۰ نفر

ربیعی: شاخص پایداری هر جامعه، مطالعه است

۲۴ اسفند ۱۳۹۵، ۰:۲۴
کد خبر: 182438
ربیعی: شاخص پایداری هر جامعه، مطالعه است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: میزان مطالعه مردم، شاخصی برای پایداری جامعه است و می تواند سبب شود که مردم خود را در فراز و نشیب های اجتماعی حفظ کنند.

«علی ربیعی» شامگاه دوشنبه در جمع تعدادی از بزرگان ادب فارسی در موسسه انتشارات علمی و فرهنگی، افزود: افتخارم این است که در دوره های مختلف سنی با آثار و نوشته های شما بزرگان ادب فارسی زندگی و لذت ببرم.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، وی اظهار داشت: نویسندگانی نظیر داستایفسکی و یا جان اشتاین بک نوستالژی دوران جوانی و نوجوانی من هستند.

وی ادیبان حاضر در این نشست را گوهران ارزشمند جامعه ایران دانست و گفت: میزان و شاخص انسانیت توجه و احترام به کودکان،سالمندان و یا بزرگان جامعه خود است.

ربیعی حاصل بزرگی را دود چراغ خوردن ها بیان کرد و گفت: متاسفانه هم اکنون کپی برداری جای خود را به تحقیق ها و جست وجوها داده است.

وی اظهار امیدواری کرد، ای کاش می توانستیم دوباره ارزش هایی نظیر کتاب خواندن، تحقیق کردن و به عبارتی دود چراغ خوردن ها را در جامعه برقرار کنیم.

ربیعی گفت: متاسفانه کسی از قلم نتوانسته در ایران به طبقه بالای اجتماعی و یا حتی متوسط به لحاظ اقتصادی برسد.

وی با ارج نهادن به ارزش کتاب تصریح کرد: همواره در سفرهای خارجی کتاب را به عنوان سوغات انتخاب می کنم.

ربیعی در پایان اظهار امیدواری کرد که بزرگی نویسندگان، شاعران، مترجمان و تمام بزرگانی که در اعتلای ادبی جامعه تلاش می کنند در جامعه دیده شود و دولت یازدهم بتواند در این زمینه هر چند اندک تاثیر گذار باشد.

در ادامه این نشست ادیبانی نظیر 'عزت الله فولادوند'، 'احمد سمیعی گیلانی'،'محمد علی موحد'،'غلامحسین صدری افشار'،'کریم مجتهدی'،'سیروس پرهام'،'علی بهبهانی'،'بهاءالدین خرمشاهی' ،'قدمعلی سرامی' و برخی از ادبای دیگر سخنرانی نغز کردند.

بهاء الدین خرمشاهی با خواندن غزلیاتی از حافظ در باب بهار گفت:فقر معنوی بزرگترین فقر در جامعه است.

قدمعلی سرامی با سرودن اشعاری بر وزن شاهنامه گفت: با اینکه در شاهنامه ٢٠٠ جنگ ذکر شده است اما پیام این کتاب صلح و دوستی است.

احمد سمیعی گیلانی هم با بیان اینکه انتشارات علمی و فرهنگی از ادغام 2 موسسه فرانکلین و نشر کتاب شکل گرفته است گفت: انتشارات علمی و فرهنگی قدمت زیادی در انتشار کتاب های ارزشمند ادبیات ایران داشته است.

صدری افشار نیز با یادآوری سال های گذشته گفت در آن سال ها که جمعیت ایران خیلی کم بود تیراژ برخی از کتاب ها به ١٠ هزار جلد می رسید که تا چندین بار هم تجدید چاپ می شد.

در ادامه کریم مجتهدی از بکار بردن واژه های غربی در محاوره های عمومی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه چنین سخن گفتن نوعی عقده گشایی است.

سیروس پرهام هم کارهای انتشارات علمی و فرهنگی را ستود و گفت: زمانی بود که کتابی ٥٠ بار تجدید چاپ می شد اما این روزها تیراژ کتاب به حداقل رسیده است.

وی تلاش های مدیران انتشارات علمی و فرهنگی را قابل قدردانی دانست و گفت: این موسسه برای چاپ کتاب به دنبال منفعت طلبی نیست و تنها نشر آثار ادبی را هدف خود قرار داده است.