۰ نفر

شلوغی تدریجی خیابان‌ها با چراغ قرمز کرونا

۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۶:۲۲
کد خبر: 431179
شلوغی تدریجی خیابان‌ها با چراغ قرمز کرونا

برداشتن محدودیت‌ها و فعالیت مجدد مشاغل کم‌ خطر در چارچوب طرح فاصله‌گذاری هوشمند این نگرانی را به وجود آورده که با آغاز به کار اصناف، شهروندان هم ویروس کرونا را جدی نگیرند و خیابان‌ها، بانک‌ها و مراکز خرید و اصناف مجاز به فعالیت، دوباره محل تردد پرازدحام مردم باشد. این موضوع آمار مبتلایان به کرونا در برخی استان‌ها را افزایش داده و هشداری است که با تداوم آن شاهد موج دوم بیماری خواهیم بود که کنترل آن به مراتب دشوارتر از گذشته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران،«دکترمحمد کریمیان»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به شرایط کنونی استان ایلام و خطر افزایش این بیماری، بیشترین میزان ابتلا به کرونا در استان را به ترتیب شهرستان‌های ایلام، ایوان و مهران عنوان کرد و افزود: در حوزه جنوبی استان به‌خصوص شهر ایوان نیز آمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است که نیاز به برنامه‌ریزی و به کارگیری اقدامات پیشگیرانه بیشتر در این مناطق وجود دارد.

دکتر کریمیان یکی از دلایل شیوع این بیماری در شهرستان ایوان را مسافرت برخی شهروندان این شهرستان به استان قم در تعطیلات عید اعلام کرد و افزود: در آمارهای اولیه که از شهرستان ایوان منتشر شد مشخص شد که شهروندانی هم از استان قم به عنوان میهمان به این شهرستان سفر داشتند.

وی یکی دیگر از دلایل فوت مبتلایان به  بیماری کرونا در شهرستان ایوان را مراجعه نکردن بموقع به مراکز درمانی دانست و اظهار داشت: متأسفانه برخی مبتلایان تا مراحل پایانی بیماری به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمی‌کنند که در این راستا، جلسات آموزشی و مکاتباتی با پزشکان در این شهرستان داشتیم تا این گونه مسائل دوباره تکرار نشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام کمبود ماسک n95 را یکی از مشکلات کادر درمانی این استان بیان کرد و گفت: تقریباً همه پرسنل در هر فضایی که هستند درخواست این نوع ماسک را از ما می‌کنند. هر چند که تهیه این نوع ماسک بسیار سخت است.

دکتر کریمیان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را یکی از راه‌های پیشگیری از بیماری کرونا در استان ایلام عنوان کرد و گفت: در حال حاضر اماکن پرتردد از جمله بازارها و اصناف همچنان در راستای قطع زنجیره انتقال بیماری باید غیرفعال باشند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا و پرهیز از تجمعات و کاهش صبر وحوصله مردم را از مهمترین مباحث افزایش مبتلایان به این بیماری دانست و تصریح کرد: مردم فکر می‌کنند که اگر بار بیماری کمتر شده، این بیماری از بین رفته و همین امر باعث شده که عده‌ای بدون ترس وارد اجتماع شوند و در معرض ابتلا قرار گیرند. در ایلام مشکلات و چالش‌هایی در رابطه با تجمعات در تفرجگاه‌ها، اماکن و... وجود دارد. مثلاً در بام ایلام شاهد تجمع مردمی بودیم، اگر در این تجمعات فردی مبتلا به کرونا باشد، به راحتی باعث انتقال آن به دیگران نیز می‌شود و تلاش‌های دوماهه ما هم برای کنترل بیماری بی‌حاصل می‌شود.

تعطیلی بزرگترین بازار تجارت چمدانی کشور

استان بوشهر هرچند در کنترل شیوع بیماری کووید١٩نسبت به سایر استان‌های کشور پیشگام است و خوشبختانه کمترین آمار مبتلایان را دارد، اما مسئولان این استان هم نگران هستند که با بی‌توجهی مردم و عادی تلقی کردن وضعیت آمار شیوع بیماری افزایش ناگهانی پیدا کند.

محمد مظفری مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر گفت: از روزاول شیوع این بیماری استان بوشهردر کنترل آن پیشگام بوده و مسئولان بلافاصله وارد عمل شده و برای جلوگیری از شیوع این بیماری اقدامات ضروری در سراسر استان را انجام دادند. به طوری که ما زودتر از هر استان دیگری مراکز عمومی و تجاری،مدارس،دانشگاه ها،باشگاه‌ها و بازارها را تعطیل کردیم و همین عامل دلیل اصلی کاهش چشمگیر و سیر نزولی آمار مبتلایان به این بیماری نسبت به سایر استان‌ها بوده است.

وی افزود: باوجود اینکه طبق تصمیم دولت برخی مشاغل از روز ٢٣فروردین ماه اجازه فعالیت داشتند خود اصناف اعلام کردند که به‌خاطر کنترل این بیماری تا ٣٠فروردین از فعالیت خودداری می‌کنند و این نشان از توجه مردم وهمکاری آنان با مسئولان در شکستن زنجیره بیماری است. مظفری با اشاره به اینکه بوشهر بزرگترین بازار چمدانی کشور را داراست، اظهارداشت: ما از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون بازارهای گناوه، دیلم و بوشهر را با سرعت تعطیل کردیم چرا که این مراکز از پررفت و آمدترین مناطق استان محسوب می‌شود که امکان حداکثری شیوع این بیماری درآن وجود داشت.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون طرح فاصله‌گذاری در سراسر استان بخوبی انجام شده است و طرح فاصله اجتماعی هوشمند نیز باتمام موازین و پروتکل‌های بهداشتی درحال اجراست، تصریح کرد: همچنان رفت و آمد و تردد وسایل نقلیه در ورودی‌های شهری کنترل می‌شود و در صورت لزوم تذکر و اقدامات قانونی صورت می گیرد.

وی بر فعالیت سمن ها و گروه های مردم‌نهاد در بحث محتوایی بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: به غیر از بحث کنترل بیماری که یک موضوع بهداشتی است ، بحث اجتماعی و روانشناختی آن نیز بسیار حائز اهمیت است که در این قسمت گروه‌های مردم‌نهاد نقش مؤثری را در این ماه‌ها ایفا کردند به طوری که با همکاری استانداری اقدام به برگزاری جشنواره تولید برنامه برای کودکان و نیز آموزش‌های لازم روانشناسی به صورت مجازی کردند تا خانواده‌ها که این روزها در قرنطینه بسر می‌برند کمتر دچار آسیب‌های ناشی از این فضا شوند و در صورت نیاز به آنان مشاوره نیز ارائه می‌دهند. حتی برگزاری مراسم موسیقی در فضاهای عمومی که امکان شنیدن آن برای مردم در قرنطینه هست نیز توسط گروه‌های موسیقی برگزار می‌شود که از این طریق نشاط اجتماعی برای افراد جامعه و روحیه دادن به آنها باشد.

سید مجیدحسینی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر نیز در خصوص اینکه در روزهای اخیر تجمع در مناطق ساحلی استان باعث افزایش خطر شیوع کرونا شده است، گفت: متأسفانه برخی با وجود هشدارهای مسئولان همچنان اقدام به تجمع در مراکز عمومی خصوصاً مناطق ساحلی می‌کنند که مسئولان شهرداری چند هفته است با خاموش کردن چراغ‌های مناطق ساحلی سعی بر پراکندگی افراد داشتند که با توجه به اینکه این اقدام نتیجه‌ای نداد مأموران نیروی انتظامی به کمک شهرداری آمده و با جلوگیری از تردد خودروها در این مناطق مانع تجمع افراد می‌شوند.