معاون هماهنگی امور اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیسجمهوری گفت: صنایع لوازم خانگی از ظرفیت بسیار خوبی برای تامین نیاز داخل و صادرات برخوردارند.
معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهوری با هدف بررسی وضعیت تولید و اجرای طرحهای نیمه تمام صنعتی به قزوین سفر و از شرکت توسعه قوای محرکه تیوان در شهرک صنعتی کاسپین قزوین بازدید کرد.
معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهوری گفت که به منظور خدمات رسانی بهینه به سیلزدگان و شتاب بخشی به بازسازی مناطق سیلزده، ستاد ریاست جمهوری از این مناطق گزارش میدانی هم تهیه میکند.
یک اقتصاددان گفت: وابستگی به درآمدهای نفتی در دولت یازدهم کاهش پیدا کرد و این موضوع نوید بخش رشد اقتصادی مثبت در پایان سال جاری است.
سعید شیرکوند استاد دانشگاه تهران گفت: مهمترین اولویت دولت دوازدهم، بازنگری کوتاه در راه طی شده چهار سال گذشته و برنامهریزی دقیق و متناسب با واقعیت برای ادامه روند گذشته و غلبه بر موانع اصلی توسعه اقتصادی کشور است.
یک اقتصاددان با بیان اینکه رشد اقتصادی سال ۹۵ در سفره مردم تاثیر مثبتی گذاشت، خاطرنشان کرد: اقتصادایران در رکود قرار ندارد.
یک کارشناس اقتصادی می گوید: «واقعیت انتخابات نشان میدهد که اصلا ورود در این انتخابات، عالمانه نیست و برخی کاندیداها متوجه نیستند که میخواهند یک کشوری را اداره کنند.»
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه ایجاد شغل پایدار نیاز به سرمایهگذاری دارد و افزایش یارانههای دهک پایین نیز الزاماتی میطلبد که بانک اطلاعاتی و تسهیلات آن در دسترس نیست، معتقد است در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، کاندیداها در حالی که باید برنامههای عملیاتی خود را ارائه دهند، صرفا به بیان آرمانها میپردازند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران معتقد است کارنامه دولت در رابطه با تورم طی این چهار سال در سفره مردم دیده میشود و اقلام مصرفی مهم مردم از نظر قیمتی تقریبا ثابت مانده است.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از علاقه و پیگیری بیشتر سرمایهگذاران ترکیه در ایران نسبت به سایر همتایان آنها خبر داد و گفت: سرمایهگذاران تُرک مذاکرات بیشتری تاکنون با ایرانیان داشتهاند.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اقتصاد کشور در دولت گذشته در باتلاق فرو رفته بود که دولت یازدهم برای تعدیل شرایط و حرکت رو به جلو تلاش کرد اما تصور خروج سریع اقتصاد از وضع کنونی، واقع بینانه نیست.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری خواستار حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری در کشور شد.
«جنس مشکلات امروز اقتصاد زمانبر است و نباید به دولت در این رابطه خرده گرفت.» این را «معاون وزیر اقتصاد دوران اصلاحات» در گلایه از انتقادات تندوتیز مخالفان دولت میگوید.
در حالی برخی مدعی سیاستهای اقتصادی دولت هستند و تلاش دارند با ناکارآمد نشان دادن دولت در حوزه اقتصاد، برای خود اعتباری بخرند که آواربرداری در حوزه اقتصاد هنوز آغاز نشده است.
پیشبینی رشد اقتصادی ۵ تا ۶ درصدی برای سال آینده از سوی دولت تاکنون با واکنشهای متفاوتی در میان کارشناسان اقتصادی مواجه شده است.
نفت مسکنی است که در عین درمانگر بودن، عوارض بسیاری هم دارد. عمدهترین عارضه نفت، ایجاد وابستگی شدید در اقتصاد کشور بوده است. قطع این وابستگی هم بسیار دشوار است؛ عارضهای که رهایی از آن عوارض بسیار دیگری هم دارد.
یک استاد دانشگاه با اشاره به مشکلات اقتصادی ایران گفت: «در تخریب بنیان های اقتصادی کشور می توان در مدت دو سال راه بیست ساله را طی کرد؛ اما هیچگاه در ساختن یک اقتصاد نمی توان راه بیست ساله را دو ساله طی کرد و این واقعیتی است که همگان باید به آن توجه داشته باشند.»
مقایسه سخنرانی دو سال اول رییس جمهور در مقایسه با همه روسای جمهور قبلی نشان می دهد که تاکید بر گردشگری و استفاده از واژه گردشگری بسیار فراتر از دوره های قبل است.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گفت: تکیه سنگین اقتصاد کشور به نفت یک بیماری است که حدود ۴۰ سال است در کشور وجود دارد.
وقتی اقتصاد در شرایط بحرانی خود بهسر میبرد این تنها بنگاههای اقتصادی بزرگ و غولهای اقتصادی هستند که میتوانند از شرایط بحرانی عبور کنند. باتوجه به اینکه در چند سال گذشته سپاه پاسداران فعالیت اقتصادی زیادی داشته، بنابراین اگر قرار باشد این حضور به یکباره کمرنگ شود مانند آن است که شما بخواهید یکی از شریانهای اصلی بدن را به یکباره قطع کنید.
سعید شیرکوند استاد اقتصاد دانشگاه تهران و معاون وزیر اقتصاد در دولت خاتمی بوده است. او در گفت و گو با اقتصاد آنلاین می گوید دولت یازدهم شرایط بسیار سختتری را حتی سختتر از دوران پس از جنگ خواهد داشت.