۰ نفر

نگاهی به روند نوسان شاخص ها؛

از سیر تا پیاز بورس / حمایتی که مدام از دست می رود

۲۶ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۳۶
کد خبر: 590659
از سیر تا پیاز بورس / حمایتی که مدام از دست می رود

بازار سرمایه در هفته گذشته وارد کانال ۱.۲ میلیون واحدی شد تا نشان دهد، نسبت به اخبار مثبت بودجه برای بورس، بدون واکنش است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، بررسی روند معاملات بازار سهام در طول هفته چهارم آذرماه نشان می‌دهد، بازار سرمایه در یک وضعیت نزولی قرار گرفته و بی اعتمادی سهامداران به سهم‌های ارزنده به شدت افزایش یافته است.

معامله‌گران حاضر در بورس به اخبار مثبت تقریبا هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند و اخبار منفی به شدت بر روی بازار سرمایه تاثیر منفی می‌گذارد. خریداران همچنان مردد هستند و با وجود موارد متعدد امیدوارکننده مربوط به بازار سرمایه مخصوصا در بودجه دولت برای سال ۱۴۰۱، هنوز برای ورود مجدد به بازار سرمایه قانع نشده‌اند.

در دیگر سمت بازار نیز، فروشندگان در حال تاختن در بازار بدون تقاضا هستند و هر روز شاهد افت شاخص کل و شاخص کل هم‌وزن و قرمزپوش بورس هستیم. در این شرایط همچنان فروشندگان تعیین کننده بازار هستند.

ورود شاخص کل به کانال پائین تر

شاخص کل بورس در هفته چهارم آذرماه افت ۵۶  هزار واحدی داشت و وارد کانال ۱.۲ میلیون واحدی شد. در اولین روز هفته شاخص کل نزدیک به ۵ هزار واحد افت کرد و روز یکشنبه سقوط ۲۳ هزار و ۷۳۰ واحدی داشت.

شاخص

روز دوشنبه بیشترین نزول هفته با ریزش ۲۵ هزار و ۲۲۶ واحدی به ثبت رسید و شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی وارد شد. روز سه ‌شنبه نیز بورس ریزش ۳ هزار و ۷۱۱ واحدی را پشت سر گذاشت.

شاخص 2

اما شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته اندکی رشد کرد و هزار و ۳۹۸ واحد بالا آمد و در سطح یک میلیون و ۲۹۳ هزار واحد ایستاد. بازدهی شاخص کل در این هفته منفی ۴.۲ درصد بود.

افت همه شاخص‌ها در بورس

همانند شاخص کل، در هفته گذشته شاخص کل هموزن نیز نزول کرد. شاخص هموزن در تمامی ۴ روز هفته روند نزولی داشت و در روز چهارشنبه اندکی رشد را تجربه کرد.

شاخص 3

در پایان هفته چهارم آذرماه نسبت به هفته پیشین ۱۳ هزار و ۹۵۶ واحد پائین ‌تر قرار گرفت و به رقم ۳۲۰ هزار و ۶۲۴ واحد رسید و بازدهی منفی ۴.۱۷ درصدی را ثبت کرد.

شاخص 4

افزایش ارزش معاملات و کاهش معاملات خرد

در هفته گذشته در روز دوشنبه به علت رشد ارزش معاملات اوراق بدهی ارزش کل معاملات بازار سهام تفاوت زیادی به روزهای دیگر داشت. روز دوشنبه معاملات کل بازار ارزشی معادل ۸۱ هزار میلیارد تومان داشت که بالاترین رقم هفته و رکوردی در میان هفته‌های گذشته بود. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۲۱ هزار و ۲۶۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۱۴ هزار و ۶۷ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۷۲ درصدی داشته است.

شاخص 5

در هفته گذشته ارزش معاملات خرد با افت ۷ درصدی نسبت به هفته پیشین همراه بود. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۲ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲ هزار و ۷۶۱ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۹۸ میلیارد تومانی داشته است.

شاخص 6

رشد صف‌های فروش و کاهش صف های خرید

میانگین ارزش صف‌ های فروش در هفته اخیر ۲۵۷ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین ۷۹ میلیارد تومان بیشتر بود و رشد ۴۴ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۴۹۵ میلیارد تومان بود که در روز دو‌شنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز ‌‌‌‌چهارشنبه برمی ‌گردد که ۱۴۱ میلیارد تومان بود.

میانگین ارزش صف ‌های خرید در هفته اخیر ۳۷ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۲۹ میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف ‌های خرید ۴۴ درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته ۸۲ میلیارد تومان بود که در روز یکشنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز دوشنبه برمی‌‌گردد که ۱۰ میلیارد تومان بود.

رشد ۱۰۰ درصدی خروج پول از بورس

تا پایان معاملات روز چهار‌شنبه رکورد ۱۵ روز متوالی خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع کل هفته ۲ هزار و ۲۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۴۴۸ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.

شاخص 7

در مجموع ۱۵ روز کاری گذشته که شاهد خروج پول از بازار سرمایه بوده‌ایم، ۵ هزار و ۳۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شده است.