۰ نفر

مهار روند فزاینده آلودگی هوای تهران

۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۶:۳۶
کد خبر: 313728
مهار روند فزاینده آلودگی هوای تهران

کمتر از دو هفته پس‌از اجرای مرحله دوم طرح کاهش، اولین نشانه‌های تأثیر مثبت این طرح بر کیفیت هوای شهر تهران در حال نمایان شدن است، به‌طوری که با گذشت ۲۳۰ روز از سال مشخص شده که روند فزاینده آلودگی هوا نسبت به سال گذشته، از نیمه دوم سال معکوس شده و در یک ماه و نیم اخیر در هیچ روزی هوای تهران ناسالم نشده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، بر اساس اعلام معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تا ۱۴ آبان که ۲۳۰ روز از سال ۱۳۹۷ می‌گذرد، هوای تهران در هیچ روزی به وضعیت ناسالم نرسیده است و تعداد روزهای با هوای پاک و سالم نیز از ۱۹۶ روز در سال ۹۶ به ۲۰۳ روز در سال ۹۷ رسیده است.

بررسی جزئیات این گزارش نشان می‌دهد با آنکه در نیمه ابتدایی سال‌جاری کیفیت هوای تهران در ادامه روند سه سال اخیر روند نزولی داشت و تعداد روزهای پاک و سالم کاهش یافته و تعداد روزهای «ناسالم برای گروه های حساس» افزایش یافته بود، با ورود به نیمه دوم سال، این روند به طرز محسوسی تغییر کرده است.در حالی که در سال ۹۶  از اول مهر تا ۱۴ آبان، تهران ۱۲ روز ناسالم برای گروه های حساس و یک روز کاملاً ناسالم را تجربه کرد، در سال ۹۷ در این ۴۴ روز حتی یک روز هم هوای تهران از مرز سلامت عبور نکرده و تعداد روزهای آلوده در این برهه زمانی از ۱۳ روز به صفر رسیده است. در مقابل، در همین بازه زمانی ۴۴ روزه در سال ۹۷ شاهد ۵ روز هوای پاک هستیم و حال آنکه در سال ۹۶ در همین برهه، تهران تنها یک روز هوای پاک را به خود دید.

این دستاورد ملموس در حالی به دست آمده که هنوز اعمال جریمه توسط دوربین‌های جدید آغاز نشده است و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با افزایش پوشش معاینه فنی خودروها و بویژه نظارت‌های سختگیرانه‌ای که در خصوص خودروهای دیزلی آغاز شده است، بزودی شاهد تأثیرگذاری بیشتر طرح کاهش آلودگی هوا بر تولید و انتشار ذرات آلاینده کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون باشیم.

در فاز دوم طرح کاهش (کنترل آلودگی هوای شهر) که از اول آبان‌ماه ۱۳۹۷ آغاز شده است، معاینه فنی همه خودروهای سبک و سنگین به‌صورت ۲۴ ساعته و در همه روزهای هفته تحت کنترل قرار می‌گیرد. از دیگر اقدامات مکمل این طرح می‌توان به بازرسی‌های سرزده از اتوبوس‌های سرویس ادارات و کارخانجات، ساماندهی هوشمند ناوگان حمل بار در تهران، ممنوعیت مطلق تردد اتوبوس‌های دودزا در شرکت واحد اتوبوسرانی و ممنوعیت هرگونه پرداخت به پیمانکارانی که در دولت و شهرداری از خودروی آلاینده استفاده می‌کنند، اشاره کرد.