۰ نفر

عدم پیوستن به FATF رابطه تجاری با دنیا را قطع می‌کند

۱۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۲۵
کد خبر: 393092
عدم پیوستن به FATF رابطه تجاری با دنیا را قطع می‌کند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیرات عدم پیوستن پذیرش لایحه FATF گفت: کشور ما الان فقط با آمریکا در یک جنگ اقتصادی به سر می‌برد. اما در صورتی که در لیست کشورهای غیرهمکار گروه ویژه اقدام مالی قرار بگیریم، حتی کشورهای دوست هم با ما مبادله نخواهند کرد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، علی ابراهیمی با تاکید بر لزوم تصویب و تایید لوایح  مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشور ما در جهان فقط با آمریکا در یک جنگ اقتصادی به سر می برد و چون این کشور به لحاظ قدرت اقتصادی می‌تواند به بقیه کشورها اعمال فشار کند، ما در تنگنا قرار گرفته‌ایم. اما در صورتی که توسط گروه ویژه اقدام مالی ( FATF) در لیست کشورهای پرخطر قرار بگیریم، حتی همین کشورهای دوستی که امروز و در شرایط تحریم یکجانبه آمریکا می‌خواهیم با آنها مبادلات داشته باشیم، دیگر با ما مبادله نخواهند کرد. چرا که آنها شرطشان این است که الزامات FATF را رعایت کرده باشیم.
وی افزود: موضوع FATF  و جنگ اقتصادی آمریکا با ما دو موضوع کاملا متفاوت است و نباید بین این دو ارتباط برقرار کرد.  FATF یک گروه ویژه نظارت بر تبادلات مالی است که یک سری استانداردها تعیین کرده  و اگر ما به کنوانسیون‌های که جزو الزامات آن است نپیوندیم‌ و قوانین مورد نیاز را در کشور خودمان اجرا نکنیم. ما را جزو کشورهای پر خطر معرفی می کنند و مبادلات تجاری ما در سطح بین الملل مختل می‌شود.
 عضو فراکسیون امید  تصریح کرد: پیوستن به این کنوانسیون ها شاید در بعد بین الملل مشکلات فعلی ما را حل نکند، اما قطعا نپیوستن به آنها مشکلات جدیدترین را برایمان ایجاد خواهد کرد.
ابراهیمی درباره پیامدهای رد لوایح FATF گفت: اگر ما این الزامات را رعایت نکنیم حتی پروازهای عادی و تجارت عادی ما هم تحت شعاع قرار می‌گیرد و ما به نوعی به دست خودمان انزوا را می‌پذیریم.

 هر قدر نظام اقتصادی شفاف باشد سوء استفاده ازآن کمتر می‌شود
وی با اشاره به نقد منتقدین مبنی بر اینکه ممکن است اطلاعات کشور در اختیار دشمنان قرار بگیرد،گفت: رعایت الزامات FATF در داخل کشور باعث شفافیت می‌شود و هر قدر نظام اقتصادی مان شفاف و روشن باشد، سوء استفاده در آن کمتر رخ می‌دهد. از سوی دیگر اصولاً کنوانسیون ها و توافقنامه ها و قراردادهای بین المللی نظمی جهانی را ایجاد می‌کند ولو اینکه بعضی سردمدارانش هم کشورهایی باشند که با ما روابط خوبی نداشته باشند یا کشورهای استکباری هم در آن‌ها فعال باشند. اما پیوستن به این نظم در مجموع در راستای منافع ملی ماست.
 این نماینده مجلس با تامید بر اینکه ما نباید منافع ملی را فراموش کرده و آن را به خطر بیندازیم،در عین حال گفت: گروه های سیاسی و دولت هایی که ما با آن‌ها در رابطه هستیم هم نباید به خاطر این قوانین و مقررات تحت شعاع قرار بگیرند.
ابراهیمی با اشاره به مخاطرات انزوای بین المللی برای کشور اظهار داشت: زمانی که پس از برجام عده ای با شعارهای تقدس گرایانه مخالف جدی می گفتند چرا سرمایه گذاری خارجی‌ انجام می‌شود و چرا در پروژه‌های اقتصادی با کشورهای مختلف مشارکت صورت می‌گیرد، الان اثراتش را می‌بینم.
 باید با کشورهای دنیا منافع مشترک ایجاد می‌کردیم
وی افزود: نظام اقتصادی آمریکا، توانسته است تا میزان مشارکتش را با کشورهای دیگر دنیا و حتی کشورهای دوست ما آنقدر بالا ببرد که وقتی تحریم های یکجانبه آمریکا اعمال می شود آنها هم ترجیح می دهند خواسته‌های آمریکا را رعایت کنند. اما ما چون با کشورهای مختلف منافع مشترکی ایجاد نکردیم، آنها فقط چشم طمع برای سودآوری به ما دارند و وقتی منافعشان به خطر می‌افتد به راحتی ما را فراموش می کنند. در حالی که اگر منافع مشترک با این کشورها ایجاد کرده بودیم بود به این راحتی آنها تحریم ها را نمی پذیرفتند. بنابراین یکی از رموز موفقیت در حوزه اقتصاد داشتن منافع مشترک با دنیاست.
نماینده مردم شازند در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت لوایح FATF گفت: مردم ما همه موضوعات را به قوه مقننه و مجریه موکول می‌کنند. اما در این موضوع مسلما مجمع تشخیص مصلحت نظام در جایگاهی قرار گرفته که تصمیماتش بر سرنوشت کشور موثر است. مطمئنا آنان تصمیمی‌خواهند گرفت که مردم متضرر نشوند و امنیت ملی ما به خطر نیفتد.