۰ نفر

کلاهبرداری میلیاردی با جعل درگاه بانکی

۳ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۱۰
کد خبر: 375906
کلاهبرداری میلیاردی با جعل درگاه بانکی

فرمانده انتظامی استان مرکزی از شناسایی و دستگیری فردی که با تبلیغات دروغین در فضای مجازی و راه‌اندازی یک درگاه جعلی بانکی، حدود یک میلیارد و ۴۴ میلیون ریال از حساب بانکی ۱۲۷ شهروند سرقت کرده بود، خبر داد.

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، سرهنگ حسن مفخمی‌شهرستانی گفت: در‌پی شکایت جوانی به پلیس فتا مبنی‌بر اینکه مبلغ ۹ میلیون ریال به‌صورت غیرمجاز از حساب بانکی‌اش برداشت ‌شده است، موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت. او ادامه داد: در تحقیقات تخصصی پلیس فتا مشخص شد چندی پیش فرد شاکی در یک کانال تلگرامی فروش اکانت یک بازی کامپیوتری را با قیمتی استثنائی مشاهده کرده و از درگاه بانکی تعبیه‌شده در این کانال برای خرید اقدام می‌کند که ضمن عدم موفقیت در خرید، اطلاعات حساب بانکی‌اش را در درگاه بانکی جعلی که از سوی مدیر این کانال طراحی‌شده بود، وارد کرده و مدتی بعد در حدود ۹ میلیون ریال از حساب بانکی‌اش به‌صورت غیرمجاز برداشت می‌شود. این مقام انتظامی در استان مرکزی ادامه داد:‌ با آغاز اقدامات تخصصی و فنی کارشناسان پلیس فتای استان، فردی که ساکن یکی‌دیگر از استان‌های کشور بود، شناسایی شد و با هماهنگی مقام قضائی با اعزام تیمی از مأموران انتظامی دستگیر و برای تکمیل تحقیقات به پلیس فتا استان انتقال داده شد. او افزود: در خلال تحقیقات پلیس و با توجه به اسناد و مدارک به‌دست‌آمده، متهم اعتراف کرد که در ابتدا یک درگاه بانکی جعلی (فیشینگ) را طراحی کرده و با تبلیغات گسترده در شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه تلگرام و تحت عناوینی چون فروش شارژ، فروش اکانت بازی، لینک این درگاه‌های جعلی را در فضای معرفی می‌کرده و تعداد زیادی اطلاعات حساب از این طریق به دست آورده و اقدام به برداشت غیرمجاز از آنها کرده است. سرهنگ مخفمی‌شهرستانی خاطرنشان کرد:‌ در بررسی‌های تخصصی پلیس روی تجهیزات رایانه‌ای این فرد، اطلاعات حساب بانکی ۱۲۷ شهروند در سراسر کشور به دست آمد و مشخص شد که این نوجوان در حدود یک میلیارد و ۴۴ میلیون و ۲۵ هزار ریال از این حساب‌های بانکی به‌صورت غیرمجاز برداشت داشته است. فرمانده انتظامی استان مرکزی در ادامه به شهروندان هشدار داد: از عضویت در کانال‌های تلگرامی تحت عناوین فروش شارژ ارزان‌قیمت، فروش اکانت بازی‌های رایانه‌ای، صیغه‌یابی، ماهواره جیبی و... جدا خودداری کنند تا در دام افراد شیاد و کلاهبردار قرار نگیرند.

اطلاعات را روی گوشی هوشمند نگه ندارید

رئیس پلیس فتای استان کرمان به کاربران هشدار داد: انتشار اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و نحوه نگهداری اطلاعات شخصی در حافظه سیستم‌های رایانه‌ای، گوشی‌های هوشمند و... می‌تواند زمینه تهدید، اخاذی، هتک حرمت و حیثیت افراد را ازسوی سودجویان و کلاهبرداران فراهم کند. سرهنگ امین یادگارنژاد گفت: سوء‌استفاده و انتشار اطلاعات خصوصی افراد در‌پی دو عامل صورت می‌گیرد؛ اول انتشار این اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی از سوی خود کاربران که مورد سوءاستفاده مجرمان سایبری یا دیگر افرادی قرار می‌گیرند که با آنها دشمنی دارند، دوم، نحوه نگهداری اطلاعات شخصی در حافظه سیستم‌های رایانه‌ای، گوشی‌های هوشمند و... که به راحتی به سرقت رفته یا در‌پی سهل‌انگاری خود افراد در اختیار دیگران قرار می‌گیرد که می‌تواند زمینه تهدید، اخاذی، هتک حرمت و حیثیت افراد را فراهم کند. سرهنگ امین یادگار‌نژاد به طور مشخص هتک حیثیت یا هرگونه اقدام از طریق انتشار تصاویر خصوصی را دارای عنوان مجرمانه دانسته و افزود: برابر ماده ۱۷ قانون جرائم رایانه‌ای هرکس به وسیله سیستم‎های رایانه‎ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. این مقام انتظامی در ادامه به کاربران هشدار داد و گفت: در نگهداری عکس‌ها و اطلاعات محرمانه خود نهایت دقت را داشته باشند، تحت هیچ عنوان به اشخاص، چه آشنا و چه غریبه که با وعده‌های دروغین مثل دوستی و‌... قصد نزدیک‌شدن به آنها را دارند اعتماد نکرده و تا زمانی که روابطی مثل ازدواج بین آنها قطعی نشده است، از ارسال هرگونه اطلاعات شخصی و محرمانه خودداری کنند. او تأکید کرد: در صورت خرابی سیستم‌های رایانه‌ای، تلفن همراه و هر وسیله‌ای که اطلاعات مهمی در آن وجود دارد، حتما برای تعمیر به مراکز معتبر و قابل اعتماد مراجعه کنند و قبل از آن، در صورت امکان نسبت به تخلیه حافظه سیستم اقدام کرده و بعد سیستم خود را در اختیار تعمیرکاران مجاز قرار دهند. سرهنگ امین یادگار‌نژاد خاطرنشان کرد: مهم‌ترین و اولین اصل در نگهداری اطلاعات محرمانه و شخصی در فضای مجازی رعایت کلیه موارد امنیتی در این فضا و به‌اشتراک‌نگذاشتن اطلاعات شخصی و خصوصی و ارسال آنها به افراد و اشخاص ناشناس است. کاربران باید با هوشیاری کامل در این فضا فعالیت کنند تا از هرگونه تهدید، انتقام‌گیری و اخاذی در امان بمانند.