۰ نفر

در نشست خبری مطرح شد؛

کرونا در حال گسترس بیشتر در سطح شهر است/ خیابان‌های تهران ضدعفونی نمی‌شوند

۹ اسفند ۱۳۹۸، ۱۲:۳۰
کد خبر: 420529
کرونا در حال گسترس بیشتر در سطح شهر است/ خیابان‌های تهران ضدعفونی نمی‌شوند

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت کم بودن مواد ضدعفونی کننده و بی اثربودن آن علت ضدعفونی نکردن خیابان‌های تهران است.

اقتصادآنلاین- فائزه مومنی ، رضا کرمی در نشست خبری مجازی که صبح امروز برگزار شد گزارش مختصری را درباره اقدامات شهرداری تهران ارائه کرد.

او بااشاره به برگزاری اولین جلسه مقابله با کرونا در یک اسفند که با شهردار تهران، معاونان و مدیران مربوطه بوده است، گفت: پس از این جلسه مقرر شد سازمان ها به محوریت سازمان مدیریت بحران اقداماتی را برنامه ریزی کنند همچنین رابط اصلی با وزارت بهداشت نیز اداره کل سلامت باشد.

او ادامه داد: کارگروه مقابله با کرونا شهرداری تهران جلسات مشترکی با وزارت بهداشت برای شرکت اتوبوسرانی،مترو، تاکسیرانی،بهشت زهرا،مدیریت پسماند، سازمان ورزش، شرکت شهر سالم، شرکت شهروند، سازمان رفاه و  خدمات اجتماعی، شرکت ساماندهی صنایع مشاغل، سازمان آتش نشانی، سازمان میادین میوه و تره بار داشته و خواسته شده که دستورالعمل های ویژه این شرکت‌ها ارائه شود که تا سه شنبه این موضوع به نتیجه رسیده است.

کرمی تاکید کرد: همچنین محتوای آموزشی دیداری و شنیداری  و کتبی از سوی شرکت شهر سالم تهیه و به به مرکز ارتباطات ارائه خواهد شد. با همکاری دادگستری تهران نیز بنا شد برای جمع‌آوری حیوانات و جمع آوری زباله های پزشکی دستور العمل‌هایی به شهرداری تهران از سوی وزارت بهداشت ارائه شود.

رییس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه فرمانداری تهران برای تعطیلی بازار بزرگ و بازارهای بهاره تصمیم گیری خواهد کرد، گفت: همچنین تصمیم‌گیری درباره  افراد بی خانمان و معتاد متجاهر نیز برعهده فرمانداری تهران است.

کرمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصاد انلاین مبنی بر ضدعفونی کردن خیابان‌های تهران همزمان با شیوع ویروس کرونا گفت: متخصصین مربوطه اثر این کار را بسیار اندک می دانند ضمن اینکه حجم مواد ضد عفونی لازم برای آن بسیار زیاد خواهد بود و با کمبود فعلی این مواد امکان پذیر هم نیست.

او همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضدعفونی کردن اتوبوس‌های پایتخت نیز اظهار کرد: حدود 6هزار اتوبوس در بخش‌های عمومی و خصوصی داریم که مقرر شده روزانه دوبار ضدعفونی شوند یکبار در ایستگاه های انتهایی و بار دیگر در ایستگاه‌های ابتدایی.

کرمی گفت: دو سه روز اول این مواد در دسترس بود اما با توجه به افزایش تقاضا چند روزی است که این مواد از دسترس خارج شد و ما درحال تامین آن هستیم. انشالله بتوانیم از روز شنبه بار دیگر مواد را تامین کنیم.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: بزرگ ترین توصیه این هست که شهروندان از تردد بی‌مورد در شهر مگر موارد کاملا ضروری خودداری کنند و  از مکان‌هایی که تجمع زیاد است استفاده نکنند مگر با رعایت اصول ایمنی مثل عدم تماس با سطوح و استفاده از دستکش.

کرمی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا نظارت کافی بر میادین میوه و تره و بار برای تامین مایحتاج شهروندان از یکسو و رعایت نکات بهداشتی از سوی دیگر صورت می‌گیرد یا خیر گفت: دستورالعمل ضد عفونی و استفاده از دستکش به سازمان میادین و میوه و تره بار داده شده است و مورد عمل هم قرار گرفته است.  نظارت بر میادین بطور مستمر انجام می شود ولی اگر شهروندان موردی را هم از طریق سامانه های ارتباط مردمی شهرداری اعلام کنند حتما پیگیری خواهد شد.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در ادامه و درپاسخ به این پرسش که چرا پیش از این در سوله‌های مدیریت بحران برای مقابله و پیشگیری از بیماری‌ها لوازم بهداشتی نگهداری نشده است تا در صورت رخداد یک بحران و شیوع یک بیماری به طور رایگان در اختیار شهروندان قرار بگیرد، گفت: اصولا طراحی این پایگاهها در زمان ساخت برای این منظور نبوده است و امکانات و تجهیزاتی برای نگهداری دراز مدت لوازم بهداشتی و استاندارد مورد لزوم برای این کار وجود ندارد، اما آمادگی لازم برای بهره گیری از این پایگاهها برای هرگونه کاربری مورد تأیید وزارت بهداشت در شهرداری وجود دارد.

او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پایش کارمندان شرکت شهر سالم نیز گفت:  بخش زیادی انجام شده و مابقی نیز در حال انجام است.همچنین برای ضدعفونی کردن مبلمان شهری و وسایل بازی کودکان در پارک‌ها نیز دستورالعملهایی برای این کار به سرعت تهیه و ارائه شده است و در دستور کار سازمان بوستانها قرار گرفته است.

کرمی در پاسخ به این پرسش که آیا سوله بحرانی برای قرنطینه در نظر گرفته‌اند یا نه گفت: این پایگاه‌ها برای هرگونه نیازی که از سوی وزارت بهداشت بر اساس ظرفیتهای مختلف این سوله‌ها اعلام شوند آماده هستند.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان تبدیل کرونا به بحران شهر تهران وجود دارد یا نه، گفت: در حال حاضر نیز ما شرایط را بحرانی ارزیابی می کنیم و بر اساس پیش بینی ها ممکن است تا یکی دو هفته آینده علی الرغم تمامی تلاش های گسترش ویروس بیشتر نیز بشود ولی بر اساس نظر پزشکان متخصص و مسئولین مربوطه تنها با انجام سه مورد زیر امکان مهار این بحران وجود خواهد داشت؛ آموزش های عمومی، کاهش تردد در سطح شهر و کاهش هرگونه تجمعات حتی کوچک.

کرمی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برای کمبود مواد ضدعفونی کننده چه برنامه‌ای دارند، گفت: علاوه بر اینکه از وزارت کشور و دانشگاه علوم پزشکی درخواست خواهیم کرد، اقداماتی نیز خودمان انجام دادیم تا از طریق دیگر ارگان‌های دولتی تامین شود.

رییس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در پایان تاکید کرد: ما در هر جلسه‌ای که با حضور متخصصان برگزار می‌کنیم اعلام می‌کنند که شیوع ویروس در حال گسترش خیلی زیادتر است و سه اقدام آموزش‌های عمومی و  تعهد همه مردم به انجام دادن آن‌ها،کاهش تردد در سطح شهر و کاهش تجمعات کوچک از جمله راه‌های کنترل این بحران است.