۰ نفر

تزریق واکسن کرونا اجباری است؟

۶ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۳۱
کد خبر: 508685
تزریق واکسن کرونا اجباری است؟

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تزریق واکسن کرونا فعلا اجباری نیست اما احتمالا در آینده و با گسترش واکسیناسیون، ارائه برخی خدمات اجتماعی به مردم مستلزم داشتن گواهی واکسیناسیون می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، کیانوش جهانپور درباره اجباری یا اختیاری بودن تزریق واکسن کرونا عنوان کرد: تزریق واکسن کرونا اکنون اجباری نیست و داوطلبانه است ولی در مسیر واکسیناسیون در هفته ها و ماه های آینده که واکسیناسیون بیشتر انجام می شود، ممکن است دریافت برخی خدمات در کشور مستلزم داشتن گواهی واکسیناسیون باشد.

جهانپور گفت: با توجه به ترددهای داخل و خارج کشور و لزوم کنترل جامعه و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه، طبیعی است که چنین شرایطی برقرار شود و برای افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند، مشمول یکسری محدودیت ها قرار می گیرند.

سازمان غذا و دارو بعد از سفر محمد جواد ظریف به مسکو مجوز اضطراری استفاده از واکسن اسپوتنیک وی را که محصول شرکت گامالیای روسیه است، صادر کرد و در پی آن ۱۶ بهمن اولین محموله این واکسن به تعداد ۲۰ هزار دوز برای واکسیناسیون ۱۰ هزار نفر (هر نفر دو دوز) وارد کشور و با استفاده از این محموله ۲۱ بهمن آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران با اولویت کارکنان بخش های آی سی یو اعلام شد.

دومین محموله این واکسن نیز ۲۴ بهمن به تعداد ۱۰۰ هزار دوز وارد کشور شد. تا سعید نمکی، آغاز واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان را از پنجم بهمن اعلام کند. او البته برای تکمیل این فرآیند و تامین واکسن مورد نیاز برای تزریق به کادر درمان از واردات ۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی (سینوفارم) خبر داد.

وزیر بهداشت پیش از آن در مراسم آغاز واکسیناسیون کرونا برای کادر درمان در ۲۱ بهمن گفته بود: علاوه بر فرآیند تولید واکسن در ایران و خرید واکسن از سبد کوواکس، ایران از پنج منبع خارجی واکسن کرونا وارد می کند که شامل واکسن اسپوتنیک وی و چهار واکسن دیگر است.

یک هفته بعد از این اعلام وزیر بهداشت، سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری برای سه واکسن کرونای دیگر شامل واکسن کوواکسین ساخت موسسه باهارات بیوتک هند، واکسن آسترازنکا - آکسفورد تولیدی R-pharm روسیه و واکسن آسترازنکا - آکسفورد ساخت شرکت SKBio کره جنوبی را صادر کرد.

سازمان غذا و دارو چهارم اسفند نیز مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن BBIBP-corV ساخت شرکت سینوفارم چین را هم صادر کرد تا سبد خرید مستقیم واکسن کرونا در کشور از پنج منبع خارجی مشخص شود و علاوه بر تلاش برای تولید واکسن در کشور و واردات حدود ۱۶.۸ میلیون واکسن از سبد کوواکس که قرار است بهار آینده به تدریج به کشور بیاید، روند واکسیناسیون کرونا در ایران ادامه پیدا کند.