۰ نفر

تصویب سند آمایش مراکز لجستیک؛

۴شهر لجستیک ساخته می‌شود

۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۱۱
کد خبر: 296268
۴شهر لجستیک ساخته می‌شود

سند آمایش مراکز لجستیک کشور شامل مکان‌یابی احداث و سطح‌بندی این مراکز در ۵۸ پهنه جهت ایجاد ۴ شهر لجستیک، ۱۴ دهکده لجستیک، ۱۱ پارک لجستیک عمومی و ۱۸ پارک لجستیک کشاورزی تصویب شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، در نشست ستاد مراکز لجستیک کشور با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، مرتضی بانک، مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مهرداد تقی‌زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی سند آمایش مراکز لجستیک که به همت دفتر طرح جامع و مدل های حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی تهیه و تدوین شده است، مورد تصویب قرار گرفت و سازمان‌های مسئول احداث و بهره برداری این مراکز مشخص شدند.

آخوندی در این جلسه با اشاره به اهمیت تشویق رقابت در مراکز لجستیک گفت: هنگام واگذاری مدیریت و بهره‌برداری این مراکز به بخش خصوصی باید تمهیداتی ایجاد شود که از انحصار خصوصی جلوگیری شده و رقابت تشویق شود.

وی ادامه داد: حاکمیت باید بتواند در این مراکز از حق انحصاری خود برای سیاست‌گذاری تعیین مقررات استفاده کرده و بانی ایجاد رقابت در این مراکز شود.

وزیر راه و شهرسازی همچنین بر اهمیت جنبه حقوقی واگذاری بهره‌برداری و قطعه‌بندی مراکز لجستیک تاکید کرد و گفت: برای تنظیم قراردادهای معتبر لازم است از مشاوران و کارشناسان برجسته حقوقی کمک گرفته شود.

مرتضی بانک نیز در این نشست با تقدیر از اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای گسترش لجستیک گفت: تهیه سند جامع طرح آمایش لجستیک کشور از جمله اقدامات برجسته وزارت راه و شهرسازی است.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی با تهیه این سند اقدام بزرگی را انجام داده است، چراکه اکنون هم نقشه راه مراکز لجستیک مشخص است و هم از پراکندگی و هدررفت منابع جلوگیری می‌شود.

گفتنی است نمایندگانی از شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت و بخش خصوصی نیز در نشست دوم ستاد مراکز لجستیک کشور حضور داشتند.

خاطرنشان می شود در این سند مراکز لجستیک به ترتیب اهمیت به صورت شهر لجستیک، دهکده لجستیک، پارک لجستیک که خود در دو گونه پارک عمومی و پارک اختصاصی تعریف می‌شود، تقسیم بندی شد.

طبق این سند ۵۸ پهنه برای احداث مراکز لجستیک شناسایی شده و نهادهای متولی این مراکز و وضعیت دولتی بودن یا خصوصی بودن آن‌ها به تصویب رسید. این سند به زودی با امضای وزیر راه و شهرسازی ابلاغ می‌شود. در گام بعدی متولیان توسعه و بهره‌برداری هر مرکز باید نسبت به نقطه‌یابی دقیق تأسیس این مراکز در هر پهنه، انتشار فراخوان و جذب سرمایه‌گذار اقدام کنند.