۰ نفر

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد؛

محرومیت ۳.۵ میلیون نفر از سهام عدالت

۱۰ دی ۱۳۹۹، ۱۴:۱۳
کد خبر: 494093
محرومیت ۳.۵ میلیون نفر از سهام عدالت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از بی‌نصیب ماندن ۳.۵ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی از سهام عدالت خبر داد.

به گزارش اقتصادآنلاین؛ محمدرضا پورابراهیمی شب گذشته در برنامه پایش اعلام کرد: در کمیسیون اقتصادی مجلس تعداد جاماندگان از سهام عدالت بررسی و در این زمینه مسئولان دو مجموعه کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی دعوت شدند که مسئول کمیته امداد امام خمینی اعلام کرد ۱.۲ میلیون نفر از افراد کمیته امداد امام خمینی(ره) سهام عدالت ندارند. همچنین به گفته رئیس سازمان بهزیستی ۲.۳ نفر افراد تحت پوشش این سازمان نیز سهام عدالت ندارند.

پور ابراهیمی افزود: بخشی از این افراد از ابتدا سهام عدالت دریافت نکرده بودند. تعدادی هم اشخاصی هستند که مدتی بعد مشمول حمایت این دو نهاد شده‌اند، اما سهام عدالت نداشته‌اند.

وی در مورد اینکه در حال حاضر چه تعداد افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، گفت: در مجموع ۶ میلیون نفر تحت پوشش و در نوبتی این دو نهاد حمایتی قرار دارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:‌ در بررسی این کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که سال ۸۵ که  قرار بر توزیع سهام عدالت میان ۶ دهک جامعه بود، ۲۰ میلیون نفر افرادی بودند که جزو دهک‌های کم‌درآمدی نبودند، اما سهام عدالت به آنها اختصاص پیدا کرد و این مسأله به این مفهوم است که ۲۰ میلیون نفر از افراد ۶ دهک پایین سهام عدالت دریافت نکردند.

پورابراهیمی همچنین در پاسخ به این سوال که طرح اختصاص سهام عدالت به  جاماندگان به کجا رسید، گفت: این طرح از ابتدای مجلس به صورت جدی در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد و به تصویب رسید و در حال حاضر در نوبت طرح در جلسه علنی مجلس قرار دارد و به نظر من اگر همت کنند، می‌توان در سال جاری طرح اختصاص سهام عدالت به  جاماندگان را تصویب کرد.

عزم کمیسیون اقتصادی مجلس جهت اصلاحات ساختاری بودجه

پورابراهیمی گفت: ما بارها تاکید کرده‌­ایم که یکی از مهم‌ترین راهبردهای درآمدزایی دولت، مولد سازی دارایی‌های دولت است. دولت حجم عظیمی از دارایی‌­های بلا استفاده دارد که کافی است این دارایی‌­ها ساماندهی شود. محاسبه‌­ها نشان می‌­دهد که فقط با مولدسازی ۱۰ درصد از دارایی‌­های دولت، آن هم با ایجاد نرخ بازدهی ۵ درصد، می­توان به اندازه درآمد یک ساله نفت در شرایط عادی برای دولت درآمدزایی کرد.

وی ادامه داد: در بحث مالیات نیز  صحبت از کسانی است که فرار مالیاتی دارند، نه کارکنان دولت و کارمندان که به عقیده ما مالیات آن­ها در مواردی نیز باید کاهش پیدا کند. شاید شما بپرسید چرا دولت به سراغ این کارها نمی­‌رود تا جلوی فرار مالیاتی گرفته شود؟ یک پاسخ دارد؛ آن هم این که چنین کارهایی، سخت بوده و به افراد و مجموعه‌های ذی‌نفع در دولت فشار وارد می­‌کند.

تلاش مجلس بر اعمال نظر کارشناسان و مقام معظم رهبری در اصلاحات ساختاری بودجه

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه ضمن تاکید بر در دستور کار قرار گرفتن اصلاح ساختاری بودجه در مجلس گفت: "اصلاح ساختار بودجه مساله جدیدی نیست و سابقه دارد. مقام معظم رهبری در سال ۹۷ نیز همانند امسال نامه‌ه­ایی در خصوص لایحه بودجه به رئیس­‌جمهور ارسال کردند. ایشان در این نامه به این نکته اشاره فرمودند که این لایحه هیچ انطباقی با شرایط جنگ اقتصادی ندارد و باید اصلاح ساختاری شود. اما دولت نه تنها در آن سال اصلاح قابل قبولی انجام نداد، بلکه مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشت کرد، ۱۲ درصد از حساب فریزشده صندوق توسعه ملی برداشت کرد و مابقی کسری بودجه را از طریق انتشار اوراق و استقراض از بانک مرکزی تامین کرد. مجموع این اقدامات بدان معنا بود که این اصلاح ساختار صورت نگرفته است. امسال تلاش مجلس بر آن است تا نظرات متخصصان و مقام معظم رهبری در اصلاحات ساختاری اعمال شود. باب ورود مجلس به اصلاح ساختار بودجه نیز همین نامه اخیر مقام معظم رهبری در خصوص لایحه بودجه است.

افزایش حقوق بدون در نظر گرفتن منبع برای تامین، منجر به افزایش تورم و کوچکتر شدن سفره مردم می‌شود

وی همچنین با اشاره به اینکه ریشه و اساس ناترازی‌­های بودجه‌­ای در داخل کشور است، گفت: برای مثال اگر دولت بخواهد حقوق کارمندان را ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش دهد و برای این افزایش حقوق منبعی در نظر گرفته نشود، منجر به استقراض از بانک مرکزی و به تبع آن افزایش حجم نقدینگی می­‌شود. افزایش نقدینگی نیز آثار تورمی بدی به همراه دارد و این به معنای کوچک‌تر شدن سفره مردم است. به عبارت ساده‌­تر، ۱۰۰ واحد بابت افزایش حقوق به مردم داده می‌­شود و در مقابل ۲۰۰ الی ۳۰۰ واحد فشار تورمی بر آن­ها تحمیل می‌­شود. برای تمامی این مشکلات راه حل وجود دارد و دست ما بسته نیست.

با همکاری دولت و حاکیمت تا پایان سال سهام عدالت به جاماندگان تعلق خواهد گرفت

پورابراهیمی با تاکید بر لزوم آزادسازی سهام عدالت و مردمی شدن اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که تحت پوشش کمیته امداد و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، سهام عدالت تعلق نگرفته است. از سوی دیگر، قریب به ۲۰ میلیون نفر از افرادی که در سال ۸۵ سهام عدالت دریافت کردند، جز ۶ دهک کم درآمد جامعه نیستند. ما برای این جاماندگان سهام عدالت طرحی را به کمک مرکز پژوهش­‌های مجلس و دولت تصویب کردیم که در حال حاضر در صحن مجلس در حال بررسی است. امیدواریم تا آخر سال این طرح تصویب شده و به مرحله اجرا برسد.