۰ نفر

وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد:

سال 98 سخت‌ترین سالی بود که کشور تجربه کرده/ ما در سال گذشته هیچ غافلگیری نداشتیم

۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۷:۵۰
کد خبر: 426591
سال 98 سخت‌ترین سالی بود که کشور تجربه کرده/ ما در سال گذشته هیچ غافلگیری نداشتیم

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقداماتی که در سال 1398 در حوزه های راه، حمل و نقل، هواشناسی، ایجاد زیرساخت ها، برنامه های عمرانی و توسعه ای کشور و مسکن انجام شد، گفت: ما در این سال سخت به لطف الهی وعده هایی که به مردم داده بودیم محقق کردیم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با برنامه «بدون انقضاء» رادیو گفت و گوبا اشاره به اینکه سال 1398 سخت ترین سالی بود که کشور و مردم تاکنون تجربه کرده بودند، گفت: ما باید حتما این باور را برای خودمان ایجاد کنیم که تمام این سختی ها نوعی امتحان الهی هم هست تا بتوانیم خودمان را آزمایش کنیم و ببینیم چقدر در جهت اهداف الهی و پیشبرد امور کشور می توانیم صادق باشیم و چه میزان می توانیم ثابت قدم باشیم و با استعانت از خداوند متعال گام برداریم.

وی با اشاره به اقداماتی که در سال 1398 در حوزه های راه، حمل و نقل، هواشناسی، ایجاد زیرساخت ها، برنامه های عمرانی و توسعه ای کشور و مسکن انجام شده اظهار کرد: ما در این سال سخت که آن دیو یاس و ناامیدی با آن القائات سنگینی که دشن با عملیات روانی اش برای ناکارآمد جلوه دادن جمهوری اسلامی تلاش می کرد و موانعی که به صورت خودخواسته و طبیعی و غیر طبیعی ظاهر می شد تا چرخه حرکت تند نباشد و کند یا متوقف باشد تا بتواند القائات خودش را محقق کند ولی به لطف الهی این حرکت ها اجازه نداد و ما این سعادت را در سال 1398 داشتیم که خیلی قوی تر از یک سال طبیعی پروژه های عمران و ساختمان و مسکن مان را قوی ترف فعال تر و پرسرعت تر دنبال کنیم و به لطف الهی در سال 1398 وعده هایی که به مردم داده بودیم محقق کردیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره توسعه و پیشرفت در سازمان هواشناسی و اعتماد مردم به آن، بیان کرد: در سال 1398، اعتماد عمومی که به هواشناسی جلب شده دلیل دقت نظری که همکاران ما داشتند و پیش بینی دقیقی که انجام می دادند ما در سال 1398 هیچ غافلگیری نداشتیم و مردم و دستگاه ها و ستاد بحران پیش هنگام مطلع می شدند تا تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.

وی با بیان اینکه در سال 1398 به سه موضوع خیلی حیاتی توجه کردیم، عنوان کرد: اولا به دنبال این بودیم که رویکردهایمان تعامل آفرین باشد تا بتوانیم با هماهنگی کردن همه دستگاه ها حرکت برای سازندگی و پیشرفت را تسهیل و تسریع کنیم که جلوه های گوناگون آن در پروژه های مختلف اتفاق افتاد و در حوزه بنادر و توسعه آنها، تکمیل پروژه های فرودگاهی، پروژه های راه آهن، پروژه های اتوبان ها و جاده ها و پروژه های مسکن این مهم عملیاتی شد.

اسلامی به اقدامات انجام شده در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: در این تحرک که اعتقاد داریم که پروژه های عمران و مسکن و ساختمان، سهم بزرگی در برون رفت از رکود اقتصادی دارد، آمارها نشان داد که تحرک در بخش ساختمان و بخش مسکن ایجاد شد و یکی از عواملی که مانع تداوم رکود اقتصادی کشور شد، همین بخش بود. ما توانستیم تحرک خودمان را بیشتر کنیم و شتاب دهیم و تسریع و روان سازی کنیم تا این بخش فعال شود و اعتماد به وجود بیاید.

وی افزود: تکمیل مسکن مهر، 230 هزار واحد مسکن جدید که مردم در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند و تشکیل پرونده دادند، پروژه هایی که شروع شد و در حال ساخت است اینها همه نمادهایی بود که این تفکر و رویکرد را محقق کرد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال رونق تولید در حوزه راه آهن سال 1398 یک رکورد ثبت شد، توضیح داد: طی تعاملی که با کارخانه های سازنده و شرکت های حمل و نقل ریلی در قالب قراردادهای ساخت داخل داشتیم برای اولین بار یک رکورد ثبت کردیم مثلا کارخانه واگن پارس اراک که همیشه یکی از شرکت های تولیدی بحرانی بود در سال 1398 یک رکورد 20 ساله ثبت کردند و توانستند بالاترین رقم تولید را داشته باشند.

وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از 730 لوکوموتیو، واگن باری و مسافربری این شرکت ها تولید کردند و در اختیار ناوگان گذاشتند و این بالاترین رقمی بود که تاکنون اتفاق افتاده بود و از همه مهتر اینها ساخت داخل بود. همچنین در زمینه ریل ما برای اولین بار از ریل راه آهن ساخت داخل استفاده کردیم.

اسلامی به صنعت هوایی و دریایی نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه های شناوری و هوایی و در حوزه حلقه های مفقوده ای که ما در صنعت هوایی داشتیم که ناوگان ما را آسیب می زد شرکت های دانش بنیان به مدد آمدند.

وی از توسعه ترانزیت به عنوان گام سوم در راه تعاملات نام برد و گفت: با توسعه ترانزیت، گسترش تجارت و روابط و تعاملات را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ایجاد کردیم. با تعاملاتی که با کشورهای همسایه ایجاد کردیم و تعرفه مشترک و شیوه های مشترک تا بتواند ترانزیت ما را تسهیل کند توانستیم در سال 1398 حجم مبادلات و سرعت مان را برای اینکه تزانزیت تقویت شود افزایش دهیم.