیابان هاست.

نجفی مگر از وزارت علوم نیامده بود. فرهنگیان مشکل دارند. فرهنگیان نمی خواهند کسی با آنها گریه کند آنها فردی را می خواهند که مشکلات آنها را حل کند.

11:05- جعفرزاده به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.

مهدی شیخ: من خودم را آماده کرده بودم برای بیان موافقت خودم از برنامه‌های وزیر پیشنهادی اما سوالی دارم تا کی می خواهیم این روند را ادامه دهیم؟ فردی آمد وارد عالم سیاست ما شد سال‌ها نیروهای را به جان هم انداخت. با پشت پا زدن به اخلاق و تخصص و نظارت مجلس بر دولت. آقایان این تذهبون؟ این فرد مجدد خواست وارد صحنه سیاسی کشور شود رهبری تذکر دادند که نباید جامعه دو قطبی شود. چرا می خواهیم فضا را دو قطبی کنیم؟ افرادی که آمدند موافق و مخالف چه کسانی هستند؟ سروش که موافق صحبت کرد جانباز است. محمدی که موافق حرف همینطور. ما کافریم؟ ما ضدولایت هستیم؟ این چه ادبیاتی است؟ این ادامه راه شهداست؟ این نفاق نیست؟ این چیست؟ این چه روشی است؟ با انگ زدن به نیروهای انقلاب؟ این روش پسندیده ای است؟ آیا با سیاستمداری سازگار است؟

به کجا می خواهیم برویم؟ قرار بود به اخلاق برگردیم. انقلاب ما انقلاب اخلاق بود. این ارزش است؟ این اخلاق است؟ این کجای راه ماست؟ این کجاس تعهد ماست؟

ببخشید که حالت احساسی به من دست و این عقده ای بود که در گلوی من جمع شده بود

11:04- مهدی شیخ به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.

نقوی: دانش آشتیانی عضو تعیین محتوای کتاب درسی شد، درس شهید فهمیده از کتاب ها حذف شد. نخست وزیر دوران جنگ عامل فتنه شد و الان می گویید فلانی در جنگ بوده است و او را وابسته به علما می کنید. ( اعتراض نمایندگان به سخنان نقوی)

امیدوارم به خاطر سخنانم به جهنم حواله نشوم و به انقلابی‌های نفهم متهم نشوم. انقلابی‌ها را به نفهم متهم نکنید.

آموزش و پرورش حزب سیاسی نیست. آموزش و پرورش متعلق به همه ایران است. این وزیر شما یک بازیگر سیاسی است. من باید در گور خود پاسخ به رایم باشم. نگران رفتار دولت نباشید آنها نمی توانند کاری کنند. وزیر پیشنهادی بازیگر نقش اول فتنه است. در مجلس قبل او 70 رای آورد. اسناد فتنه او مشخص است. او به جرم فتنه بازداشت شده است. این توهین است یک نفر را به عنوان وزیر علوم معرفی کرده و رای نیاورده است را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی می کند.

معلم‌ها فراموش شده اند. شما می دانید حق آموزش و پرورش نیست با آنها اینگونه بازی کنیم. رییس جمهور امروز تعریف جدید از اختلاس ارائه کردند و گفتند 8 هزار میلیارد تومان صندوق فرهنگیان را وام معرفی کردند. دانش آشتیانی موسس حزب مشارکت است. عضو فراکسیون آموزش مشارکت مجلس ششم بود. حمایت از تحصن های غیرقانونی. من اسناد گزارش خواهر شهید در زمانی که ایشان در مدرسه ایرانیان انگلیس تحصیل کرده است را مشاهده کنید. ایشان به عنوان بورس از دولت هاشمی به انگلستان رفت. در این مدرسه خواهر یک شهید گزارشی برای من فرستاده و همکاران ببیند ایشان کیست. استاد مالی و اقتصادی او را تقدیم رییس مجلس می کنم.

کسی که در دلش راضی باشد دولت شکست بخورد صهیونیست است. ایران برای شرکت در لوزان شرط گذاشت و در برابر ایران زانو زدند. آقای روحانی ما می خواهیم دولت پیروز شود. دل ما می سوزد. ما می خواهیم وزیری در وزارت خانه باشد که تدین از او و خانواده اش ببارد.

مجلس نهم در برابر فتنه ایستاد. مگر رهبری نگفت فتنه خط قرمز نظام است مگر دولت جز نظام نیست. در روز آزمون بزرگی هستیم به فتنه گران که هرگز بخشیده نخواهند شد رای ندهید.

10:51- نقوی حسینی به عنوان مخالف پشت تریبون قرار گرفت.

محمدی: دانش آشتیانی در سپاه حضور داشته است و دست پرورده شهید رجایی است. کسانی که با او کار کرده اند به پاک دستی او اذعان می کنند و از آن به نیکی یاد می کنند. تربیت دکتر آشتیانی در مدارس مفید باعث شد بسیاری از محصلین این مدارس به جبهه بروند و بیش از 80 نفر شهید شدند.

ایشان در سه دوره در وزارت علوم معاون بودند و در هر سه دوره موفق بودند.

10:43: داوود محمدی به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.

سروش: به این دریافت رسیدم که دانش آشتیانی می تواند وزات آموزش و پرورش را هدایت کند. نظام آموزش و پرورش بر آموزش تکیه دارد نه فعالیت. افزایش محفوظات هدف نیست. به دانش آشتیانی رای می دهم چون 13 بند پیشنهادی او را مطالعه کردم چون عملیاتی می شود. به او رای می دهم چون خواهان تغییر در آموزش و پرورش است. به او رای میدهم زیرا در تمرکز در وزارت خانه را قبول ندارد.

10:34: سروش به عنوان موافق پشت تریبون قرار گرفت.

10:32- ادیانی نماینده مجلس اعلام کرد که تا وزیر عزل نشده و یا استعفای آنها تقدیم رییس جمهور شود می شود رییس جمهور وزیر معرفی کند. فانی استعفا نداده است. الان برای برخی از نمایندگان محترم سوال است که الان او استعفا داده است یا عزل شده است؟

10:26- لاهوتی به پخش کاغذ در بین نمایندگان اعتراض کرد و لاریجانی درخواست جمع آوری آنها را صادر کرد.

10:25: تذکر دو نماینده مجلس به محتوای سخنان رییس جمهور. لاریجانی این تذکر را نپذیرفت.

10:23: پایان سخنان عباسی.

عباسی: 8 هزار ملیارد از حقوق معلمان کجا رفته است؟ عدم وصل از سوی چه کسانی است؟ انتظار داشتیم در مورد حقوق های نجومی هم داده شود. وزیر آموزش و پرورش استیضاح شد و انتظار از دولت این بود که از او حمایت می کردند. در مجلس هفتم رهبری صلاح ندانستند آقای حاجی استیضاح شود و ما هم کوتاه آمدیم.

چرا باید فردی خارج از وزارت آموزش و پرورش و از وزارت علوم به عنوان وزیر معرفی شود. کجای برنامه‌های پیشنهادی را می شود در 9 ماه انجام داد. چند سال است دانشگاه فرهنگیان بلاتکلیف است و باید وضعیت ان مشخص شود. مشکلات ما مدارس  غیر دولتی نیست و مشکل ما مدارس دولتی است. مکشلات مدارس را نمی توان به گردن دولت قبل انداخت.

10:16: عباسی به عنوان مخالف دیگر پشت تریبون قرار گرفت.

10:15: پایان سخنان فلاحت پیشه.

فلاحت پیشه: هر وقت مجلس شلوغ شد، وقت من را نگه دارند. در پیشنهادی وزیر پیشنهادی جای آموزش و پرورش دولتی وجود ندارد. در موارد مختلف مانند تحریم انتخابات و فتنه نقش داشید و باید بپذیرید. سیاسی شدن آموزش و پرورش به ضرر کشور است.

اگر می‌خواستید مشکل حل شود باید فردی از وزارت اموزش و پرورش می‌آمد. روز به روز شکاف بین حقوق معلمان با متوسط کشوری بیشتر می شود.

اصول اسلامی و عقاید اسلامی ما در برنامه‌های شما کجاست؟ مشکل اصلی ما این است که سند تحول آموزش و پرورش اجرا نمی شود. خواهش من این است به کسی رای بدهیم که فضای فکری اش با بدبختی های وزارت اموزش و پرورش مخالف نباشد.

10:06: فلاحت پیشه مخالف وزیر پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش پشت تریبون قرار گرفت.

10:05- پایان سخنرانی رییس جمهور در دفاع از سه وزیر پیسنهادی

******

رئیس مجلس شورای اسلامی نحوه رسیدگی به رای اعتماد وزرای پیشنهادی را تشریح کرد. 

دکتر علی لاریجانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی دولت برای اخذ رأی اعتماد جهت تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان پس از صحبت های رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور صحبتی در خصوص معرفی وزرای پیشنهادی داشتند.

وی ادامه داد: طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی رای اعتماد و بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی باید بر اساس حروف الفبا مطرح شود.

رئیس دستگاه قانونگذاری اظهار داشت: بنابراین ابتدا وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش بررسی می شود.

*******

نمایندگان مردم در خانه ملت با کلیات طرح ممنوعیت حمل و استفاده از سلاح‌های سرد کاربردی در درگیری‌های فیزیکی موافقت کردند.

 نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی، با کلیات این طرح با 172 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 265 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در ماده واحده طرح مذکور آمده است که تبصره‌های زیر به عنوان تبصره های (1) و (2) به ماده (617) قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم – تعزیرات) مصوب 2/3/1375 الحاق می‌گردد.

بر اساس تبصره 1 این ماده واحده حمل سلاح سرد شامل قمه، شمشیر، چاقو ضامن‌دار، ساطور، قداره یا پنجه بوکس و نیز سایر ادواتی که صرفاً در درگیری فیزیکی و ضرب وجرح کاربرد دارد جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم می‌گردد. واردات، تولید و عرضه سلاح‌های مذکور ممنوع است و مرتکب به جزاب نقدی درجه شش محکوم و حسب مورد، این سلاح‌ها به نفع دولت ضبط یا معدوم می‌شود.

بر اساس تبصره 2 این ماده واحده تولید، عرضه یا حمل ادوات موضوع تبصره (1) در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی پس از دریافت مجوز بلامانع است.

نحوه و مرجع صدور مجوز به موجب آیین نامه‌ای است که ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون با پیشنهاد وزرای دادگستری و کشور و با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

*******

حسن روحانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 11 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی دولت برای اخذ رأی اعتماد جهت تصدی وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان با بیان اینکه این نخستین دیدار در حضور نمایندگان مجلس دهم است، گفت: تا کنون شاهد همکاری خوبی در مجلس دهم بین دولت و مجلس در طرح و لوایح و نسبت به حضور وزرای محترم در مجلس شورای اسلامی بودیم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه تردیدی ندارم هماهنگی و همفکری بیشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگوار ایران است، تصریح کرد: دولت یازدهم در آغاز کار خود با مشکلات بزرگی روبرو بود که شاید بتوان نام آن را بحران گذاشت؛ هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت کشور با تورم بیش از 23  درصد روبرو باشد در حالی که در آغاز این دولت، کشور با تورم 40 درصد روبرو شد همچنین هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز کار کشور با رشد منفی روبرو باشد در حالی که دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با 8 فصل رشد منفی روبرو بود.

در حوزه اقتصاد کلان و سیاست خارجی با معضلات شبه بحرانی مواجه بودیم

وی افزود: هیچ دولتی نبوده شروع کارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبرو باشد، اشتغال خالصی که تقریبا در طول چند سال نزدیک صفر بوده و هیچ دولتی نبوده که در آغاز کار بعد از انقلاب اسلامی با تحریم های شدید سازمان ملل متحد و قطعنامه های شورای امنیت تحت ذیل 7 مواجه باشد و دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود.

روحانی در ادامه با بیان اینکه اگر بگویم در آغاز کار دولت در بخش سیاست خارجی و اقتصاد به خصوص اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران مواجه بودیم، سخنی به اغراق و مبالغه نگفته ایم، یادآور شد: به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدم های فعالیت های خود به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخش های دیگر توجه کند ضمن اینکه دولت معتقد بود که زیربنایی ترین مسأله، مسأله فرهنگ است اما به دلیل شرایط خاص آغاز این دولت توجه ها و اهتمام ها برای آن بود که از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی بتوانیم عبور کنیم.

رئیس قوه مجریه کشورمان ادامه داد: ملت بزرگ ایران با حضور در انتخابات سال 92 که با صدای بلند مسیر و راه اعتدال را برگزید و این فریاد را یک بار دیگر در اسفند سال 94 تکرار کرد، مسیر و راه را به همه ما نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است با چه شیوه ای به حل و فصل برسانیم.

تورم زیر 8 درصد رسیده است

وی تصریح کرد: دولت در زمینه اقتصاد کلان قدم های روشنی برداشته است. آمار، ارقام و شاخص ها به خوبی گواه این مطلب است. ما از تورم بالای 40 درصد به تورم یک رقمی و زیر 8 درصد رسیده ایم. ما از رشد منفی اقتصادی منهای 6.8 به رشد اقتصادی 4.4 ( در سه ماهه اول در سال 95) رسیده ایم و تا پایان سال، هدفگذاری دولت رشد 5 درصد در سال 95 است.

رئیس جمهور گفت: ما در مسئله اشتغال گرچه عقب هستیم و ورود نسل جوان ما به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کم سابقه بوده، بیش از 1 میلیون و 200 هزار نفر با عنوان نیروی فعال وارد بازار کار شدند، و اگرچه دولت در شرایط فعلی اقتصادی، توان ایجاد اشتغال بالای یک میلیون ایجاد شغل و کار خالص در سال را ندارد، اما طبق مرکز آمار اشتغال خالص دولت بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از 700 هزار نفر بوده است.

روحانی ادامه داد: این رقم گرچه رقم بسیار قابل ملاحظه ای نسبت به گذشته است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب یعنی یک میلیون و 200 هزار نفر حداقل 500 هزار نفر منفی است و این بدان معناست که ما در زمینه اشتغال به عنوان موضوع اول در کشور باید اهتمام بیشتری به خرج دهیم. همه تلاش دولت در 6 ماهه دوم امسال ایجاد اشتغال بیشتر از طریق ایجاد تحرک لازم در بنگاه های کوچک و متوسط است بانک ها و ستاد اقتصاد مقاومتی همین مسیر و همین راه را دنبال کرده و می کنند.

امید اقتصادی در کشور افزایش یافته است

وی افزود: گرچه ما امروز به شکوفایی اقتصادی نرسیده ایم ، گرچه امروز ما تا رشد 8 درصدی فاصله داریم، اما شاخص ها و آمارو ارقام به ما می گوید مسیری که انتخاب کرده ایم، مسیر صحیح و درستی است. در اقتصاد هدف ما ایجاد آرامش، اعتماد و امید به آینده بود. آمارهای بانک مرکزی نسبت به امید به آینده در اقتصاد به ما می گوید در یک سال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده است و این بدان معناست که مسیر درست انتخاب شده است.

رئیس دولت یازدهم در ادامه تصریح کرد: رشد اقتصادی سه ماهه به ما می گوید مسیر اقتصاد کلان و شاخص های اقتصاد کلان درست است و شرایط روابط خارجی ما در دنیا می گوید مسیر انتخابی تعامل سازنده با جهان که جزو سیاست های کلی نظام است، مسیر صحیح و درستی است که برگزیده شده و انتخاب شده است. امروز افتخار می کنیم به اقدام ملی ملت ایران به رهنمودهای مقام معظم رهبری و به دستیابی ایران به حقوق حقه خود در برابر قدرت های مستکبر جهانی که بالاترین دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است.

بعد از برجام ملت ایران انتخاب آزاد دارند

وی ادامه داد: در این که چقدر نفت بفروشیم امروز انتخاب آزاد داریم. آنهایی که آمده بودند و دیوار دور ما کشیدند تحت عنوان اینکه ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت نمی تواند بفروشد، امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد است که یک میلیون یا دو میلیون یا بیشتر است که بحمدلله صادرات نفت خام در ماه اخیر از 2 میلیون بشکه هم فراتر رفته است.

روحانی تاکید کرد: اینکه ایران به چه کسی نفت بفروشد، آسیا، اروپا، آفریقا یا آمریکا یا هر کجای دنیا این در اختیار ملت ایران است. نمی توانند به ما بگویند فقط به این چند کشور حق فروش نفت دارید. اینکه نفت ما را با چه ارزی بفروشیم این انتخاب آزاد ملت ایران است، نه اینکه نفت را باید به این کشور بفروشیم، نمی توانند به ما بگویند 45 درصد با پول ملی آن کشور باشد، 55 درصد باید به پول ملی فلان کشور باشد، در فلان حساب محصور باشد و تازه مردم ایران نسبت به پول ذخیره خود در کشورهای مختلف حق انتخاب نداشته باشند.

می توانیم بهترین تجهیزات پزشکی را با بهترین کیفیت خریداری کنیم

رئیس جمهور گفت: آنها که سوال می کنند برجام چه کرده، بدانند برجام راه انتخابی ملت ایران را برای تعامل با جهان برای صادرات، برای واردات، برای انتخاب نوع مشتری، برای انتخاب نوع کالا فراهم کرد.ملت ایران دارای انتخاب آزاد شده است. ما خودمان با اقتدار و استقلال کالا را از هر کشوری انتخاب می کنیم، حتی در کالای پزشکی و دارو هم آزاد نبودیم. باید از کشور خاص با قیمت خاص با هر کیفیتی دارو وارد می کردیم و امروز بهترین دارو، بهترین کیفیت، بهترین تجهیزات پزشکی به انتخاب خودمان خریداری می کنیم. امروز دیگر رقابت در جهان برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد. امروز جهان به این نکته واقف شده است که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید.

جهان به گفتگو با زبان تکریم با ملت ایران واقف شده است

روحانی در ادامه با بیان اینکه امروز بهترین دارو با بهترین کیفیت و بهترین تجهیزات پزشکی با انتخاب ماست، گفت: امروز رقابت در جهان برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد، امروز جهان به این نکته واقف شده که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید و دیگر مجبور نیستیم کشتی هایی که کالاها و کانتینرهای ما را حمل می کنند به بنادر کشورهای دیگر پهلو بگیرند و ما با لنج کالا را به بنادر ایران با پول اضافه از جیب ملت ایران منتقل کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: امروز در شرایطی هستیم که آنهایی که از ایران هراسی سخن می گفتند زبانشان به لکنت افتاده و شنوندگان آنها هروز کمتر می شود و به جای اینکه افکار عمومی در برابر حرف غلط آنها سر تسلیم فرود بیاورد در برابر آنها لبخند تمسخر می زند.

وی افزود: آنچه برای ما به عنوان بار اصلی که ملت ایران بر دوش دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سایر قوا گذاشته بود، اهمیت داشت عبور از بحران ها و شبه بحران ها و ایجاد شرایط مناسب برای روابط خارجی با دنیا و مسیر درست برای حرکت اقتصادی برای داخل یعنی آرامش در اقتصاد، گشایش در سیاست خارجی بود.

هر روزه شاهد گشایش نوینی در روابط با بانک های جهان و فناوری هسته‌ای هستیم

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه هر روز که می گذرد گشایش نویی را مشاهده می کنیم، بیان کرد: حتی در برابر بدعهدی برخی کشورها که همواره در طول تاریخ بدعهد بودند، قدم به قدم آنها را مجبور خواهیم کرد که به تعهدات خود عمل کنند و هرروز که می گذرد حتی در مسائلی که همه مشکلات آن به صورت صد در صد مثل روابط بانک ها حل نشده، باز هم گشایش نویی در روابط ما با بانک های جهان به وجود می آید و حتی در زمینه فناوری هسته ای هر روزه با گشایش نویی مواجه می شویم.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر نمی توانستیم روزی یک گرم کیک زرد وارد کنیم امروز صد تن صد تن وارد می کنیم و اگر روزی می گفتند محصول نطنز غیرقانونی بوده و باید منهدم شود و حتی پیچ و مهره آن مکان هم باز شود، امروز محصول نطنز را آزادانه و با افتخار صادر می کنیم و اگر روزی می گفتند آب سنگین بر خلاف مقررات بین المللی است، امروز این محصول را با دریافت پول نقد به آمریکا و روسیه می فروشیم.

وظیفه دولت در قدم اول بازگشایی گره‌های اصلی اقتصاد بود

وی افزود: آیا این همه کاری که ملت بزرگ ایران، رهبری مقام معظم رهبری، تلاش دیپلمات ها و از جمله حمایت مجلس شورای اسلامی برای باز کردن تضییعات غلط که علیه ملت ایران ایجاد شده بود، افتخار ملی نیست؟ لذا با این مقدمه وارد بحث می شوم.

روحانی همچنین با بیان اینکه دولت موظف بود در قدم اول گره های اصلی اقتصاد را باز کند، گفت: امروز شما تسهیلاتی که سیستم بانکی ما به بنگاه های اقتصادی در 6 ماهه اول داده با 6 ماهه سال گذشته مقایسه کنید و اینکه می بینید 40 تا 45 درصد ارقام تسهیلات ما افزایش یافته به این معناست که در مسیر رونق اقتصادی حرکت می کنیم و اگر می بینید برای نخستین بار در سال گذشته صادرات غیرنفتی ما بر واردات ما پیشی گرفت به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است.

افزایش صادرات غیرنفتی نسبت به واردات در ماه‌های نخست سال

وی ادامه داد: در ماه های اولیه امسال نیز این چنین بود و صادرات غیرنفتی ما بر واردات پیشی گرفته است و اینکه بار اصلی بودجه به جای اینکه بر دوش نفت باشد بر دوش درآمدهای غیرنفتی است به این معناست که مسیر بودجه ریزی کشور ما مسیر صحیح و درستی را برگزیده و انتخاب کرده است.

روحانی همچنین تصریح کرد: امروز در روابط خارجی با جهان در شرایط مناسب تری نسبت به سال های گذشته قرار گرفته ایم، اسرائیل امروز از توسعه روابط خارجی ما عصبانی است و عصبانیت کشورهای کم هوشی چون عربستان افزوده می شود به این معناست که راه و مسیر ما درست انتخاب شده است.

تثبیت کابینه و مدیریت قاعده ما است

رئیس قوه مجریه کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه اساس کار این دولت بر مبنای ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته است، اظهار کرد: دولتی نبودیم که هر از چندگاه چند وزیر را برای ترمیم کابینه برداریم و افراد جدیدی را به مجلس معرفی کنیم، مدتی بود که تثبیت کابینه استثنا شده بود و امروز تثبیت کابینه و مدیریت قاعده ماست اما در عین حال اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت دولت را اضافه می کند و نه آنکه جهت دولت را تغییر دهد چرا که جهت انتخابی دولت و هدف آن پیمانی است که تا آخر پای آن خواهد بود.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که دولت از فشار، نقد غیرمنصفانه و تخریب هراسی ندارد، بیان داشت: آنچه برای دولت مهم است رضای خدا و خشنودی مردم و پیشرفت و اقتدار ملت است و اینکه برخی از اقتدار ملی خوشحال نمی شوند باید در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بیشتری کنند و علت آن را دریابند؛ ایرانی اقتدار ایران را می خواهد.

آمار شورای اجتماعی کشور حاکی از کاهش چند درصدی میزان اعتیاد و طلاق است

روحانی یادآور شد: شب گذشته مقام معظم رهبری در جلسه مهم مقابله با آسیب های اجتماعی این جمله را فرمود که برای مبارزه با آسیب های اجتماعی حتی آنهایی که به دین و اسلام اعتقادی ندارند اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند؛ همچنین فرمودند حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد باید با همه توان برای مقابله با آسیب های اجتماعی آماده شود و تحرک داشته باشد؛ مگر می شود در جامعه ای زندگی کنیم که اعتیاد آن رو به افزایش باشد و ما راحت بخوابیم.

رئیس جمهور ادامه داد: البته آمار دیشب شورای اجتماعی کشور این بود که به شکر خدا در 6 ماهه گذشته ولو کم این آمار کاهش در بخش اعتیاد و طلاق کاهش پیدا کرده  که همان کاهش چند درصدی هم امیدوار کننده است که نشان می دهد راهی که شورای اجتماعی کشور برگزیده و سازمان جدید امور اجتماعی کشور که تأسیس شده و راه خود را آغاز کرده درست بوده و در این مسیر می تواند گام های بلندی را بردارد.

رئیس جمهور گفت: من از آقای جنتی به دلیل خدمات و تلاش هایی که در وزارت ارشاد داشتند، تشکر می کنم، اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز بود به یک مدیر جدید با روحیه جدید که بتواند این بار مسئولیت را در ماه های پیش رو با سرعت بیشتر به سمت اهدافی که اهداف نظام و همه ما است، انجام دهد.

وی تصریح کرد: آقای دکتر صالحی امیری یک جامعه شناس فرهنگی است. من حداقل 13، 14 سال با ایشان کار کرده ام.  ما در شورای عالی امنیت ملی و در مرکز تحقیقات استراتژیک همکار بودیم؛ در کتابخانه ملی هم ایشان 3 سال همکار دولت بودند. وی هر کجا بوده چه در شورای امنیت ملی و مرکز تحقیقات و کتابخانه ملی فعالیت های ایشان رضایت بخش بود و با تلاش و با روحیه فعالیت کردند.

روحانی افزود: آقای صالحی امیری در مسائل فرهنگی صاحب نظر هستند. ایشان صاحب ده ها مقاله و کتاب هستند، تدریس می کنند،  و برنامه ریز در امور فرهنگی هستند. با توجه به سوابقی که ایشان در درون نظام داشته اند، مدتی در مغز استخوان نظام فعال بوده، دغدغه های نظام را می داند و می شناسد. به تنوع فرهنگی داخل کشور تسلط دارند، می دانند در دنیای فرهنگ باید با فعالیت آزاد مردمی و جذب نخبگان و انجمن های علمی و هنرمندان و نویسندگان و صاحب نظران فعالیت کنند.

وی گفت: وزیر ارشاد باید کسی باشد که جاذبه اش برای فرهیختگان، اندیشمندان، هنرمندان و صاحب نظران زیاد باشد. آقای صالحی امیری در کتابخانه ملی امتحان پس داده است، کتابخانه ملی حالت غیرپویا داشت که الان پویا شده و محل دانشمندان، صاحب نظران و هنرمندان شده است. ما می خواهیم وزارت ارشاد مرکزی باشد که بتواند فرهیختگان و صاحب نظران و هنرمندان را جذب کرده و از آنها استفاده کند. وزارت ارشاد باید نظارت، حمایت و پشتیبانی کند. اساس فرهنگ دینی و ملی در اختیار صاحبان فرهنگ است که دانشجویان، هنرمندان، فرهیختگان و فرهنگیان جامعه هستند که باید بر دوش بگیرند.

رئیس جمهور تصریح کرد: امیدواریم در ماه های آینده شاهد شکوفایی بیشتر و رضایت بیشتر هنرمندان و مردم و کاهش فاصله و شکاف در امور اجتماعی و فرهنگیان باشیم. کسی نروند راست راست و کسی نرود چپ چپ، باید به یکدیگر نزدیک شویم؛ اسلام دین سختی ها نیست، حنفیه سهله است، اسلام دین مشکلات نیست، اسلام دین فطرت است، اسلام دین عسر و حرج نیست. ما باید اسلام آسان و اسلام باجاذبه را به خوبی در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کنیم. در عین حال نسبت به اصول مان و فرهنگ اسلام مان و هویت ایرانی مان ذره ای کوتاه نیاییم. مقام معظم رهبری در مسائل فرهنگی بسیار حساس و صاحب نظر هستند. به نکاتی که مورد نظر ایشان است باید دقت شود و به مواردی که معظم له حساسیت دارند، باید با حساسیت برخورد شود. انشالله وزارت ارشادی داشته باشیم که همه مردم را در مسیر نشاط، فرهنگ اسلامی و هویت دینی قرار دهد.

سلطانی فر چهره ای آشنا به ورزش و جوانان

رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: آقای سلطانی فر که با ایشان آشنایی دارید در مسئله ورزش و جوانان ، چهره ای است که فعالیت اجتماعی و سیاسی و ورزشی داشته است و علاقه مند به مسئله ورزش هست، امور ورزشی را دنبال می کند. علاقه به کار، کار را سهل و آسان می کند. وی مدیر توانمندی است. در بخش گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در این سه سال کار بسیار خوبی کرده اند. شاهد پیشرفت خوبی بودیم هم در جذب گردشگران هم در ثبت میراث فرهنگی هم در اعتلای فرهنگ ایرانی هم در رونق صنایع دستی. در مسئله ورزش و جوانان که برای ما اهمیت دارد، من مطمئن هستم که ایشان این بار مسئولیت را به خوبی به مقصد می رساند. ضمن اینکه از آقای گودرزی کمال تشکر را دارم مخصوصاً از اخلاق حسنه ایشان در دولت و اجتماعات و پرتلاش بودن از ایشان تشکر می کنم. در عین حال فکر می کنم آقای سلطانی فر با روحیه جدید و نشاط جدید با همفکری ، همکاری و حمایت شما انشالله شاهد پیشرفت های خوب در ورزش و جوانان باشیم.

آموزش و پرورش مهمترین نهاد فرهنگی

وی گفت: آموزش وپرورش مهمترین نهاد فرهنگی کشور است، هیچ نهاد فرهنگی ما مهمتر و کارسازتر از آموزش و پرورش نداریم. بیش از 13 میلیون دانش آموز در کلاس های درس، این همه معلمان دلسوز در سراسر کشور، کار بسیار بزرگ و سختی است. در دوران این سه ساله آقای فانی تلاش کردند. من از زحمات ایشان تقدیر و تشکر می کنم. خیلی مسائل جزئی و کلی بود که ایشان حل کردند. ما امروز رسیده ایم به نقطه ای که باید از یک نیروی جدیدی با توانمندی خوب استفاده و بهره برداری کنیم.

روحانی با بیان اینکه دولت در زمینه آموزش و پرورش کار زیادی انجام داده است، افزود: در زمینه مادی، علی رغم اینکه وضع مالی دولت در سال گذشته و امسال با شرایط ایده آل فاصله داشته، اما می دانید که هزینه جاری آموزش و پرورش در سال 92 حدود 14 هزار و 500 میلیارد تومان بوده و امسال در سال 95 هزینه جاری آموزش و پرورش 30 هزار میلیارد تومان است یعنی دو برابر سال 92. در طول این سه سال ما اعتبارات را به بیش از دو برابر افزایش دادیم. همچنین تصمیم گرفتیم از طریق اوراق صکوک اجاره بتوانیم 4 هزار میلیارد تومان از درآمد این صکوک در اختیار آموزش و پرورش برای پاداش بازنشتگان هم سایر موارد بگذاریم. این مبلغ غیر از آن 30 هزار میلیارد است. امیدوارم بتوانیم در برابر خدمات بلند و غیرقابل اررزش گذاری این عزیزان و این خادمین ملت، نسل جوان و نوجوان به عنوان تشکر ساده پاسخگو باشیم. کار فرهنگی را نمی توان با پول ارزشگذاری کرد. آنها از جان و دل مایه می گذارند و با عشق کار می کنند. خدماتی که دولت انجام می دهد در حد توان ما است.  

رئیس جمهور افزود: یکی از مسائلی که همیشه در کشور وجود دارد فاصله بین آموزش عالی با آموزش و پرورش است. در بسیاری از کشورهای دنیا این دو وزارتخانه یک وزارتخانه است، این دو وزارتخانه باید به هم نزدیک شوند. وزارتخانه دوم باید پذیرای فارغ التحصیل وزارتخانه اول باشد و باید یک مسیر داشته باشند.

دانش آشتیانی به شیوه‌های آموزشی جدید آشنا است

روحانی با بیان اینکه وزیری برای آموزش و پرورش انتخاب شده است که مجلس او را می‌شناسد، گفت: خانواده دانش آشتیانی در مجالس مختلف از جمله مجلس اول و دوم حضور داشتند که نمایندگان با آن‌ها آشنا هستند.

وی ادامه داد: دانش آشتیانی دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاه‌های دنیا است و دارای کارنامه موفق و دفاع مقدس است. اولین آشنایی من با دکتر آشتیانی به ستاد پشتیبانی جنگ برمی‌گردد. در سال 65 شورای عالی پشتیبانی جنگ تشکیل شد که مقام معظم رهبری به عنوان رئیس جمهور وقت مسئولیت آن را برعهده داشتند. همچنین ستاد پشتیبانی در این شورا تشکیل شد که ریاست آن برعهده اینجانب بود که با همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها در ارتباط بود.

رئیس جمهور توضیح داد: از آنجائیکه ستاد پشتیبانی جنگ با معاونت جنگ وزارتخانه‌ها در ارتباط بود آن زمان آقای دانش آشتیانی رابط وزارتخانه، وزارت آموزش عالی با دفاع مقدس بود که خدمات متعددی ارائه کردند.

وی با بیان اینکه دانش آشتیانی در سپاه پاسداران نیز فعال بود، افزود: آشتیانی از سال 1345 کارش را به عنوان مسئولی در آموزش و پرورش، مشاور و معاون آغاز کرد و با زوایای آموزش و پرورش به خوبی آشنا است، پیش از این نیز با ایشان صحبت کردم و تاکید داشت که دیگر با احزاب و جریان‌های سیاسی در ارتباط نیست و سال‌ها چنین فضایی را ترک کرده است.

روحانی اظهار داشت: آشتیانی متمرکز بر کار تخصصی و آموزش خود است که دقیقا همان وزیری است که ما لازم داریم، می‌خواهیم وزیری روی کار بیاید که از همه افراد و جناح‌ها استفاده و بهره‌برداری کند. تلاش آشتیانی برای ارتقاء آموزش و پرورش نسل جوان است.

وی عنوان کرد: آشتیانی با شیوه آموزشی بسیاری از کشورها آشنا است و همچنین بر اقتصاد آموزش و پرورش تسلط کافی دارد. وزارت آموزش و پرورش مدیری لازم دارد که یک تحول مثبت برای معلمین، آموزش، تربیت برای نسل جوان و خانواده‌های فرزندانی که در مدرسه تحصیل می‌کنند، ایجاد کند.

رئیس جمهور در پایان اظهار داشت: امیدواریم که نمایندگان مجلس دهم به وزرای جدید رأی دهند تا شاهد تحول و نشاط در وزارتخانه‌ها باشیم.

در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی  و ورزش و جوانان  تعدادی از نمایندگان برای موافقت و  مخالفت با وزرای  پیشنهادی ثبت نام  کردند که اسامی  موافقان و مخالفان به قید قرعه به شرح زیر انتخاب شد:

-فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

موافقان: ابوالفضل سروش و مهدی شیخ

مخالفان: مهدی فرشادان و حشمت‌الله فلاحت پیشه

- سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی

موافقان: محمد بیرانوند و محمدرضا تابش

مخالفان: حسن نوروزی و  مجتبی ذوالنوری

- مسعود سلطانی فر  وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان

موافقان: موسوی و محمد نعیم امینی‌فرد

مخالفان: محمود شکری و حشمت‌الله فلاحت پیشه

خبر در حال تکمیل است...