۰ نفر

علت مرگ خرس قهوه‌ای در گلستان اعلام شد

۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱:۰۲
کد خبر: 377306
علت مرگ خرس قهوه‌ای در گلستان اعلام شد

رییس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: توله خرس قهوه‎ای که چندی پیش در منطقه ریگ چشمه دهنه محمدآباد از توابع شهرستان علی آباد کتول با حالت نیمه جان رو به مرگ کشف شد، بر اثر زخم های عمیق ناشی از تیراندازی شکارچی یا شکارچیان مرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمود شکیبا اظهار داشت: عکسبرداری از لاشه این خرس نشان داد که یک عدد فشنگ چهارپاره ساچمه ای در پای حیوان رخنه کرده و باعث شکستگی در حد متلاشی شدن و به دنبال آن خون ریزی شدید شده است.
وی بیان داشت: پس از تشریح لاشه خرس قهوه ای مشخص شد یک فشنگ چهارپاره در پای دیگر حیوان و یک فشنگ از همین مدل نیز در جای دیگر بدن وجود دارد.
وی افزود: این توله خرس قهوه ای قبل از تلف شدن زجر زیادی کشیده زیرا تصاویر نشان داد حشره های زیادی در اطراف شکستگی پایش بوده که مقاومت حیوان در برابر آنها جواب نداده و با وجود دو تیر دیگر در بدنش و پس از درد نسبتا طولانی تلف شد.
بر اساس این گزارش، دومین خرس مصدوم طی دو هفته اخیر در استان گلستان است چراکه اواخر مرداد ماه گذشته نیز یک قلاده خرس در روستای زیارت گرگان مشاهده شد که پس از انتقال به تهران برای سیر مراحل درمانی تلف شد.
خرس قهوه ای با نام علمی Ursusaretus بزرگترین گوشتخوار ایران است که وزن آن تا ۵۰۰ کیلوگرم هم می رسد و غالبأ شب زی است.
خرس قهوه ای از جمله پستانداران بزرگ جثه ای است که بدلیل تخریب زیستگاه و حتی شکار غیرمجاز و اعتقادات خرافی جهت استفاده دارویی از اعضاء بدن از گونه های حمایت شده و یکی از گونه های شاخص جنگل های هیرکانی و بعنوان یک گونه چتر مطرح است.
خرس ها دارای نرخ زاد و ولد پایینی هستند، بطور کلی هر یک یا دو سال فقط یکبار تولید مثل می کنند. خرس ها با خوردن حشرات از تبدیل آنها به آفت جلوگیری می کنند و همچنین با کنترل جمعیت جوندگان جلو رشد جمعیت شان را می گیرند و نقش مهمی در تنظیم و تعادل اکوسیستم ها برعهده دارند و همچنین با توجه به اینکه بخشی از رژیم غذایی خرس ها را میوه های جنگلی تشکیل می دهد، با خوردن و دفع هسته آنها در مناطق مختلف جنگلی در پراکنش این درختان نیز کمک شایانی می کنند.
موقعیت شهرستان علی آباد کتول در ادامه جنگل های هیرکانی از غرب به شرق و به دلیل دارا بودن دو زیستگاه منحصر بفرد در دهنه زرین گل و محمد آباد میزبان گونه های ارزشمند بسیاری از حیات وحش است.