۰ نفر

لاریجانی: استقلال اقتصادی نیازمند یک دوره مقاومت است

۴ مهر ۱۳۹۸، ۳:۰۲
کد خبر: 383427
لاریجانی: استقلال اقتصادی نیازمند یک دوره مقاومت است

رئیس مجلس حضورسپاه درروستاها برای کار عمرانی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: باید باتحمل شرایط سخت فعلی و دوری از فرافکنی، محدودیت‌های اقتصادی را واقعی دانست و برای حل مشکلات اقتصادی گام برداشت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسمی که پیش از ظهر امروز(چهارشنبه، ۳ مهرماه) در جمع اعضای بسیج قوه مقننه و با حضور سردار سرتیپ پاسدار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از مدیران مجلس به مناسبت بزرگداشت هفته دفاع مقدس در مجلس شورای اسلامی برگزار شد ضمن تشکر از خدمات و فعالیت های بسیج قوه مقننه، گفت: حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی در منطقه حاصل زحمات نیروی دریایی سپاه و سایر نیروهای مسلح است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افتخار مجلس این است که تعداد قابل توجهی از نمایندگان و کارکنان آن از ایثارگران بوده و در بدنه بسیج حضور دارند و این به معنای آن است که نیروهای رزمنده، بخش اعظمی از پارلمان کشور را تشکیل داده اند لذا نیروهای مسلح از بطن مردم هستند و پارلمان نیز همین ویژگی را دارد که باید از این سرمایه استفاده کرد.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه نیروی مسلح می داند مجلس حامی آنها در تمامی بخش ها است، عنوان کرد: نیروی مسلح امنیت ملی کشور را به خصوص در شرایط سخت فعلی تأمین و حفظ می کند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه شرایط سخت فعلی با شرایط دشوار اوایل انقلاب و دفاع مقدس شباهت ها و تفاوت هایی دارد، اظهار داشت: مشابهت آن از نظر هجمه همگانی نسبت به ایران است، چنان که آمریکا در آن زمان نیز پشت صحنه حملات به ایران بود و صدام را برای حمله نظامی به ایران جلو انداخت.

وی یادآور شد: آمریکایی ها فرستاده ویژه ای به عراق فرستادند و به صدام وعده پشتیبانی اطلاعاتی، نظامی و غیره دادند که به ایران حمله کند و صدام نیز که حمایت برخی کشورهای منطقه را با خود داشت، حمله نظامی علیه ایران را آغاز کرد اما برخی کشورهای عربی مانند سوریه که با ایران مناسبات خوبی داشتند، در این سیاست از آنها جدا ماندند.

لاریجانی در ادامه به خاطره ای از یکی از مسئولان امنیتی کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: سال ها بعد از دفاع مقدس، یکی از مسئولان امنیتی یکی از کشورهای ماجراجوی منطقه در جلسه ای به من گفت که ما مرتکب ۲ اشتباه شدیم، نخست اینکه به صدام کمک کردیم و دوم اینکه طالبان را ایجاد کردیم و وقتی از میزان کمک آنها به صدام پرسیدم، پاسخ داد که ۴۰ میلیارد دلار در آن زمان به صدام کمک کرده اند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه صدام با قلدری از کشورهای منطقه پول می گرفت، اظهار داشت: با این حال جمهوری اسلامی توانست در جنگ موفق شده و از سرزمین و آرمان های خود دفاع کند که در نهایت عامل شکست دشمن، پایداری و مقاومت ملت ایران بود و اکنون نیز که می دانند اگر به ایران حمله کنند، ما آنها را رها نمی کنیم، صرفا درشت گویی می کنند.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که مجاهدت نیروهای مسلح برای ایران این دستاورد را داشت که دشمن جرأت حمله به کشور را نداشته باشد، عنوان کرد: با این حال صدور بیانیه اخیر ۳ کشور اروپایی نشان دهنده بغض آنها است و در حالی که نزاعی میان دو کشور دیگر صورت گرفته و دلیل اصلی آن خیانت عربستان بوده و یمن نیز اعلام کرده عامل حمله آنها بوده اند، باز غربی ها ادعا می کنند که ایران پشت صحنه این حمله بوده است.

جنگ اقتصادی به علت پنهان بودن جبهه‌ها سخت‌تر است

لاریجانی همچنین به سخنرانی شب گذشته ترامپ در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل اشاره و بیان کرد: آمریکایی ها گرفتار رئیس جمهور دروغگویی شده اند که ایران را در حالی بزرگ ترین خطر و حامی تروریسم می خواند که خود بارها به ایجاد داعش اعتراف کرده است اما باز هم بیانیه می دهد و یارکشی می کند تا ایران را تحت فشار بگذارد. از این رو نباید در این شرایط که جبهه بندی هایی علیه ایران وجود دارد، غفلت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خزانه داری آمریکا بیان داشت: او گفته است که تا جایی که توانسته اند ایران را تحریم کرده اند و دیگر چیزی برای تحریم باقی نمانده است که این اقدامات نشان می دهد همچنان فشارها علیه ایران وجود دارد؛ تنها مدل آن تغییر کرده و از حالت نظامی به اقتصادی تبدیل شده است که حتی شرایط را سخت تر می کند چرا که جبهه های آن پنهان هستند.

وی در ادامه در صحنه بودن نیروهای وفادار به انقلاب را از عوامل موفقیت کشور در گذشته دانست و یادآور شد: بنی صدر مجالی به حضور انقلابیون در جبهه نمی داد و حدود یک سال و نیم از جنگ به همین منوال گذشت و باعث شد سرزمین هایمان از دست عراق آزاد نشود اما زمانی که نیروهای وفادار و بسیجی به میدان رزم رفتند و سپاه وارد شد، گشایش ها یکی پس از دیگری صورت گرفت.

لاریجانی ادامه داد: در آن زمان شهید چمران به خاطر عدم تحویل سلاح و تجهیزات نظامی از سوی بنی صدر با مشقت فعالیت می کرد و در داخل کشور اختلاف به وجود آمده بود چرا که بنی صدر روزنامه ای داشت که هر بار مقاله ای علیه رهبران کشور در آن می نوشت و باعث تفرقه در داخل می شد اما زمانی که مجلس او را عزل کرد و شهیدان باهنر و رجایی روی کار آمدند، مسیر حضور مردم در جبهه باز شد و به دنبال آن حصر آبادان شکست، خرمشهر آزاد شد و فتوحات بعدی صورت گرفت.

اختلافات درونی همسو با منافع ملی نیست/ انتقادات با احترام و دردمندی همراه باشد

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه امروز نیروی مسلح ما تحت فرماندهی فرمانده کل قوا پا به رکاب است و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم، افزود: در عین حال اختلافات در درون کشور وجود دارد که به نفع کشور نیست؛ دشمن برای شکست کشورمان برنامه ریزی کرده و تا جایی که توانسته تحریم ها را ادامه داده، از این رو باید متحد باشیم چنانچه مقام معظم رهبری نیز فرموده اند مسائل فرعی نباید برجسته شود و باید به مسائل اساسی پرداخت.

وی ادامه داد: البته اختلاف نظر لازمه دموکراسی است اما باید با احترام و دردمندی همراه باشد و نباید استقامت و پایداری کشور ترک بردارد که قوای سه گانه و رسانه ها در این زمینه نقش بسزایی دارند و باید ابعاد مسأله را که تا کنون چندان روشن نشده است، ترسیم کنند و توجه داشته باشند در شرایطی که مردم وضعیت نامناسب اقتصادی را تحمل می کنند نباید به زخم آنها نمک پاشید.

لاریجانی همچنین اضافه کرد: رهبری معظم انقلاب، مسائل کلان کشور را تدبیر می کنند و در کنار آن لازم است نگاه ما نیز به مسائل طبیبانه باشد تا همگان باور داشته باشند که همه ما سوار بر یک کشتی هستیم و باید بدانیم که حرف های یأس آور کمکی به حل مسائل نمی کند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: درآمد فعلی کشور کاهش یافته و این واقعیت است که فروش روزانه نفت بسیار کمتر از ۲.۵ میلیون بشکه شده، پس باید به جای آن تولید در داخل را افزایش داده و اتکا به نیروی درون را ادامه دهیم که البته یک شبه انجام پذیر نیست و وقتی ۳۰ درصد تکیه کشوری به نفت است، قطعا بعد از حذف آن دچار مشکلاتی می شود که باید سختی آن را به مردم توضیح داد.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که باعث خوشحالی است این است که سپاه برای حل مشکلات اقتصادی گام های خوبی برداشته و به خصوص برای حل مشکلات روستاها تلاش می کند که این موضوع را باید تمام دستگاه ها الگو قرار دهند و با تحمل شرایط سخت از فرافکنی دوری کرده و محدودیت اقتصادی را امری واقعی بدانند و آن را به گردن یکدیگر نیاندازند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر وحدت و تکیه به داخل باشد، تولید راه بیفتد و حاشیه برجسته نشود، حتما نیروی انسانی متخصص می تواند مشکلات را برطرف کند که این دورنما منتفی نیست و فقط نیازمند یک دوره مقاومت است تا به استقلال اقتصادی برسیم که البته اگر از ابتدای انقلاب به صورت دقیق به قانون اساسی عمل شده بود بخش قابل توجهی از مشکلات فعلی را نداشتیم.

در پایان این مراسم لاریجانی با لوح تقدیری از سردار سرتیپ پاسدار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تشکر و قدردانی کرد و سرهنگ هاشمی فرمانده بسیج قوه مقننه نیز با اعطای لوح تقدیر از حمایت های رئیس مجلس شورای اسلامی از بسیج تقدیر به عمل آورد.
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم از کتاب «گزارش تحلیلی از برنامه راهبردی بنیاد ملی علوم آمریکا برای سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲» رونمایی کرد.