۰ نفر

بررسی چشم انداز صنایع بورسی در ادامه مسیر؛

تحلیل بورس؛ اصلاح بازار سهام تا کجا ادامه دارد؟

۲۴ فروردین ۱۴۰۱، ۱۴:۳۴
کد خبر: 627762
تحلیل بورس؛ اصلاح بازار سهام تا کجا ادامه دارد؟

بر اساس تحلیل کارشناسان به نظر می‌رسد کلیت بازار در سطح ارزنده‌ای قرار دارد و صنایع ضمن رعایت تعادل در روندی معقول و مثبت باقی خواهد ماند. همچنین هر چه به سمت مجامع حرکت کنیم، تقسیم سودها وزن بیشتری در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران پیدا می‌کنند و موجبات حمایت از شاخص کل فراهم می‌شود.

اقتصادآنلاین – هانا پاکمند؛ معاملات بورس در پنجمین روز هفته در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس تهران با ثبت رشد هشت هزار واحدی در محدوده یک ‌میلیون و ۴۵۴هزار واحد قرار گرفت و شاخص هم وزن و  شاخص فرابورس  به ترتیب ۲۶۷۶واحد و ۱۰۸واحد رشد داشتند. به طور کلی بیش از ۱۰میلیارد برگه سهام در میان معامله‌گران امروز دست به دست شد و حدود ۵۰میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها به بازار وارد شد.

حمیده صادقی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین، روند بورس را بررسی کرد و گفت: در جبهه‌ای از بازار، فروش سهام سایپا و ایران خودرو موج جدیدی از تقاضا در بازار ایجاد کرد، برای مثال ورود پول حقیقی و رفتار معاملاتی سایپا، برای فعالان سراسر ابهام بود.

حمیده صادقی

وی افزود: بر اساس اخبار منتظر شده، به نظر می‌رسد ارزش‌گذاری سایپا و ایران خودرو تا پایان فروردین ماه به پایان برسد و جزئیات بیشتری از این عرضه اعلام شود. اما در حال حاضر با تکذیب کنسرسیوم خصوصی که شایعه شده بود قصد خرید خودرویی‌ها را دارد، توجه‌ها به سمت ساتا (یا گروهی نزدیک به نیروهای مسلح) معطوف شد.

وی ادامه داد: توجه به وپارس و خگستر نیز در سایه واگذاری‌هایی است که همواره خبر آن آمده و محقق نشده است. اما اینبار تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت و مصاحبه اخیر رئیس جمهور، امید جدی برای واگذاری این شرکت‌ها به وجود آورده است.

سرنوشت گروه بانکی بدون برجام؟

این کارشناس بازار سرمایه گفت: گروه بانکی با اخبار مرتبط با تسعیر ارز در کانون توجه قرار گرفت و مذاکرات منجر به بازده مثبت در آن شد. اما بی‌خبری از مذاکرات، این گروه را به حاشیه رانده است. انتظار می‌رود گروه بانکی بدون برجام، نتواند صدرنشین بازدهی در بازار باشد.

تقاضای بالای جهانی برای نفت

صادقی بیان کرد: در بخش دیگر بازار، تحلیلگران عمدتا به پالایشی‌ها توجه دارند. به اعتقاد اغلب کارشناسان، حتی با اتمام درگیری‌ها در اوکراین و رفع تحریم انرژی روسیه، حداقل 18 ماه تقاضا برای خرید نفت و کالاها بالا می‌ماند. چرا که ذخایر کالاها در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته است.

وی افزود: مصاحبه‌های بایدن که جنگ و فشار قیمت‌ها را طولانی می‌داند نیز در نگاه تحلیلگران بی‌تاثیر نبوده است. کمبود گازوئیل و سوخت جت در دنیا، کرک اسپردها را به سمت اعدادی برده که باور آن مشکل بود. ضمنا قرنطینه در چین، ترمز قیمت نفت را کشیده و رفع یا کاهش محدودیت‌ها در چین، از قیمت نفت حمایت خواهد کرد.

کامودیتی‌ها در کانون توجه

این کارشناس بازار سرمایه با بررسی وضعیت بازارها به تحلل صنایع کامودیتی محور پرداخت و گفت: این روزها کامودیتی‌های مختلف با دلایل گوناگون در کانون توجه هستند. به طور مثال کانادا به دلیل نبود خط لوله به میزان کافی، نتوانسته مازاد عرضه نفت خود را به سمت آمریکا هدایت کند و منجر به جهش قیمت برخی گریدهای فولاد برای ساخت ورق شده است.

وی ادامه داد: از این رو تحلیل‌گران پس از پالایشی‌ها عمدتا به دنبال گزینه‌های فلزی معدنی هستند، همچنین برخی پتروشیمی‌ها گه در بالادست قرار دارند. مانند پالایشی‌ها و پروشیمی‌هایی نظیر نوری، بوعلی، آریا، پارس، خارک و نظایر آن با رشد حاشیه سود همراه شده‌اند.

وی افزود: این نگاه مثبت به کامودیتی محورها و امید به یک رالی در خودرویی‌ها، از شاخص کل برای رسیدن به اعداد بالاتر حمایت می‌کند و باور عمومی این است که همچنان شاخص کل می‌تواند متعادل و صعودی حرکت کند.

رشد تامین سرمایه‌ها در گروه معافیت مالیاتی

صادقی بیان کرد: تامین سرمایه‌ها با اخبار مرتبط با عدم شمول صندوق‌های درآمد ثابت در بحث مالیات مورد توجه هستند از این زاویه که سهم بازار آنها رشد می‌کند و تبعا حقوقی‌های بیشتری ترجیح می‌دهند که سپرده خود را نزد صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری کنند. همچنین به نظر می‌رسد روند صدور و تراز کدهای رزرو را در صندوق‌های درآمد ثابت برای صحه بر این موضوع بیش از پیش باید رصد شود.

قندی‌های پرتقاضا؛ تنور غذایی‌ها و دارویی‌ها چندان داغ نیست!

این کارشناس تصریح کرد: قندی‌هایی که P به E مناسب دارند و برخی شرکت‌ها که از محل شناسایی درآمد محصول کشاورزی به روش ارزش منصفانه بهره می‌برند، با تقاضای قوی بازار همراه شدند.

وی ضمن اشاره به وضعیت قندی‌ها به بررسی سودسازی غذایی‌ها و دارویی‌ها پرداخت و تشریح کرد: خبر حذف ارز ترجیحی تا حدی محرک مصرف‌کنندگان دلار 4200 تومانی بود، اما عدم شفافیت دولت در سیاست‌های مربوط به نرخ‌گذاری باعث شده تا تنور غذایی و داروها چندان داغ نباشد. همچنین تعیین قیمت گندم تضمینی و به تناسب آن قیمت سایر محصولات کشاورزی باعث شد تا فروشندگان و مصرف‌کنندگان کالاهای کشاورزی در کانون توجه باشند.

صادقی در پایان خاطر نشان کرد: به طورکلی بازار تمایل و توجه بیشتری به اخبار مثبت دارد و خبرهای منفی، تاثیر کمتری بر روند بازار دارند و تمایل بازار به صعود و تعادل کاملا نمایان است. با این حال اخبار برجامی و جنگ روسیه می‌تواند بر ذهن سرمایه گذاران تاثیر بگذارد. هر چه به سمت مجامع حرکت کنیم، تقسیم سودها وزن بیشتری در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران پیدا می‌کنند و موجبات حمایت از شاخص کل فراهم می‌شود.