شنیدهها حاکی از استعفای داریوش اسماعیلی معاون امور معدن و صنایع وزارت صمت است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مبنای قیمتگذاری فولاد را قیمت کدال شرکتهای بورسی اعلام و تاکید کرد که هدف، ایجاد قیمت پایه منصفانه و جدا از موضوعات صادرات است تا موجب رقابت شود و فولاد با قیمت مناسب به دست مردم برسد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت بیان کرد: با ارائه شیوه نامه عرضه محصولات فولادی در بورس هرگز و تحت هیچ شرایطی به دنبال قیمتگذاری دستوری نبوده ایم.
وزارت صمت در اجرای شیوهنامه کاملا مصمم است و قدمی به عقب برنمیدارد. با توجه به محور شیوهنامه و حمایت از صادرات،به شرکتهایی که از ابتدای سالجاری تا کنون کف عرضه در بورس کالا را رعایت نکردهاند، اجازه صادرات نخواهیم داد. در فیلم ادامه گزیدهای از گفتگوی اقتصادآنلاین با داریوش اسماعیلی، معاون امور معدن وصنایع معدنی وزارت صمت را مشاهده میکنید.
به گفته داریوش اسماعیلی تنظیم بازار داخلی، تقویت صادرات، حذف دلالان و واسطهها، متعادل کردن سود در کل زنجیره فولاد و فروش محصول در بازار با افزایش قیمت منطقی از موارد مهم شیوه نامه ساماندهی زنجیره فولاد است. گزیدهای از گفتگوی اقتصادآنلاین با داریوش اسماعیلی، معاون امور معدن وصنایع معدنی وزارت صمت را در ویدیو زیر مشاهده میکنید.
رانت، قیمت گذاری دستوری دولت و امضای طلایی، سه کلید واژه رانت خواران و مفسدان است که با ابلاغ شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای فولاد، مفسدان و دلالانی که بساط رانتشان برچیده میشد، شروع به جوسازی کردند.
نطفه اولیه شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد در جلسه با مدیران عامل فولاد مبارکه و فولادخوزستان تنظیم و بعد از آن در جلسات با فولادسازان و انجمنهای تخصصی، نهایی و به معاونت اقتصادی ارسال شد. در فیلم ادامه گزیدهای از گفتگوی اقتصادآنلاین با داریوش اسماعیلی، معاون امور معدن وصنایع معدنی وزارت صمت را مشاهده میکنید.
معاون امور معدنی وزارت صمت گفت: تنظیم بازار داخلی، تقویت صادرات، متعادل کردن سود در کل زنجیره، حذف واسطهها و از همه مهمتر افزایش متعادل قیمت کالای خریداری شده در بورس کالا که باید به دست مصرف کننده برسد، از محورهای اصلی شیوهنامه است. این موارد باعث شد تا اعتراضات بسیار شود و قطعا سفره رانت خواران و واسطهها با اجرای این دستورالعمل برچیده خواهد شد.
فولادسازان با فشار به وزارت صمت در زمان سرپرستی مدرس خیابانی، باعث شدند که صادرات محصولات فولادی به مدت سه ماه آزاد شد تا به اصطلاح صادرات تقویت شود. اما اتفاقی که افتاد این بود که به جای تقویت صادرات، عرضهها در بورس کالا به صورت قطره چکانی شد چرا که تنها اهرمی که فولادسازان را مجبور به رعایت کف عرضه میکرد، صادرات بود. در فیلم ادامه گزیدهای از گفتگوی داریوش اسماعیلی، معاون امور معدن وصنایع معدنی وزارت صمت را مشاهده میکنید.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تعیین تکلیف محدوده های معدنی در کشور خبر داد و گفت: این آزاد سازی در کمال شفافیت و اطلاع رسانی گسترده در کشور انجام خواهد شد.
مراسم امضای تسهیلات معدنی از محل وجوه اداره شده بودجه سالهای ۹۸ و ۹۹ بین معاونت معدنی وزارت صمت، بانک صنعت و معدن و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برگزار شد.
معاون وزیر صمت گفت: برای حذف امضاهای طلایی، ضروری است که سیستم به طور کامل الکترونیکی و شفاف شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت گفت: به برکات کارخانههای فولاد، امروز صادرات فولاد جایگزین صادرات سنگ آهن شده است.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: امسال فولادسازان ۲۴ میلیون تن شمش تولید میکنند، اما حاضر نیستند ۱۲ میلیون تن نیاز کشور را در بورس کالا عرضه کنند.
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بورس کالا یکی از عوامل اصلی گرانی فولاد است چرا که قیمت پایه را ٩۵درصد افزایش داده است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن گفت: تفاهمنامه ارزشمند همکاری میان معاونت علمی ریاست جمهوری، معاونت معدنی وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن به پیشنهاد و همت طرفین نهایی شد و امیدواریم از ثمرات آن در توسعه علم و فناوری معدن و صنایع معدنی و نیز در حمایت از شرکتهای دانش بنیان به پیش ببریم.
معاون امور معدنی وزیر صمت گفت: با انتخاب وزیر زنجیره فولاد تعیین تکلیف میشود.
هجدهمین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران با حضور داریوش اسماعیلی معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت، کامبیز مهدیزاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مدیر طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه معدن و صنایع معدنی، تقی نبئی رییس سازمان نظام مهندسی، بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات مدیره استانهای سازمان نظام مهندسی معدن امروز برگزار شد.
به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح طرحهای هفته دهم پویش ملی "تولید، تداوم امید"، طی هفت سال گذشته تولید شمش طلا در کشور ۱۴درصد افزایش داشته است.
معاون معدنی وزارت صمت، اعلام کرد: وزارت صمت برای قیمتگذاری زنجیره فولاد وارد عمل میشود.
داریوش اسماعیلی گفت: اگر به شکل کامل اختیارات این حوزه به ما سپرده شود قول میدهیم که ظرف یک ماه قیمتها را معقول کنیم.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: برای تحقق ظرفیت افق ۱۴۰۴، سالانه به ۱۶۰میلیون تن سنگآهن نیاز داریم. یعنی از ۱۴۰۴برای تولید ۵۵میلیون تن، ۱۶۰میلیون تن سالانه سنگآهن نیاز داریم.
هشت تشکل خصوصی در نامهای به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اعلام کردند که مصوبات اخیر کارگروه تنظیم بازار آهن مبنی بر نحوه قیمت گذاری محصولات فولادی بر مبنای قیمتهای جهانی و همچنین محدودیت ۲۵ درصدی تولیدات جهت صادرات و عرضه محصولات در بورس کالا با کف معادل ۶۰ درصد تولیدات رعایت نمیشود و عملا قیمتهای داخلی در حدود ۲۰درصد بالاتر از قیمتهای جهانی و عرضه محصولات جهت صادرات در حدود ۵۰ درصد است.
گردهمایی فصل بهار رؤسای سازمان نظام مهندسی معدن استانها در سال ۱۳۹۹ به صورت وب کنفرانس با حضور داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.
داریوش اسماعیلی گفت: قیمتهای زنجیره فولاد تا پایان هفته تعیین میشود.
معاون وزیر صمت گفت: خام فروشی مواد معدنی در کشور در حال کنترل است و بر اساس قوانین توانستهایم با استفاده از ظرفیتها به دهمین تولیدکننده آلومینیوم در جهان تبدیل شویم.
چندی است عرضههای ورق فولادی در بورس کالا از سوی معاونت امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت مورد ابطال قرار میگیرد و دلیل آن جلوگیری از افزایش قیمتها در بازار آزاد است. ابطال معاملات در بورس کالا در حالی انجام میشود که عملا قیمت ورق فولادی در بازار آزاد به صورت محسوس و چشمگیری بیش از قیمتهای جهانی است. اما معاملات اخیر که باطل شد، از سوی بورس کالا بود و معاملات برخلاف همیشه از سوی معاونت معدنی وزارت صمت نبود.
مصاحبه مفصل معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با اقتصاد آنلاین در شفاف سازی مواضع وزارت صمت در مدیریت بازار فولاد را باید به فال نیک گرفت. البته همانطور که انتظار می رفت هر یک از فعالان بازار به فراخور منافع صنفی خود از صحبتهای ایشان برداشتهای متفاوتی دارند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در آیین افتتاح کارخانه اسید سولفوریک گفت: صنعت مس کشور امروز با افتتاح پروژه اسید سولفوریک مجتمع مس خاتون آباد به صنعتی سبز تبدیل می شود.
۴طرح ملی صنعت مس ایران با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۲۱۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای بیش از ۲۰۰ نفر در استان کرمان، با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
اسماعلیلی در نشست با مدیران معادن وفزات گفت: باید مهمترین بازار مصرف فولاد را در داخل کشور بدانیم. این پتانسیل در تولیدکنندگان ما بهخوبی وجود دارد.
جلسه بررسی نحوه محاسبه حقوق دولتی مواد معدنی به صورت هوشمند و برنامه ریزی برای اجرای آن در سال ۹۹ برگزار شد.
معاون وزیر صمت گفت: پارسال حدود ۲۵ درصد کل ارز غیر نفتی از طریق معادن و صنایع معدنی تأمین شد و رشد زنجیره فولاد حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد بود و چشم انداز خوبی هم برای امسال داریم.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به اقتصاد آنلاین درباره فاصله قیمت کنسانتره و گندله سنگ آهن در ایران با قیمتهای جهانی گفت: در جلسهای که با فعالان بخش خصوصی داشتهایم این جمع بندی حاصل شد که سود به شکل عادلانه در زنجیره فولاد توزیع نمیشود و همین مساله درخواستهای متعددی را برای متعادل کردن و یا ایجاد عدالت در سود واحدهای مختلف زنجیره به معاونت معدنی در پی داشت.
در سالی که به عنوان جهش تولید نامگذاری شده است، برنامه ریزی صحیح و حمایت از بخش معدن می تواند علاوه بر ایجاد درآمدی مناسب جهت جایگزینی درآمدهای نفتی، زمینه جهش صنایع وابسته را نیز فراهم کند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نامگذاری سال ۹۷ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید، گفت: بخش معادن و صنایع معدنی کشور یکی از حوزه های مهم و دارای ظرفیت برای جهش در طول سال ۹۹ است و در همین راستا هدف گذاری ما افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ذخیره مواد معدنی، استخراج و بهره برداری و همچنین توسعه صنایع معدنی در سال جهش تولید است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: در سال آینده صادرات سنگ آهن را یا ممنوع میکنیم و یا عوارض تعرفه ای سنگین برای صادرات آن وضع خواهیم کرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت اعلام کرد: «با همکاری استانها، واقعی سازی میزان تقاضای فولاد از بورس در دستور کار است.»
چهارمحال و بختیاری معاون معادن وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تولید در صورتی دوام خواهد آورد که مبنای آن صادرات باشد، ادامه داد: برای صادرات رقبایی داریم و باید واحدهای تحقیق و توسعه را کنار واحدهای تولیدی داشته باشیم.
داریوش اسماعیلی به عنوان معاون معدنی وزیر صنعت منصوب شد.
سروستان و کوار در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز، سه شنبه هشتم بهمن ماه ۹۸ استعفای دکتر داریوش اسماعیلی از نمایندگی مجلس به عنوان اولین دستور کار مجلس، در صحن علنی بررسی و به رای گذاشته خواهد شد.
تنظیم بازار زنجیره فولاد که از آن با عنوان دخالت دولت در قیمتگذاری زنجیره فولاد تعبیر میشود، از جمله مسائلی است که طی چند سال گذشته مانع از ایجاد بازار آزاد در زنجیره فولاد شده چرا که فروش سنگآهن داخلی با قیمت مصوب و نه قیمت جهانی به شرکتهای فولادی و تاکید معاونت معدنی وزارت صمت بر عدم افزایش قیمت پایه فولاد باعث ایجاد تعارض بین بخشهای مختلف زنجیره شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در گفتوگوی اختصاصی با اقتصاد آنلاین خبر داد: روز یکشنبه هفته آینده با شروع کار مجلس رایزنیهای لازم برای استعفای من از مجلس و شروع کار در معاونت امور معدنی آغاز میشود.
داریوش اسماعیلی رییس سازمان نظام مهندسی معدن به همراه مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در بازدید از اولین معدن تمام مکانیزه و بزرگترین مرکز تولید زغال سنگ کشور در شرکت زغالسنگ پروده طبس، روند سرویس و آماده سازی تجهیزات استخراج جبههکار طولانی و بازدید زیرزمینی از معدن شماره یک پروده را در دستور کار خود داشتند.
در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی یکی از مسائلی که همواره مورد تاکید قرار داشته، توسعه بخش ریلی و راههای حمل و نقل برای تسهیل جابجایی و افزایش صادرات مواد معدنی بوده است.
تاکید بر منع خام فروشی مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در داخل کشور از جمله مسائلی بود که منجر به تعیین عوارض ۲۵درصدی بر صادرات مواد معدنی شد.
این تفاهم نامه به منظور مشارکت و بهره مندی از خدمات، تخصصهای آموزشی، علمی، پژوهشی و فنی متقابل و توانایی های بالفعل طرفین در مسایل و حوزه های مشترک در بخش نفت و معدن کشور بین وزارت نفت به نمایندگی سعید محمد زاده "معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت" و سازمان نظام مهندسی معدن ایران به نمایندگی دکتر داریوش اسماعیلی "رئیس سازمان" منعقد گردید.
داریوش اسماعیلی، رییس سازمان نظام مهندسی معدن در گفتوگو با اقتصادآنلاین تاکید کرد: بخش معدن برای جایگزین درآمدهای نفتی شدن نیاز به حضور و مشارکت پررنگ فعالان، شرکتها و صنایع بخش معدن دارد.
وضع عوارض بر صادرات مواد خام معدنی بنابر دستورالعملی است که توسط معاون اقتصادی رئیس جمهوری با تایید سران سه قوه و مقام معظم رهبری برپایه تصمیم کمیته پنج نفره اتخاذ شد و این کار گروه می تواند میزان عوارض را مشخص یا اخذ آن را متوقف سازد. پیشنهاد اولیه برای میزان عوارض کنسانتره سنگ اهن ۲۵ تا ۳۰ درصد بود که با رقم ۲۵ درصد موافقت شد و برای دیگر اقلام معدنی نیز متناسب با آن عوارض مشخص شد.
۴۰۰هزار معدن ثبت شده در کشور وجود دارد که با راه اندازی ۱۰۰ معدن فراوری میتوان ۶۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.
نمایندگان مجلس بارها تذکراتی را در خصوص تخلفات گسترده در واگذاری شرکتهای دولتی به افراد به نام خصوصی سازی ولی به کام غارتگران اعلام کرده و معتقدند که باید قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم به این موضوع ورود کرده و به اهلیتها، قیمتگذاریها و رانتها رسیدگی کند تا شرکتها مجددا به دولت بازگردند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ضمن تاکید بر هدایت نقدینگی و سرمایههای سرگردان به بخش معدن، از صیانت از مواد معدنی، هوشمند سازی و جذب بخش خصوصی به عنوان سه اولویت اصلی سازمان نظام مهندسی معدن نام برد.