۰ نفر

ضمانت تسهیلات ۲۰۰میلیون تومانی مسکن حمایتی چیست؟

۲ آبان ۱۴۰۰، ۱۷:۰۴
کد خبر: 574362
ضمانت تسهیلات ۲۰۰میلیون تومانی مسکن حمایتی چیست؟

رییس بنیاد مسکن کشور بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای توسعه روستایی و محرومیت زدایی تاکید و اضافه کرد: افزایش سطح تسهیلات و وام‌های رایگان تامین مسکن در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش اقتصادآنلاین، اکبر نیکزاد در بازدید از روستاهای شهرستان‌های خفر و جهرم خواسته اهالی روستاها را مورد بررسی قرار داد و  بر لزوم الحاق زمین به بافت روستاها برای توسعه امکانات گردشگری، تامین مسکن نیازمندان ، مقاوم سازی روستایی و اجرای طرح سند دار کردن واحدهای روستایی تاکید کرد.

او در نشست همفکری که با حضور رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و مدیران بنیاد مسکن فارس برگزار شد، از نزدیک در جریان مشکلات و موانع برای توسعه و محرومیت زدایی روستایی قرار گرفت.

جمع بندی بازدیدها و بررسی مصوبات سفر رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به شهرستان‌های جهرم و خفر نیز با حضور مسئولان استانی و مدیران بنیاد مسکن فارس برای رفع مشکلات و موانع محرومیت زدایی این مناطق برگزار شد.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس نیزمصوبات سفر رییس بنیاد مسکن کشور به شهرستان‌های جهرم و خفر را برشمرد و اظهار کرد: بازنگری طرح هادی ۴۱ روستا در این دو شهرستان، احداث ساختمان جدید بنیاد مسکن شهرستان جهرم، واگذاری زمین به بنیاد مسکن فارس برای طراحی و ساخت مسکن اقدام ملی شهرستان خفر از جمله این مصوبات است.

عطاءالله زمانی، عنوان کرد: بررسی امکان ساخت ۲ هزار  واحد مسکونی در قالب طرح جهش تولید مسکن در شهرستان جهرم، ایجاد فرصت حداکثر تا یک هفته طرح بازنگری هادی روستایی برای همه روستاهای شهرستان‌های یاد شده و  اقدام توسعه و محرومیت زدایی از سوی بنیاد برای روستاهایی که زیرسازی آماده دارند از دیگر مصوبات این سفر است.

مدیرکل بنیاد مسکن فارس خاطرنشان کرد: تسهیل در افزایش محدوده طرح هادی روستایی نیز مصوبه‌ای است که اجرای آن مورد تاکید قرار گرفت.

تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن با ضمانت زنجیره‌ای پرداخت می‌شود

رییس بنیاد مسکن کشور اعلام کرد:با ضمانت سفته‌های زنجیره‌ای،تسهیلات در طرح جهش مسکن به میزان ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

اکبر نیکزاد یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان داراب فارس افزود: پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۵ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله و ضمانت زنجیره ای قابل اجراست.

وی ادامه داد : خسارت جان مردم با رقم  قابل جبران نیست ، مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران وجوهی را در اختیار بانک ها گذاشته تا با سفته زنجیره ای با مدیریت بنیاد مسکن واحد های مسکونی مقاوم سازی شود ، چرا یک رییس بانک باید طوری رفتار کند و قانون را پیچیده کند که مردم به راحتی نتوانند از این تسهیلات در اختیار بانک استفاده کنند؟

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: بانک نباید خواسته خارج از قانون از مردم داشته باشد، قانون گفته سفته زنجیره ای برای گرفتن تسهیلات بنیاد مسکن کافی است ، نباید قانون را برای مردم پیچیده کنیم، بانک هایی را که همکاری نکنند معرفی می کنیم و در برابر این موضوع کوتاه نمی آییم ، اگر بانکی سندی بیشتر از سفته زنجیره ای از مردم برای پرداخت تسهیلات خواست حتما موضوع را پیگیری خواهیم کرد و طبق قانون با بانک برخورد می شود.

وی افزود: از سال ۷۴ که حدود ۷ درصد از روستاها در کشور مقاوم سازی شده بودند ، تا همین سالها کار مقاوم سازی ادامه دارد ، با همین سفته های زنجیره ای این مقاوم سازی ها انجام شده است ، اکنون هم با همین سفته های زنجیره ای در طرح جهش مسکن پرداخت تسهیلات انجام خواهد شد.

نیک زاد با بیان اینکه طرح جهش مسکن قانونی است که دولت را موظف به احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال می‌کند ادامه داد: جهش مسکن طرحی است که  همه دستگاه‌ها را موظف به ارائه بانک اطلاعات زمین می‌کند و برای بانک‌ها تکالیف اختصاص تسهیلات به سازندگان در نظر گرفته است.

وی در این نشست به موضوع مسکن مهر هم اشاره کرد و با بیان اینکه مسکن مهر نقاط ضعف و قوت دارد بایدنقاط ضعف آن را برطرف کنیم و بر نقاط قوت بیفزاییم افزود:  بنا بر این نباید همه چیز مسکن مهر را فقط در نقاط ضعف و نقاط قوت ببینیم ، بنیاد مسکن در این طرح هم مشارکت کرد و طرح هایی به اجرا درآورد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور ادامه داد : در بسیاری از طرح های مسکن مهر شهرداری ها مسئولیت دارند و بعد از اسکان مردم شهرداری ها باید موضوع جمع آوری زباله را انجام دهند ، ساماندهی فاضلاب در این شهرک ها مسئول دارد و شرکت های آبفا باید آن را انجام دهند ، نباید بپنداریم که چون بنیاد مسکن مجری این طرح ها بوده است بنابر این همه فعالیت های جانبی در شهرک های مسکن مهر هم باید به عهده بنیاد مسکن باشد.

نیک زاد گفت:.متاسفانه برخی از این شهرکها چنان مشکلات جذب فاضلاب دارند که بوی بد همه شهرک را فراگرفته است.مسئولانی که از زیر بار این مسئولیت ها شانه خالی می کنند آیا حاضرند خانواده خودشان در این شهرکها ساکن باشند؟

وی بیان کرد: برخی از شرکت های وابسته به بنیاد مسکن در تهران و شهرهای دیگر فعالیت های عمرانی در حال اجرا دارند ، در طرح های احداث راه آهن ، مترو ، زیر گذر و رو گذر این شرکت ها فعال هستند ، بنا بر این دایره فعالیت های بنیاد در همه جای کشور و در طرح های مختلف گسترده است.

این مقام مسئول ادامه داد : بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی است که یک ریال بار مالی برای دولت ندارد ، مشکلاتی که ایجاد می شود و اعتبارات هم محدود است بنیاد وارد می شود و خدمت می کند ، در بسیاری از جاها کلیددار شهر شهردار است ، و شهرداری باید در طرح های توسعه شهری مشارکت کند، طرح های آب و برق ، فاضلاب در این بسیاری از شهرک ها که بنیاد مسکن طرحی را اجرا کرده است را هم پیگیری می کنیم و به وزرای مسئول هم انتقال می دهیم. 

نیک زاد گفت:  اگر مردم مشکلاتی دارند باید همه ما آستین بالا بزنیم ، اگر در حیطه مسئولیت بنیاد باشد راسا اقدام می کنیم و اگر هم در حوزه مسئولیت ما نباشد ، ما وظیفه داریم در بازدیدها مشکلات مردم را به وزرای مربوط انتقال دهیم.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در ادامه گفت: برای بازنگری طرح های هادی حتما اولویت داریم ، باید بسیاری از طرح های هادی بازنگری شوند تا زمینه ماندگاری مردم در روستاها فراهم شود ، تولید در روستا باید احیا شود.

این مسئول گفت: در بسیاری از حوادث که رخ می‌دهد در سیل و زلزله جان عزیزان ما در خطر است و بسیاری ممکن است جان خود را از دست بدهند ، تلاش خادمان مردم این است که بخشی از این خسارت ها جبران شود ، اما آیا می توان خسارت جان باختن افراد را هم جبران کرد ؟ بنابر این باید تلاش شود تا سیل و زلزله نتواند جان حتی یک نفر را در جامعه ما بگیرد

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور اظهار داشت : تا دو ماه دیگر حتما به استان فارس سفر خواهم کرد و موضوعات را پیگیری خواهم کرد ، همه مشکلاتی که در این سفرها مطرح شده را پیگیری می‌کنم ، وظیفه ما حل همین مشکلات مردم است.

در این سفر از محل اعتبارات ملی مصوب شد ۵۰ میلیارد تومان برای عمران شهرستان های داراب و زرین دشت اختصاص یابد.

شهرستان های داراب و زرین دشت در فاصله ۲۵۶ و ۲۷۲ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارند.