۰ نفر

جاذبه های گردشگری استان کردستان روی ریل توسعه

۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۷:۲۲
کد خبر: 189128
جاذبه های گردشگری استان کردستان روی ریل توسعه

امنیت بالای کردستان، تصویب منطقه آزاد بانه و مریوان، بیمه تأمین اجتماعی کولبران و ساخت و تکمیل 7 هتل 2 تا 5 ستاره از جمله موضوعات مطرح شده از سوی عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان در جمع خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی بود.

سفر به استان کردستان از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دومین سفر مطبوعاتی در ریاست جدید سازمان میراث فرهنگی است.این سفر در راستای اطلاع‌رسانی و معرفی ظرفیت‌های مقاصد کمتر دیده شده انجام می شود. در این سفر 30خبرنگار در دو گروه از استان‌های کردستان، ایلام و کرمانشاه بازدید می کنند. عبدالمحمد زاهدی استاندار استان کردستان گفت: کردستان ویژگی‌های خود را دارد و تفاوت‌هایش با سایر مناطق کردنشین بسیار زیاد و حائز اهمیت است. این استان جاذبه‌های متنوع و متعددی دارد. اقلیم جغرافیایی خاصی دارد، جنگل هایش همچون جنگل‌های شمال کشور است اما شرجی شمال را ندارد. در این میان مناطق کوهستانی، دامنه‌ها و دشت‌های بسیار زیبای آن دیدنی است. او با اشاره به زیبایی‌ها و جذابیت‌های اورامان، مریوان، سقز و بانه گفت: کردستان جاذبه‌های تاریخی دارد که هم به لحاظ معماری و هم مطالعات تاریخی برای گردشگران جالب است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، زاهدی آیین و رسوم خاص و وجود فرقه درویش نقش‌بندی و قادری، خانقاه‌ها و دف نوازی را از جمله جاذبه گردشگری مردم شناسی استان دانست و گفت: آیین‌هایی که در این استان اجرا می‌شود در هیچ جای دیگر کشور دیده نمی‌شود. او گفت: موسیقی و دف نوازی بخشی از زندگی این مردم است و به رغم تصویر بدی که نسبت به امنیت این استان ارائه شده، این استان از امن‌ترین استان‌های کشور است. برخلاف آنچه از کردستان تصور می‌شود ما در این استان جرم‌های سازمان یافته، تجاوز، باند قتل و مواد مخدر نداریم. امنیت این استان تا حدی است که افراد در نقطه صفر مرزی و در هر ساعت از شبانه روز در بانه حضور پیدا می کنند و با هیچ مشکلی هم روبه رو نمی‌شوند. به گفته زاهدی، مردم استان کردستان به لحاظ فرهنگی و خصلت‌های انسانی و رفتاری از جاذبه‌های استان محسوب می‌شوند.

سیل در کردستان نیامد

او گفت: گاه اتفاقاتی که روی می‌دهد به کردستان نسبت داده می‌شود در حالی که اصلاً این‌گونه نیست، برای مثال در سیلی که چندی پیش خبرش منتشر شد اصلاً در کردستان سیلی رخ نداد بلکه ما صرفاً با رانش زمین در سقز روبه رو شده بودیم. زاهدی به گردشگری خرید در شهر بانه اشاره کرد که عمده مسافران استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کردستان ضمن اشاره به برگزاری هرساله جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره موسیقی اقوام ایرانی گفت: ما در سال گذشته 70 کنسرت موسیقی برگزار کردیم. همچنین در نخستین جشنواره به موسیقی و لباس محلی توجه کردیم.

او درباره حمایت از هنرمندان اظهار داشت: در طول سه سال و نیم گذشته بیشترین کمک به هنرمندان شده است. او درباره فرودگاه بین‌المللی سقز نیز گفت: 38 درصد از باند این فرودگاه پیشرفت فیزیکی داشته و ما در حال حاضر مشغول تملک اراضی برای ترمینال هستیم.

زاهدی درباره ایجاد منطقه آزاد در شهر بانه و مریوان و توسعه گردشگری خرید گفت: پیش از این دولت دو منطقه اقتصادی در بانه و مریوان را تصویب کرد و مسئولیت بانه را به وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولیت مریوان را به بخش خصوصی واگذار کرد که برای تملک زمین با مشکل مواجه شد. اکنون زمین منطقه ویژه باند را تملک کردیم و در حال احداث زیرساخت هایش هستیم. بحث منطقه آزاد بانه و مریوان 12 سال پیش مطرح شد و مسکوت ماند و اقدامی جز مطالبه اولیه نشد که ما با به روز کردن آن در سال 1393 و پیگیری از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و دولت امیدوار هستیم این طرح به تصویب رسد چراکه این موضوع بحث کولبران را حل می‌کند. در حال حاضر بحث بیمه کولبران نیز از سوی صندوق بیمه روستایی عشایر رفع شد و آنها بیمه تأمین اجتماعی شدند.

«علوی» مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان درباره هتل‌های این استان گفت: کردستان دارای 30 هتل و 23 مهمانپذیر است. هتل شادی سنندج چهارستاره، یک هتل سه ستاره در مریوان، یک هتل پنج ستاره در بانه، یک هتل سه ستاره در مریوان و هتل چهارستاره دیگری در سقز وجود دارد. همچنین هتل دیگری با عنوان شادی در آبیدر در حال ساخت است و یک هتل پنج ستاره در نزدیکی ترمینال کلنگ‌زنی و به سرمایه گذار واگذار شده اما هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است. به گفته او در شهر بانه یک هتل آپارتمان در حال آماده‌سازی است. در مجموع7  هتل در این استان در دست ساخت است.