۰ نفر

همسرم پیش مشاور نمیاد، چه کار کنم؟

۹ مرداد ۱۴۰۱، ۲۱:۲۶
کد خبر: 657470
همسرم پیش مشاور نمیاد، چه کار کنم؟

راضی کردن شوهر به گرفتن مشاوره مخصوصا در فرهنگ ما از جمله دغدغه های زنان در تنش های ایجاد شده در زندگی مشترک میباشد و به دلیل شرایط خاص فرهنگی حاکم بر جامعه ما هنوز به قدر کافی مراجعه به روانشناس برای گرفتن راهنمایی در مورد مسائل مختلف عادی تلقی نمیشود.

ساده ترین راه راضی کردن همسر برای گرفتن مشاوره

به گزارش اقتصاد آنلاین، هنوز هم مردان زیادی در جامعه ما وجود دارند که فکر میکنند کسانی به سمت مشاوره روانشناسی میروند که حتما مشکل روانی دارند. زمانی که زنان در زندگی خود به مشکلاتی بر میخورند که تصور میکنند حتما برای حل آن به کمک یک فرد متخصص نیاز دارند. قبل از هر چیز گاهی با چالش قانع کردن شوهر برای گرفتن مشاوره رو به رو هستند. در ادامه بیشتر به این نکته میپردازیم که چطور این اتفاق سریع تر و راحت تر می افتد؟

چگونه شوهر خود برای مشاوره خانواده قانع کنیم؟ 

راه های راضی کردن شوهر برای گرفتن مشاوره میتواند بسیار متفاوت و متنوع باشد. تعدادی از راه های قانع کردن شوهر برای گرفتن مشاوره به شرح زیر است:

حتما مراجعه به مشاوره خانواده را جزو نیازهایی مطرح کنید که برای هر دو شما لازم است نه فقط آقا.

مشاوره زندگی زناشویی نباید یک امر غیر عادی بنظر برسد. در این صورت شوهر میتواند راحت تر با این موضوع کنار بیاید.

زنان باید به خاطر داشته باشند که حتما در مشارکت خواستن شوهر نیز از روانشناس کمک بگیرند تا بهترین راه را انتخاب کنند.

حتی اگر مطمئن هستید که مشکل به وجود آمده حاصل اشتباهات شوهر شما است، هیچگاه همسر خود را با تحقیر و توهین مجبور به مراجعه به روانشناس نکنید.

مشاوره

قانع کردن شوهر برای گرفتن مشاوره مهم است

چگونگی متقاعد کردن همسر برای دریافت مشاوره بسیار بستگی به این دارد که مرد مورد نظر به لحاظ شخصیتی چه ویژگی‌هایی داشته باشد. اگر شوهر شخصیتی داشته باشد که پیشنهاد مستقیم شما روی او تاثیر کمی دارد. میتوانید از افرادی که روی او تاثیر گذار هستند کمک بگیرید. در گذشته وقتی زن و شوهر در زندگی به مشکل می خوردند و نمیتوانستند راه حلی برای آن پیدا کنند از بزرگتر ها مثلا پدر و مادر دختر یا پسر کمک می گرفتند. با این که سبک زندگی های مشترک امروزی کاملا تغییر کرده است ولی بزرگتر ها در فرهنگ ما هنوز هم تاثیرگذار هستند.

اما اگر همسر شما دوست ندارد که کسی از اختلافات و مشکلات زندگی خصوصی شما خبر نداشته باشد قطعا شما باید به خواسته او احترام بگذارید.نکته بعدی که میتواند در راضی کردن شوهر برای دریافت مشاوره مهم و کلیدی باشد این است که شما باید اطلاعات دقیق و تعریف روشنی از مشاوره و فواید آن به شوهر خود ارائه دهید. در برخی موارد به هر دلیلی مردان اطلاعات دقیق و درستی از کارها و خدمات روانشناس و مشاوره خانواده ندارند و در این صورت گاهی دچار برداشت و قضاوت های نادرست در این مورد میشوند.

آیا برای اینکه شوهرم به مشاوره بیاید، راهی هست؟

این سوال را خیلی از زنانی که احساس میکنند راه حل مشکلشان در دست مشاوران است در ذهن دارند و میپرسند. به این دسته از زنان پیشنهاد میشود که قبل از این که بخواهند به دنبال جواب این سوال باشند که چکار کنم که شوهرم به مشاوره بیاید، خودشان باید حداقل یک جلسه به نزد مشاور بروند و اطلاعات لازم را به روانشناس خود بدهند. کسانی که سابقه مراجعه به مشاور را داشته اند میدانند که یک یا دو جلسه اول مشاوره باید به آشنایی مراجع و مشاور بگذرد و مشاور به خوبی با زندگی فردی و زناشویی مراجعان خود آشنا شود تا بتواند بهترین پیشنهاد ها را برای آنها ارائه کند.

چرا آقایان کمتر به مشاوره می آیند و چگونه اونا رو بیاریم؟

سلام یکی از سوالات خانم ها اینه که چگونه همسرم را بیارم مشاوره درحالی که او لجبازی میکنه و اصلا نمیاد و میگه من خودم به همه مشاوره میدم.

ابتدا قبل از بیان علت این کار و راهکار مناسب برای رفع آن چند ویژگی مردان را بیان میکنم تا با شناخت بهتری بتوانیم به نتیجه برسیم.

نکته اول

(اولین ویژگی مهم‌ مردان کسب اقتدار و بزرگی هست که حتی خواست یک زن هم اینه که همسرش بزرگ باشه و طبیعیه که وقتی شما بهشون بگید بیا برو مشاوره مخالف کنه چون احساس بزرگیش به خطر می افته.)

نکته دوم

(اینکه مردان کلا راه حل محور هستند، تقریبا مشکلی در دنیا وجود نداره که یه مرد براش حداقل یک راه حل نداشته باشه حتی اگه اون مشکل رو از نزدیک ندیده باشه جالبه بدانید همین ویژگی رو هم خانم ها از مردشون میخوان یعنی اونا دوست دارند مردشون نگه من بلد نیستم و نمیدونم و طبیعیه وقتی بهش میگید برو مشاوره، داری به کسی که خودش رو آگاه به راه حل ها میدونه میگید برو راه حل را کسی دیگه دریافت کن.)

نکته سوم

از طرفی برخی خانم ها شیوه و زمان طرح کردن رفتن به مشاوره را به خوبی رعایت نمیکنند و در واقع از مشاور به عنوان ابزاری به عنوان قاضی تعیین کننده مقصر استفاده میکنند و طبیعیه که مرد حتی اگه خودشو مقصر هم بدونه بازم مشاوره نمیاد.

راهکارهایی برای حل مشکل آوردن مردان به مشاوره

به هرحال با توجه به اطلاع از ویژگی های فوق و خیلی ویژگی هایی مانند رعایت شرایط گفتگوی همدلانه راهکارهای زیر رو برای حل مشکل آوردن مردان به مشاوره ارائه میکنم.

  • در دعوت کردن از همسرتون برای رفتن به مشاوره، رفتار یالحن شما که موجب بشه مردتون احساس کنه اقتدارش کم شده را انجام ندید مثلا بهش نگید پاشو برو به یه مشاور خودتو نشون بده یا برو مشاوره.
  • هرگز او رو مقصر و متهم بوجود اومدن مشکل یا مساله نکنید یعنی نگید تو مشکل داری و باید بری حتما مشاوره.
  • هرگز به او نگید و القا نکنید که الان که مشاوره نمیاد داره لجبازی میکنه چون او به این حرف شما گارد میگیره و به شدت رفتار لجبازیش رو توجیه میکنه.
  • به جای تمرکز روی شخصیت همسرت تمرکزت رو با بیان و رفتاری مناسب در مورد اون مشکلی که بوجوداومده داشته باشیم مثلا نگید تو چرا مشاوره نمیایی بلکه بگید اگه نرم مشاوره حالم خوب نمیشه و نیاز به مشاوره دارم.
  • در گفتگو با همسرت از ضمیر مفرد استفاده نکن و او رو مخاطب قرار نده بلکه از ضمیر جمع(من +تو) استفاده کن مثلا در مثال بالا بهتره بگیم هردو مون به مشاوره نیاز داریم.

همسر خود را محکوم و سرزنش نکنید

  • یه کاری کنید که انگار تصمیم مشاوره رفتن رو او داره میگیره مثلا بگید تو یه مشاور خوب که قبولش داشته باشی رو نمیشناسی که بریم پیشش.
  • همسرت رو متهم نکنید و بهش برچسب نزنید چون او رو لجوج تر خواهید کرد مثلا بهش نگید من که میدونم چرا نمیری مشاوره چون میترسی دستت رو بشه.
  • در مقابل جواب منفی او که مشاوره نمیاد سریع جواب ندید و رفتار او رو تفسیر نکنید و قضاوت نکنید مثلا اگر از مردت نمیاد مشاوره سریع ربطش نده که او دیگه تو رو نمیخواد و کسی دیگه رو میخواد.
  • نقش مشاور را یک درمانگر ترسیم کنید نه یک قاضی مثلا بهش نگید بریم پیش مشاوره تا اون بگه کی مقصره بلکه بگید به نظرت بریم پیش یه متخصص خانواده.
  • در موقعی که میخواهید با همسرتون درمورد مشاوره رفتن صحبت کنید هرگز لحن و صداتون رو بالا نبرید.
  • خویشتن دار باشید و پای خانواده ها رو وسط نکشید و تلفن رو برندارید به همه خبر بدید که چرا او نمیاد مشاوره.
  • اگر گفت نمیام مشاوره سریع قهر نکنید بلکه این پیشنهاد را یه وقت دیگه مطرح کنید و یادتون باشه کماکان به مردتون محبتتون رو نشون بدید و سرویس بدید.
  • در موقع گفتگو باشوهرتون در مورد آمدن به مشاوره، امتیازات منطقی این کارتون رو که برای او میتونه مهم باشه رو بهش بگو و از او نظر خواهی کن مثلا اگر این کارو رو انجام بدیم به نظرت چقدر به نفعمون هست؟؟
  • در انتها باید بگم درسته که مردان خیلی با هم متفاوت هستند ولی با کمی صبوری و تمرکز بر مهارتهای زندگی میشه میزان و شدت لجبازی رو در زندگی زناشویی کاست.