۰ نفر

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد:

تفاله کارخانه‌های روغن زیتون خوراک دام‌ها می‌شود/ امسال تولید زیتون به 90هزارتن می‌رسد

۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۴۲
کد خبر: 314586
تفاله کارخانه‌های روغن زیتون خوراک دام‌ها می‌شود/ امسال تولید زیتون به 90هزارتن می‌رسد

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: طی جلساتی که با مرکز تحقیقات علوم دامی داشتیم مقرر شد که 10 هزار تن تفاله کارخانه های روغن کشی زیتون، به عنوان خوراک دام به مصرف برسد.

به گزارش خبرنگار اعزامی اقتصادآنلاین به گیلان، رحمت الله پریچهر در بازدید از باغات زیتون شهرستان منجیل با بیان اینکه تفاله های حاصل از روغن‌کشی زیتون تبدیل به یک معضل شده بود، افزود: مرکز تحقیقات علوم دامی کشور مناسب بودن تفاله زیتون برای تعلیف دام ها را تائید کرد و از این پس این تفاله ها به عنوان خوراک جدید دام در دامداری ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت و قیمت نهاده های دامی، استفاده از تفاله زیتون مقرون به صرفه است.

پریچهر با اشاره به اینکه هم اکنون در 26 استان کشور زیتون کشت می شود، گفت: سطح باغات زیتون کشوردر حال حاضر ۸۸ هزار هکتار است که با احتساب فضای سبز به بیش از ۱۲۰ هزار هکتار می رسد. 

وی در عین حال میزان تولید زیتون در سال جاری را 90 هزارتن عنوان کرد.

پریچهر با بیان اینکه سال گذشته 5 هزار و 300 تن روغن زیتون تولید شده است، گفت: سال 96 بالغ بر  6 هزار و 100 تن از روغن زیتون مورد نیاز کشور نیز از طریق واردات تامین شد.

وی پیش بینی کرد که در سال جاری میزان تولید روغن زیتون نسبت به کنسرو زیتون افزایش قابل توجهی داشته باشد.

پریچهر تغییر ذائقه مردم و افزایش تمایل آنها برای مصرف روغن زیتون را دلیل تصیم به افزایش تولید روغن توسط تولیدکنندگان دانست.

وی با اشاره به عضویت ایران در شورای بین المللی زیتون، اظهار کرد: در حال ایران از کمک و مشاره کارشناسان بین المللی برای افزایش تولید زیتون و روغن زیتون برخوردار است، ضمن اینکه در حال تلاش برای رساندن کیفیت روغن زیتون تولیدی کشور به سطح استانداردهای بین المللی هستیم.

پریچهر یکی از مهترین برنامه های وزارت جهادکشاورزی را توسعه و اصلاح باغات زیتون عنوان کرد و افزود: بر اساس برنامه ششم باید 15 هزار هکتار توسعه باغات  زیتون انجام شود، همچنین وزارت جهاد کشاورزی اصلاح 46 هزار هکتار از باغات این محصول را در برنامه خود دارد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره آخرین وضعیت مگس زیتون در باغات زیتون کشور گفت: بیشترین تراکم مگس سرکه در باغات قدیمی دیده می شود و خوشبختانه جمعیت این آفت در باغات جدید به خوبی کنترل شده است.

پریچهر در پایان سخنان خود تاکید کرد: پیش آگاهی و استفاده از روش های مناسب مبارزه، خسارات ناشی از آفت مگس سرکه را کاهش داده و در حال حاضر باغات زیتون کشور در شرایط مناسبی قرار دارند.

درگیری 80 درصد باغات استان به آفت مگس سرکه دروغ است

در ادامه منوچهر پارسا فر، مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی استان گیلان به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت تولید زیتون در این استان پرداخت و گفت: استان گیلان با دارا بودن حدود 8 هزار و 239 هکتار باغ زیتون و سطح بارور 563 هزار هکتار یکی از قطب های تولید زیتون کشور به شمار می رود. 

وی افزود: سال گذشته سال ناآور بود و میزان تولید زیتون در استان از 15 هزار و 650 تومان تجاوز نکرد، اما امسال میزان تولید بیش از 21 هزار تن است.

پارسا فر اضافه کرد: با توجه به تمایل مردم به مصرف بیشتر روغن زیتون امسال 45 درصد برداشت محصول به تولید روغن و 55 درصد به تولید کنسرو اختصاص می یابد.

وی از توسعه 2 هزارهکتاری باغات استان گیلان خبر داد و افزود: برای توسعه و اصلاح باغات زیتون نهال های استاندارد و شناسه دار با پرداخت 50 تا 100 درصد یارانه در اختیار باغداران قرار می گیرد. 

پارسا فر اضافه کرد: در حال حاضر 2 مرکز تولید نهال استاندارد در استان وجود دارد که ظرفیت تولید 200 هزاراصله نهال دارند.

وی با رد ادعای مطرح شده درباره درگیری 80 درصد باغات استان گیلان به آفت مگس زیتون، تاکید کرد: طغیان مگس زیتون مربوط به باغات قدیمی استان است که به دلایلی همچون رها شدن باغ، مالکان مسن و غیر اقتصادی بودن آنها، مبارزه با آفات به خوبی در این باغات انجام نمی شود.

پارسا فر آموزش باغداران مسن برای مبارزه با آفات، کمک به اصلاح و نوسازی باغات را از جمله اقداماتی برشمرد که در برنامه جهاد کشاورزی استان گیلان برای کاهش خطرات این باغات قرار دارد.