۰ نفر

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین؛

هیچ منطقه سفیدی در قزوین وجود ندارد

۲۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۰
کد خبر: 475005
هیچ منطقه سفیدی در قزوین وجود ندارد

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین گفت: استان قزوین در وضعیت قرمز با مرز پرخطر قرارداد و هیچ فرمانداری نمی‌تواند ادعا کند که وضعیت شهرستانش سفید است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، منوچهر حبیبی در ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که امروز ۲۷ مهرماه در استانداری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: با توجه به افزایش شیوع کرونا در قزوین در سه روز گذشته سه جلسه فوق‌العاده برگزار کردیم، روز جمعه محدودیت‌های لازم اعلام شد، دو جلسه دیگر نیز با حضور بخشداران و فرمانداران استان قزوین برگزار شد تا همه ظرفیت‌ها پای‌کار بیایند و حساسیت‌ها را درک کنند.

وی افزود: مهار کرونا، حجم و دامنه‌اش به‌قدری گسترده است که صرفاً بر عهده حوزه بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی نیست بلکه موضوع حاکمیتی و مدیریتی است که بالاترین مقام اجرایی استان، شهرستان و بخش‌ها باید ورود و از تمام امکانات برای مهار کرونا استفاده کنند، اولویت همه دستگاه‌ها، ادارات، نیروهای لشگری و کشوری نیز باید همه امکانات و نیروی انتظامی را در اختیار مهار کرونا قرار دهد.

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین اظهار کرد: تعداد افراد مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان‌ها بیش از ۴۰۰ نفر شده است درحالی‌که ما ۴۰۰ تخت برای پذیرش مبتلایان به کرونا اختصاص داده بودیم اما مجبور شدیم با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح ۲۰۰ تخت دیگر اضافه کنیم، این نشان می‌دهد که شیب مبتلایان به کرونا در قزوین رو به افزایش است و باید امکانات لازم را فراهم کنیم.

وی یادآور شد: ما باید ظرفیت تخت‌های بیمارستانی برای پذیرش بیماران کرونایی را افزایش دهیم که کار راحتی نیست، هر تخت نیاز به یک پرستار و تجهیزات ویژه دارد بنابراین هزینه گزافی به ما تحمیل می‌شود؛ از ۲۰۰ تخت اضافه‌شده ۴۰ تخت مختص بیمارستان رحیمیان است که باید به‌سرعت پیگیری شود، همچنین بیمارستان ارتش باید به‌سرعت آماده شود و از این هفته پذیرش صورت بگیرد.

حبیبی یادآور شد: وضعیت شیوع کرونا در هیچ شهرستان استان قزوین سفید نیست و کسی نمی‌تواند ادعا کند که شهرستانی سفید است، در حال حاضر هیچ نقطه‌ای در استان پیدا نمی‌شود که وضعیت سفید داشته باشد و مصوبات ستاد کرونا باید در تمام شهرستان‌ها اجرایی شود.

با کمبود دستگاه اکسیژن‌ساز روبه‌رو هستیم

وی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های اصلی درمان مبتلایان به کرونا اکسیژن‌رسانی است، در حال حاضر نیاز اصلی ما دستگاه اکسیژن ساز است و با کمبود شدید اکسیژن روبه‌رو هستیم؛ مجبور شدیم از کپسول‌های اکسیژن استفاده کنیم درواقع از واحدهای تولیدی کپسول اکسیژن به امانت گرفتیم که نشان از وضعیت بد استان قزوین دارد.

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین بیان کرد: جلسات ستاد شهرستانی باید به‌صورت مستمر برگزار شود، بخشداران را توجیه کردیم و انتظار داریم که با کاهش شیوع کرونا روبه‌رو شویم، هر دهیاری باید ستاد مقابله با کرونا تشکیل دهد، تاکنون وضعیت روستاها بد نیست اما با توجه به شرایط مسافرت به سمت روستا شاهد آلودگی در روستاها هستیم.

وی تأکید کرد: استان قزوین در وضعیت قرمز با مرز پرخطر قرارداد و هیچ منطقه‌ای سفید نیست، دانشگاه علوم پزشکی دیگر نباید وضعیت را به‌صورت شهرستانی اعلام کند، فاصله شهرستان‌های قزوین بسیار کم است و نمی‌توان گفت شهرستانی سفید و دیگری قرمز است.

حبیبی خاطرنشان کرد: ما سه هفته محدودیت کرونایی در استان قزوین را اعمال کردیم، همین امر باعث اعتراض برخی از رستوران‌دارها و مشاغل این‌چنینی شد چراکه این افراد حقوق مشخصی ندارند که در تاریخ مشخص به حسابشان واریز شود، بنابراین ممنوعیت برداشته‌شده و صرفاً محدودیت اعمال می‌شود برای مثال تالارهای پذیرایی باید با ۳۰ درصد ظرفیت کار کنند اگر تالاری ۱۰۰ صندلی دارد تنها ۳۰ صندلی می‌تواند بماند و ۷۰ صندلی دیگر باید توسط نماینده مرکز بهداشت پلمب شود.

وی عنوان کرد: بااین‌حال مدیران تالارها نسبت به این امر اعتراض کردند و گاهی بیشتر از ۳۰ درصد ظرفیت تالار را استفاده می‌کنند این نشانه ضعف نظارت‌ها است، تعداد تالارهای پذیرایی سطح استان تعداد زیادی نیست که از نظارت آن غافل شویم هر شهرستان باید به‌صورت جدی بر تالارهای منطقه‌اش نظارت داشته باشد.

حبیبی افزود: سالن‌های ورزشی نیز به ازای هر ده مترمربع یک نفر می‌تواند استفاده کند، این موارد نیاز به مراقبت دارد و نماینده اداره کل ورزش و جوانان باید نظارت جدی کند، اگر سالن ورزشی یا تالار پذیرایی تخلفی کرد ما به مدیران سالن‌های ورزشی و تالارهای پذیرایی کاری نداریم بلکه فرمانداران و بخشداران باید مدیران مربوط به آن بخش مثلاً مدیر ورزش و جوانان یا مدیر صمت شهرستان را مواخذه کنند.

وی خاطرنشان کرد: سالن‌های زیبایی زنانه نیز می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به کار خود ادامه بدهند، نوبت‌دهی باید به‌صورت و خدمات باید یک‌نفره صورت بگیرد، هیچ سالنی نمی‌تواند همزمان به دو نفر خدمت ارائه دهد این امر نیز نیاز به نظارت اتاق اصناف دارد اگر رعایت نشود رئیس اتحادیه‌ها باید مواخذه شوند.

نگرانی ما بیماران غیرکرونایی و کرونایی بودن بیمارستان‌ها است

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین یادآور شد: تجربیات چندین ماه گذشته نشان داده است که برخورد با مدیران اصلی صورت نگیرد شاهد ادامه تخلفات خواهیم بود، زمان اخطار و تذکر گذشته است و ۸ ماه است گرفتار کرونا شدیم در حال حاضر باید وارد اقدام شویم و تذکر و هشدار دیگر جواب نمی‌دهد، دستور قضایی صادرشده و در لحظه می‌توان مراکز را پلمب کرد.

وی تأکید کرد: نظارت بر مطب‌های پزشکی بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و در این حوزه توقع بیشتری داریم، در حال حاضر داروخانه‌ها و مطب‌ها باید به‌صورت جدی نظارت شوند، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه نیز بدون اخذ نظر ستاد کرونا و دانشگاه علوم پزشکی نباید در خصوص برگزاری نماز جمعه اظهارنظر کند.

حبیبی خاطرنشان کرد: ما به‌شدت نگران مبتلایان کرونایی بودیم، در حال حاضر با توجه به کرونایی شدن همه بیمارستان‌ها نگران حال بیماران غیر کرونایی هستیم و اگر فکری نشود از هر دو لحاظ مشکل پیدا می‌کنیم، ما باید تلاش کنیم که تعدادی بیمارستان به مبتلایان به کرونا و برخی بیمارستان‌ها به بیماران غیر کرونایی اختصاص یابد، در این میان باید از ظرفیت هلال‌احمر و بسیج در معابر پرتردد استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: درمانگاه فرهنگیان و سپاه نیز باید در حوزه غربالگری همکاری کنند و افرادی که تشخیص دادند نیاز به بستری دارند به بیمارستان‌ها معرفی شوند تا از تجمع افراد در بیمارستان‌ها جلوگیری شود، همچنین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به‌عنوان متولی اطلاع‌رسانی در کنار دانشگاه علوم پزشکی قرار بگیرد و کارهای تبلیغاتی انجام دهد.

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین یادآور شد: عده‌ای می‌گویند باید ماسک مجانی در اختیار مردم قرار دهیم این چاره کار نیست باید ماسک ارزان‌قیمت تولید کنیم چراکه مردم ماسک رایگان را جدی نمی‌گیرند، در حال حاضر کمبودی در خصوص ماسک نداریم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی تأکید کرد: از دانشگاه علوم پزشکی می‌خواهیم برای شش‌ماهه دوم سال، میزان ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی موردنیاز استان را پیش‌بینی کند و سازمان صمت نیز مکلف است میزان پیش‌بینی‌شده را تأمین کند.

حبیبی با اشاره به بازدید مدیران از واحدهای تولیدی تصریح کرد: بازدید مدیران از واحدهای تولیدی و پروژه‌ها نباید به‌صورت تجمع باشد در حال حاضر مدیران صمت و رئیس شرکت شهرک‌های صنعتی به این موردتوجه نمی‌کنند و چندین نفر را با خود همراه می‌کنند درحالی که حضور یک مدیر کفایت می‌کند، همان‌طور که برای خبرنگاران محدودیت ایجادشده است برای حضور مدیران در این نیز باید محدودیت ایجاد شود.