به تازگی خبری جدید در حوزه چای در حال دست به دست شدن است که، میتواند بازار این کالا را بار دیگر تحت تاثیر قرار دهد. طبق اعلام برخی منابع رسانهای، قرار است سریلانکا بجای پرداخت بدهی خود به شرکت ملی نفت، از طریق یک واسطه به ایران چای بدهد.
مصرف لبینات در ایران به شکل نگرانکنندهای در حال کاهش است. به اعتقاد کارشناسان؛ با توجه به تداوم سالها کاهش مصرف لبنیات در کشور، کمبود و نبود این ماده غذایی سلامت محور در سفرههای خانوارها اثر خود را گذاشته و اکنون نگرانی بیشتر برای کودکان و نوجوانانی است که در این سالها در سنین رشد بوده و هستند.
امروز سازمان میادین میوه و تره بار قیمت جدید برنج و قند و شکر را اعلام کرد. بر اساس نرخنامه این سازمان، قیمت برنج ایرانی ارقام بومی نسبت به نیمه ماه، در هر کیلوگرم کاهش ۴ هزار تومانی داشته است. همچنین قیمت شکر کاهش ۵۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ تومانی را تجربه کرده است.
عضو هیأت مدیره و دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران از افزایش ۲۰ تا ۱۵۰ درصدی قیمت رب گوجه فرنگی و کنسرو ماهی تون درهفته آینده با خروج این دو کالا از شمول قیمتگذاری پیشینی خبر داد.
مرغداران میگویند؛ قیمت جوجه یکروزه پس از یک جهش در هفته اخیر نزولی شده است. بررسی اقتصاد آنلاین نیز نشان میدهد، پس از آنکه هر قطعه جوجه یکروز به قیمت نجومی ۳۲ هزار تومان رسید حالا در مسیر کاهش قرار گرفته و به طور متوسط به ۱۸ هزار تومان رسیده، اتفاقی که میتواند زمینه کاهش قیمت مرغ در روزهای آینده را فراهم کند.
به رغم افزایش نرخ مصوب تخم مرغ در هفتههای اخیر، قیمت این کالا در بازار در سراشیبی کاهش قرار دارد. به گفته مرغداران؛ در حال حاضر تخم مرغ تا ۴۰ درصد زیر نرخ مصوب از آنها خریداری میشود.
مسئولان وزارت جهادکشاورزی مدعی هستند؛ قیمت گوشت در بازار کاذب است و با واردت گوشت در هفته آینده تعادل و ثبات قیمت به بازار این کالای اساسی باز میگردد. اما کارشناسان معتقدند؛ قیمت گوشت کاذب نیست، ضمن اینکه مدتهاست واردات گوشت قرمز و دام زنده به کشور به صورت روزانه در جریان است.
نارضایتی گندمکاران از قیمت خرید تضمینی، تأخیر در پرداخت مطالبات و هزینههای جانبی گران منجر شده، کشاورزان در برخی مناطق اقدام به برداشت گندم سبز برای فروش به عنوان خوارک دام کنند.
برداشت نوبرانه خرما از نخلستانهای کشور آغاز شده است. کارشناسان سالی پر تولید با بازاری پر رونق برای خرمای کشور پیشبینی میکنند. پیشبینی آنها، تولید یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن انواع خرما و رسیدن ارزش صادراتی این محصول به ۴۰۰ میلون دلار است.
امروز قیمت عمده عرضه انواع میوه توسط اتحادیه میوه و سبزی منتشر شد. بر این اساس قیمت میوههای وارداتی کاهش داشته است که به نظر میرسد، بیش از هر چیز مربوط به کاهش نرخ دلار باشد.
ایران جایگاه گذشته خود در رتبه جهانی تولید پسته را از دست داده است و پس از واگذاری رتبه نخست جهانی به آمریکا، حالا در جایگاه سوم پس از ترکیه قرار گرفته است. مسئولان امیدوارند که کشورمان بار دیگر به جایگاه گذشته خود باز گردد اما، کارشناسان خیلی خوش بین نیستند.
اتحادیه مرغداران میهن قیمتهای جدید تخم مرغ بستهبندی ۳۰ عددی در دو وزن ۱۸۰۰ و ۱۸۵۰ گرمی را اعلام کرد. قیمتهای جدید از ابتدای تیرماه اجرا خواهد شد.
وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به گزارش اقتصاد آنلاین با عنوان " پشت پرده افزایش قیمت چای چیست؟/ از کاهش تولید تا انحصار در تخصیص ارز واردات" جوابیهای را ارسال کرده است که انتشار آن را وظیفه رسانهای خود میدانیم.
رصد بازار نشان میدهد، پس از افزایش قیمت شیرخام در ماه گذشته، قیمت محصولات لنبی دست کم ۳۰ درصد افزایش داشته است. طبق اعلام صنایع لبنی، درخواست افزایش ۳۵ درصدی قیمت ۴ محصول لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی یعنی شیر بطری کمچرب، شیر کیسهای کمچرب، ماست ساده ۲. ۵ کیلویی دبهای و پنیر UF چهارصد گرمی نیز به ستاد تنظیم بازار ارسال شده است.
چندی پیش وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد، نرخ مصوب خرید تضمینی هرکیلوگرم گندم را به ۱۵ هزار تومان افزایش داده است. قیمتی که به اعتقاد کشاورزان، با توجه به هزینه تمام شده و تورم تولید ناعادلانه است و دست کم باید ۲ هزار تومان بالاتر باشد. امروز مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور به اقتصاد آنلاین خبرداد: دولت قیمت ۱۵ هزار تومان را هم اجرا نمیکند و در حال حاضر مطالبات گندمکاران با تأخیر ۱۰ تا ۴۰ روزه با قیمت سال قبل یعنی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت میشود.
امروز سازمان میادین میوه وتره بار قیمت جدید قند و شکر را اعلام کرد. همچنین این سازمان آخرین قیمت انواع برنج داخلی و خارجی را نیز اعلام کرده است.
تصاویری از هجوم جمعیت زیادی از ملخها به مزارع چند شهر کشور منتشر شده است. اما، مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور معتقد است؛ برخلاف آنچه در فضای مجازی گفته میشود، تهاجم ملخها جزئی و محدود است و نباید نگران آن بود.
بررسی دادههای مرکز پژوهشهای مجلس از روند نزولی مصرف گوشت قرمز و مرغ در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۰ خبر می دهد، به طور مثال در دهه مورد بررسی مصرف گوشت قرمز تا ۴۱ درصد کاهش یافته است.
از ۲ سال پیش مصرف تخم مرغ در کشور با سرعت رو به افزایش گذاشت تا جایی که اکنون رتبه ایران در سرانه مصرف جهانی این کالا از نرم آن گذشته و به متوسط رو به بالا رسیده است. بر اساس یافتههای مرکز پژوهشهای مجلس دلیل افزایش مصرف تخم مرغ در این بازه زمانی کوتاه، کاهش مصرف سایر منابع پروتئینی از جمله کاهش ۴۱ درصدی مصرف گوشت قرمز و ۱۰.۵ تا ۱۲ درصدی مصرف گوشت مرغ در پی افزایش قیمت های اخیر است.
بررسی روند قیمت گوشت گوساله در سه ماهه ابتدای سال نشان میدهد، قیمت این نوع گوشت روند صعودی به خود گرفته است. کارشناسان بر این باورند؛ دخالت دولت با ایجاد تقاضای جدید در بازار، دلیل حرکت خزنده افزایش قیمت گوشت گوساله در سه ماهه ابتدای سال است.
اتحادیه پرورشدهندگان قارچ خوراکی قیمت هر کیلوگرم قارچ برای مصرفکننده را تا ۷۵ هزار تومان اعلام کرده است، بررسی بازار نیز قیمتهای بالاتر را برای این کالا نشان میدهد. این در حالی است که آخرین قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ ۷۳ هزار تومان تعیین شده است.
زمینه افزایش چند برابری قیمت چای از ماهها پیش فراهم شده است. با رشته اتفاقاتی که از سال گذشته در تجارت و تولید چای رخ داد، پیشبینی این روزها برای مسئولان نباید چندان سخت میبود. حال سوال این است؛ چرا به رغم اطلاع از اتفاقات برای جلوگیری از افزایش قیمت چای تدبیر نشده است؟
سازمان میادین میوه و تره بار قیمت جدید انواع گوشت گوسفندی و گوساله تازه داخلی و وارداتی را اعلام کرد. در این نرخنامه گرانترین گوشت، فیله گوساله تنظیم بازار داخلی با قیمت هر کیلوگرم ۳۹۵ هزار و ۲۵۰ تومان و ارزانترین گوشت، دنده گوساله تنظیم بازار داخلی با قیمت هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان است.
مدتهاست مرغ قیمت مصوب جدید را پشت سر گذاشته است. مسئولان وعده کاهش قیمت دادهاند اما، قیمت این کالای اساسی قصد پایین آمدن ندارد. اخبارهایی مبنی بر افزایش توزیع و برخوردهای شدید با گرانفروشان هم نتوانسته است، از پرواز مرغ به بالای نرخ مصوب جلوگیری کند.
انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران با چراغ سبز استاندار مازندارن به خرید برنجهای دپو شده داخلی ورود کرده است. این انجمن قیمت خرید هر کیلوگرم برنج داخلی را در ارقام مختلف از ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان اعلام کرده است. اما کارشناسان معتقدند؛ قیمت خرید برنج باید دست کم ۱۰ هزار تومان بیش از این نرخ باشد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی از مخالفت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان عقب نشینی کرده و شرط آن را تامین اعتبار عنوان کرده است.
اوکراین از مهمترین کشورهای تأمینکننده غلات جهان است. رئیس جمهور این کشور درصدد اعمال تحریمهایی بلندمدت علیه ایران است. با توجه به اهمیت و نقش این کشور در تأمین غلات جهان، تهدید به اعمال تحریم بلند مدت توسط اوکراین بر امنیت غذایی ایران چه خواهد بود؟
به تازگی نامهای در فضای مجازی منتشر شده که به واردات مرغ از کشور بلاروس اشاره دارد.
واردات همواره از راهکارهای دولتها برای تنظیم بازار مرغ بوده است و اتفاق تازهای نیست. اما، به تازگی نامهای در فضای مجازی منتشر شده که واردات این کالای اساسی از کشور بلاروس را مطرح میکند. کشور بلاروس از کشورهای است که تحت تأثیر انتشار رادیواکتیو ناشی از انفجار مرکز هستهای چرنوبیل قرار گرفته است، موضوعی که موجب نگرانی مردم و انتقادات شدید در خصوص واردات مرغ از این کشور شده است.
در تازهترین واکنشهای مسئولان به افزایش قیمت مرغ، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس التیماتوم یک هفتهای به وزارت جهاد کشاورزی برای تثبیت قیمت داده است. از سوی دیگر، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، برای کشتارگاه و عوامل عرضه، خط و نشان برخورد قانونی شدید کشیده است. اما، مرغ بی اعتنا همچنان در مسیر گرانی قرار دارد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور از تشکیل جلسه شورای قیمتگذاری در روزجاری با دستور رئیس جمهور با موضوع اصلاح دوباره نرخ خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: اصلاح دوباره قیمت گندم قطعی شده است.
امروز سازمان حمایت مصرفکننده و تولیدکننده نرخ شیرخام را افزایش داد. اما، صنایع لبنی همچنان حاضر به خرید شیرخام با نرخ جدید از دامداران نیستند و اجرای آن را منوط به اصلاح و اعلام نرخ محصولات لبنی بر مبنای نرخ جدید شیرخام کردهاند. آنها در نامهای خطاب به معاون اول رئیس جمهور اعلام کردهاند، چناچه آن مقام عالی صلاح کشور را در عدم اعلام قیمت تشخیص میدهد، پیشنهاد میشود تنظیم بازار شیر و لبنیات را طی نامهای کتباً به تشکلهای صنعتی و دامداری کشور واگذار فرمائید.
شرکت بازرگانی دولتی ایران در واکنش به گزارش اقتصاد آنلاین با عنوان " آشفته بازار شکر با چند نرخ متفاوت!/سازمان میادین قیمتهای جدید را اعلام کرد"، جوابیهای را ارسال کرده است که انتشار آن را وظیفه رسانهای خود میدانیم.
مرغداران یکی از دلایل افزایش قیمت مرغ در بازار را افزایش قیمت جوجه یکروزه عنوان کردهاند. طبق اطلاع رسیده به اقتصاد آنلاین، امروز در جلسهای مشترک بین اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و انجمن جوجه یکروزه، این دو با دادن تعهداتی متقابل، برای رسیدن به قیمت ۱۵۹۰۰ تا ۱۶۹۰۰ تومان برای هر قطعه جوجه یکروزه به توافق رسیدهاند.
اتحادیه میوه و تره بار قیمت های عمده میوه را تا پایان ماه جاری اعلام کرد. بر اساس نرخنامه این اتحادیه، قیمت برخی از میوههای فصل گرم افزایش قابل توجهای داشتهاند.
هفته گذشته معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اقدامی مغایر با قانون و مصوبه شورای قیمتگذاری، دستور به ممنوعیت صادرات تخم مرغ داد. اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در واکنش به این دستور دست به اقدام حقوقی زد. امروز رئیس هیئت مدیره این اتحادیه به اقتصاد خبر داد: ممنوعیت صادرات تخم مرغ با دستور سرپرست وزارت جهادکشاورزی لغو شده است اما، شرطی عجیب برای آن تعیین شده که، عملاً صادرات امکانپذیر نیست.
چند روزی از اعلام نرخ مصوب جدید مرغ نمیگذرد، اما بازار بیاعتنا قیمت مصوب جدید را پشت سر گذاشته است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن خبر داد: معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اقدامی مغایر با قانون و مصوبه شورای قیمتگذاری دستور به ممنوعیت صادرات تخم مرغ داده است.
چند روزی از اعلام نرخ مصوب جدید مرغ نمیگذرد، اما بازار بیاعتنا قیمت مصوب جدید را پشت سر گذاشته است. وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به این اتفاق با ارسال نامهای مرغداران را تهدید به برخورد تعزیراتی و قطع سهیمه نهاده کرده است، اما، مرغداران تأکید دارند وزارت جهادکشاورزی در شرایطی باید انتظار حفظ قیمت مصوب را داشته باشد که خود تعهداتش را در خصوص تأمین نهاده های تولید با قیمت مصوب عملی کرده باشد.
رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران بر این باور است که در خرید تضمینی گندم سال جاری دو قانون شکنی آشکار اتفاق افتاده است. قانون شکنی اول مربوط به قیمت است که مغایر با مصوبه شورا بوده و دیگری تأخیر ۲ ماهه در پرداخت مطالبات است.
در جلسه هفته گذشته اعضای شورای قیمتگذاری موضوع اصلاح دوباره قیمت خرید تضمینی گندم مورد توافق قرار گرفت. طبق گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور، قیمت مطرح شده در این جلسه ۱۷ هزار تومان بوده است که با پیگیری بنیاد و نمایندگان مجلس در جلسه این هفته شورا درباره آن تصمیمگیری میشود.
شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی افزایش قیمت خرید شیر خام درب دامداری به ۱۵ هزار تومان را رسما اعلام کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور خبر از تعیین قیمتهای جدید برای تراکتور داده است این در حالی است که تنها کمی بیش از ۳ ماه از آخرین افزایش رسمی قیمت تراکتور میگذرد و در این مدت شرکت ها نیز به افزایش ۲۰ تا حدود ۱۲۰ میلیون تومانی قیمتها به صورت غیر رسمی دست زده اند.
هنوز چند روزی از افزایش قیمت مصوب جدید مرغ نگذشته که این کالای اساسی با شتاب قیمت جدید را پشت سر گذشته است.
نرخنامه جدید اتحادیه میوه وتره بار برای هفته جاری منتشر شد. بر اساس این نرخنامه، ارزانترین میوه هندوانه با کف قیمت عمده هر کیلوگرم ۳ هزار تومان و گرانترین میوه توت فرنگی کرج با سقف قیمت عمده هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان است.
خبرهای رسیده به اقتصاد آنلاین نشان میدهد روز گذشته کشاورزان با مجلسی ها و سرپرست وزارت جهادکشاورزی در خصوص تجدید نظر درباره قیمت خرید تضمینی گندم جلسه گذاشته اند و قرار بر این بوده تا امروز در جلسه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی این موضوع به رای گذاشته شود اما، به دلایل نامعلومی جلسه شورا از سوی سرپرست وزارت جهادکشاورزی لغو شده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران از ورود این انجمن و تعدادی از فروشگاههای زنجیره به جمعآوری برنجهای داخلی دپو شده خبر داد و گفت: برنج از حالت تعزیراتی خارج شده و قیمت خرید محصول توافقی خواهد بود.
هفته گذشته شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ را از ۶۳ هزار تومان به ۷۳ هزار تومان افزایش داد. این قیمت بلافاصله در بازار اجرایی شد. امروز نیز سازمان میادین قیمت مرغ را در نرخنامه خود افزایش داد و به ۷۱ هزار تومان رسانده است.
قمیت شکر در هفتههای اخیر رو به افزایش گذشته و با گذشتن از نرخ مصوب در حال ثبت رکورد تازهای است. همزمان با این افزایش، امروز سازمان میادین نرخ جدید شکر و قند را منتشر کرده است.
امروز وزارت جهاد کشاورزی قیمت نهایی خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد. کشاورزان این قیمت را با توجه به تورم و هزینه تمام شده تولید ناعادلانه میدانند. آنها نامهای برای ارسال به رهبری در انتقاد از این قیمت آماده کردهاند. همچنین با درخواست گندمکاران تا دقایقی دیگر شورای قیمتگذاری تشکیل جلسه خواهد داد.
گزارشهای رسیده به اقتصاد آنلاین نشان میدهد، اختلاف بر سر قیمت مصوب جدید خرید تضمینی گندم بالا گرفته است و این اختلاف از دلایل تأخیر در اعلام قیمت مصوب جدید است.
پس از حدود یکسال در هفته گذشته قیمت های جدید برای تخم مرغ اعلام شد. طبق نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار تهران از امروز قیمتهای جدید با اندکی تخفیف در میادین اعلام می شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران گفت: جلسات مربوط به اصلاح قیمت شیرخام برگزار و بر سر افزایش آن به هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان به توافق رسیدهایم و اکنون منتظر تائید و ابلاغ آن از سوی ستاد تنظیم بازار هستیم.
به گفته رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران؛ با توجه به پایان مهلت قانونی اعلام قیمت مصوب جدید خرید تضمینی گندم، شب گذشته شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی کشور تشکیل جلسه داد و در این جلسه مصوب شد، امروز رئیس شورا قیمت جدید را اعلام کند.
با دستور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی سیاستهای جدید در حوزه تولید و بازار مرغ و تخم مرغ اعمال می شود.
سازمان میادین میوه وتره بار پایتخت امروز قیمت انواع گوشت گوسفندی و گوساله منجمد تنظیم بازاری داخلی و وارداتی را اعلام کرد.
نرخنامه جدید اتحادیه میوه وتره بار منتشر شد. بر اساس این نرخنامه ارزانترین میوه هندوانه با کف قیمت هر کیلوگرم ۴ هزار تومان و گرانترین میوه گوجه سبز با سقف قیمت ۹۰ هزار تومان است. در این نرخنامه از "عرضه و تقاضا" به جای درج قیمت استفاده شده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از افزایش قیمت خرید هر کیلوگرم تخم مرغ از مرغدار به ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و افزایش قیمت مصرفکننده به هر کیلوگرم ۵۶ هزار تومان خبر داد.
عرضه گوشت قرمز افزایش یافته و گوشت دام های داخلی و وارداتی به بازار سرازیر است اما، متناسب با این حجم از عرضه قیمت ها کاهش نداشته و همچنان گوشت قرمز برای مردم گران است.
اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی طی اطلاعیهای از توافق با وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش قیمت مرغ خبر داد. بر اساس این اطلاعیه اتحادیه و وزارت جهاد کشاورزی با قیمت ۵۲ هزار تومان برای خرید هر کیلوگرم مرغ از مرغدار و قیمت ۷۳ هزار تومان برای مصرفکننده توافق کردهاند.
۵۰ درصد برنج سال گذشته در انبارها دپو شده است. در پایان ماه گذشته رئیس جمهور دستور رفع این مشکل را به وزارت جهادکشاورزی داد، اما تا امروز این وزارتخانه اقدامی انجام نداده است. این در حالی است که به گفته کارشناسان تعلل در حل این مشکل تأثیر منفی بر تولید داشته، ضمن اینکه خطر جدی برای فساد و آفت خوردگی برنجهای مانده در انبارها وجود دارد.
به هر مغازه در سطح شهر سر بزنید مرغ گرم برای عرضه وجود دارد و هیچ قفسه ای از مراکز عرضه خالی از این نوع مرغ نیست، اما میزان عرضه نسبت به گذشته کاهش یافته است به عبارت دیگر، مرغ گرم هست اما کم است. اتفاقی که گرانی قابل توجه مرغ گرم را رقم زده و تقاضای مردم را به سمت مصرف مرغ منجمد که ارزان تر است سوق داده تا شاهد صفهای طولانی در مراکز عرضه این نوع مرغ باشیم.
امروز شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی کشور افزایش قیمت خرید تضمینی گندم را مصوب کرد.
سازمان میادین میوه و تره بار تهران قیمت جدید تخم مرغ در انواع فله و بستهبندی را اعلام کرد.
نرخنامه جدید اتحادیه میوه وتره بار منتشر شد، بر اساس این نرخنامه ارزانترین میوه، هندوانه با کف قیمت کیلوگرم ۵ هزار تومان و گرانترین میوه موز اکوادرو ممتاز با سقف قیمت ۶۷ هزار تومان است.
در آغاز سال زراعی جاری قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم اعلام شد، اما در ماههای پس از آن به دلیل تورم، هزینه تمامشده تولید گندم در برخی مناطق به گفته کشاورزان تا بیش از ۱۶ هزار تومان رسید.
پس از آنکه اعلام قیمت خرید تضمینی گندم از سوی سخنگوی دولت به شدت مورد انتقاد گرفت. امروز شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی کشور به فوریت تشکیل جلسه داد. اما طبق اعلام قاسم پیشهور، رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران، جلسه شورا بدون نتیجه پایان یافته و قیمت بار دیگر کارشناسی می شود و اعلام قیمت نهایی به چهارشنبه موکول شده است.
سخنگوی دولت در اقدامی خلاف قانون قیمت خرید تضمینی گندم را اعلام کرده است به گفته کارشناسان، اقدام سخنگوی دولت نه تنها وجاهت قانونی نداشته، بلکه با به کار بردن عناوینی مانند مبلغی برای "جایزه تحویل گندم" و "هزینههای کود و بذر"، چند نرخی را به بازار گندم القا کرده است، امری که تأمین ذخایر استراتژیک کشور را با خطرات جدی تر مواجه میکند.
در روزهای گذشته مسئولان وزارت جهادکشاورزی خبر دادند، با توجه به افزایش هزینه تولید به زودی قیمت مصوب مرغ افزایش خواهد یافت. افزایش قیمت مصوب این کالای اساسی در حالی است که در روزهای اخیر قیمت آن در بازار رکوردار جهش فیمت کالای اساسی بوده است.
کارشناسان تأکید دارند اعلام نرخ خرید تضمینی گندم از سوی سخنگوی دولت وجاهت قانونی ندارد و به نوعی قانون شکنی اتفاق افتاده است. چراکه طبق آخرین اصلاحیه قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، تعیین نرخ خرید تضمینی گندم بر عهده شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی کشور است، از این رو امروز شورا با فوریت تشکیل جلسه خواهد داد.
«اولویت معیشت مردم است»، این شعار دولت سیزدهم از آغاز کار بوده است، اما هنوز به نیمه راه نرسیده، آنچه بیش از همه مردم احساس میکنند، مشکلات در معیشت است.
امروز رئیس جمهور به وزارت جهادکشاورزی دستور به رفع مشکلات بازاریابی و تسهیل فروش محصولات تولیدکنندگان زعفران داد. این در حالی است که کارشناسان معتقدند این کار دستوری حل نمیشود، چرا که برخوردهای دستوری همیشه منجر به بکارگیری راهکارهای شده که نتیجه مقطعی داشتهاند و مانند مسکن عمل کردهاند. به باور کارشناسان؛ زعفران نیازمند اصلاح در مدیریت تولید و بازار است.
روز گذشته اتحادیه سراسری پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور در نامهای خطاب به محمد آقامیری، سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به افزایش ۲۲۰ درصدی هزینه تولید پس از اصلاح نظام یارانه و زیان ماهانه بیش از ۲۱۶۰ میلیارد تومان مرغداران، درخواست افزایش قیمت مصوب خرید مرغ زنده را دادند.
پس از مدت ها که تأمین کالای اساسی برای مردم سختتر و گرانیها سفرهها را کوچک کرده است، روز گذشته یکی از رسانههای اصلی نزدیک به دولت سیزدهم در گزارشی به این موضوع پرداخت. در واقع نظر میرسد، حامیان دولت سیزدهم نیز پذیرفتهاند زمان آن رسیده تا دولت قدم های مؤثرتری برای تحقق شعار «اولویت معیشت مردم است» بردارد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: آمار خرید تضمینی گندم در استانهایی که برداشت آغاز شده نشان میدهد درصد تحویل گندم به دولت در قالب خرید تضمینی نسبت به میزان سطح زیر کشت ناچیز است که اتفاقی بسیار نگرانکننده برای تامین ذخایر استراتژیک کشور است.
رصد تولید و بازار نشان میدهد، پس از گوشت قرمز و مرغ باید منتظر نوسان شدید در قیمت تخم مرغ باشیم.
در پی کمبود عرضه و گرانی مرغ، دولت برای تنظیم بازار این کالای اساسی متوسل به واردات شده است. این در حالی است که، گزارشهای منتشر شده حاکی از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اصلی ترین کشور مبدا وارداتی مرغ به کشور یعنی ترکیه است.
از هفته گذشته قیمت مرغ با شتاب افزایش یافته است. در برخی استانها کمبود و گرانی مرغ موجب تشکیل صفهای طولانی در مراکز عرضه مرغ با نرخ دولتی شده است. به اعتقاد کارشناسان؛ نامدیران تنظیم بازار شرایط امروز را برای این کالای اساسی رقمزده و مقصران اصلی کمبود و گرانی مرغ هستند.
انگار قرار نیست بازار برنج هیچگاه در آرامش باشد. گاهی تامین برنج داخلی دچار مشکل می شود گاهی برنج خارجی! خبرها حاکی از آن است که، بازار برنج در سال ۱۴۰۲ در هر دو با مشکلات جدی مواجه باشد.
برخی گزارشها حاکی از آن است که، کارگزاری ها خرید کالاها با نرخ آزاد را در کنار فروش کودهای یارانهای به کشاورز تحمیل میکنند. این در حالی است که کارگزاری ها موظف هستند، طبق حواله کود یارانهای در اختیار کشاورز قرار دهند و در این جریان تحمیل دیگر کالاها با نرخ آزاد یا حتی تشویق به خرید با هدف بازاریابی ممنوع و خلاف قانون است.
سازمان میادین میوه و تره بار امروز قیمت جدید انواع گوشت گوسفندی و گوساله تازه داخلی و همچنین وارداتی را اعلام کرد.
امسال واردات گندم تقریباً همزمان با برداشت آن در کشور آغاز شد، اتفاقی که اگر نگویم بیسابقه، کم سابقه است.
خبرها حاکی از کمبود مرغ در برخی از استان ها است. کمبود عرضه مرغ موجب گرانی کم سابقه در این استان ها شده و نارضایتی مردم در میانه ماه رمضان را به دنبال داشته است.
امسال واردات گندم تقریباً همزمان با برداشت آن در کشور آغاز شد، اتفاقی که اگر نگویم بیسابقه، کم سابقه است. اما، تعجیل دولت در واردات گندم آن هم در سالی که به گفته مسئولان وزارت جهادکشاورزی با افزایش ۳۰ درصدی تولید گندم، بینیازتر از همیشه به واردات هستیم، چیست؟
پس از اصلاح نظام یارانه، دولت با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها، نرخ مصوب برای برخی از کالاهای اساسی از جمله تخم مرغ تعیین کرد.
دامداران از افزایش ۳۰ درصدی هزینه تمام شده تولید شیرخام خبر میدهند و نسبت به ادامه روند افزایش قیمت نهادههای خوراک دام و کمبود آن ها در پی عدم تأمین ارز واردات به شدت نگران هستند و در عین حال از اعمال قیمت مصوب یا دستوری انتقاد دارند و این سیاست را مسئول بخشی از مشکلات حل نشده تولید و زیان خود میدانند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور از پیشنهاد قیمت ۱۷ هزار تومان برای خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در کمیسیون کشاورزان مجلس خبر داد و گفت: این پیشنهاد فردا در شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی نهایی و اعلام خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از خروج ۲۰ درصد مرغداران با زیان سنگین از چرخه تولید در سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر تخم مرغ از مرغداران ۴۵ درصد زیر نرخ واقعی خریداری میشود.
اینترنت سال گذشته روزهای سختی را پشت سر گذاشت و اختلالات گستردهای داشت.
طبق آخرین جدول کشف قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی، نرخ انواع میوه و سبزی و صیفی در میدان بزرگ پایتخت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
بررسی بازار نشان می دهد متوسط قیمت عرضه مرغ در خرده فروشی های سطح شهر نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته، اما همچنان بالاتر از نرخ مصوب دولت یعنی هر کیلوگرم ۶۳ هزار تومان است.
مدیر اجرایی سندیکای کارخانههای چای کشور با بیان اینکه در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۱ میزان صادرات بیش از مجموع تولید داخلی بود، افزود: این در حالی است که واردات چای با ارز نیمایی و با قیمت حدود ۵ برابر نرخ صادرات رکورد تاریخی ثبت کرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران از کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی میزان تقاضای خرید میوه نسبت به ایام نوروز سال گذشته خبر داد و گفت: با آغاز ماه رمضان عرضه میوه نسبت به تقاضا پیشه گرفت و این امر، قیمتها را ابتدا کاهشی و اکنون به ثبات رسانده است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور از آغاز خرید تضمینی گندم در کشور از امروز خبر داد و گفت: تهدید قاچاق گندم به عراق بسیار جدی است چراکه این کشور اعلام کرده، برای خرید هر تن گندم ۸۵۰ هزار دینار معادل ۶۵۳ دلار پرداخت میکند، در حالی که قیمت خرید تضمینی هر تن گندم در ایران بسیار کمتر و در حدود ۲۴۴ دلار است.
دولت در اردیبهشت ماه سال گذشته در تصمیمی صحیح اقدام به حذف ارز ۴۲۰۰تومانی کالاهای اساسی کرد.
عضو انجمن برنج ایران با بیان اینکه ۵۰ درصد از برنجهای تولید سال گذشته در انبارها مانده و به سال جدید منتقل شده است، گفت: با انباشت برنجهای سال گذشته در آستانه آغاز فصل جدید کشت، کشاورزان تصمیماتی گرفتهاند که میتواند مشکلات جدی برای بازار برنج سال ۱۴۰۲ به دنبال داشته باشد.
دولت در سال ۱۴۰۱ با عوارض بالا عملاً صادرات محصولات کشاورزی را متوقف کرد و به نوعی قانون را دور زد. اما، این دور زدن قانون با بی ثباتی در سیاستگذاری صادرات بازار داخل را به ثبات نرساند.
به باور بسیاری از کارشناسان؛ هر چند طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان هنوز به تصویب نرسیده است، اما، بیشک بندهای مهمی از آن به مرحله اجرا رسیده است. بندهایی که اثر اجرای آنها بر فضای مجازی برای کاربران به خوبی قابل لمس است.
هر چند مسئولان با واردات گوشت توانستهاند در روزهای پایانی سال ثبات قیمت را بر بازار این کالای اساسی حاکم کنند اما، به نظر میرسد همچنان بیبرنامگی در مدیریت بازار گوشت قرمز حاکم است، بیبرنامگی که آشفتگی دوباره در بازار این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ را رقم خواهد زد.
به رغم دریافت ارز حمایتی برای واردات پیاز، پیازهای وارداتی تنظیم بازاری دست کم ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بیش از پیاز تنظیم بازاری داخلی و ۲ هزار و ۸۰۰ تومان بیش از پیاز غیر تنظیم بازاری داخلی قیمتگذاری شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از ایستادن قیمت مرغ در بازار روی نرخ مصوب خبر داد. وی معتقد است؛ این قیمت تا پایان ماه رمضان حفظ خواهد شد. اما، بررسی اقتصاد آنلاین نشان میدهد با توجه به قیمت خرید امروز مرغ زنده از مرغداران و قیمت کشتار، افزایش قیمت این کالا در روزهای آینده به بیش از نرخ مصوب دور از انتظار نیست.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار از کاهش قیمت پیاز در آستانه نوروز خبر داد و گفت: با توجه به افزایش قابل توجه قیمت فلفل دلمه رنگی، در نرخنامه برای این محصول به جای قیمت عرضه و تقاضایی قید شده است.
یکی از آداب و رسوم شب چهارشنبه سوری مصرف آجیل است. این آجیل ترکیباتی متفاوت با آجیل شب یلدا و نوروز دارد و از آن با نام آجیل مشکل گشا نیز یاد می شود.
پس از مدتها کمبود نهادههای خوراک دام، حالا عرضه آنها افزایش یافته است اما فقط برای تولیدکنندگانی که پول بیشتری بدهند. با اعتراض و پیگیری تولیدکنندگان، مسئولان از واردکنندگان خواستهاند قیمتها را افزایش ندهند، در عوض قول به پرداخت مابه التفاوت دادهاند اما واردکنندگان دیگر به آنها اعتماد ندارند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار پایتخت معتقد است؛ قیمت میوه شب عید بالا است و در حال حاضر شاهد تفاوت زیاد قیمت خرید میوه از سر مزرعه تا بازار هستیم.
از انتهای هفته آینده ماه رمضان آغاز میشود، سازمان میادین میوه و تره بار با نزدیک شدن ماه رمضان قیمت انواع خرما را اعلام کرد. بر این اساس گرانترین رقم خرما درمیادین، خرمای پیارم ممتاز با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۵ هزار تومان و ارزانترین آن خرمای خارک خوشهای درجه دو با قیمت هر کیلوگرم ۲۲ هزار تومان است.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: سویه جدید تب برفکی در کشور عراق شیوع پیدا کرده است سازمان دامپزشکی علاوه بر بستن مرزها با کشور عراق، ۵ استان هم مرز کشور با عراق را نیز قرنطینه کرد. این استان ها شامل، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و خوزستان است.
رییس شورای تأمین دام کشور از اضافه شدن کشورهای رومانی و استرالیا به منابع وارداتی گوشت گرم گوسفندی به کشور خبر داد و گفت: قرار بر این است برای سرعت بخشیدن به واردات، انتقال گوشت از این کشورها از مسیر هوایی با هواپیما انجام شود.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار پایتخت از آغاز عرضه میوه تنظیم بازار نوروز از ۲۳ اسفند خبر داد و قیمت میوه، گوشت قرمز و مرغ در میادین برای ایام نوروز را اعلام کرد.
سازمان میادین میوه و تره بار قیمت انواع آجیل پر مصرف در ایام نوروز را اعلام کرد. بر این اساس گرانترین آجیل پسته کله قوچی درجه یک با قیمت هر کیلوگرم ۷۳۰ هزار تومان و ارزنترین آجیل سویا آجیلی درجه دو با قیمت ۵۴ هزار تومان است.
رسانه های خارجی خبر داده اند، بهخاطر تحقیقات تخصیص ارز، واردات چای از بزرگترین صادرکننده این کالا به ایران متوقف شده است. پیش از این واردکنندگان چای مدعی شده بودند، وزارت جهاد کشاورزی تمامی ارز واردات چای را به یک مجموع خاص تخصیص داده است و در همین ارتباط نامهای خطاب به معاون اول رئیس جمهور، ارسال کرده و خواستار روشن شدن ماجرا شدند.
امروز مدیر کل دفتر ارتباطات مردمی وزارت جهاد کشاورزی در نامه ای به معاون توسعه بازرگانی ضمن کان لم یکن کردن هر نوع ممنوعیت ورود بخش خصوصی خواستار آن شد که زمینه لازم برای حضور بخش خصوصی و پاسخگویی به مراجعات مردمی کما فی السابق فراهم شود.
وزارت جهادکشاورزی در اقدامی عجیب ورود ارباب رجوع در طی روزهای اداری هفته از روز شنبه الی چهارشنبه را به برخی حوزه ها ممنوع کرده است.
قیمت مرغ در میادین میوه تره بار به نرخ مصوب یعنی ۶۳ هزار تومان رسید، این در حالی است که در ابتدای هفته جاری قیمت مرغ در میادین ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومان بود.
رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران از تصویب پرداخت ۲۴ ساعته مطالبات گندمکاران در شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی خبر داد و گفت: از مباحث مطرح شده در آخرین جلسه شورا این بود که اگر قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با تورم و هزینههای تولید اصلاح نشود خطر فروش گندم سبز مزارع برای خوراک دام به دلیل گرانی نهادههای دامی بیش از هر وقت دیگری وجود دارد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم قطعی است و امروز در همین ارتباط شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تشکیل جلسه میدهد.
دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمینکنندگان برنج از آغاز دوباره واردات برنج از هند به کشور خبر داد و گفت: تمامی برنج های وارداتی به کشور آزمایش های سختگیرانه را پشت سر می گذارند و اگر موردی از آلودگی وجود داشت باشد اجازه ورود به کشور را پیدا نمی کند.
عرضه کالا با قیمت تعیین شده در بازار برای کنترل قیمت از جمله سیاستهای تنظیم بازار در هنگام افزایش شدید قیمتها است. این کالاها که با نام کالای تنظیم بازاری شناخته میشوند اغلب شامل کالای اساسی هستند اما، به تازگی دولت برای کنترل قیمت پیاز دست به عرضه پیاز تنظیم بازاری در میادین زده است.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار با بیان اینکه از ۵ اسفندماه جاری عرضه میوههای تنظیم بازاری شب عید آغاز شده است، گفت: قیمت ۱۲ تا ۱۸ هزار تومان برای هر کیلوگرم پرتقال و قیمت ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان برای هر کیلوگرم سیب تنظیم بازاری شب عید تعیین شده است.
در پی توقف تامین ارز واردات نهاد های خوراک دام از دی ماه، بازار این نهاده های اساسی با چالش کمبود و گرانی مواجه شده است. امروز رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران از وعده مسئولان برای تأمین ارز واردات نهاده تا هفته آینده خبر داد و گفت: برخی واحدهای مرغداری از یک هفته گذشته کنجاله سویا و ذرت کافی برایدان مرغها نداشتهاند و اگر این شرایط تا ۱۰ روز دیگر ادامه داشته باشد کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید قطعی است.
یک عضو انجمن برنج ایران با بیان اینکه ۵۰ درصد از برنجهای داخلی در انبارها دپو شده، خبر داد: برنجهای وارداتی در بازار مصرف گرانتر از داخلی شده است.
در بین هیاهوی افزایش قیمت گوشت قرمز، برخی اقلام پر مصرف صیفیجات در حال ثبت رکورد تازهای از افزایش قیمت بیش از گوشت قرمز هستند.
روز گذشته محمد جواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عنوان کرد: ما در ایران پیاز صادر میکنیم و از طرفی پیاز را با قیمتهای بالا برای مردم از خارج وارد میکنیم، این پدیده عجیبی است.
بر اساس آخرین نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار، قیمت هر کیلوگرم گوشت تازه داخلی در میادین از ۲۰۰ تا ۴۳۲ هزار تومان است که ارزانترین آن مربوط به سرسینه و دنده گوساله و گرانترین آن مربوط به ماهیچه گوسفندی است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت تنظیم بازاری وارداتی از ۱۷۰ هزار تومان تا ۲۲۰ هزار تومان است.
سیاست قیمت دستوری به دلیل نتایج منفی آن بر تولید و بازار همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده است. به تازگی برخی استانهای کشور برای کنترل قیمت گوشت قرمز دست به تعیین سقف قیمت برای دام زندهاند که به نوعی اعمال قیمت دستوری است. این در حالی است که از سال ۹۵ گوشت قرمز از شمول قیمت مصوب خارج شده و به این بهانه دامداران حمایت دولت در تولید را از دست دادهاند.
بازار کالای اساسی آشفته تر از همیشه بوده و سطح نارضایتی مردم از گرانی ها در آستانه سال جدید در حال افزایش است. دولت برای حل مشکل دست به برکناری دو مدیر میانی در وزارت صمت و جهادکشاورزی زده، اما به اعتقاد کارشناسان، دلیل آشفته بازار کالاهای اساسی علاوه بر ناکارآمدی مدیران، اقتصاد دولتی است که اجازه ایجاد یک اقتصاد سالم و کارآمد را نمی دهد.
نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه هنوز جزئیات صادرات محصولات کشاورزی به چین به بخش خصوصی و تجار اعلام نشده، افزود: از بین سه تفاهم نامه صادرات محصولات کشاورزی به چین، یکی مربوط به سیب است، اما برای صادرات سیب به این کشور اکنون دیر است و باید منتظر محصول جدید دست در پاییز سال آینده بود، ضمن اینکه با توجه به کاهش تولید در سال جاری اولویت باید با تنظیم بازار داخلی باشد.
نرخنامه جدید اتحادیه میوه وتره بار منتشر شد، بر اساس این نرخنامه ارزان ترین میوه پرمصرف ایام نوروز، پرتقال رسمی شمال با قیمت هر کیلوگرم ۱۰ هزار تومان و گران ترین میوه نیز موز درج یک وارداتی اکوادور با قیمت ۶۵ هزار تومان است.
رئیس هیأت مدیره انجمن پسته ایران معتقد است، تجارت پسته ایران علاوه بر تحریمهای فزینده خارجی از خود تحریمهای داخلی نیز به شدت آسیب دیده است. این مشکلات موجب میشود گاهاً این محصول ارزشمند ایرانی با نام کشور ثالث مانند ترکیه صادر شود.
در همان روزهای ابتدای آغاز عرضه گوشتهای گرم وارداتی کیفیت و سلامت آنها مورد انتقاد قرار گرفت. سازمان دامپزشکی در واکنش به انتقادها، درباره سلامت گوشتهای وارداتی به مردم اطمینان داد. اما، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از باز شدن پای دادستانی کل کشور به موضوع کیفیت نامطلوب گوشتهای وارداتی خبر داده است.
با افزایش قیمت گوشت قرمز مسئولان پس از واردات گوشت منجمد و گرم، حالا تصمیم به واردات دام به صورت زنده از کشور همسایه، افغانستان گرفته اند. اما، در پیش گرفتن راهکار واردات تا امروز تا چه اندازه توانسته است قیمت در بازار گوشت قرمز را کنترل کند؟
دبیر انجمن صنعت بستهبندی گوشت و مواد پروتئینی کشور از دستور وزارت جهادکشاورزی برای توقف عرضه گوشت قرمز با بستهبندی خاص خبر داد و گفت: این نوع دستورات پاک کردن صورت مسأله گرانی گوشت قرمز به جای شناسایی و حل ریشه ای مشکل است.
تأمین ارز واردات نهادههای تولید بخش کشاورزی همواره از چالشهای این بخش بوده، اما این چالش در ماههای اخیر جدیتر از همیشه شده است، به نحوی که روزی نیست که نامهای از یک اتحادیه یا تشکل بخش کشاورزی خطاب به مسئولان مبنی بر درخواست برای تأمین ارز و هشدار درباره نتایج منفی تأخیر تأمین آن رد و بدل نشود. چالشی که نتایج منفی آن را از هم اکنون نیز بر تولید بخش کشاورزی میتوان دید.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران از رسیدن زیان دامداران در تولید هر کیلوگرم شیر به مرز ۴ هزار تومان خبر داد و گفت: دامداران با کمبود عرضه و افزایش قابل توجه قیمت در برخی از نهاده های خوراک دام مواجه شده اند.
رئیس شورای تامین دام کشور ضمن رد ادعای مطرح شده درباره عرضه دام به قیمت دلار، از فشار بی سابقه به دامداران برای عرضه دام خبر داد و گفت: تمام سیستم پذیرنده گوشت قرمز فشار بی سابقه ای را به دامداران برای عرضه دام ها می آورند و در مواردی گزارش شده که از آنها خواسته می شود تا گوسفند مولد را با بره های شیری عرضه کنند.
دستاورد سفر رئیس جمهور به چین برای بخش کشاورزی امضاء سه سند بوده است که دو سند آن مربوط به صادرات محصولات لبنی به این کشور می شود. آمار سازمان های جهانی حاکی از افزایش قابل توجه مصرف لبنیات در کشور چین است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ رشد بیشتری داشته باشد، اما ایران با امضای این اسناد تا چه میزان از بازار بزرگ مصرف لبنیات چین را می تواند به خود اختصاص دهد و چه محصولاتی فاتح این بازار خواهد بود؟
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: بر اساس درخواست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، بنیاد ملی گندمکاران کشور پس از برآورد هزینه های تولید قیمت جدید خرید تضمینی گندم را تهیه کرده، قیمت جدید به شورای قیمت گذاری ارسال شده و اکنون در کمیسیون کارشناسی شورا در حال بررسی است.
به تازگی وزارت جهاد کشاورزی در اقدامی عجیب ارز واردات چای را به یک مجموعه خاص تخصیص داده و واردات و ثبت سفارش را برای دیگر واردکنندگان متوقف کرده است.
به اعتقاد کارشناسان، سفر رییس جمهور به چنین فرصت خوبی برای توسعه تجارت محصولات کشاورزی با توجه به ظرفیت های دو کشور است، اما دستیابی به این فرصت نیازمند شروطی است.
واردکنندگان چای مدعی شده اند، وزارت جهاد کشاورزی تمامی ارز واردات چای را به یک مجموع خاص تخصیص داده است. آن ها این مبلغ را هنگفت و غیرقابل باور دانسته و عنوان کرده اند؛ اعداد و مبالغ اعلامی و آمار منتشره حتی از ظرفیت فکری ما خارج است چه برسد به ظرفیت چای بازار کشور! در عین حال رئیس سازمان چای کشور، ضمن اظهار بی خبر از این اتفاق آن رد کرد و گفت: تا جایی که من مطلع هستم ممنوعیتی برای واردات چای اعمال نشده است.
در کمتر از دو روز وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۷۰ درصدی صادرات گوجه فرنگی را ابطال کرد و آن را به نیم درصد بازگرداند. این اولین بار نیست که شاهد آشفتگی در سیاستگذاری صادراتی در وزارت جهاد کشاورزی هستیم و تنها در سال جاری دولت در حوزه محصولات سبزی و صیفی بارها عوارض صادراتی را در بازههای زمانی کوتاه تغییر داده است.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران معتقد است؛ تردید کشاورزان و دلالان درباره صحت خبر واردات پیاز و شرایط سخت آب و هوایی برای برداشت پیاز داخلی موجب شده، قیمت این محصول در مسیر گرانی بیشتر قرار گیرد.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه در مرحله دوم اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به هیچ وجه آزادسازی قیمت نان اتفاق نخواهد افتاد گفت: در مرحله دوم طرح، نظراتی که مردم درباره عملکرد نانوایان و کیفیت پخت نان ثبت میکنند، در رتبهبندی نانوایان و تخصیص آرد به آنها نقش مهمی ایفا خواهد کرد. به این صورت که مردم از طریق برنامکی (اپلیکیشن) که بزودی بصورت رسمی معرفی خواهد شد، میتوانند درباره کیفیت پخت نان و عملکرد نانوایی که از آن اقدام به خرید نان کردهاند، نظر بدهند.
رئیس شورای تأمین دام کشور با اعلام اینکه، ۷۰ درصد از تقاضای بازار به سمت مصرف گوشتهای منجمد رفته است، دلیل آن را قیمت پایینتر گوشتهای منجمد نسبت به گوشتهای گرم دانست.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار گفت: گوشت های تنظیم بازاری وارداتی هم در مسائل بهداشتی و هم کیفیتی، در هر دو مشکلاتی دارند، نهایتا از هفته آینده هر محموله ای خارج از تذکرات ما باشد از توزیع آن ها در میادین جلوگیری می کنیم.
ژاپن نام ایران را در فهرست واردات مجاز محصولات لبنی به این کشور قرار داده است. فراهم شدن زمینه صادرات محصولات لبنی به ژاپن فرصت خوبی برای صنایع لبنی کشور است، اما این فرصت بدون چالش نخواهد بود.
مسئولان از اقداماتی خبر دادند که طبق وعده آنها قرار بود قیمت گوشت قرمز را در هفته جاری کاهش دهد، اما به گفته رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی، کاهش قیمت گوشت قرمز اتفاق نیفتاده و فقط قیمتها ثبیت شده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از افزایش زیان مرغداران تخمگذار به ۱۵ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: به رغم واگذاری امور به اتحادیه به دلیل ادامه دخالت دولت در عرضه و تقاضا، اجرای قیمت دستوری و همچنین ادامه اثر سیاستگذاریهای غلط گذشته زیان مرغداران تخمگذار ادامه دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از آغاز دوباره خرید مرغ مازاد از مرغداران بعد از وقفه یک هفته ای خبر داده است. واکنش بازار به آغاز دوباره جمع آوری مرغ مازاد مرغداران، افزایش حدود یک هزار تومانی در هر کیلوگرم نسبت به روز گذشته و ۳ هزار تومانی نسبت به ابتدای هفته گذشته بوده است.
رئیس انجمن واردکنندگان کود و سم ایران از تأخیر در تأمین ارز مورد نیاز واردات کود، آفت کش و بذر خبر داد و گفت: در صورت تعلل در تأمین ارز مورد نیاز واردات تا ۲ ماه دیگر با ۵۰ درصد کاهش عرضه این نهاده ها مواجه خواهیم شد که تهدید جدی برای تولید در بخش کشاورزی است.
طبق آخرین نرخنامه اتحادیه میوه و سبزی قیمت عمده هر کیلوگرم پیاز در کمتر از یک هفته تا ۷ هزار تومان افزایش داشته است. با این شرایط به نظر میرسد بار دیگر پیاز رکورد دار افزایش قیمت در گروه کالاهای خوراکی سبزیجات و حبوبات باشد.
با ثبت قیمتهای نجومی گوشت قرمز در بازار و افزایش نگرانی مردم برای تأمین این کالا با نزدیک شدن ایام نوروز و آغاز ماه رمضان، دولت از تمهیدات خود برای متعادل کردن بازار این کالای اساسی خبر داد، اما اقدامات دولت چقدر موثر است و قیمت گوشت قرمز چه زمانی در بازار کاهش مییابد؟
هیات بازدید کارشناسی دامپزشکی روسیه در گزارشی برخی شرکت های ایرانی صادرکننده آبزیان را در لیست قرمز یا زرد قرار داده و اعلام کرده است، ورود فیله ماهی از ایران ممنوع است. در پی انتشار این گزارش بار دیگر موضوع استاندارد و سلامت محصولات ایران مطرح شده است. اما به گفته دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، گزارش هیات روسی حاصل نقص و اشتباه در اطلاعات بوده و اکنون صادرات به روسیه برقرار است و متوقف یا محدود نشده است.
گزارش میدانی اقتصاد آنلاین نشان می دهد، طبق وعده مسئولان توزیع گوشت قرمز با کامیونهای سیار در سطح شهر تهران آغاز شده است. گوشتهای عرضهشده از نوع گوسفندی بدون دنبه است و با قیمت هر کیلوگرم ۲۴۰ هزار تومان توزیع میشود.
طبق اعلام شرکت تراکتورسازی ایران قیمت انواع تراکتور به صورت میانگین ۱۰ درصد افزایش یافت. این افزایش قیمت درحالی است که طبق بررسی اقتصاد آنلاین در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش ۱۸۸ میلیون تومانی تا بیش از ۱ میلیارد تومانی داشتهاند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: مکاتبات لازم با شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی برای افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به بیش از ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان انجام شده است و قرار بر بازنگری است.
بررسی اقتصاد آنلاین نشان میدهد، افزایش ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی عوارض صادراتی برخی از محصولات سبزی و صیفی که با هدف کنترل قیمت در بازار داخلی انجام شد، بیاثر بوده و بازار شاهد افزایش قیمت در پیاز و گوجه فرنگی است و قیمت سیب زمینی بدون تغییر باقی مانده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری باغبانی ایران گفت: هر چند قیمت خرید میوه از باغداران برای تامین ذخایر شب عید بالا نیست، اما تورم هزینههای مترتب از جمله بالا رفتن هزینه حمل و نقل، کارگری و سبد، قیمت در بازار مصرف را بالا میبرد.
رئیس شورای تامین دام کشور معتقد است کمبود دام در کشور نداریم و مشکلات موقت در عرضه و بازار داغ دلالی، گوشت قرمز را گران کرده است. وی این وعده را داد که تا حداکثر ۳۰ روز آینده حجم زیادی از دام آماده عرضه به بازار شود که اکنون در پایان دوره پروار هستند.
از بین ۱۰ قلم اعلام شده در لیست کالاهای اساسی کالابرگی ۳ قلم آن محصولات لبنی است که بر خلاف ادعای مسئولان مبنای قیمت آن ها شهریور ۱۴۰۰ نبوده و اساس آن قیمت اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ است. به گفته کارشناسان، حتی اگر این نوع از ایرادات نادیده گرفته شود، طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلات بزرگتری دارد که می تواند آن را برای جامعه هدف کم اثر کند و نتایج منفی برای بخش تولید به همراه داشته باشد.
بر اساس نرخنامه جدید میادین میوه تره بار، قیمت تخم مرغ در بستهبندیهای مختلف از ۹۵۰ هزار تومان تا ۴ هزار تومان کاهش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران از جایگزینی خرید تضمینی مرغ با قیمت تضمینی خبر داد و افزود: هوشمندسازی تامین و مدیریت تولید و توزیع مرغ به اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران واگذار شد.
جدیدترین گزارش سایت اسپید تست نشان میدهد، جایگاه ایران در سرعت اینترنت موبایل ۷ پله کاهش، اما در بخش اینترنت ثابت یک پله رشد کرده است. این در حالی است که تعداد کاربران اینترنت موبایل در ایران ۱۰۱ میلیون و ۶۵۱ نفر واینترنت ثابت تنها ۱۱ میلیون نفر است، در نتیجه افزایش نارضایتی عمده کاربران اینترنت از کندی آن به جا است.
روز پنجشنبه هفته گذشته بخشنامه افزایش عوارض صادراتی سیب زمینی از ۱۲ به ۷۰ درصد به گمرکات کشور ابلاغ شد. به گفته فعالان بازار صادرات محصولات کشاورزی، ابلاغ افزایش عوارض صادراتی سیب زمینی به یکباره و بدون اطلاع قبلی بوده و نتیجه آن بازگشت کامیونها از لب مرزها، از دست رفتن بازارهای صادراتی و تقدیم آنها به کشور رقیب یعنی پاکستان بوده است.
در کنار هیاهوی مشکل تامین گاز خانگی برای نجات مردم از سرما، موضوع بسیار مهمی نیز وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است.
افت فشار گاز و احتمال قطع آن از دغدغههای این روزهای کارخانهها و واحدهای صنایع غذایی است. زیان این مشکل برای صنایع غذایی تا اندازهای زیاد است که بسیاری از آن ها درخواست جلوگیری از قطع گاز را به صورت کتبی به دستگاههای دولتی اعلام کرده و نسبت به ایجاد نارضایتی جامعه هشدار دادهاند.
افت فشار گاز در کنار تمام مشکلاتی که ایجاد کرده، صنایع غذایی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به گفته کارشناسان، هر چند این مشکل تولید غذا در کشور را متوقف نخواهد کرد، اما باید منتظر زیان بزرگ در بخش صنایع غذایی باشیم که بیتاثیر در تامین غذای کشور نیست. ضمن اینکه، سایر حلقه های زنجیره تولید غذا که شامل کشاورزان و دامداران می شود نیز بی نصیب از این زیان نخواهند بود. موضوعی که منجر به تشدید نارضایتی اجتماعی در قشر های کم درآمد جامعه خواهد شد.
رییس شورای تامین دام کشور از ورود گوشت گرم گوسفندی از ارمنستان و گرجستان به کشور تا به تعادل رسیدن قیمتها خبر داد و گفت: قیمت هر کیلوگرم گوشت های گرم وارداتی برای مصرف کننده ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.
وزارت جهادکشاورزی توزیع گسترده گوشت قرمز منجمد را در پی افزیش قیمت این کالای اساسی آغاز کرده است. اما، قیمتهایی که وزارت جهاد کشاورزی برای گوشت قرمز اعلام کرده است تفاوت چندانی با بازار ندارد.
یک عضو انجمن برنج ایران گفت: واردات بدون سقف و برخورد تعزیراتی بدون مبنای قانونی، دو اتفاق اخیر در بازار برنج است که می تواند منجر به رکود شدیدتر در بازار برنج داخلی شود و کشاورزان را با مشکل جدی در فروش محصول مواجه کند.
افت فشار گاز موجب شده، مسئولان در دست کم ۷ شهرستان تصمیم بر محدودیت نوبت پخت نان در نانوایی ها و با سوخت جایگزین بگیرند. وضعیت تامین گاز در پایتخت نیز نامناسب اعلام شده است و برخی گمانه زنیها از احتمال اجرای این تصمیم در تهران خبر می دهد.
با ادامه سرمای شدید در بیشتر مناطق کشور خبرهای نگران کننده از خسارت به مزارع و باغات شمال شرقی کشور به گوش می رسد. در میان محصولات کشاورزی این مناطق، زعفران از ارزشمندترین آنها است که خاستگاه اصلی آن در این مناطق قرار دارد.
قیمت مرغ پس از هفتهها طی مسیر نزولی، از پایان هفته گذشته رو به افزایش گذاشته است. هر چند قیمت آن همچنان زیر نرخ مصوب است و زیان مرغداران ادامه دارد، اما بر اساس اعلام سازمان میادین میوه و تره بار، قیمت امروز مرغ نسبت به پایان هفته گذشته ۳ هزار ۶۰۰ تومان افزایش یافته است.
مشاور عالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با تأکید بر خطر جدی افت فشار و احتمال قطع گاز برای مرغداریها، اظهار کرد: همکاری دولت برای تأمین سوخت جایگزین گاز از جمله گازوئیل ضروری است، چراکه سرمازدگی تلفات در مرغداریها را تا ۹۰ درصد افزایش خواهد داد.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی ایران، از خروج تمامی واحدهای خرد و خانگی از چرخه تولید قارچ خبر داد و گفت: خروج این واحدها موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت قارچ در بازار شده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور از پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به تشکل ها با نرخ سود ۱۰ درصد برای خرید مرغ مازاد از مرغداران در پی واگذاری مدیریت تولید به آنها خبر داد و تاکید کرد: بهره تسهیلات، مرغ را گران نمیکند.
بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در لایحه بودجه ۱۴۰۲، اعتبار وزارت جهادکشاورزی با افزایش ۱۱ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومانی نسبت به سال گذشته به ۱۹هزار و ۷۸۸ میلیارد تومان رسیده است.
رئیس شورای تامین دام کشور ضمن رد رونق گرفتن قاچاق دام با افزایش نرخ ارز، گفت: در حال حاضر قیمت دام در کشور گرانتر از همسایگان است و در نتیجه قاچاق به صرفه و عقلانی نیست.
کارشناسان معتقدند در شرایطی که دولت قیمت دستوری برای مرغ تعیین کرده، اعلام قیمتهای مختلف از سوی مراجع عرضه از جمله سازمان میادین میوه و تره بار قابل پذیرش نیست و میتواند تبعات جبران ناپذیری برای تولید و بازار به دنبال داشته باشد. به گفته آنها، در بازار غیر رقابتی اعلام قیمت از سوی مراجع عرضه فشار بر تولید و آشفته ساختن بیشتر بازار است.
بر اساس نرخنامه جدید میادین میوه تره بار، قیمت مرغ و تخم مرغ ۲ هزار تومان کاهش یافت.
در نرخنامه اتحادیه میوه وتره بار که به تائید مسئول بازرسی و نظارت جهاد کشاورزی می رسد، "عرضه و تقاضا" جایگزین قیمت شده است. هر چند تعیین قیمت بر اساس عرضه و تقاضا اتفاق خوبی برای ایجاد یک بازار سالم و عادلانه است اما، به گفته رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران، دلیل اصلی این جایگزینی، نوسانان قیمت ارز در یکماه گذشته بوده و به زودی قیمت موز به نرخنامه باز خواهد گشت.
در روزهای اخیر در کنار افزایش نرخ دلار، قیمت پیاز نیز خبرساز شده است. این دو در رقابتی تنگاتنگ رکورد جدیدی از قیمت را شکسته اند به نحوی که، صدای مسئولان به عنوان متولیان تنظیم بازار نیز درآمده است.
به اعتقاد کارشناسان اشتباهات بزرگ سالهای اخیر در مدیریت آب و خاک به عنوان منابع اصلی تولید غذا، موجب بروز مشکلاتی شده که میتواند تبدیل به بحران شود.
پس از سالها، در سال جاری تأمین و تنظیم بازار میوه شب عید بر عهده بخش خصوصی گذاشته شد. این واگذاری پس از حاشیههای تأمین و عرضه میوه شب عید سال گذشته اتفاق افتاده است. حالا بخش خصوصی تعهد داده که اگر دولتیها از دخالت در بازار میوه شب عید دست بردارند، میوه شب عید را ۱۵ درصد زیر نرخ بازار عرضه کنند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور معتقد است: دستگاههای متولی تولید و تنظیم بازار مسئول بحران احتمالی مرغ شب عید هستند، چراکه زیان سنگین مرغداران ادامه دارد و تا امروز اقدامی برای جبران زیان آنها صورت نگرفته است.
سازمان میادین میوه و تره بار و اتحادیه مربوطه، در نرخنامههای جداگانه قیمت انواع میوههای پر مصرف شب یلدا را تعیین و اعلام کردند که تفاوت قابل توجهی بین آنها دیده میشود.
مرکز آمار ایران از کاهش کشتار در بخش دام کشور خبر داده است، این در حالی است که دامداران از مازاد دام در دامداریها دم میزنند. منصور پوریان رئیس شورای تأمین دام کشور با تأکید بر اینکه کشتار تابع بازار است، دلیل کاهش کشتار را کاهش مصرف گوشت قرمز در پی موج دوم افزایش قیمت آن میداند که همراه با افزایش نرخ دلار اتفاق افتاده است.
در بین تمام معیارها، "سکوت مصرف کننده" معیار اصلی برای مدیریت تولید و بازار در بخش کشاورزی شده است.
در بین تمام معیاریهای مدیریت تولید و بازار در بخش کشاورزی، "سکوت مصرف کننده" معیار اصلی برای مدیریت تولید و بازار شده است. این روزها از نمونههای بارز به کارگیری این معیار مدیریتی را میتوان در تولید و بازار مرغ گوشتی دید.
بر اساس آخرین نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار، قیمت هر کیلوگرم گوشت تازه داخلی در میادین از ۱۳۷ هزار تومان تا ۲۸۵ هزار تومان است که ارزانترین آن مربوط به دم گوساله و گرانترین آن مربوط به فیله گوساله است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت منجمد تنظیم بازاری داخلی و وارداتی از ۷۰ هزار تومان تا ۱۲۰ هزار تومان است که ارزانترین آن مربوط به گوشت قلوهگاه منجمد گوسفندی و گرانترین آن مربوط به گوشت ران و راسته گوساله منجمد است.
در شرایطی که مرغداران درگیر مازاد تولید و زیان سنگین هستند، اخباری مبنی بر تلاش روسیه برای ورود به بازار مرغ ایران با رفع مسائل مالی و لجستیکی منتشر شده است؛ اتفاقی که به گفته کارشناسان میتواند ضربه آخر به تولیدکنندگان زیاندیده داخلی باشد.
با اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در خصوص لغو یا کاهش عوارض صادراتی سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی انتظار افزایش قیمت این محصولات میرفت. اما طبق گفته رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی؛ امروز قیمت محصولات سبزی و صیفی بیاعتنا به سخنان معاون بازرگانی وزیر جهادکشاورزی، در محدود ماه گذشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از افزایش ۱۰ هزار تومانی هر کیلوگرم مرغ در روزجاری خبر داد و گفت: قیمت هر کیلوگرم مرغ روز گذشته حداکثر ۵۰ هزار تومان بود، اما امروز قیمت این کالا با افزایش ۱۰ هزار تومانی، به ۶۰ هزار تومان رسیده است.
دبیر کمیسیون تأمینکنندگان برنج کشور از توقف واردات برنج از هند تا متعادلسازی تراز تجاری با این کشور خبر داد.
رئیس هیأت مدیره شورای ملی زیتون ایران از کاهش عوارض واردات روغن زیتون از ۲۷ درصد به ۱۱ درصد خبر داد؛ این در حالی است که در سال جاری رکورد تاریخی تولید زیتون در کشور با رشد ۲۵۰ درصدی شکسته شده است.
۳۰ فروردین امسال وزارت جهاد کشاورزی خواهان ممنوعیت صادرات چهار محصول سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و بادمجان شد که در نیمه آبان ماه دیوان عدالت اداری، رای بر بطلان آن داد.
عضو کارگروه خرید حمایتی زعفران کشور گفت: طبق جدول جدید خرید حمایتی زعفران، قیمت خرید حمایتی این محصول از کشاورزان پس از عیار سنجی تعیین میشود که شامل درصد تلخی، قدرت رنگدهی، عطر و رطوبت است.
از ابتدای سال تا امروز دولت در حوزه صادرات محصولات سبزی و صیفی سیاستهای متعددی از ممنوعیت صادرات تا حذف عوارض صادراتی را اعمال کرده است. بیثباتی دولت در سیاستگذاری تجارت محصولات کشاورزی تاوان سنگینی برای این حوزه به همراه داشته که مهمترین آنها، از دست رفتن اعتبار و اعتماد در بازار صادراتی بوده است.
رکود در بازار برنج ایرانی تشدید شده است، محصول کشاورزان بیمشتری مانده و تجار تمایلی به خرید ندارند. کارشناسان دلیل این شرایط را سیاست غیر شفاف دولت در قبال بازار برنج عنوان میکنند که بیم از قیمت دستوری و برخورد تعزیراتی را در بازار این محصول حاکم کرده و تخلفات را افزایش داده است.
حدود ۷ ماه ازاجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان میگذرد. قرار بر این بود، این طرح راهی برای کاهش تخلفات در حوزه آرد و نان باشد، اما همراه با بروز تخلفات در این بخش، سطح نارضایتی نانوایان در حال افزایش است و آنها نسبت به کاهش اجباری ساعات پخت و بسته شدن برخی واحدهای نانوایی و در نتیجه کاهش عرضه نان هشدار می دهند.
گندم از کالاهای استراتژیک محسوب می شود و تداوم تولید آن در هر کشوری، برای حفظ امنیت غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. جنگ اوکراین و روسیه، دو کشور مهم تامین کنندگان گندم در بازار جهانی، اهمیت تولید و تامین این محصول را برای کشورها افزایش داده است. اما، تداوم تولید گندم مانند هر محصول دیگری در گرو توجیه اقتصادی تولید آن برای کشاورزان است.
بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار از سال گذشته، دو محصول کنسرو ماهی تون و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت گذاری پیشینی شدند، این در حالی است که قیمت مواد اولیه و هزینه تولید آن ها افزایشی بوده است. به گفته دبیر صنایع کنسرو ایران؛ پس از پیگیرهای بسیار تولیدکنندگان، وزارت جهادکشاورزی با حذف قیمت دستوری این دو محصول موافقت کرده و امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار نهایی و در روز شنبه ابلاغ خواهد شد.
در آخرین اصلاح، دولت نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان را برای مرغ تعیین و ابلاغ کرد. اما، بازار مرغ همانند با بسیاری از کالاهای اساسی که مشمول قیمت دستوری میشوند، از نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان تبعیت نکرد.
هر کیلوگرم مرغ ۵۳ هزار و ۲۰۰ تا ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان در بازار به فروش میرسد، این در حالی است دولت قیمت مصوب ۶۳ هزار تومان را برای هر کیلوگرم مرغ تعیین کرده است. کاهش قیمت مرغ پس از افزایشهای متعدد، مورد رضایت مصرفکننده است اما، انباشت زیان و نگرانی از ادامه تولید را برای مرغداران رقمزده است.
ماه هاست مسئولان از طرح تولید قراردادی گوشت قرمز به عنوان راهکاری برای تنظیم بازار این کالای اساسی و حمایت از دامداران سخن می گویند اما، به گفته کارشناسان؛ اجرای طرح بدون در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بخش کم نتیجه بوده و تنها مورد استقبال ۵ درصد از دامداران کشور قرار گرفته است.
پس از لغو ممنوعیت صادرات برخی از محصولات سبزی و صیفی توسط دیوان عدالت اداری، بازار شاهد افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی قیمت پیاز و گوجه فرنگی بود. پس از آن وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل قیمتها عوارض صادراتی را افزایش قابل توجهای داد. اما، بررسی اقتصاد آنلاین نشان میدهد، پس از افزایش عوارض صادراتی قیمت گوجه فرنگی کاهش اندکی داشته و قیمت پیاز افزایشی بوده است.
تخم مرغ در حال فتح قلههای جدیدی از قیمت است. در برخی مناطق قیمت هرشانه ۳۰ عددی تخم مرغ از مرز ۱۰۰ هزار تومان نیز گذشته است. افزایش قیمت تخم مرغ در حالی است که، اتحادیهها و تشکلهای مرغداری از مازاد بر نیاز تولید و زیان تولیدکنندگان خبر میدهند.
مرغداران داخلی از مازاد تولید و زیان سنگین خود خبر داده اند. در این شرایط شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به عرضه مرغ های منجمد وارداتی کرده است. مرغ هایی که به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران؛ تاریخ مصرف آن ها از سال قبل رو به پایان است.
سال گذشته هند ورود کیوی از ایران را به دلیل آلودگی به آفت، با سر و صدای زیاد ممنوع کرد. ممنوعیت واردات کیوی ایران به هند تاثیرات منفی بر بازار صادراتی سایر محصولات کشاورزی داشت. صادرات کیوی برای ایران اهمیت زیادی دارد، چرا که بخش عمده تولید این میوه، در بازارهای صادراتی مصرف می شود و بازار کم رمق صادراتی به معنی بدون مشتری ماندن میوه و زیان سنگین برای باغداران است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور با انتقاد از مرحله طولانی و دور از دسترس کشت قراردادی برای کشاورزان گندمکار آن را هفت خان توصیف کرد و گفت: درحالی از کشاورز انتظار میرود این هفت خان را طی کند که، بر اساس کشت قراردادی تنها ۵۰ درصد از کود پایه به کشاورزان تحویل داده میشود و پس از برداشت محصول بهای آن گرفته می شود .
مرغداران از انباشت مرغ در مرغداری ها به دلیل عدم کشش بازار مصرف خبر می دهند. وضعیتی که موجب افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب و زیان شدید مرغداران و درخواست کمک آن ها از وزارت جهاد کشاورزی شده است.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران معتقد است؛ هر چند محصولات مزیت دار ایرانی همواره در بازارهای خارجی مشتریان خود را داشته است اما، افزایش نرخ تورم بهگونهای است که دیگر نمی توان آن را به واردکنندگان تحمیل کرد و باید آماده افت بیشتر صادرات با افزایش تورم باشیم.
چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی از امضاء دو سند همکاری تجاری بین ایران و چین خبر داد و مژده دستیابی به بازار ۶۰۰ میلیون دلاری مرکبات این کشور را داد. اما با گذشت ماهها از اعلام خبر امضای این سند، تا امروز محموله ای روانه این کشور نشده است.
مدیر اجرایی سندیکای کارخانههای چای شمال کشور معتقد است؛ اتفاقی شوم در تجارت چای کشور در حال رخ دادن است که نیازمند بررسی از سوی مسئولان نظارتی و ذی ربط است.
در حال حاضر انواع تعاریف از جرم در فضای مجازی وجود دارد اما، برخی وکلای مردم به دنبال تعاریف جدید از جرم انگاری در فعالیت های فضای مجازی هستند.
حدود یک ماه از خبر آغاز به کار سامانه ستکاوا به عنوان سامانهای برای تنظیم بازار گوشت مرغ میگذرد. پیش از این وزارت جهاد کشاورزی از سامانه بازرگام برای تنظیم بازار کالای اساسی رونمایی کرده بود که، هموراه با مشکلات متعدد در تأمین و توزیع کالاها مواجه بوده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از کاهش ۳۰ درصدی تقاضای مصرف مرغ در پایتخت نسبت به ماههای گذشته خبر داد و آن را دلیلی برای افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب دانست.
در شرایطی که افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی مصرف آنها را رقمزده است، کارشناسان از ادامه رشد مصرف تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی ارزان قیمت خبر میدهند.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار تهران از افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی قیمت گوجه فرنگی و پیاز خبر داد و در تشریح آن بارندگی و لغو ممنوعیت صادرات را مقصر دانست.
مصرفکنندگان از کوچک و لاغر شدن مرغهای عرضه شده در بازار خبر میدهند. مرغهای که به تازگی به بازار عرضه میشوند، نسبت به گذشته جسه کوچکتر و وزن کمتری دارند. پیش از این متوسط وزن مرغها در بازار حدود ۳ کیلوگرم بود اما، اکنون وزن اکثر آنها زیر ۲ کیلوگرم است. اما، چرا مرغها دچار افت وزن و لاغری شدهاند؟
توسعه اقتصاد دیجیتال، توسعه و رشد در حوزههای دیگر اقتصادی را رقم میزند. شرط توسعه اقتصاد دیجیتال دوری از هرگونه محدودیت در اینترنت بینالملل و اجتناب از اعمال فیلترینگ است. شرایطی که به گفته کارشناسان؛ اکنون در ایران به آن بیتوجهی میشود و نتیجه آن، عقب گرایی ایران در اقتصاد دیجیتال است.
قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید؛ این خبری است که طی دو سه روز گذشته دست به دست میچرخد و مرکز آمار نیز هفته گذشته افزایش ماهانه قیمت تخم مرغ در مهر ماه را ۸.۳ درصد اعلام کرده بود که بالاترین تورم ماهانه در میان مواد خوراکی اصلی محسوب میشود.
رییس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، از ارسال نامه به رئیس قوه قضاییه در اعتراض به اعمال قیمت دستوری در صنعت مرغ تخمگذار کشور خبر داد و گفت: این اقدام در پی نبود گوش شنوا در دولت برای حل مشکلات مرغداران و انباشت زیان آنها و تهدید حیات و پایداری صنعت صورت گرفته است.
افزایش هزینه تلفن ثابت حتی تلفنهایی که استفاده نمیشوند، صدای مشترکان را درآورده است. افزایش هزینه تلفن ثابت توسط مخابرات و با حمایت وزیر ارتباطات در حالی است که، مرکز ملی رقابت آن را مغایر با مصوبه شورای رقابت می داند.
حمایت از پیام رسان های داخلی از سال ۹۶ با مصوبه شورالی عالی فضای مجازی رسمیت پیدا کرد و تا امروز به شکل های مختلف از پرداخت تسهیلات تا پهنای باند رایگان ادامه داشته است، اما به نظر می رسد، دولت سیزدهم برای حمایت از شبکه های اجتماعی داخلی بیشتر از گذشته عزم خود را جزم کرده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران از عرضه مدتدار نهادههای خوراک دام به دامداران خبر داد و دلیل آن را تشدید مشکل نقدینگی دامداران برای تأمین هزینه های تولید عنوان کرد.
در ماه دوم پاییز به رغم کاهش قیمت در اغلب میوهها، همچنان بازار مصرف کم رمق است. عرضه میوههای پائیزی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد اما، تقاضا در بازار متناسب با عرضه نیست.
بازار برنج ایرانی در رکود است، تقاضا برای خرید ارقام بومی کم شده و برنجهای ارقام پر محصول روی دست کشاورزان مانده است. در این میان برخی بهامید تکرار گرانیهای سال گذشته دست به دپوی محصول در کارخانههای شالی کوبی زدهاند.
هفته گذشته معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، از افزایش قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ به ۶۳ هزار تومان خبر داد. اما این قیمت مصوب جدید تا امروز به صورت رسمی ابلاغ نشده است، ضمن اینکه، به رغم اعلام قیمت مصوب جدید برای مصرفکننده، قیمت مصوب خرید مرغ زنده از مرغداران اعلام نشده است.
رئیس شورای تأمین دام کشور از صادرات ۶۵ هزار رأس دام سبک طی یکماه گذشته خبر داد و گفت: موانع زیادی پیش روی توسعه صادرات دام کشور است که بروکراسیهای اداری و افزایش ۷۰ درصدی هزینه صادرات از اصلیترین آنها هستند.
"آنگارا" یک بیماری نوظهور در میان طیور است که در صورت شیوع، آمار بالایی از ابتلا و تلفات در مرغداریها رقم میزند و به سرعت منتشر میشود.
بر اساس اعلام ادارات جهادکشاورزی استانهای زعفران خیز، دولت از فردا خرید تضمینی این محصول را با هدف حمایت از کشاورزان آغاز میکند. اما، کارشناسان معتقدند؛ به دلیل به کارگیری سازو کارهای غلط، خرید تضمینی زعفران به جای حمایت از کشاورزان، دغدغه دلالان را از بین میبرد.
"آنگارا" یک بیماری نوظهور در میان طیور است که در صورت شیوع، آمار بالایی از ابتلا و تلفات در مرغداری ها را رقم می زند و به سرعت منتشر می شود. سازمان دامپزشکی کشور نسبت به شیوع این بیماری هشدار داده و از مرغداران خواسته است نسبت به احتمال بروز و شیوع آن هشیار باشند. به گفته کارشناسان؛ اقدامات بهداشتی وجود دارد که با رعایت آن ها می توان از بروز بیماری تا حد زیادی جلوگیری کرد.
یکی از مهمترین اهداف اعمال فیلترینگ، سوق مردم به جایگزین کردن پلتفرم های خارجی با داخلی است. اما، کارشناسان معتقدند؛ تجربه کاربران از فیلترهای قبل، کوچ دادن آنها را به پلتفرم های داخلی و هر هدف دیگری که پشت فیلترینگ است را سخت کرده است.
در پایان هفته گذشته وزارت جهادکشاورزری از افزایش نرخ مصوب مرغ خبر داد. با آغاز هفته جاری بازار به استقبال نرخ جدید رفته است و قیمت هر کیلوگرم مرغ در سطح شهر در محدود ۶۳ هزار تومان در نوسان است.
انتشار تصاویری از وزیر ارتباطات که در آن درباره نقشش در "کمیته فیلترینگ" میگوید سؤال برانگیز شده است. زارع پور همواره با شانه خالی کردن از بار مسئولیت فیلترینگ، آن را متوجه نهادههای امنیتی کرده است.
کارشناسان معتقدند؛ پلتفرمهای داخلی در سیکلی از بیاعتماد و عدم حضور قاطبه مردم گیر افتادهاند و شاید تنها درد اجبار عدهای از مردم را وادار به استفاده از پلتفرمهای داخلی کند.
برخی کارشناسان معتقدند؛ مطرح کردن دوباره اینترنت طبقاتی، مسیری برای بازگشایی برخی شبکههای اجتماعی برای طبقه خاص است تا انتقاد و فشار در خصوص فیلترینگ کاهش یابد، به عبارت دیگر، در شرایط فعلی این اقدام نوعی عقب نشینی از فیلتر برای همه به، فیلتر برای بخشی از جامعه است. اما برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند، اینترنت طبقاتی مدتها ست در کشور در حال اجرا است و فقط مردم از آن کمتر آگاه هستند.
وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است، مجموع تولید زعفران امسال ایران ۳۵۰ تن است، بر اساس قرارداد ایران و قطر قرار است، بخش عمده از زعفران ایران به میزان ۲۰۰ تن تنها به این کشور صادر شود. به گفته کارشناسان؛ قرار داد زعفران ایران و قطر علاوه بر داشتن ابهامات زیاد، مصداق تقدیم انحصار بازار زعفران ایران به کشور قطر است.
رئیس هیأت مدیره انجمن پسته ایران معتقد است؛ زنگ خطر برای صادرات پسته ایران به صدا درآمده است و دلیل اصلی آن اتخاذ سیاستهای غلط و اصرار بر ادامه آن ها در حوزه تجارت خارجی است.
هر چند سخنان وزیر ارتباطات درباره جرم انگاری استفاده از فیلترشکنها، از سوی وزارتخانه مطبوعش رد شده است و آن را تفصیر اشتباه رسانه ها دانسته اند اما، این سؤال در میان کاربران مطرح شده است که، تعیین تکلیف VPNها با چه کسانی است و آیا استفاده از آنها میتواند تبدیل به جرم شود؟
به گفته مرغداران؛ قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ بیشتر از ۵۰ هزار تومان که دست کم ۱۰ هزار تومان بیش از آخرین قیمت مصوب خرید مرغ از مرغداران است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن با بیان اینکه زیان مرغداران تخمگذار از مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان گذشته است، از آغاز حذف گلهها در واحدهای مرغداری زیان دیده خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور، وعده جبران زیان خسارت کسب و کارهای را داده است که در پی محدودیت و مسدودیتسازیهای اینترنتی اخیر، بخش زیادی از درآمد خود را از دست داده اند. اما، دولت تا اینجای کار چقدر به کسب و کارهای اینترنتی بدهکار شده است و برای جبران این خسارت چقدر باید هزینه کند؟
بر اساس آخرین نرخنامه اتحادیه میوه و تره بار تهران، قیمت اغلب محصولات سبزی و صیفی در ماه ابتدای پائیز نسبت به تابستان افزایش داشته است. در حال حاضر گرانترین محصول سبزی و صیفی، سیر خشک با قیمت هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان و ارزانترین آنها هویج و کلم سفید با کف قیمت هر کیلوگرم ۳ هزار تومان است.
وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات در اطلاعیهای اعلام کرده است که، محدودیتهای اینترنت بینالملل برداشته است و تنها محدودیت برای دو پلتفرم واتس اپ و اینستاگرام باقی است. اما، بررسی اقتصاد آنلاین و گواه فعالان حوزه کسبوکار اینترنتی این ادعا را رد میکند.
با هر بار فیلتر پیامرسان و شبکههای اجتماعی در کشور، بازار نسخههای غیر رسمی آن داغ میشود.
وزارت جهاد کشاورزی از تشویق و تنبیه کشاورزانی گفته است که الگوی کشت را اجرا کنند یا از آن سرباز بزنند. این در حالی است که این وازتخانه الگوی کشت را با تاخیر و پس از آغاز کشت پائیزه در بسیاری از مناطق کشور ابلاغ کرده است.
سازمان میادین میوه و تره بار قیمت مصوب تنظیم بازاری و غیر تنظیم بازاری انواع برنج ایرانی و همچنین خارجی را اعلام کرده است. هر کیلوگرم برنج ایرانی از ۴۲ تا ۱۰۴ هزار تومان قیمتگذاری شده است و قیمت انواع برنج خارجی از هر کیلوگرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
با هر بار فیلتر پیامرسان و شبکههای اجتماعی در کشور، بازار عرضه و دانلود نسخههای غیر رسمی آن داغ میشود. به رغم برخی از برتریهای ظاهری نسخههای غیر رسمی نسبت به نسخههای رسمی، کارشناسان نسبت به تهدیدهای نسخههای غیر رسمی برای امنیت و حریم شخصی کاربران هشدار میدهند و توصیه آنها اجتناب از نصب نسخههای غیر رسمی است.
چندی پیش دولت برای کاهش قیمت مرغ در بازار، اقدام به توزیع مرغ منجمد کرد. در بین مرغهای منجمد توزیع شده به وفور میتوان مرغهای منجمد وارداتی را دید. مرغهای که به گفته کارشناسان؛ تاریخ انقضاء آن نزدیک یا گذشته و مصرفشان تهدیدی برای سلامت مردم است.
با محدودیت در اینترنت بین الملل احتمال جایگزینی گوگل با جستجوگرهای دیگر از جمله جستجوگرهای کشورهایی همچون روسیه و چین، در غیاب جستجوگرهای داخلی مطرح می شود. در میان هیاهوی به راه افتاده برای جایگرین احتمالی گوگل، در نهایت تنها اقبال مردم است که روشن میکند کدام جستجوگر بخت فعالیت در بازار ایران را دارد.
کود یکی از اصلیترین نهادههای کشت است که کمیت و کیفیت آن تأثیر مستقیم در تولید محصولات کشاورزی دارد.
کارشناس معتقدند؛ سهمیه کود یارانهای کشاورزان متناسب با نیاز آنها نیست و با تأخیر به دستشان میرسد اما، مهمتر اینکه کیفیت آنها بسیار پایین است، به نحوی که تهدیدی برای تولید محصولات استراتژیک هستند.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، از لغو تصمیم به واردات تخم مرغ از کشور ترکیه خبر داد و گفت: بر اساس قول وزیر جهادکشاوررزی، هفته آینده قیمت جدید مصوب تخم مرغ متناسب با هزینه تمام شده تولید اصلاح و اعلام خواهد شد.
مشکلات تولید در بخش کشاورزی کم نیست اما، شاید تأمین ماشین آلات و ادوات کشاورزی پر مشکل ترین آنها باشند. بازار آنها این روزها توسط دلالانی اداره میشود که هیچکدام کشاورز نیستند اما، به نام کشاورز سودهای فراوان را به کام خود میکنند.
تهدید امنیتی و هزینه مالی عوامل بازدارنده استفاده از VPN ها به عنوان فیلترشکن هستند، کاربران ایرانی به رغم آگاهی از آنها، همچنان استفاده از VPN به عنوان فیلترشکن را ترجیح میدهند. اما، چرا کاربران ایرانی حاضر به پذیرش تهدید امنیتی و هزینه مالیVPN به جای استفاده از اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی داخلی هستند؟
مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی از پرداخت یارانه کشت به کشاورزان گندمکار خبر دادهاند. نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران، به تشریح جزئیات پرداخت یارانه کشت به کشاورزان پرداخت.
سامانه بازرگام، اولین سامانه معرفی شده از سوی دولت برای عرضه اینترنتی کالاهای اساسی، به تازگی عرضه برنج ایرانی رقم پرمحصول شیرودی را با برچسب تنظیم بازاری آغاز کرده است. این در حالی است که، دولت هنوز به طور رسمی قیمت مصوب برنج برای سال جاری را اعلام نکرده است.
ایران در انتخابات شب گذشته «شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات» صندلی خود در این شورا را از دست داد. این خبر در شرایطی که کشور در محدودیت اینترنت بین المللی به سر میبرد، چند سؤال مهم را در ذهن مردم ایجاد کرده است. سؤال اول اینکه، شورای حکام اتحادیه جهانی مخابرات یا ITU چه سازمانی است و عضویت در آن چه اهمیتی دارد؟ و سوال دیگر اینکه، ایران با حذف از شورا چه چیزهای را از دست خواهد داد؟
بر اساس قانون، الگوی کشت باید با آغاز فصل زارعی در شهریور ماه هر سال ابلاغ شود. ابلاغ به موقع الگوی با سرعت گرفتن تغییر اقلیم و تشدید بی آب در کشور بیش از گذشته احساس می شود اما، با گذشت بیش از یک ماه از آغاز فصل زراعی جدید، این مهم بارها به تاخیر افتاده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن از تصمیم عجب مسئولان برای واردات تخم مرغ در شرایط مازاد تولید و زیان ۶ هزار میلیار تومانی تولیدکنندگان خبر داد و گفت: قرار بر این است تخم مرغ از تولیدکنندگان ترکیهای گرانتر از نرخ داخلی خریداری شود، به عبارت دیگر مسئولان در شرایطی که صنعت مرغداری کشور با مازاد تولید و زیان ۶ هزار میلیارد تومانی مواجه است تصمیم به واردات تخم مرغ با نرخ گران از خرید داخلی گرفته است.
میوههای پاییزی با عطر و طعم منحصر به فرد، طرفداران زیادی دارند. هر ساله از همان روزهای آغاز فصل پاییز، انار و نارنگی و سیب و... در سبد خرید خانوادهها جای میگیرند. اما، به گفته فعلان بازار میوه و تره بار؛ امسال بازار میوههای پاییزی به دلیل گرانی کم رمقتر از سالهای گذشته است.
در هفتههای اخیر قیمت مرغ رکورد تازهای ثبت کرد و تا مرز هر کیلوگرم ۷۰ هزار تومان پیش رفت. مرغداران افزایش قیمت مرغ را نتیجه کاهش جوجهریزی به دلیل مشکلات در تولید عنوان کردند و خواستار رفع مشکلاتشان و واقعی شدن نرخ مصوب مرغ شدند. روز گذشته وزیر جهادکشاورزی به جای حل مشکل تولید، دستور توزیع گسترده مرغ منجمد را صادر کرد تا به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران؛ امروز قیمت مرغ گرم به محدود نرخ مصوب بازگردد.
محدودسازی اینترنت بینالملل و مسدودسازی شبکههای اجتماعی خارجی تبدیل به امری تکرار شونده در کشور شده است. در این میان بیش از همه کسب و کارهای اینترنتی در معرض زیان و از دست رفتن ثمره زحمات خود قرار میگیرند. کارشناسان برای کسب و کارها اینترنتی، توصیههای دارند که با کمک آنها میتوان زیان خود را کاهش داد.
زعفران یکی از مطرحترین محصولات کشاورزی صادراتی ایران است که با قدمت طولانی در بازارهای جهانی جایگاه ویژهای دارد. زعفران همواره از ارزآورترین محصولات کشاورزی صادراتی ایران بوده و کشور ما را به عنوان قطب تولید این محصول در جهان معرفی کرده است. اما، آمار ۶ ماهه ابتدایی سالجاری نشان از کاهش قابل توجه صادرات زعفران دارد. کارشناسان دلایل قابل تاملی را برای این شدت از کاهش صادرات عنوان میکنند.
تقریبا از ابتدای هفته جاری شاهد فیلتر گسترده VPNها در کشور هستیم، کارشناسان بر این باورند، مسدودسازی VPNها و پروتکلهای آنها هزینه سنگینی دارد که بیش از همه کسب و کارها و امنیت فضای سایبری کشور تاوان آن را خواهد داد.
رئیس شورای تأمین دام کشور از افزایش تمایل بازار به خرید و عرضه گوشت دام مولد خبر داد و گفت: افزایش این تمایل که بحران در صنعت دامپروری کشور در آینده نزدیک را رقم خواهد زد، به دلیل قیمت پایینتر گوشت دام ماده نسبت به دام نره پرواری است، علاوه بر آن شاهد افزایش تخلفات به انواع مختلف در بازار گوشت قرمز هستیم.
مسئولان از افزایش کمی و کیفی تولید برنج در سالجاری خبر میدهند اما، بر خلاف انتظار بازار برنج بار دیگر سر بر گرانی گذاشته است. فعالان بازار این کالا معتقدند؛ ورود یکباره شرکت های بزرگ به بازار این کالا موجب روند افزایش قیمت شده است و اگر مدیریت تقاضا اعمال نشود، شاهد تکرار تجربه نابسامانی بازار برنج مانند سال گذشته به رغم افزایش تولید خواهیم بود.
امروز سازمان میادین میوه وتره بار در آخرین نرخنامه منتشر شده قیمت انواع قیمت تخم مرغ را اعلام کرد. این در حالی است که مرغداران در اعتراض به زیان انباشته خود به دنبال افزایش قیمت این کالا هستند و از وعده مسئولان برای اصلاح نرخ مصوب خبر دادهاند.
پس از اصلاح نظام یارانهای و جهش قیمت نهادهای خوراک دام، مرغداران نسبت به کاهش تولید و عرضه مرغ و افزایش قیمت آن در بازار هشدار دادند. به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور،"در یک روند نزولی میزان تولید مرغ در شهریورماه حداکثر ۹۸ میلیون قطعه بوده است"، که ۲۴ میلیون قطعه کمتر از نقطه آغاز دوره جدید اصلاح نظام یارانهای در کشور در اردیبهشت ماه سالجاری است.
رییس هیأت مدیره شورای ملی زیتون ایران گفت: به رغم آنکه در سالجاری با مازاد تولید روغن زیتون مواجه هستیم اما، مسئولان اقدام به اجرای ممنوعیت واردات روغن زیتون نکرده اند، این امر موجب افت قابل توجه قیمت میوه زیتون شده است تا جایی که، باغداران از برداشت زیتون به دلیل عدم توجیه اقتصادی خودداری می کنند.
به گفته فعالان بازار صادراتی محصولات کشاورزی، ۳۰ تا ۵۰ درصد از این محصولات به کشورهای همسایه صادر میشود که با چالش صادرات به ریال و بازگشت ارز به صورت دلاری مواجه هستند. به باور کارشناسان، این چالش همراه با مشکلات دیگر، تا حد زیادی تجارت محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار داده و آن را تضعیف کرده است.
در چند روز اخیر خبرها درباره توسعه دسترسی به خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک برای مردم ایران مورد توجه زیادی قرار گرفته است. توجه به این اخبار بیش از همه، به دلیل محدودشدن دسترسی به اینترنت بینالمللی در ایران است. اما، با توجه به قوانین حاکم بر کشور و بن بست تأمین تجهیزات اینترنت ماهوارهای، سرنوشت اینترنت ماهوارهای در ایران چه خواهد بود؟
پائیز سال گذشته هندیها با سر و صدای زیاد واردات کیوی از ایران را ممنوع کردند. دلیل این ممنوعیت، آلوده بودن برخی از محمولههای کیوی به نوعی آفت بود. حالا نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران، از رفع این ممنوعیت پس از ماهها مذاکرات خبر داد.
عرضه گوشت دامهایی که مورد تائید شرع و سازمان دامپزشکی نیست، معمولا توسط متخلفانی صورت میگیرد که دور از چشم سازمان دامپزشکی و در اماکن غیر مجاز اقدام به کشتار دام می کنند. سازمان دامپزشکی بارها به مردم توصیه کرده است، از خرید گوشت از مراکز غیر مجاز مانند کنار جاده ها خودداری کنند چراکه، علاوه بر احتمالا انتقال بیماریهای مرگبار، امکان عرضه گوشت دامهای که مورد تائید نیستند نیز افزایش می یابد.
شورای عالی فضای مجازی کشور، ترکیب و اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات ذیل طرح موسوم به صیانت را تصویب و ابلاغ کرد، به این ترتیب یک گام دیگر در جهت اجرای این طرح در کشور برداشت شد.
هر ساله هفته های پایانی تابستان نارنگیهای خوش آب رنگی وارد بازار میشوند که ظاهری جذاب، اما طعمی نه چندان دلچسب دارند.
نائب رئیس هیئت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران از درخواست برای افزایش قیمت مصوب تن ماهی خبر داد و گفت: بر اساس برآورد انجام شده، قیمت مصوب هر عدد تن ماهی ۱۸۰ گرمی باید به ۴۶ هزار تومان افزایش یابد.
هر ساله با آغاز فصل برداشت کاهش قیمت این کالای اساسی به وضوح در بازار قابل لمس میشد. اما امسال با گذشته بیش از یک ماه از آغاز فصل برداشت همچنان این بازار ملتهب و بلاتکلیف است. کارشناسان بر این باورند که اعمال سیاستهای غلط تنظیم بازار دولت در سال گذشته، سرنوشت کنونی بازار این محصول را رقمزده که مهمترین آنها، سیاست قیمت دستوری بوده است.
هر ساله هفته های پایانی تابستان نارنگیهای خوش آب رنگی وارد بازار میشوند که ظاهری جذاب، اما طعمی نه چندان دلچسب دارند. این نارنگیها گران نوبرانه، در واقع میوه های نارسی هستند که به زور مواد شیمیایی مضر و سمی رنگ و لعاب گرفته اند.
کندی سرعت اینترنت از گلایههای روزمره مردم شده است، در کنار کندی سرعت، افزایش قیمت بستههای اینترنتی نیز صدای همه را درآورده است؛ کندی و افزایش قیمت که در حال حاضر بیشترین تاوان آن را کسب کارهای خرد اینترنتی با کاهش بازدید و فروش میدهند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور از آغاز رسمی صادرات دام از کشور خبر داد و نسبت به بروز مشکلات و چالشهای که شیونامه جدید صادرات دام ایجاد خواهد کرد هشدار داد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور از آغاز روند افزایشی قیمت مرغ در بازار خبر داد و معتقد است؛ قیمت مرغ به سمت واقعی شدن پیش میرود.
وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: ما عوارض جدیدی برای صادرات دام ایجاد نکرده ایم و عوارض همانی است که در بودجه سال ۱۴۰۱ آمده است.
همدان که زمانی یکی از استانهای پر آب کشور محسوب میشد، امروز در تأمین آب آشامیدنی مردم مانده است. یکی از متهمان اصلی این شرایط بخش کشاورزی است. طبق اعلام استاندار همدان، ۸۰ درصد آب این استان صرف تولید محصولات کشاورزی میشود.
عضو ستاد پیشگیری از تب کریمه کنگو از افزایش ۳ برابری اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو خبر داد و آخرین آمار ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری طبق گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را اعلام کرد.
کارشناسان از پائیز زودرس در کشور و خسارت احتمالی آن خبر داده و بر لزوم برنامهریزی مسئولان در دستگاه های ذی ربط برای مواجهه با شرایط خاص حاصل از آن تاکید کرده اند.
پس از ۳ ماه در روزهای پایانی مرداد ماه طرح هوشمندسازی یارانه نان وارد مرحله دوم اجرایی شده است، به گفته رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، این طرح با فروش وزنی و واقعی شدن قیمت نان کامل خواهد شد.
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: تاخیر در اصلاح نرخ خرید تضمینی دانه روغنی کلزا پس از اصلاح نظام یارانه ای و افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی از جمله روغن موجب سوءاستفاده فرصت طلبان از این شرایط و زیان آن متوجه کشاورزان و مصرف کنندگان شده است.
با ادامه زیان تولید، مرغداران خواستار اصلاح قیمت مصوب مرغ و صدور کالابرگ برای خرید مرغ و مواد پروتئینی شدند.
رئیس هیئت مدیره انجمن پسته ایران از رسیدن صادرات پسته ایران به مرز صفر خبر داد و گفت: رسیدن صادرات پسته ایرانی به مرز صفر به دلیل اجرای سیاستهای غلط صادراتی در حالی است که فصل برداشت پسته در سالجاری از چند روز پیش آغاز شده و از سال گذشته نیز حجم زیادی محصول در انبارها باقی مانده است.
گزارش میدانی نشان می دهد، قیمت انواع گوشت قرمز در مرداد ماه نسبت به ماه گذشته روند افزایشی داشته است به نحوی که، افزایش قیمتها آن ها از ۶ تا ۸۰ هزار تومان در هر کیلوگرم بوده است.
عضو انجمن برنج ایران گفت: برآورد ما نشان میدهد، قیمت تمام شده هر کیلوگرم برنج داخلی درجه یک در هر هکتار در سالجاری ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان است.
وزیر جهاد کشاورزی از آغاز صادرات دام از روز جاری با تصویب شیوه نامه آن خبر داد. این در حالی است که هنوز شیوهنامه صادرات دام ابلاغ نشده است. اما مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، برخی از جزئیات آن را تشریح کرد.
نائب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور با انتقاد از دولت در پرداخت مطالبات کشاورزان، اظهار کرد: تاخیر دولت در پرداخت مطالبات گندمکاران به یکماه و کلزاکاران به ۳ ماه رسیده است، این در حالی است که کمتر از یک هفته دیگر سال زراعی جدید آغاز می شود و کشاورزان باید خود را برای کشت آماده کنند.
گزارشها حاکی از آن است که سودجویان راهکار جدیدی برای قاچاق محصولات کشاورزی در پیش گرفتهاند.
گزارشات حاکی از آن است که سودجویان راهکار جدیدی را برای قاچاق محصولات کشاورزی در پیش گرفتهاند. در این روش محصولات کشاورزی مشابه به جای یکدیگر جا زده میشوند تا یا عوارضی خروج پرداخت نکنند و یا میزان آن کاهش یابد.
عضو اصلی هیات مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم کشاورزی کشور با بیان اینکه در یک سال گذشته شاهد افزایش تولید و عرضه سموم تقلبی در کشور هستیم، گفت: افزایش تقلب در سموم کشاورزان در پی گرانی این نهاده تولید از سوی سودجویان اتفاق افتاده است، برای مقابله با این نوع تخلف سامانه تائید اصالت سموم کشاورزی راه اندازی میشود.
رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه به رغم آزادسازی صادرات دام در بودجه سال ۱۴۰۱ و مصوبه شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک، تا امروز این مهم عملیاتی نشده است، گفت: بحران تامین آب در برخی مناطق به نحوی است که دامداران روزانه مجبور به خرید آب با تانکر برای جلوگیری از تلف شدن دام هایشان از تشنگی هستند.
عضو هیات مدیره انجمن پروش دهندگان قارچ ایران از زیان ۶ هزار تومانی تولیدکنندگان قارچ در هر کیلوگرم خبر داد و گفت: امسال با پدیده تعطیلی واحدهای تولیدی قارچ به دلیل گرمای کم سابقه مواجه هستیم.
رئیس هیات مدیره شورای ملی زیتون ایران از ثبت رکورد تاریخی تولید زیتون در کشور خبر داد و گفت: با توجه به اقدامات بخش خصوصی در تامین زیرساختها و رایزنی برای تصاحب بازارهای خارجی، در صورت همکاری دولت در اصلاح سیاستهای گذشته، فرصت خوبی برای توسعه تولید و بازار زیتون کشور فراهم شده است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه میوه و تره بار تهران از کاهش ۶۰ درصدی خرید میوه و سبزی و صیفی خبر داد و گفت: ورودی میوه و سبزی و صیفی به میدان اصلی میوه و تره بار پایتخت از ۲۵ هزار تن در روز به ۵ هزار تن کاهش یافته است، اما برای همین مقدار نیز مشتری وجود ندارد.
رییس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی پیش بینی کرد، به دلیل عرضه بالا و تقاضای پایین مرغ در بازار، قیمت هر کیلوگرم آن در روزهای پایانی هفته جاری دست کم ۵ هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یابد.
عضو انجمن برنج ایران گفت: سال گذشته واسطه ها برنج را ارزان از کشاورزان خریداری و با چند برابر قیمت به بازار عرضه کردند، امسال کشاورزان با بی اعتماد برای جلوگیری از سوء استفاده واسطهها و امید به اینکه محصول خود را با قیمت مناسبتری بفروشند از عرضه برنج خودداری میکنند.
مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: به منظور کاهش خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب کریمه کنگو کشتارگاهها موظف شدهاند، آمادگی لازم به منظور پذیرش دامهای قربانی و ذبح آنها از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی را داشته باشند.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران، از ریزش و ترش شدن خرما در نخلستانهای برخی از مناطق جنوبی کشور در پی وقوع باران سیلآسا خبر داد.
کارشناسان بر این باورند؛ تقلب در زعفران برای سودجویی همواره اتفاق می افتد اما، انتشار فیلمی از بسته زعفران قائنات حاوی برادههای آهن، تنها با هدف تخریب این محصول ارزشمند ایرانی در سطح جهان است، چرا که زعفران قائنات با نام ایران ثبت جهانی شده است.
تنها در ۱۰ روزی که از مرداد ماه می گذرد، دو بار اینترنت ثابت و سیار کشور قطع شده است؛ ماه پیش نیز شاهد اختلال گسترده در اینترنت بودیم.
تنها در ۱۰ روزی که از مرداد ماه می گذرد، دو بار اینترنت ثابت و سیار کشور قطع شده است. ماه پیش نیز شاهد اختلال گسترده در اینترنت بودیم. به رغم اعلام علت قطعی اینترنت از سوی مسئولان و عذرخواهی آنها، بازار گمانهزنی درباره دلایل قطعیهای اینترنت در بین کاربران داغ است. در میان گمانهزنی کاربران برای قطعی مکرر اینترنت می توان به اجرای چراغ خاموش طرح صیانت، کوچ از اینترنت جهانی به ملی و حمله هکری با شدت گرفتن جنگ سایبری اشاره کرد.
نایب رییس بنیاد ملی گندمکاران ایران گفت: جلسات کارشناسی تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش رو از جمله گندم برگزار شده است و قیمت های تعیین شده از ابتدای هفته آینده در جلسه شورای قیمتگذاری مطرح و نهایی خواهد شد. بر این اساس با نظر وزیر جهادکشاورزی، قیمت جدید خرید تضمنیی گندم، برای سال زارعی پیش رو، ۹۰ درصد قیمت گندم وارداتی خواهد بود.
هفته گذشته دو سند همکاری میان وزارت جهاد کشاورزی ایران و وزارت گمرکات چین، برای دسترسی صادرکنندگان ایرانی به بازارهای چین به امضای دو طرف رسید.
رییس شورای تامین دام کشور از آغاز صادرات دام از ابتدای هفته آینده خبر داد و گفت: تناقضی در مصوبه صادرات دام و یکی از بندهای بودجه سال ۱۴۰۱ وجود دارد که هزینه تمام شده صادرات دام را بالا خواهد برد و مانع رسیدن رقم صادرات به میزان مطلوب است.
نایب رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران معتقد است؛ با امضای سند همکاری میان وزارت جهاد کشاورزی ایران و وزارت گمرکات چین، امکان افزایش ۳۰۰ درصدی صادرات مرکبات از کشور و توسعه آن به سایر محصولات فراهم شده است به شرط آنکه، با تصمیمات و رفتارهای اشتباه سرنوشت بازار هند را برای بازار چین رقم نزنیم و اجازه ورود دلالان چینی در باغات کشور را ندهیم.
باران سیل آسا در میانه تابستان کشاورزان و دامداران را غافلگیر کرده است؛ گزارشهای متعدد خبر از خسارات سنگین سیل به بخش کشاورزی در مناطق مختلف کشور میدهد. طبق این گزارشها تقریبا هیچ زیر بخشی کشاورزی نیست که از خسارت سیل در امان مانده باشد.
رییس شورای تامین دام معتقد است؛ با توجه به جمعیت بالای دام زنده و ذخایر قابل توجه گوشت منجمد در کشور، قیمت گوشت قرمز در ماه محرم و صفر دستخوش تغییر نخواهد شد.
رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، با اعلام قیمت انواع سبزی و صیفی در نیمه تابستان، گران ترین آن ها را سیر خشک با حداکثر قیمت هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان و ارزان ترین آن ها را کلم قرمز، کلم سفید و کاهو رسمی با قیمت هر کیلوگرم ۳ هزار تومان عنوان کرد.