۰ نفر

صادق زیباکلام :

دلواپسان نگران انتخاب مجدد روحانی هستند

۹ شهریور ۱۳۹۵، ۶:۴۵
کد خبر: 142915
دلواپسان نگران انتخاب مجدد روحانی هستند

وزارت خزانه‌داری آمـریکـا، نــامه آرام‌بخشی را برای ایـران فرسـتاده، مرسوم است که این وزارتخانه چنین نامه‌ای را برای بانک‌ها و درخصوص کشورهایی صادر می‌کند که مدت زمانی را در تحریم بوده‌اند تا اطلاع دهد که حالا دیگر شرایط برای تبادلات مالی و بانکی مهیاست.

اما گویا این نامه چون دیگر مسائلی که مربوط به برجام است، دلواپسان داخلی را خوش نیامده است. تا جایی که محمدجواد ظریف، در واکنش به این سخنان تنها از خداوند خواسته است تا این افراد را به راه راست هدایت کند. اما چرا با وجود اینکه حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و رئیس‌جمهوری کشورمان بارها در نشست‌های مختلف دستاوردهای برجام را برشمرده و محمدجواد ظریف نیز در راستای همین دستاوردها به نقاط گوناگون جهان سفر می‌کند، هنوز هم تندروها دستاوردهای برجام را زیر سوال می‌برند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرهیختگان ، صادق زیباکلام، فعال سیاسی و استاد دانشگاه بر این باور است که این افراد چاره‌ای جز مخالفت ندارند، چراکه نگرانند در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی، مردم بار دیگر به حسن روحانی رای دهند.

چرا دلواپسان با برجام مخالفت می‌کنند؟

اگر قرار شود که دلواپسان و مخالفان دولت آقای روحانی واقعیت‌ها را درمورد برجام بپذیرند و به مردم و طرفداران‌شان حقیقت را بگویند در آن صورت با دو مشکل اساسی مواجه می‌شوند؛ مشکل اول این است که آنها مدت زیادی است که در تبلیغات خود و دشمنی با آمریکا سعی کردند این مساله را القا کنند که برجام کلا به هیچ درد نمی خورد و کشورهای 1 + 5 سر ایران کلاه گذاشته اند. دلواپسان کلا مخالف هر نوع تنش زدایی در سیاست خارجی هستند. پس چاره‌ای ندارند با دولتی که سیاستش

تنش زدایی است مخالفت کنند و دستاوردهای دولت را زیر سوال ببرند و بگویند که برجام نیز یک توافق کاملا شکست خورده و ناموفق بوده است. در همین راستا آنها دولت و رئیس دولت را به باد انتقادات تندی گرفته اند. دلواپسان به صراحت می‌گویند حسن روحانی و محمدجواد ظریف در برجام دروغ گفته‌اند، عباس عراقچی دروغ گفته است. اینها مجبورند این‌طور بگویند تا با چارچوب سیاسی‌شان همخوانی پیدا کند. سیاست های دولت در تعامل با کشورهای دیگر و نیز در ماجرای برجام برای آنها بهانه و چماقی شده است تا از طریق آن دولت را تخریب کنند. این اولین دلیل است که به طور منظم سعی می‌کنند کل پروژه برجام را شکست خورده جلوه دهند.

دلیل دوم چیست؟

دلیل دوم این است که اگر سیاست خارجی روحانی را به‌عنوان موفقیت دولت بپذیرند و اذعان کنند که روحانی در تعامل با کشورهای دنیا موفق عمل کرده است آنگاه از یک سو با نیروهای بدنه خود دچار مشکل می شوند و از دیگر سو تمام شعارهایی که در دو سه سال گذشته داده اند برباد هوا می رود. از دیگر سو آنها نگران هستند مردم تمایل بیشتری به روحانی پیدا کنند. اگر روحانی سال دیگر برای دور دوم ریاست‌جمهوری نامزد بشود، قطعا مردم به ایشان رای خواهند داد. دلواپسان نگران این هستند که شکست سنگینی در انتخابات در انتظارشان است، پس می‌خواهند موفقیت دولت روحانی را به‌عنوان شکست جلوه دهند.

اما به پشتوانه چه شرایط یا چه افرادی این‌گونه رفتار می‌کنند؟

البته برخی از تریبون‌ها مانند رادیو و تلویزیون با آنها هم‌صداست. ‌برخی روزنامه‌ها ‌و سایت‌ها علیه دولت سخن می‌گویند و مردم را ناامید می‌کنند.

حالا اگر نامه آرامش‌بخش را که وزارت خارجه ایران برای بانک‌های بین المللی  نوشته به آنها اطلاع دهید، می‌گویند خیر اینها همه زبان بازی و فریب است. بنابراین باید سعی کنیم نیت واقعی دلواپسان را درک کنیم. آنها از موفقیت دولت ناراحت هستند. دولت پیش 8 سال مذاکره کرد و به گفته آقای ولایتی، آقای جلیلی مسئول پرونده مرتب می‌رفت خارج؛ به جای مذاکره بیانیه می‌خواند و شعار می‌داد و می‌آمد. اما آقای ظریف در زمان کوتاه و پیش از به پایان رسیدن دولت اول آقای روحانی، پرونده هسته‌ای را به سرانجام رساند.

آقای ظریف گفته است از خدا می‌خواهیم آنها را به راه راست هدایت کنند. به نظر شما همین دعا کافی است یا دولت باید اقدامی جدی انجام دهد؟

به نظر من هیچ چاره‌ای نداریم الا اینکه حسن روحانی و وزارت امور خارجه سعی کنند با مردم بیشتر صحبت کنند و آنها را در جریان واقعیت‌های برجام قرار دهند. از وضعیت امروز و دیروز اقتصاد سخن بگویند. از روابط خارجی کشور سخن بگویند که در چه وضعیتی بودیم و الان در چه وضعیتی هستیم. دلواپسان سعی می‌کنند مردم را ناامید و دولت را شکست خورده معرفی کنند. بله درست است که باید از خداوند بخواهیم که همه ما را هدایت کند، ولی می‌توانیم خودمان هم تلاش کنیم و اقداماتی را انجام دهیم. بنابراین در کنار کمک گرفتن از حضرت باریتعالی که دلواپسان را هدایت کند، خودمان هم باید سعی کنیم واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذاریم.