۰ نفر

معاون پرستاری وزارت بهداشت؛

۴۵هزار پرستار کرونا گرفتند

۲۶ آذر ۱۳۹۹، ۱۵:۱۹
کد خبر: 490454
۴۵هزار پرستار کرونا گرفتند

معاون پرستاری وزارت بهداشت ، با اشاره به اینکه ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا و پس از بهبودی به کار خود بازگشتند گفت: کارانه پرستاران به دلیل کم شدن درآمد بیمارستان ها، کاهش پیدا کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، مریم حضرتی، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در خصوص قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران گفت: طرح به‌کارگیری ۸۹ روزه پرستاران از ابتدای کرونا راه اندازی شد و با توجه به اشغال بالای تخت‌ها، دانشگاه‌ها اقدام به گرفتن پرستاران طی ۸۹ روز در قالب طرح ۸۹ روز کردند.

وی افزود: پرستاران به صورت خرید خدمت، طرحی و یا تمدید طرح به کار گرفته شدند و تعداد کمی ازافراد هم اکنون به صورت ۸۹ روزه با دانشگاه‌ها همکاری می‌کنند.

حضرتی با اشاره به اینکه دو هزار پرستار ۸۹ روزه در کشور داریم، گفت: ۱۰۶۹ نفر از این افراد پرستار و مابقی در گروه‌های دیگر فعال هستند و اگر دانشگاه‌ها رضایت دارند بعد از ۳۰۰ روز دیگر نباید واژه ۸۹ روزه داشته باشند و اقدام به خرید خدمت و جذب این افراد کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که افراد کادر درمان به دلیل کمبود پرستار در مراکز درمانی بیمارستان‌ها به کار گرفته می‌شوند، گفت: در برخی مراکز درمانی افراد آموزش دیده که عمدتاً جهادی نیز هستند برای کارهای اولیه به عنوان کمک پرستار به کار گرفته می‌شوند اما به هیچ عنوان اقدامات تخصصی پرستاران را این افراد نباید انجام دهند و نمی‌دهند. اما در طرح شهید سلیمانی که به منظور کاهش مرگ و میر و مقابله با کرونا اجرایی شده که بسیار هوشمندانه بوده بسیج ملی صورت گرفته و از همه گروه‌ها در این طرح شرکت دارند و از آنها کمک گرفته می‌شود ولی برای کارهای تخصصی پرستاری مجاز نیستند اقدامات را به غیرپرستاران بدهند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص تعداد پرستاران مبتلا به کرونا نیز گفت: بر اساس آمارهای موجود ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده و به کار خود بازگشتند و در حال حاضر فقط ۴۵ پرستار در قرنطینه به سر می‌برند و ۲۱ نفر مرخصی استعلاجی دارند.

وی گفت: خوشبختانه از یک جامعه ۲۰۰ هزار نفری پرستاری از ابتدا همه پای کار بودند و شاید فقط دو یا سه نفر ترک خدمت کردند.

حضرتی در مورد آمار پرستاران شهید نیز گفت: به دستور وزیر، کمیته شهدا زیر نظر معاونت توسعه تشکیل و پرونده پرستارانی که فوت شدند را بررسی می‌کنند و ارائه آمار باید از سوی این معاونت و کمیته انجام شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در مورد استخدام پرستاران گفت: مهمترین معضل جامعه پرستاری امروز کمبود نیرو است که در این خصوص بسیار مشکل داریم و برای اینکه برخی قوانین را به درستی نمی‌توانیم اجرا کنیم به دلیل کمبود نیرو است اما خوشبختانه در سال ۹۸ تا ۹۹ توانستیم ۱۰ هزار نیرو جذب کنیم اما این تعداد نیز جوابگوی کمبودهای ما نیستند. به همین دلیل مجوز جذب ۳۰ هزار نیروی دیگر گرفته شده و اعتبار تأمین نیز شده است که امیدواریم درصد بالایی از این نیروها را به پرستاران اختصاص دهند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا از پرستاران باردار در بخش‌های کرونایی استفاده می‌شود، گفت: از همان ابتدای شیوع کرونا دستورالعمل‌های لازم به دانشگاه‌ها ابلاغ شد که پرستاران «های ریسک»، دارای بیماری زمینه‌ای یا باردار در بیمارستان‌ها و در بخش‌های کووید ۱۹ مشغول به کار نباشند و فقط یک مورد در شیراز مشاهده شد اما در مجموع استفاده از پرستاران های ریسک در بخش‌های کرونایی تخلف است و در صورت مشاهده با آنها برخورد می‌شود.

حضرتی در مورد تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیز گفت: بخشی که مربوط به معاونت پرستاری است انجام شده و مابقی نیز مربوط به شورای عالی بیمه و سازمان برنامه و بودجه است که جلسات زیادی نیز برگزار شده است و آن بخشی که مربوط به ما بوده انجام داده‌ایم و برای خدمات مراقبت در منزل تعرفه گذاری انجام می‌دهیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خصوص بودجه کمبود تأمین پرستار در سال ۱۴۰۰ گفت: این موضوع مربوط به معاونت توسعه وزارت بهداشت است و باید از آنها پیگیری شود.

وی در مورد پرداخت فوق‌العاده ویژه و همچنین کارانه به پرستاران گفت: پرداخت فوق‌العاده از مسائلی است که مربوط به معاونت توسعه است اما پیگیری این موضوع و حقوق، معیشت و رفاه پرستاران یکی از وظایف معاونت پرستاری است که در این خصوص پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

حضرتی گفت: به همت معاونت توسعه وزارت بهداشت این کار انجام گرفته و به دانشگاه‌ها اعلام شده که باید اعتبار پرداخت فوق‌العاده حقوق پرستاران را تأمین کنند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر به دلیل اینکه بیمارستان‌ها، عمل‌های غیر ضرور انجام نمی‌دهند و درآمد آنها کاهش پیدا کرده به همین دلیل کارانه ها نیز کاهش پیدا کرده است و فوق‌العاده ویژه را برای جبران این موضوع تعیین کرده‌اند و پیگیر پرداخت آن نیز هستند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۱۴۴ هزار پرستار در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و ۶۰ هزار پرستار در بخش‌های غیردولتی داریم گفت: ۶۵ درصد از نیروهای نظام سلامت را پرستاران تشکیل می‌دهند.

وی در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر عضویت وی در هیأت مدیره آوای سلامت گفت: خانه پرستار گفته بود که حضرتی عضو هیأت مدیره آوای سلامت است؛ در سال ۹۶ به این دلیل که هیأت مدیره آوای سلامت عضو شده بود و کسی جایگزین نشده و چک‌ها مانده بود و اگر چک‌ها امضا نمی‌شد، حقوق پرستاران به تعویق می‌افتاد و این جایز نبود، قبول کردم که حدود سه یا چهار ماه مسئولیت داشته باشیم تا فرد جدیدی جایگزین شود.

وی ادامه داد: نمی‌دانم خانه پرستار چه سودی از این موضوع می‌برد که تاکنون چند بار اعلام کرده معاون پرستاری عضو هیأت مدیره آوای سلامت است. اصلاً این طور نیست و من عضو نیستم و فقط سه یا چهار ماه عضو بودم که دلیل آن هم بیان شد. نظارت کامل بر پرستاران شرکتی آوای سلامت داریم و مشکلات آن‌ها نیز کامل بررسی می‌شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت به خدمات مراقبت در منزل در دوران کرونا به بیماران اشاره کرد و گفت: ۴۵ هزار خانواده در دوران کرونا تحت پوشش خدمات مراقبت در منزل قرار گرفتند؛ ضمن اینکه موضوع پوشش خدمات مراقبت در منزل در شورای عالی بیمه در حال پیگیری است.

وی با اشاره به آسیب‌های روحی روانی پرستاران در دوران کرونایی افزود: مشاوره رایگان روانی به پرستاران در دانشگا های علوم پزشکی ارائه می‌شود.

حضرتی تاکید کرد: نرم اشتغال و فعالیت پرستاری در مراکز درمانی ما ۱.۱ است و باید این عدد به ۲.۲ برسد. همچنین برنامه ریزی توانمند سازی ۵ هزار پرستار برای فعالیت در بخش آی سی یو عمومی و تخصصی صورت گرفته است.

وی با اشاره به تمدید فعالیت طرح کادر پرستاری از ۲۴ ماه به ۳۶ ماه، خاطرنشان کرد: پرداخت معوقات به پرستاران به ۴ ماه کاهش یافته است.