۰ نفر

توضیح آموزش و پرورش درباره دریافت هزینه فوق برنامه مدارس

۱۲ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۱
کد خبر: 443228
توضیح آموزش و پرورش درباره دریافت هزینه فوق برنامه مدارس

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام حضوری دانش‌آموزان فقط در پایه‌های ورودی صورت می‌گیرد، گفت: دریافت هزینه فعالیت‌های فوق برنامه، پس از بازگشایی مدارس مجاز است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در خصوص ثبت‌نام مدارس در سال تحصیلی 1400-1399، اظهار کرد: تنها ثبت‌نام در پایه اول دوره ابتدایی، هفتم و دهم دوره متوسطه صرفاً به صورت حضوری و با حضور اولیا در مدارس انجام می‌شود که در این پایه‌ها والدین باید طبق زمان‌بندی‌هایی که از طرف مدیران مدارس اعلام می‌شود و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای ثبت‌نام در مدرسه حاضر شوند.

وی افزود: برای سایر پایه‌‌ها نیاز به حضور در مدارس نیست و کماکان مانند سال‌های قبل پس از اتمام امتحانات پایان سال تحصیلی، ثبت‌نام در پایه بالاتر توسط خود مدرسه انجام می‌شود مگر اینکه دانش‌آموزی از یک مدرسه بنا بر ضرورت به مدرسه دیگر منتقل شود.

مظفر در مورد برنامه زمان‌بندی ثبت‌نام، تشریح کرد: طبق برنامه ارائه شده به ادارات و ستادهای ثبت‌نام استان‌ها، ثبت‌نام پایه اول تحصیلی از اول خرداد در مدارس آغاز می‌شود و ثبت‌نام پایه‌های هفتم و دهم دوره اول و دوم متوسطه از ابتدای تیر انجام خواهد شد.

وی با اشاره به پایان مرداد به عنوان پایان زمان ثبت نام مدارس گفت: زمان ثبت‌نام برای تمام دوره‌ها در شرایط عادی تا 31 مرداد اعلام شده و مدارس و اولیا باید ثبت‌نام دانش‌آموزان را تا آن زمان جمع‌بندی کنند مگر آنکه دانش‌آموزی به هر دلیلی مجبور به انتقال درون یا برون شهری باشد که در آن صورت ثبت‌نام در شهریور انجام خواهد شد.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایت وزارت آموزش و پرورش گفت: توصیه ما به والدین و کادر مدرسه این است که با توجه به مشخص بودن تراکم کلاس‌ها و ظرفیت مدارس، ثبت‌نام دانش‌آموزان را  طبق زمان بندی اعلام شده انجام دهند و آن را به روزهای انتهایی شهریور موکول نکنند تا از بروز مشکل در پایان شهریور جلوگیری شود.

مظفر در مورد تعداد دانش‌آموزان هر کلاس در سال تحصیلی جدید، گفت: تراکم کلاس‌ها معمولا بر اساس سال قبل و محدوده بندی استان و منطقه برای هر مدرسه برآورد و تعیین می‌شود؛ تقریبا محدوده ثبت‌نام و آمار برای تمام مدارس مشخص است مگر آنکه احیانا در مدرسه‌ای تعداد ثبت‌نام بر اساس انتقال‌های انجام شده به تعداد محدودی کم و زیاد شود.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به احتمال شیوع مجدد ویروس کرونا در مهر سال آینده گفت: از آنجایی که شرایط آموزش به صورت حضوری یا غیرحضوری تأثیری در ثبت‌نام دانش‌آموزان در محدوده‌های ثبت‌نامی مدارس ندارد بنابراین بیماری کرونا در تراکم مدارس تغییری ایجاد نخواهد کرد و با شیوع مجدد این ویروس در مهر آینده تنها در صورتی که ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مدارس را تعطیل اعلام کند قطعا پس از تصمیم‌گیری آموزش و پرورش مبنی بر آموزش حضوری یا غیرحضوری باید با رعایت پروتکل‌ها در این زمینه تصمیم‌گیری‌های جدیدی صورت بگیرد که در زمان خودش به آن می‌پردازیم.

مظفر تصریح کرد: برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در پایه‌های ورودی دوره ابتدایی و متوسطه مانند سال قبل به مدارک احراز سکونت نیاز است؛ اتفاقی که در سال‌های قبل رخ داد، این بود که در برخی موارد قولنامه یا فیش‌های آب و برق ارائه شده به مدارس صوری بودند؛ برای جلوگیری از این مشکل امسال با واحد بازرسی وزارت صمت مکاتبه‌ای صورت گرفت و مقرر شد طی ابلاغیه یا بخشنامه به واحد املاک از قراردادهای صوری برای اجاره یا تملیک امتناع شود. امیدواریم با ابلاغ این بخشنامه و هماهنگی‌های انجام شده با اتحادیه‌های املاک از قراردادهای صوری صرف نظر و امتناع شود.

وی در مورد ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارسی که نزدیک به محدوده ثبت‌نامی آنان است، گفت: به استناد ماده 31 آیین‌نامه اجرایی مدارس، دانش‌آموزانی که در محدوده ثبت‌نام مدارس هستند، اولویت ثبت‌نامی را دارند و اگر احیانا شرایطی بود که مدرسه به محل سکونت دانش‌آموز نزدیک بود ولی در محدوده ثبت‌نامی آن قرار نداشت، دانش‌آموزان می‌توانند اسناد خود را به ستادهای ثبت‌نام واقع در منطقه خود تحویل دهند و با دریافت نامه از ستاد در مدرسه موردنظر ثبت‌نام کنند.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بر اساس ماده اجرایی مدارس، والدین کارمند نیز امکان ثبت‌نام فرزند خود را در نزدیکترین مدرسه به محل کار خود دارند و مدارس هم موظف به انجام این ثبت‌نام هستند.

* به جز مدارس غیردولتی هیچ مدرسه‌ای در هنگام ثبت‌نام مجاز به دریافت وجه نیست

مظفر در خصوص اخذ شهریه در مدارس خاص در هنگام ثبت‌نام دانش‌آموزان بیان کرد: در ماده 30 آیین‌نامه اجرایی به صراحت اشاره شده است که هیچ مدرسه‌ای در هنگام ثبت‌نام مجاز به دریافت هیچ‌گونه وجهی نیست مگر مدارس غیردولتی که شهریه مصوب آنها از طریق ستاد مرکزی اعلام می‌شود و باید پوستر نرخ شهریه در مدارس نصب باشد.

* مدارس سمپاد مجاز به دریافت50 درصد نرخ شهریه هنگام ثبت نام هستند

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش افزود: مدارس هیأت امنایی مثل مدارس دولتی می‌باشند و مجاز به دریافت هیچگونه وجهی نیستند و صرفا پول کتاب و بیمه باید از طرف اولیا پرداخت شود. مدارس غیردولتی تنها مجاز به دریافت شهریه مصوب هستند. در مدارس سمپاد و تیزهوشان 50 درصد نرخ شهریه مصوب و مدارس شاهد نیز مجاز به دریافت شهریه مصوب ستاد مرکزی شاهد هستند.

وی تأکید کرد: اما در تمام مدارس، هزینه فعالیت‌های آموزشی و غیرآموزشی فوق برنامه و سرویس مدارس بعد از بازگشایی مدارس و طرح در شورای مدرسه و تصویب آن با اختیار خود والدین دریافت شود.

مظفر گفت: اگر مدرسه‌ای غیر از این عمل کند اولیا می‌توانند هم از طریق سامانه ثبت شکایات به آدرسshekayat.medu.ir  ویا از طریق سامانه رسیدگی به شکایات در سازمان مدارس غیردولتی به آدرسmosharekatha.ir  اقدام به ثبت شکایات کنند تا حداکثر در مدت 7 روز به آن رسیدگی شود.

وی در خصوص برگزاری آزمون پایان سال تحصیلی، گفت: با توجه به دستورالعمل برگزاری امتحانات تنها در دو پایه نهم و دوازدهم امتحانات پایان سال تحصیلی به صورت حضوری انجام خواهد شد و در بقیه پایه‌ها به صورت غیرحضوری خواهد بود و مدرسه نمی‌تواند با نظر والدین یا به اختیار خودش در این مورد تصمیم گیری کند. در پایه اول ابتدایی اختیار برگزاری آزمون به صورت حضوری یا غیرحضوری بر عهده مدیر و معلم مدرسه است و معلم و مدیر باید اطمینان داشته باشند که در این دوره یادگیری کامل شده است.

* استفاده از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان به عنوان ناظرین ثبت‌نام در مدارس

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مهمترین اقدام انجام شده در سال جدید گفت: در راستای اجرای تصویب نامه اصلاح نظام اداری از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان مدارس استفاده کردیم و درحال تدوین بخشنامه‌ای هستیم که در آن از رئیس انجمن اولیا و مربیان مناطق به عنوان ناظرین ستادهای ثبت نام در مناطق استفاده کنیم که در واقع والدین هم به عنوان نقش نظارتی و به عنوان بازوان کمکی این اداره کل در حوزه نظارت به ما کمک کنند و تمهیداتی اندیشیدیم تا در سامانه نظارت هم امکان ثبت گزارش توسط رئیس انجمن اولیا در هر منطقه و مدرسه وجود داشته باشد و بتوانیم بصورت غیرحضوری هر روز نظارگر روند ثبت‌نام در مدارس باشیم.