۰ نفر

اتصال اینترنت در کشور آغاز شد

۲ آذر ۱۳۹۸، ۶:۳۷
کد خبر: 396543
اتصال اینترنت در کشور آغاز شد

در پی افزایش قیمت بنزین، ناآرامی‌هایی در سطح کشور ایجاد و در پی آن از روز شنبه (۲۵ آبان) با تصمیم شورای امنیت کشور (شاک)، اینترنت بین‌الملل کشور قطع شد.

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، حال بعد از گذشت یک هفته از این قطعی‌ها از روز پنجشنبه(30 آبان) اینترنت ثابت(ADSL) دانشگاه‌ها و شرکت‌های تجاری(افراد حقوقی) به طور تدریجی متصل شده است. درواقع شورای امنیت کشور تصمیم به فعالسازی مشترکین حقوقی با هدف رفع مشکلات مربوط به کسب و کارهای اینترنتی و مؤسسات و شرکت‌های اقتصادی و خدماتی گرفت. تاکنون قطعی اینترنت خطوط ثابت (ADSL) در استان‌های هرمزگان، کرمانشاه، اراک، مشهد، قم، تبریز، همدان، بوشهر و بخش‌هایی از تهران برطرف شده اما اتصال کاربران حقیقی و خانگی به اینترنت همچنان در هاله‌ای از ابهام است. با این حال طبق اطلاع یک منبع آگاه قرار است امروز هم اینترنت ثابت و هم اینترنت همراه کاربران خانگی با اولویت‌هایی مشخص برقرار شود که البته تهران در این اولویت قرار ندارد.

اتصال اینترنت بزودی

یک منبع آگاه در یکی از اپراتورهای کشور در خصوص اتصال اینترنت  گفت: قرار است اینترنت تلفن همراه اپراتورها از بامداد امروز (شنبه) در برخی از استان‌ها برقرار شود. وی افزود: گویا برقراری اینترنت در استان‌ها اولویت‌بندی شده است ولی ما از اولویت استان‌ها اطلاع نداریم ولی تا آنجایی که مطلع شدیم استان‌هایی که آرام هستند اینترنت تلفن همراه آنها زودتر از استان‌هایی که ناآرام بودند برقرار خواهد شد.

این منبع آگاه درباره اتصال اینترنت کاربران تلفن همراه استان تهران نیز گفت: برقراری اینترنت تلفن همراه تهران در اولویت قرار ندارد.

یکی دیگر از منابع آگاه در یکی دیگر از اپراتورها گفت: هنوز ابلاغیه‌ای مبنی بر اتصال اینترنت کاربران به اپراتور ما نرسیده است و تا آنجایی که اطلاع داریم اینترنت ثابت از نوع بی‌سیم (وایمکس) چند اپراتور ثابت از جمله مبین نت، شاتل برای شرکت‌ها و افراد حقوقی متصل شده است.

علی توسلی یکی از مدیران اینترنت ثابت نیز  گفت: هنوز هیچ ابلاغیه‌ای به اپراتورهای ارتباطات ثابت (FCP) مبنی بر اتصال اینترنت کاربران نرسیده، ولی شنیده‌ها حاکی است که اینترنت ثابت کاربران از امروز متصل خواهد شد.

یکی دیگر از مدیران اپراتور ارتباطات ثابت (FCP) نیز گفت: تنها ابلاغیه‌ای که به شرکت ما رسیده است این است که ما اجازه داریم اینترنت ثابت کاربران حقوقی مانند شرکت‌ها را برقرار کنیم و این کار نیز انجام شده است. وی افزود: هنوز هیچ دستور و ابلاغیه‌ای مبنی بر اینکه اینترنت ثابت کاربران را برقرار کنیم به دستمان نرسیده است و به محض اینکه ابلاغیه‌ای به دستمان برسد اینترنت ثابت کاربران را برقرار خواهیم کرد.

ضرر اقتصادی با ادامه قطعی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با تأیید برقراری دوباره اینترنت در برخی نقاط کشور گفت:‌ سایر نقاط هم با تصویب ابلاغ شاک(شورای امنیت کشور) متصل خواهند شد. به اپراتورها ابلاغ کرده‌ایم که مدت زمان قطعی اینترنت را به‌مدت اعتبار بسته‌ها اضافه کنند. محمدجواد آذری جهرمی درباره خسارات وارده به شرکت‌های استارتاپی و امکان جبران آن نیز گفت: ما هنوز برآورد دقیقی نداریم، باید جلساتی با اتحادیه کسب و کارهای نوپا و نظام صنفی رایانه‌ای برگزار کنیم تا برآوردهای دقیق استخراج شود. وی همچنین تأکید کرد: به اپراتورها ابلاغ کرده‌ایم که مدت زمان قطعی اینترنت را به مدت اعتبار بسته‌ها اضافه کنند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی نیز گفت: اینترانت داخلی کار ما را راه نمی‌اندازد چراکه باز هم دسترسی به شرکای خارجی نداریم و نمی‌توان با اینترانت داخلی تجارت بین‌المللی داشت. مسعود دانشمند افزود: شرط تجارت بین‌الملل، تبادل اطلاعات است اگر نتوانیم در لحظه، اطلاعات مورد نظر را مبادله کنیم اساساً امکان تجارت بین‌المللی هم از دست می‌رود. وی در ادامه افزود: در شرایط قطعی اینترنت، حتی ارسال پیامک هم به خارج از کشور به‌سختی امکان می‌پذیرد و روند انجام کارها بسیار طولانی شده است. در این وضعیت پروژه‌های جدید تجاری را متوقف کرده‌ایم تا قطعی اینترنت تمام شود و پروژه‌هایی که در حال اجرا بوده را با سختی مضاعف انجام می‌دهیم.

نماینده مردم ایلام در مجلس نیز گفت: انتظار می‌رود در استان‌هایی که آرامش برقرار است هرچه سریع‌تر اینترنت وصل شود. جلال میرزایی افزود: اینترنت موضوعی است که روی بخش‌های مختلف کشور تأثیر‌گذار است و بهتر است اجازه دهیم تا کارشناسان اقتصادی، تجار، بازرگانان، صاحبان صنایع و بانکداران در این زمینه نظر دهند؛ چرا که قطع اینترنت روی تمام این بخش‌ها تأثیر دارد. وی یادآور شد: اینترنت یک مطالبه عمومی نیست بلکه یک نیاز عمومی است. بهتر است این مسأله را به نوعی جلوه ندهیم که برخلاف امنیت کشور بوده و با دعوا بر سر آن به مسأله دامن بزنیم.

علی مطهری نماینده مردم تهران نیز در مجلس شورای اسلامی گفت: با بازگشت آرامش به کشور ادامه قطع اینترنت ضرورتی ندارد. وی افزود: مسئولیت این امر با وزیر کشور به‌عنوان رئیس شورای امنیت کشور است. اگر وزیر کشور بخواهد بر ادامه قطع اینترنت اصرار بورزد، مجلس عکس‌العمل نشان خواهد داد. مطهری همچنین با ضعیف خواندن عملکرد وزیر کشور در اجرای تصمیم مدیریت مصرف سوخت گفت: ممکن است او را استیضاح کنیم.

400 میلیارد ضرر روزانه قطعی اینترنت

اما قطعی اینترنت بین‌الملل در ایران روزانه چه خسارتی برای ایران در پی داشته است؟ سایت «نت‌بلاکز» - یکی از مؤسسات ناظر بر وضعیت اینترنت در جهان - با اشاره به حداقل شدن میزان دسترسی به اینترنت در ایران، میزان خسارت روزانه قطعی اینترنت بین‌الملل برای هر روز را حدود ۴۰۰میلیارد تومان برآورد کرده و یادآور شده است که این رخداد طی تنها پنج روز بیش از ۳۰۶ میلیون دلار (بالغ بر ۳هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان) خسارت زده است. از سوی دیگر آسوشیتدپرس نیز در گزارشی آورده است: اگر تحریم‌های گسترده علیه ایران وجود نداشت، این خسارت‌های اقتصادی ممکن بود بسیار فراتر از برآوردهای فعلی باشد.

سایت ماهنامه پیوست نیز در گزارشی به موضوع خسارت‌های قطع اینترنت در کشور پرداخته و یادآور شده است که بخش قابل توجهی از ضرر قطع اینترنت، اپراتورهای اینترنت ثابت و همچنین تلفن همراه را نشانه گرفته که وظیفه تأمین سرویس اینترنت کاربران را برعهده دارند.

آن طور که مدیرعامل یکی از شرکت‌های اینترنتی می‌گوید با قطع اینترنت، آنها در هر روز متحمل ضرر ۱.۲تا ۱.۳ میلیارد تومانی شده‌اند. طبق گفته این فعال حوزه اینترنت، حجم درآمدی در بازار اینترنت ثابت کشور حدود ۴۰۰میلیارد تومان است که این رقم در یک روز حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیارد تومان برای کلیه سرویس‌دهندگان اینترنت ثابت کشور برآورد می‌شود. وی یادآور شد: در این چند روز قطع اینترنت در حدود ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد تومان خسارت بابت این محدودیت داشته‌ایم؛ چراکه اکنون استفاده از ترافیک بین‌الملل به صفر درصد رسیده و مجموع استفاده کاربران از ترافیک داخلی هم برابر ۱۰ درصد ترافیک پیشین برآورد می‌شود که رقم خاصی به حساب نمی‌آید. یکی از مدیران اپراتورهای تلفن همراه کشور نیز به پیوست اعلام کرد که مصرف پهنای باند نسبت به پیش از اعمال محدودیت اینترنت بین‌الملل، به یک پانزدهم کاهش یافته است.