۰ نفر

تخریب ساختمان قدیمی کفش ملی

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۳۳
کد خبر: 436903
تخریب ساختمان قدیمی کفش ملی

ساختمان قدیمی کفش ملی در حال تخریب است. سرپرست این شرکت می گوید ما مالک تنها بخشی از عرصه و سرقفلی این ملک هستیم در حال رایزنی با سایر مالکان برای جلب نظرشان برای مرمت و احیای بنا هستیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس،  اگر گذرتان به میدان قیام افتاده باشد و به ضلع شمال غربی آن توجه کرده باشید ساختمانی قدیمی را می بینید که امروز در حصار تیرهای فولادی محصور شده است تا به یک باره در کف خیابان ننشیند.

این ساختمان قدیمی که سالها از ساخت آن می گذرد روزگاری اصلی ترین فروشگاه کفش ملی بوده است؛  این روزها نه تنها حال و روز خوشی ندارد بلکه در حال فرو ریختن است گویا میان برخی پاسکاری می شود تا به سرنوشت محتوم خود یعنی ریختن نزدیک شود.

این همه مشکل برای یک ساختمان قدیمی  پیش آمده و کسی مسؤولیت آن را برعهده نمی گیرد که بارها از سوی افراد صاحب نظر اعلام شده است که ساختمان‌های قدیمی هویت شهر هستند و باید حفظ شوند.

مسؤولان شهری درخصوص احیا و حفظ این بنای تاریخی سخنان متفاوتی گفته‌اند و در واضح ترین واکنش مالک این ساختمان را مقصر می دانند و می گویند مالک کاری برای احیای آن نکرده است.

جایی که علی‌محمد سعادتی شهردار منطقه 12 چند روز قبل در این باره گفته بود‌: متأسفانه وضعیت ساختمان کفش ملی خوب نیست و مالکانش با بی‌تفاوتی آن را رها کرده‌اند. این ساختمان در وهله اول میراث خود کفش ملی است، چرا که اولین ساختمان کفش ملی بوده است و این روزها این ساختمان حال و روز خوبی ندارد.

البته سعادتی همچنین با تاکید بر این موضوع که براساس قوانین ضمانت سلامت شهروندان در هنگام تردد در معابر برعهده شهرداری تهران است، گفته بود این ساختمان باید مقاوم‌سازی‌ شود، اما متأسفانه تا به امروز کار جدی در این زمینه انجام نشده است و ما فقط برای بخش بیرونی یک سری کارها انجام دادیم.

حفظ ساختمان برای ما اولویت کاری دارد

حالا تنها دو روز پس از اظهار نظر مسؤولان شهری امیر اشکوری سرپرست شرکت کفش ملی در این خصوص با اشاره به اینکه این بنا مربوط به دوره پهلوی اول و نخستین فروشگاه کفش ملی در ایران است، گفت: ساختمان قیام بخشی از بدنه تاریخی شهر تهران و از عناصر هویتی پایتخت با قدمتی بیش از هشتاد سال است.

وی در بخشی از گفت‌وگوی خود موضوع عبور خط مترو و تأثیرات آن بر این سازه را تکرار کرده و گفت: عبور خطوط مترو، خسارات قابل توجهی به این بنا وارد کرد و آن را در معرض ریزش قرار داده است.

قول مساعد مترویی ها به کفش ملی

سرپرست شرکت کفش ملی گفت: از آنجایی که مدیرعامل متروی تهران  قول همکاری در این زمینه را داده‌اند؛ برای انجام امور حقوقی بازسازی، نیازمند برخی هماهنگی‌های حقوقی و مالکیتی بودیم.

وی گفت: با برطرف شدن این موانع، بالافاصله با نظارت کامل میراث فرهنگی تهران، اقدام به بازسازی بنا خواهیم کرد.

اشکوری این موضوع را هم گفت که ساختمان میدان قیام نه تنها برای کفش ملی به عنوان نخستین فروشگاه این برند تاریخی واجد ارزش است بلکه از نظر میراث فرهنگی نیز بنایی معتبر محسوب می شود از این رو  ما هم به لحاظ مالکیت و هم از جنبه مسوولیت اجتماعی بازسازی آن را ضروری می دانیم.

وی همچنین با ارائه مستنداتی مبنی بر پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی این مجموعه برای حل موانع بازسازی افزود: این ملک تاریخی به قدری برای مجموعه ما ارزشمند است که حفظ آن همواره از الویت‌های کفش ملی بوده است و هیچ‌گاه به حال خود رها نشده است.

نامه ای که 10 ماه قبل به شهردار منطقه 12 ارسال شده است

اما در این اثنا پای یک نامه به تاریخ 9 مرداد 1398 هم به میان آمد که حکایت از نامه نگاری مجموعه شرکت کفش ملی با مسؤولان شهرداری منطقه 12 دارد.

در این نامه آمده است: شهردار محترم منطقه ۱۲ باسلام و احترام پیرو جلسات و مذاکرات متعدد در ارتباط با بازسازی ملک با پلاک ثبتی 8177 و 8172 واقع در میدان قیام به استحضار می رساند شرکت کفش ملی تنها مالک اعیان و سرقفلی بخشی از ملک مذکور است و مابقی آن ساختمان دارای مالکین متعدد است.

با توجه به وضعیت ملک و اینکه تلاش های زیاد این شرکت برای ترغیب سایر مالکان و سرقفلی داران تاکنون بی‌نتیجه مانده است این شرکت آمادگی دارد در صورت موافقت آن شهرداری صرفاً نسبت به بازسازی سهم خود اقدام کند.

خواهشمند است چنانچه موافقت می فرمایید موضوع را به این شرکت منعکس سریعاً اقدام لازم انجام گیرد ضمناً شرکت مدیریت توسعه ملی از شرکت های زیرمجموعه گروه صنعتی ملی جهت پیگیری این موضوع به حضور معرفی می شود.

مالک می تواند بخش مربوط به خود را رفع خطر کند

به سراغ علی اعطا از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و عضو کمیسیون معماری و شهرسازی رفتم و از وی درباره این پرونده به خصوص سوال کردیم.

از وی پرسیدم مالک شرکت کفش ملی معتقد است تنها بخشی از عرصه و سرقفلی در اختیار آن است و حاضر است بخش مربوط به خود را احیا کند آیا این موضوع قانونی است گفت: اولا باید ببینیم مالک دنبال چه راهکاری است.

اعطا گفت: در این جور موارد که بخشی از ملک متعلق به چند نفر است،   دولت و مدیریت شهری نمی رود دنبال تملک زیرا بعدا می شوند املاک مسئله دار اما کاری که می شود انجام داد این است که اگر آن شخص می خواهد به سمت احیا بهره برداری برود برای بخشی از بنا اجازه بهره برداری موقت داد که همان بخش هم بتواند مرمت شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سوال که یعنی الان شهرداری می تواند به مالک اجازه رفع خطر از این محدوده را بدهد؟ گفت: رفع خطر همواره برعهده مالک است اما اگر مالک این اقدام را نکند و بعد از چند نوبت امتناع کند شهرداری می تواند ورود کند و رفع خطر کند و هزینه را بعلاوه 15 درصد جریمه از مالک بگیرد. اما وقتی خود مالک موافق رفع خطر است باید انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که در اینجا یک بخشی تنها در اختیار کفش ملی است آیا کفش ملی می تواند به تنهایی بیاید و بگوید من بخش مربوط به خودم را می خواهم مرمت و احیا کنم گفت: اگر خطر ملک محرز باشد می تواند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اما اگر صرفا قرار باشد به عنوان یک پروانه تعمیرات اساسی بخواهد کاری انجام گیرد باید همه مالکین به صورت دسته جمعی پای کار بیایند و اقدام لازم را انجام بدهد.