۰ نفر

ویژگی بودجه98 حمایت از معیشت عمومی و عدالت است

۱۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۲۵
کد خبر: 319944
ویژگی بودجه98 حمایت از معیشت عمومی و عدالت است

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: با توجه به شرایط تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران تلاش داریم در بودجه سال 98 حمایت از معیشت عمومی و عدالت را داشته باشیم تا کشور با رکود مواجه نشود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، سید حمید پور محمدی امروز پنجشنبه در نشست خبری اعلام و یژگی ها بودجه سال 98 در شرایط تحریم ها که در محل این سازمان برگزار شد، افزود:به طور طبیعی با وجود تحریم ها و نوسانات ایجاده شده در بازار پول و ارز با محدودیت هایی مواجه هستیم بطوری که بودجه گیری سخت و پیچیده ای داریم زیرا شرایط تحریمی روی اقتصاد تاثیر می گذارد.

وی اظهار داشت:تلاش داریم در بودجه سال 98 منابع و مواد اولیه در اختیار تولید کنندگان قرار داهیم تا تولید با رکود مواجه نشود.

پور محمدی با اشاره به اینکه اشتغال اولویت برنامه های سال 98 قرار گفته است،گفت: ممکن است برای سال آینده با محدودیت هایی در حوزه محیط زیست و علم- دانش مواجه شویم؛ اما با فرض تحریم اینکه تحریم ها در سال آینده برقرار خواهد بود پایداری اقتصاد و کشور در دستور کار است.

وی تصریح کرد: برای مقابله با تحریم ها انضباط بودجه ای و شفافیت بودجه ای مد نظر قرا دارد که در سال 97 گام بلندی در این راستا برداشته و مردم و اصحاب رسانه بطور مستقیم در کم و کیف برنامه و بودجه قرار گرفتند؛ امسال هم تلاش داریم این مهم عملیاتی شود و زوایای جدید انواع معافیت ها و گمرگ، یارانه های مستقیم و غیر مستقیم در اختیار مردم و افکار عمومی قرار گیرد.

پور محمدی افزود:در بودجه سال 98 یارانه 42 هزار و 500 تومانی باقی می ماند، حقوق کارمندان و بازنشستگان لشکری و کشوری 20 درصد رشد خواهد داشت. برای حقوق بازنشستگان دارای حداقل حقوق 2 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق در نظر گرفته شده است.همچنین برای مقابله با فقر مطلق 7 هزار میلیارد تومان برای حمایت از معیشت اقشار ضعیف، 35 هزار میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت ، 15 هزار میلیارد تومان برای عدالت در مناطقی در نظر گرفته شده است.

وی بیان داشت:همچنین برای بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور اعتبارات نهاده های کشاورزی در قالب یارانه 20 درصد رشد خواهد داشت و همچنین برای خرید گندم 5 هزار میلیارد تومان سال 97 به 8 هزار میلیارد توامن در سال 98 می رسد.

پورمحمدی در باره بودجه عمرانی گفت: نه تنها کاهش نداشته ایم بلکه افزایش داشته ایم ؛ بطوری که در سال 97 حدود 62 هزار میلیارد تومان بود که در بودجه 98 حدود 65 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

به گفته پورمحمدی، شرکت های زیان ده، بودجه تلفیقی مناطق آزاذ، موضوع معافیت های مالیاتی و آشکار شدن یارانه های غیرمستقیم و پنهان در کشور در بودجه سال آینده دیده شده است.

وی موضوع نظم در اوراق ملی و پایداری دولت، تاثیر آثار بودجه روی رفاه و معیشت مردم، توجه به تولید کالای ایرانی، اشتغال، چگونگی ساماندهی بدهی دولت به کارگاه ها به ویژه تامین اجتماعی و نهادهای عمومی، چگونگی بودجه ریزی استان ها، طرح های تملک دارایی، واگذاری دارایی های دولت، هدفمند کردن یارانه ها، پایداری بودجه با توجه به تحریم ها و پرداخت یارانه نقدی را از دیگر موضوعات مطرح شده در این بودجه عنوان کرد.

پورمحمدی افزود: همچنین کار مهمی در دولت انجام شد که اهتمام کرد درباره بدهی خود به بانک ها؛ که معادل یا بخشی از بدهی اوراق مالی را منتشر می کند و در اختیار بانک ها قرار می دهد که بانک ها هم آن را در بازار عرضه می کنند و آنها می توانند منابع را صرف حمایت از تولید کنند که این موضوع موجب انضباط مالی می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تهاتر بدهی دولت به فعالان اقتصادی و بانک ها در سال آینده ادامه می یابد که این موضوع به شرکت ها و بخش خصوصی کمک می کند.