وزیر نفت با اشاره به تمدید توافق کاهش تولید اوپک پلاس برای ماه آوریل گفت: بازار نفت در شرایط فعلی با ثبات است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت از افزایش تولید و صادرات نفت و گاز آمریکا به عنوان یکی از چالشهای پیش روی صنعت نفت ایران نام برد و با تاکید بر اینکه افزایش تولید و جمع آوری گازهای همراه نفت عراق قدرت چانهزنی ایران برای صادرات گاز به این کشور را کاهش میدهد، اعلام کرد: اکثر شرکتهای بزرگ نفتی جهان از ایران به عراق مهاجرت کردهاند.
در روزهای اخیر برخی رسانهها از خروج CNPC چین از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بعد از توتال فرانسه خبر دادند، که البته به نقل از منابع رسمی چینی نبود. روز گذشته بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه به خبر انصراف شرکت چینی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران واکنش نشان داد و گفت: «فشار امریکا روی شرکتهای بزرگ برای همکاری با ایران وجود دارد، اما تا زمانی که نامه انصراف شرکت چینی را بهطور رسمی دریافت نکنیم آن را نوعی جنگ روانی علیه ایران میدانیم.»
درپی خروج توتال از کنسرسیومی که برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تشکیل شده بود، طبق قرارداد توسعه، شرکت ملی چین (CNPC) جایگزین توتال شد و مدارک فنی را تحویل گرفت، اما آخرین اخبار حاکی از آن است که این شرکت هنوز کار خود را در فاز ۱۱ آغاز نکرده است.
معاون وزیر نفت در امور بینالملل توضیحاتی را در مورد دریافت پول نفت از مشتریان تشریح کرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به مذاکرات نفتی بین ایران و اروپا اظهار کرد: توافقات نفتی ایران و اروپا روند خوبی دارد و به خوبی پیش میرود.
با اجرای قانون اصلاح شده منع به کارگیری بازنشستگان، حداقل ۱۱ مدیر ارشد نفتی در سطح معاونین وزیر و مدیران شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت، از این وزارتخانه خداحافظی خواهند کرد.
نفت در ایران همواره در متن و گاز در حاشیه بوده است. درحالی که ذخایر حرف دیگری می زنند و با اینکه ایران دارنده بیشترین ذخایر گازی جهان است، اکثر ملت ها ایران را با نام نفت می شناسند؛ حال که سیاست مداران جهان مهره های خود را طوری چیده اند که نفت ایران را کیش و مات کنند، ایران می تواند با مهره گاز خود برنده این بازی شود.
ایران که با احتمال بازگشت تحریم های آمریکا مواجه است، ظاهرا مخالف افزایش بیشتر قیمت نفت است و با رقیب سیاسی خود در اوپک یعنی عربستان که خواهان رشد بیشتر قیمت نفت است در این باره اختلاف نظر دارد.
امیرحسین زمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل ۴ شرط نفتی ایران برای ماندن در برجام را تشریح کرد و گفت: برجام برای ما تا زمانی عملیاتی است که نفتمان را بفروشیم، عواید ناشی از فروش را بدون مشکل دریافت کنیم، تجهیزات مورد نیاز را تهیه و تامین مالی پروژهها را انجام دهیم.
معاون بین الملل و بازرگانی وزارت نفت گفت: تا زمانی که صادرات نفت بدون مشکل باشد، عواید حاصل از فروش آن را به راحتی دریافت کنیم، تامین پروژه ها انجام شود ، از نظر صنعت نفت «برجام» ادامه دارد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: سوآپ (معاوضه) گاز ترکمنستان به وسیله ایران در پی مذاکرات رییسان جمهوری ۲ کشور، هشتم فروردین ماه از سرگرفته شد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت، دریافت پول حاصل از فروش نفت را از دستاوردهای برجام دانست و گفت: پیشبینی میکنم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تعلیق تحریمهای هستهای را بار دیگر در ماه مه ۲۰۱۸ تمدید کند.
معاون وزیر نفت گفت ایران در نظر دارد تا طی ۴ سال آینده ظرفیت تولید نفت خود را به ۴.۷ میلیون بشکه در روز برساند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در گفتوگو با رویترز اعلام کرد: ایران ۲۸ قرارداد جدید توسعه میادین نفت و گاز را با شرکتهای خارجی طی ۳ تا ۴ ماه آینده نهایی خواهد کرد.
«مذاکرات برای جذب سرمایه خارجی از این هفته سرعت بیشتری میگیرد و ظرف ۳ تا ۴ ماه آینده خبرهای خوبی خواهید شنید.» این موضوع را معاون وزیر نفت در امور بینالملل و بازرگانی میگوید.
مدیر شرکت دولتی روسنفت با اشاره به امضای ۳۰ میلیارد دلار قرارداد در زمینه انرژی بین ایران و روسیه گفت: همکاری ها با ایران شامل «انجام عملیات سواپ، عرضه نفت و فرآورده های نفتی، آموزش کارکنان و نوسازی پالایشگاه های نفتی خواهد بود.»
معاون وزیر نفت ایران گفت، کشورش از تمدید توافق کاهش تولید نفت بعد از انقضای آن در پایان مارس ۲۰۱۸ حمایت می کند.
معاون وزیر نفت گفت: تا پایان امسال ۱۰ قرارداد جدید نفت و گاز بین ایران و شرکت های خارجی نهایی خواهد شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب تصمیم خود را درباره آینده برجام و موضع امریکا نسبت به ایران اعلام کرد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از برقراری روابط بانکی ایران و برزیل طی چند ماه آینده خبرداد.
حضور روسیه در بازار نفت ایران قطعی شده و شرکتهای معتبر حوزه نفتی این کشور بهزودی راهی ایران میشوند تا فعالیتهای خود را آغاز کنند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت، استقبال شرکتهای خارجی برای حضور در صنعت نفت ایران را بینظیر خواند و گفت: اعتقادم این است ظرف ۲ سال آینده رونق بیسابقهای در صنعت نفت شکل میگیرد.
معاون وزیر نفت از آمادگی روسنفت روسیه برای همکاری با ایران در زمینه سوآپ نفت خام خبر داد و گفت: این شرکت همچنین علاقهمندی خود را برای توسعه میدانهای نفتی ایران از جمله آزادگان، مارون و یاران اعلام کرده است.
زمانی نیا گفت: ما قرارداد فروش نفت با روسیه داریم؛ یعنی شرکت ملی نفت(NIOC )، نفت را می فروشد و یک شرکت دولتی روس می خرد و پول را هم به یورو دریافت میکنیم.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: امیدواریم قرارداد صادرات نفت ایران به روسیه از اواخر ماه سپتامبر یا اوایل اکتبر اجرایی شود.
امیرحسین زمانینیا اگر نخستین دیپلمات اقتصادی کشور پس از انقلاب نباشد، بیشک یکی از نخستین افرادی است که در این زمینه فعال شده است. او که کارمند وزارت خارجه بود، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به وزارت نفت رفت تا بتواند در زمینه امور بینالمللی این وزارتخانه را یاری کند.
وزیر نفت بارها گفته است که «صنعت نفت ایران حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه ظرف ۵ سال آینده نیاز دارد» و به دلیل محدود بودن منابع داخلی باید «بخش اعظمی از این نیاز را از خارج کشور تامین کرد.» این در حالی است که شرایط بینالمللی ایران به خصوص بعد از روی کار آمدن دونالدترامپ در آمریکا، مبهم است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت، سیاست دولت و وزارت نفت را گسترش روابط با اندونزی در بخش انرژی عنوان کرد و گفت: میدانهای آب تیمور و منصوری تا پایان سال ۲۰۱۷ تعیین تکلیف می شود.
پای غولهای نفتی جهان نه تنها به میدانهای نفتی و گازی ایران باز شده، بلکه صنعت پتروشیمی نیز از حضور این شرکتهای بینالمللی بی نصیب نمانده و خبرهای منتشر شده حاکی از آن است که امضای قراردادهای بینالمللی صنعت پتروشیمی نیز در راه است.
یک رسانه روس تحلیل کرد که ایران ظرف ۴ سال آینده وابستگی خود به نفت و گاز را کاهش خواهد داد.
رویترز به نقل از معاون وزیر نفت کشورمان خبر داد که ایران انتظار دارد تولید نفت خود را تا پایان سال به ۴میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
قرارداد توتال امضا شد، اما هنوز دغدغه و نگرانی دلواپسان نسبت به آن تمام نشده است. هر روز از سویی علیه آن سخن میگویند و به آن میتازند، اما امیرحسین زمانینیا، معاون امور بینالملل وزارت نفت، در گفتوگویش میگوید همه این اظهارنظرها جنبه شخصی دارد و نه ملی.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به پیشنهاد ترکیه برای انتقال گاز ایران به اروپا اظهار کرد: این پیشنهاد برای ایران مقرون به صرفه نیست.
معاون وزیر نفت گفت: در برجام موضوع بازگشت تحریمها مطرح و پیش بینیهای لازم دراین زمینه انجام شده است، منتهی این پیش بینی به دلیل رسیدن به توافق بوده است نه به دلیل احتمال عملی شدن آن.
معاون اموربین الملل و بازرگانی وزیرنفت با بیان اینکه صادرات گاز به اروپا، از اولویت های اصلی ایران نیست، از کشورهای همسایه و هند به عنوان گزینه های اصلی کشورمان برای صادرات گاز نام برد.
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی گفت: با توجه به تغییر اقلیم، مسائل زیست محیطی و کاهش انتشار کربن، منابع هیدروکربنی در ۲۰ یا ۲۵ سال آینده ارزش کنونی را نخواهد داشت.
معاون امور بین الملل وزیر نفت گفت: صادرات گاز ایران به عراق از شامگاه امشب(چهارشنبه) آغاز شد.
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی گفت: شرکتهای روسی برای مشارکت در توسعه ۹ میدان نفت و گاز در ایران ابراز تمایل کردند.
معاون امور بین الملل وزیر نفت با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در وصول عواید ناشی از فروش نفت وجود ندارد، گفت:موفقیت ها و گشایش های پس از برجام غیرقابل انکار است و این نمایشگاهی که اکنون در حال برگزاری است از نشانه های این موفقیت است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این که شرکت نفت و گاز مجارستان (MOL) علاقهمند به فعالیت در بخش ازدیاد برداشت (EOR & IOR) است، گفت: این شرکت مجارستانی در این زمینه تخصص ٧٠ ساله دارد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت از آمادگی شرکت آلمانی «لینده»* برای سرمایه گذاری مستقیم و حضور در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به مذاکره با توتال در زمینه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهار کرد: احتمالا امضای تفاهم نامه با توتال بیشتر از یک ماه دیگر طول نمیکشد.
سیزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران روز گذشته در حالی برگزار شد که ۳۸۵ شرکت داخلی و ۷۶ شرکت خارجی در این گردهمایی سالانه فرصت دیدار و تبادل اطلاعات با یکدیگر را پیدا کردند.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره نگرانی برخی سرمایهگذاران از بازگشت دوباره تحریمها علیه ایران گفت: تحریمها عطف به ماسبق نمیشود و در مورد کسب و کارهایی که پیش از تحریمها وجود داشتند اعمال نمیشود.
صنعت نفت ایران را هم باید ناجی اقتصاد و هم پاشنه آشیل آن دانست. صنعتی که رونقش موجب رشد اقتصادی و تضعیفش اقتصاد را به زانو در میآورد.
کدام شرکتهای بزرگ نفتی نتایج مطالعات خود را به ایران ارائه کردهاند؟
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی گفت: توتال اعلام کرده که منتظر تصمیم نهایی آمریکا در مورد ایران است؛ از توتال دلخور نیستیم و این شرکت را درک میکنیم.
بیش از سه سال از توقف پروژه تولید الانجی در ایران در پی اعمال تحریمهای غرب علیه کشورمان میگذرد و حالا بعد از گذشت یک سال از لغو تحریمها، گفته میشود این پروژه ناتمام یک مشتری تازه پیدا کرده است.
لغو تحریمهای یکجانبه غرب از دیماه سال گذشته باعث شد صنعت نفت و گاز ایران که برای سالها از بازارهای جهانی دور مانده بود، به سرعت کاهش تولید خود را بازیابی کند.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ضمن اظهار امیدواری به بازگشت شرکت میتسویی ژاپن به پتروشیمی ایران اظهار کرد: این شرکت می تواند حضور فعالی در بخش پتروشیمی ایران داشته باشد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از علاقمندی فیلیپین برای احداث تاسیسات ال ان جی در ایران خبر داد و گفت: آنها خواستار تامین گاز خوراک برای این طرح هستند.
معاون وزیر نفت اعلام کرد: لیتوانی به طور رسمی خواستار واردات ال. ان. جی، نفت خام و فرآورده نفتی از ایران شده است.
تفاهم نامه همکاری بلند مدت نفتی ایران و چین با حضور معاون سازمان ملی انرژی چین در تهران امضا شد.
امیرحسین زمانی نیا می گوید:اگر مذاکرات هستهای و برجام نبود یک سال و نیم پیش صادرات نفت ایران به صفر میرسید.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت از حل مشکل بیمه پی اند آی کلاب (P&I CLUB) نفتکشها خبر داد.
در کنار اخبار پرشمار نفتی که اینروزها به گوش میرسد، همزمان با آخرین روز بیستویکمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران، اظهارنظرهای مختلفی از سوی مسئولان نفتی به گوش میرسد؛ از امضای قراردادهای محرمانه با شرکتهای بزرگ نفتی گرفته تا آخرین اخبار در مورد سهمیهبندی بنزین.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این که مذاکرات وزارت نفت با شرکتهای خارجی به صورت جدی پیگیری می شود، گفت: ایران برای فروش نفت مشکل مشتری ندارد.
در حالی مسئولان نفتی از سپردن توسعه بعضی میادین نفت و گاز ایران به شرکتهای بخصوصی از کشورهای مختلف دنیا سخن میگویند که تکلیف الگوی جدید قراردادهای نفتی موسوم به IPC و ایرادات طرح شده درباره آن هنوز مشخص نشده است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این که روزهای خوب صنعت نفت در راه است، گفت: ایران هم اکنون درموضع انتخاب قرار دارد و می تواند براساس منافع تدوین شده، شریکان خارجی خود را انتخاب کند.
کاهش تقاضای چین درحالی وضعیت بازار نفت را شکنندهتر کرده که ایران با کشف یک بازار جدید، به دنبال واکسیناسیون نفت خود از گزند آفت «نفت مازاد بازار و سقوط شدید قیمتها» است.