۰ نفر

شروع داغ نمایشگاه کتاب تهران در یک روز بهاری

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۲۵
کد خبر: 268542
شروع داغ نمایشگاه کتاب تهران در یک روز بهاری

از طبقه بالای مصلی که نگاه میکنی در میان جنب و جوش بازدیدکنندگان و ناشران، صدای همهمه، راهروها و غرفه های سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را پر کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «نه به نخواندن کتاب» صبح چهارشنبه ١٢ اردیبهشت، آغوش به روی بازدیدکنندگان و مشتاقان اندیشه باز کرد.

از غرفه ناشران خارجی که وارد نمایشگاه میشوی، غرفه ها هنوز آماده نیستند و غرفه داران در تقلا برای شروع یک تلاش سخت و فشرده 10 روزه.

برپایی نمایشگاه کتاب امسال در مرکز شهر تهران، روز نخست تقریبا با استقبال گرم مردم مواجه بوده است. راهروها تقریبا شلوغ است و سر غرفه داران شلوغتر.

صاحبان غرفه ها با حوصله در مورد کتابهایی که مردم ورق میزنند، توضیح می دهند، اگر رمان باشد، داستان کتاب را به طور مختصر تعریف می کنند و اگر غیر رمان؛ موضوع و محور آن را می گویند.

ساعت حدود ١٥ است، به تدریج تعداد بازدیدکنندگان و ازدحام در راهروها بیشتر شده و مردم هنگام عبور خود را به این سو و آن سو می کشند تا به یکدیگر برخورد نکنند.

مقابل در ورودی سالن اصلی، مردی در حال نقاشی ستون هاست. خارج از سالن نیز به لحاظ ازدحام، دست کمی از داخل ندارد، غرفه بزرگی به نام ایستگاه امانات- اطفال و اشیای گمشده به چشم می خورد.

ایستگاه دیگر، ویژه پست است که شرکت ملی پست برای رفاه حال مردم برپا کرده، مردم ایستاده اند و کتابهای خریداری شده خود را پست می کنند؛ به تهران یا شهرستان. نرخ پست یک کیلوگرم امانات شهری ١٠ هزار ریال و یک کیلوگرم امانات شهرستان ١٢ هزار ریال است.

امروز غرفه صربستان به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارتباطات و سفیر این کشور افتتاح شد با هدف گسترش تعاملات فرهنگی.

ولادن ووکوساویه ویچ وزیر فرهنگ صربستان در این مراسم ابراز امیدواری کرد همکاری بین نویسندگان ایرانی و صربستانی در چارچوب این نمایشگاه و تعاملات آتی باعث انتشار آثار جدید شود.

ایولنا دویچ دستیار وزیر فرهنگ صربستان نیز پیشتر درباره حضور کشورش در نمایشگاه کتاب تهران گفته بود: سابقه همکاری میان ایران و صربستان طولانی است که البته در سالهای اخیر این همکاری بسیار پیشرفت کرده است.

وی افزوده بود: ایران دو سال پیش مهمان نمایشگاه کتاب در بلگراد بود که بزرگترین نمایشگاه کتاب در اروپاست، غرفه ایران در این نمایشگاه بسیار پربار بود و باعث جذب بسیاری از بازدیدکنندگان به این غرفه شد.

در نمایشگاه کتاب امسال چند سالن به کودکان اختصاص دارد، صدای شادی کودکان و رنگ های روشن نشان می دهد که اینجا غرفه آنان است.

مشخص است که سالن ناشران کودک به آنها تعلق دارد، کودکان برخلاف سالن اصلی که دستشان در دست والدین است، در این سالن رنگی و شاد از این غرفه به آن غرفه می روند و پدرها و مادرها نیز به دنبالشان.

صبا ١١ ساله؛ به همراه مادرش بین کتاب ها در حال جستجوست، می گوید به دنبال کتابهای علمی است که در مورد بدن انسان یا نجوم باشد، او دوست دارد کتاب های تاریخی هم بخواند. پس از این صحبت کوتاه، لبخندی از سر رضایت زده و با دقت به جست و جویش ادامه می دهد.

سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از 12 تا 22 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود.

نمایشگاه امسال در فضایی به مساحت 130 هزار متر مربع راه اندازی شده تا دو هزار و 50 ناشر داخلی و 132 ناشر خارجی کتاب های خود را عرضه کنند.

در این دوره نمایشگاه، ناشران آموزشی با 15 هزار و 633 عنوان کتاب و ناشران دانشگاهی با 64 هزار و 444 عنوان کتاب حضور دارند.

صربستان کشور میهمان و تونس شهر میهمان این دوره نمایشگاه هستند و ناشران آلمان، چین، ایتالیا، عمان، مجارستان، اتریش، روسیه و عراق نیز در نمایشگاه امسال حضور دارند.