۰ نفر

پیگیری بورس برای تغییر فرمول نرخ خوراک

۹ اسفند ۱۴۰۰، ۱۱:۰۷
کد خبر: 616078
پیگیری بورس برای تغییر فرمول نرخ خوراک

هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با راه‌‌‌‌‌اندازی دو اداره جدید در معاونت نظارت بر بورس‌‌‌‌‌ها و ناشران تحت‌عنوان اداره «میزهای صنعت و رتبه‌‌‌‌‌بندی ناشران» و اداره «نظارت بر شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی» موافقت کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام این خبر گفت: سازمان بورس حدود ۶ میز صنعت (پالایشگاهی، سیمان، نیروگاه، بیمه، خودرو و ساخت قطعات و پتروشیمی) با هدف تعامل و برقراری ارتباط بیش از پیش سازمان با صنایع، شناسایی مشکلات آنها و انتقال آن به مسوولان ذی‌ربط برگزار کرد. محسن انصاری مهیاری افزود: اتفاقات بسیار مثبتی پس از برگزاری این ۶ میز صنعت مشاهده شد زیرا در لایحه بودجه ۱۴۰۱، قرار بر این بود که نرخ خوراک و سوخت تغییر زیادی داشته باشد اما با پیگیری‌های رئیس سازمان و اعضای هیات‌مدیره، در نهایت سقف نرخ خوراک گاز ۵‌هزار تومان به ازای هر مترمکعب و سقف سوخت ۲‌هزار تومان تعیین شد که در شرایط فعلی با توجه به جنگ روسیه و اوکراین و افزایش قیمت گاز در اروپا اهمیت این موضوع دو چندان شد.

 به گفته مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار؛ در حال حاضر سازمان بورس همچنان پیگیر تغییر فرمول فعلی نرخ خوراک است تا دو هاب بین‌المللی که مصرف‌کننده بوده و تولیدکننده نیستند، از فرمول خارج شوند.

وی ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد نتایج این پیگیری‌‌‌‌‌ها خواهیم بود. وی اظهار کرد: از مجموع ۳۱ استان، به دلیل مشکلات موجود، تاکنون ۲۶ استان مورد بازگشایی قرار گرفته‌اند و کماکان ۵ استان کشور هنوز وارد بازار سرمایه نشده‌اند. به دلیل این موضوع و سایر مشکلات مربوط به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سازمان بورس تصمیم گرفت اداره‌‌‌‌‌ای تخصصی در خصوص سهام عدالت تشکیل دهد. 

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سود سهام عدالت، امسال هم به زودی برای تمامی مشمولان سهام عدالت پرداخت می‌شود. در حال حاضر تعداد ۳۶ شرکت سرمایه‌‌‌‌‌پذیر سهام عدالت که ۳۲ شرکت آن سودده بودند، اقدام به واریز سودهای خود کرده و عدد خوبی به حساب شرکت سپرده‌‌‌‌‌گذاری مرکزی واریز شده است که امیدواریم طی روزهای آتی مابقی هم پس از وصول، به حساب مشمولان واریز شود. 

وی درباره پرداخت سود از طریق سامانه سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان شرکت سپرده‌‌‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه) وجوه بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۷۶ ناشر از مجموع ۵۹۰ ناشر سودده، سود خود را به رقم ۱۶ همت (هزار ‌میلیارد تومان) از طریق سامانه سجام پرداخت کرده‌‌‌‌‌اند. بنابراین، از ناشران درخواست می‌شود به طور حتم در هیات‌مدیره‌های خود مطرح کرده و سود را به احترام سهامداران خود از طریق سامانه سجام پرداخت کنند.  وی اظهار کرد: در حال حاضر به ازای هر سهامدار ناشر باید ۲۵۰ تومان هزینه به شرکت سپرده‌‌‌‌‌گذاری پرداخت کند و شرکت سپرده‌‌‌‌‌گذاری هم تمام این مبالغ را بابت هزینه‌‌‌‌‌هایی که باید برای این امور انجام دهد، پرداخت کرده و هیچ‌گونه مبلغی برای سود خود کنار نمی‌‌‌‌‌گذارد.  وی اضافه کرد: با این اقدام، شایعات در بازار کاهش می‌‌‌‌‌یابد زیرا طبق این ابلاغیه، از تمامی ناشران خواسته شده فهرست زمین و ساختمان خود را به همراه جزئیاتی که در ابلاغیه آمده، منتشر کنند. همچنین بیان کرد صنعت خودرو نباید درگیر قیمت‎گذاری دستوری شود و اگر شرکت‌های خودروساز در بازار سرمایه پذیرفته شده‌‌‌‌‌اند و سهام آنها در دست مردم است، قیمت‌گذاری دستوری روی این صنایع معنایی ندارد.