۰ نفر

اقتصادآنلاین گزارش می‌دهد؛

فشار بر بازار فلزات گرانبها با کاهش قیمت نفت خام/ نقره به کمترین سطح دو ماه گذشته رسید

۶ فروردین ۱۴۰۰، ۱۶:۰۱
کد خبر: 515924
فشار بر بازار فلزات گرانبها با کاهش قیمت نفت خام/ نقره به کمترین سطح دو ماه گذشته رسید

قیمت طلا و نقره در معاملات روز گذشته ایالات متحده در حالی کاهش یافت که نقره با روند نزولی روز گذشته به پایین‌ترین سطح قیمت دو ماه گذشته خود رسید.

اقتصادآنلاین - اکرم شعبانی؛  تقویت شاخص دلار آمریکا و کاهش قیمت‌های نفت خام در بازارهای هفته جاری، بازار فلزات گرانبها را تحت فشار قرار داده است. بر همین اساس روز گذشته، طلای آتی آوریل با کاهش ۵.۵۰ دلاری به قیمت ۱۷۲۷.۷۰ دلار در هر اونس و نقره آتی می در بازار کومکس نیویورک با کاهش ۰.۱۷۶ دلاری به قیمت ۲۵.۰۵۵ دلار در هر اونس معامله شد.

در بازارهای کلیدی خارجی روز گذشته شاخص دلار آمریکا روند افزایشی خود را ادامه داد و بالاترین سطح چهار ماه گذشته را حفظ کرد، بررسی نمودارهای شاخص هم بیانگر آن است که روند صعودی از سر گرفته خواهد شد. بازده اوراق قرضه ده ساله خزانه داری آمریکا روز گذشته به ۱.۶۲۳ درصد رسید. 

افزایش بازده اوراق قرضه که طی هفته‌های گذشته از سایر کشورها پیشی گرفته بود، سایر بازارها را تحت تاثیر قرار داده بود. اما به نظر می‌رسد اکنون تغییر چشم انداز اقتصادی و مساله مبارزه با شیوع دوباره کووید - ۱۹ در منطقه اروپا باعث تغییر بازارها شده است. همزمان قیمت نفت خام نیمکس روز گذشته روند کاهشی خود را ادامه داد و هر بشکه حدود ۵۸.۵۰ دلار معامله شد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت نفت خام بسته شدن کانال سوئز با کانتینر غول پیکری است که حمل و نقل جهانی از جمله نفت خام را تحت تاثیر قرار داده است. اما سوال اصلی که اکنون در این بازار مطرح می‌شود این است که اگر کانال مسدود نشده بود، آیا کاهش قیمت نفت خام تا این سطح اتفاق نمی‌افتاد؟

بازارهای جهانی سهام روز گذشته عمدتا روند ترکیبی داشتند در شرایطی که بازارهای سهام اروپا عمدتا ریزشی بود، در آسیا روند معاملات به شکلی باثبات‌تر ادامه یافت. 

از جمله عوامل دیگری که روز گذشته بر بازارها تاثیرگذار بوده است،‌ عرضه و حراج ۶۲ میلیارد دلار اوراق قرضه هفت ساله خزانه‌داری ایالات متحده است در اواسط روز پنجشنبه است.

فشار بر بازار فلزات گرانبها با کاهش قیمت نفت خام/ نقره به کمترین سطح دو ماه گذشته رسید

(نمودار روند حرکت ۲۴ ساعته قیمت طلا)

از دیدگاه فنی، روند نزولی معاملات آتی طلای آوریل همچنان از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار است. اگرچه افزایش قیمت‌های اخیر باعث شده تا بازار طلا از کف قیمتی خود اندکی فاصله بگیرد و همین منجر به نفی روند نزولی در نمودارهای روزانه شده است. هدف بعدی صعودی قیمت طلا دستیابی به سطح مقاومت فنی ۱۷۷۵ دلار در هر اونس و هدف بعدی نزولی قیمت‌ها دستیابی به زیر سطح پشتیبانی و کمترین قیمت معاملات ماه مارس یعنی ۱۶۷۳.۳۰ دلار در هر اونس است. سطح مقاومت نخست طلا دستیابی به بالاترین سطح قیمت معاملات هفته جاری یعنی ۱۷۴۷ دلار در هر اونس و سطح مقاومت دوم رسیدن به بالاترین قیمت معاملات ماه مارس یعنی ۱۷۵۴.۲۰ دلار در هر اونس است. سطح پشتیبانی نخست طلا بر روی پایین‌ترین نرخ معاملات هفته جاری یعنی ۱۷۲۲.۳۰ دلار در هر اونس و سطح پشتیبانی دوم پایین‌ترین سطح نرخ معاملات هفته گذشته یعنی ۱۷۱۶.۶۰ دلار در هر اونس عنوان شده است. 

فشار بر بازار فلزات گرانبها با کاهش قیمت نفت خام/ نقره به کمترین سطح دو ماه گذشته رسید

(نمودار روند حرکت ۲۴ ساعته قیمت نقره)

قیمت معاملات آتی نقره می روز گذشته به پایین‌ترین سطح دو ماه گذشته خود رسید. روند نزولی معاملات آتی نقره از مزیت فنی کلی کوتاه مدت برخوردار و نمودارهای روزانه بیانگر یک روند نزولی هفت هفته‌ای است. هدف بعدی صعودی قیمت نقره دستیابی به سطح مقاومت فنی ۲۶.۷۴ دلار در هر اونس و هدف بعدی نزولی قیمت‌ها رسیدن به زیر سطح حمایت کامل و پایین‌ترین قیمت معاملات ماه ژانویه یعنی ۲۴.۰۹۵ دلار در هر اونس است. سطح مقاومت نخست نقره ۲۵.۴۳ دلار در هر اونس و سطح مقاومت دوم بر روی ۲۶ دلار در هر اونس قرار گرفته است. سطح پشتیبانی نخست نقره ۲۴.۴۳۵ دلار در هر اونس و سطح پشتیبانی دوم بر روی ۲۴.۰۹۵ دلار در هر اونس مشاهده شده است.